רפואה קונבנציונלית מול רפואה "אחרת"

Doctor Goblin

New member
אני אוהב טענות סטטיסטיות

אנא הראה לי מהו המקור לסטטיסטיקה הזו שהבאת.

poseidon111

Active member
נראה לי שלא הבנת את הכוונה. שרלטן הוא אחד

שמצהיר שיצליח ולא מצליח באופן עקבי, ובנוסף לזאת גם יודע שבשיטתו אין כל ערך.
אחד שמצליח בעקביות, גם אם הוא מסתמך על עצים כוכבים ואבנים, אינו שרלטן.

דרך אגב, אין קשר בין המחיר לבין היותך שרלטן. יש קשר בין המחיר לבין איכות הטיפול שמתבטאת בראש וראשונה בשיעורי ההצלחה.

יפה, אז למה להיות אנטי רפואה "אחרת"?!

כלומר אם הטיפול שאני מציע יעיל עליי לקחת המון כסף?
אז יופי, אם אני לוקח המון כסף על טיפול שלא יעיל זה סימן שהמון אנשים יחשבו שהוא יעיל ויגיעו אליי ולא למטפל זול... זו בדיוק הייתה הסיבה שאני טוען שמרבית המטפלים האלטרנטיביים (לפחות האנונימיים) היקרים הם שרלטנים.
רוב המטפלים האמיתיים רואים בעבודתם סוג של שליחות, אגב גם חלק מהרופאים מסוגלים לסבול את שכרם הנמוך ולהישאר אנושיים מאותה הסיבה.

ושוב אני אומר, אני בעד שילוב של שני הסוגים ולא ללכת לכיוון אחד בלבד.

poseidon111

Active member
אומר זאת במלוא העדינות. אני לא מבין איך אתה

מסיק את המסקנות שלך. יש לי השערה, אך היא לא מעניינינו כרגע.
1.אם הטיפול שלך יעיל, אתה יכול לבקש כל סכום שתרצה. יחד עם זאת, יש לך שני גורמים שאתה חייב להתחשב בהם: מתחרים שלך והמחיר שהם מבקשים וב',
כיצד השוק מגיב למחירים המוצעים. לא מוכנים לשלם כל סכום, מרבית האנשים.
2. אם אתה מתייחס לאנשים כאל מטומטמים, זו נקודת התחלה גרועה מאוד. אם אתה לא טוב במה שאתה עושה, אנשים יודעים זאת על סמך הצלחותיך בעבר.
מרגע שהתבררה העובדה שאינך טוב, למה שישלמו סכום גבוה? למה שישלמו בכלל על משהו שאינו יעיל? איך הגעת למסקנה שהגעת, אלוהים יודע.
3. אם תראה לי היכן כתבתי שאני נגד הרפואה האחרת, במקום סתם לכתוב זאת ללא ביסוס, אפשר יהיה להתקדם.

אני מסכימה עם דבריך בפוסט הזה (לגרין אופטיק)

כמו שכתבתי כאן למעלה, אני עצמי הורדתי את המספר של המשקפיים שלי באמצעות תרגילים שהייתי עושה ואני מדברת על משהו כמו לפני 40 שנה. הייתי צעירה מאוד והאמנתי ברפואה אלטרנטיבית ובחכמת זן וכמובן בכל הקשור לאוכל צמחוני וכו'. לצערי לא המשכתי עם הנטייה הזאת ומהר מאוד התחלתי לאכול כמו כולם. אבל אני מודה שאני לא מוותרת על הטיפולים האלטרנטיביים ובכלל לא איכפת לי עם זה פלסבו או לא. כמו שפרופסור אחד אמר לי פעם: כל מה שגורם לך להרגיש טוב יותר, זאת תרופה לכל דבר ודבר.
להוציא כמובן סמים, אלכוהול וסיגריות מהמשוואה הזאת.
אבל אני מוכרחה להעיר שאופטומטריסט לא יכול להעיר למטופל על בעיות בכתפיים כי הוא לא מבין בזה. זה לא התחום שלו והוא לא יכול לאבחן שלמישהו יש בעיות בכתף ולכן הוא לא רואה טוב או רואה מטושטש. אצלי, אחרי כל טיפול טווינא בכתפיים, הייתי יוצאת לרחוב ופתאום רואה הכל חד וברור יותר. כשסיפרתי את זה למטפלת, היא הסבירה לי שברגע שמטפלים בצוואר ובכתפיים, זרימת הדם למוח הרבה יותר טוב ולכן הראיה משתפרת. אז לא כל אחד יודע את זה וגם האופטומטריסט מן הסתם לא יודע. חוץ מזה, באמת אין לו שום אינטרס לשלוח מישהו לטיפול בשיאצו או בטווינא כשהוא יכול להכין לו זוג משקפיים. זאת הפרנסה שלו. לעומת זאת, רופא העיניים כן אמור לדעת שיכולות להיות סיבות רבות לכך שבן אדם לא רואה טוב בעיניים.

יפה אמרת, אמור... כאן כבר הפוליטיקה נכנסת...

מדוע הם לא יודעים.

