במיוחד כשרשום לך וכו'... על כל תופעות הלוואי
כלומר יש עוד...
הסיבה שציינתי היא העיקרית כי משרד ממשלתי מאשר ומשגיח על דברים שהוכחו יעילים. משרד הבריאות הוא זה שמפקח ולכן יותר קל לפעול בדרכים שירצו את הממשלה.
שיטה לשיפור הראייה על ידי תרגילי עיניים, תרגילי יציבה על מנת לשפר את זרימת הדם לעיניים, עבודה על שיווי משקל שהיא גם עבודה על המח, שיפור יכולת המח לקלוט אותות ראייה (אגב, זה קיים בנפרד מהשאר בשיטת ניירו-ויז'ן שהטיפול בה לא זול בכלל).
תרגילי העיניים מותאמים אישית לצרכי המטופל, כך גם שאר התרגילים ועבודה על הרגלים נכונים. הבעייתיות בבדיקה מדעית לשיטה היא שהשיטה משתנה מאדם לאדם לא רק על פי בעיית הראייה שלו אלא גם על פי סגנון החיים שלו, ובעיות בריאותיות אחרות שיש לו.
ברגע שתבדקו רק את יעילות הטיפול ללא ביקורת של מה עושים ואיך עושים ולא תפרידו בין תרגילי עיניים להרגלים בריאותיים ולתזונה וליציבה ובמיוחד ללחץ (פיזי או נפשי) רק אז אפשר יהיה לבדוק את יעילות השיטה.
השיטה קיימת ברפואה הקונוונציונאלית בחלקים נפרדים. ניירו-ויזן, ויז'ן ת'רפי, אורתופטיקה וכד'... כל אלו נחשבים יעילים רק למקרים מסויימים, אך למעשה שילוב של אלמנטים מהם יעילים גם למקרים אחרים... אך את העיקר בשיטה תמיד שוכחים, עבודה על הרגלים בריאים.
מתי פעם אחרונה אופטומטריסט העיר לכם על בעיות בכתפיים ושזה יכול לעזור לראייה? לא שווה לו, לכן גם לא מלמדים אותם שזה משפיע. אופטומטריה והרפואה בכללי הפכו להיות מסחריים מאד בעשרות השנים האחרונות.
רופאי נשים רושמים גלולות לכל אישה כמעט (לרוב בלי לייחס חשיבות לתופעות הלוואי הרציניות שיש להן), במקום להסביר גם על שיטות המבוססות על תזונה לוויסוט הורמונאלי (אה, נכון, זה כבר פחות תקף בגלל שרוב הירקות מכילים הורמונים לא קשורים שלא לדבר על חלב ובשר... וטבעונות הרי זה מסוכן)....