ברגע שמערכת הבריאות תתחיל לפתוח קצת את הראש ולשנות נהלים כל הטיפולים יהפכו לייעילים יותר.
בשיטה המקורית אדם שיש לו 4- לא אמור להרכיב משקפיים לעולם על מנת לשפר את ראייתו, זה אומר שהוא אמור להיות חצי עיוור ובעל תפקוד לקוי ברוב הפעילויות שלו ביום-יום. מה שאני עושה (בליווי וביקורת של אופטומטריסט) הוא לתת משקפיים עם תיקון חסר ובכך לגרות את העין לשפר את הראייה מעבר לגבול שהמשקפיים מאפשרים. כמובן בשילוב תרגילים והרגלים...
אם עובדים כיום בשיטה הקלאסית, למטופל יהיה קשה הרבה יותר וסביר להניח שגם הטיפול יהיה הרבה פחות אפקטיבי.

Aronsona

New member
יש אפשרות שתסביר לי מה זו מגיפת החיסונים?

ויותר מזה איך מונעים מחלות אם לא ע"י חיסונים?

יש דבר שנקרא רפואה מונעת

עבודה על אורך חיים שמונע מחלות ולא החדרה של מחלות מוחלשות שגורמת לזעזוע במערכת החיסונית ולמוטציה של אותן המחלות (התפתחות של מחלות אחרות בעתיד)...

מדוע מחסנים את כולם נגד שפעת ולא רק אוכלוסיות שמערכת החיסון שלהם חלשה? אלו שזה באמת מסוכן עבורם יותר מאשר הפסד של שבוע של עבודה או לימודים....
ריבוי של חיסונים גורם להתפתחות של סוגי שפעת נוספים והפיכתם למסוכנים יותר.

Aronsona

New member
אז ככה.

תהליך החיסון הטבעי ביותר הקיים הוא זה המאפשר להיחשף קצת למזיק ולעורר את המערכת החיסונית.
סתם סיפור מהחיים שלי. בתחלילת דרכי המקצועית הייתי מדריך לגידול בקר וצאן ברמת הגולן. הרמה לאה בקרציות שהן מעבירות מחלות קלאסיות, אנחנו היינו מטפלים בפרות כנגד הקרציות אבל לא עד לרמה של השארת מספר קרציות על הפרה וכך משאירים את המערכת החיסונית פעילה ויעילה כל הזמן. אז החדרת מחלות מוחלשות עושה בדיוק את זה ועל תלך ליוצאים מן הכלל.
מעבר לכך בחיסונים המודרניים משתדלים להוציא את גורם המחלה מהחיידק או הווירוס, בהנדסה גנטית, ונותנים בחיסון את הזן הזה.
אני מצטער אבל אני לא בטוח שאתה ממש בקי בנושא.

זה בדיוק על מה שאני מדבר.

אני מצטער, אבל אני לא חושב שאתה מבין מה לא בסדר בכל סיפור החיסון הלא טבעי מול הטבעי.

חיסון טבעי הוא להיות חולה במחלה שבוע ולהבריא. אני בעד לחסן אוכלוסיה חלשה, אבל לא אנשים שבריאים בד"כ. הכי טבעי זה לגרום למערכת לפעול לבד ולא להכניס לגוף דברים מלאכותיים. מלבד זאת, חיסון מאסיבי מעודד את הישרדותם של הוירוסים המוטנטיים שלא מחוסנים נגדם וחלקם מזוההים על ידי הגוף כוירוס שהגוף מחוסן ממנו ולכן לא מגיב כראוי. וכתוצאה מכך חולים במחלה אחרת לחלוטין שממנה לא מחוסנים ולעתים מחלה זו הופכת גם למסוכנת יותר.

Aronsona

New member
אתה בטוח? אני ממש לא.

לא כל מזון טבעי הוא באופן אוטומטי בריא ובוודאי לא בהכרח בריא יותר ממזון מהונדס או מעובד.

Aronsona

New member
מהו מזון מהונדס בעינך?

נראה לי שהגדרת מזון מהונדס היא הבעיה.
אם בהנדסה גנטית, הוציאו לנו את הגרעינים מהאבטיח, הוא פחות בריא?

הוא לא ממש מזיק, אבל אני לא חושב שזה

הופך את האבטיח ליותר בריא.

אם אתה אומר שעגבניות שמפוצצות באסטרוגן בריאות לך או שילוב גנים של לטאות בירקות זה משהו שממש תורם לבריאות שלך אז סבבה.

Aronsona

New member
אתה באמת לא מבין על מה אתה מדבר

עגבניות מלאות באסטרוגן הם מהונדסות?
אתה חושב שיש עגבניות עם הורמונים בארץ? אסטרוגן?
לא ממש.
מישהו ממלא לך את הראש בשטויות לא מגובות.

משתמשים בהורמוני גדילה

לפירות וירקות בארץ.
יש כמות נכבדת של אסטרוגן שמשמש כהורמון גדילה בחלק מהירקות, ביניהם העגבניה שידועה כירק שמאד חשוב לגברים, מה שאומר שהוא כבר לא כזה בריא לגברים.
כמות האסטרוגן הגבוהה בפירות, ירקות ומוצרי חי (חלב, בשר וביצים) הם אחד הגורמים, אם לא העיקרי, לעלייה בסרטן השד, במיוחד אצל גברים.

Aronsona

New member
תראה מה כותבת ריקי לנגברג | נטורופתית

בנושא "זיהום המזון" : ישראל, שהתירה בעבר את השימוש בהורמון לצורכי ניסוי בלבד, החליטה לאמץ את הגישה של האיחוד האירופי ואסרה לחלוטין כל שימוש בהורמון הגדילה.

למעלה