רפואה קונבנציונלית מול רפואה "אחרת"

Doctor Goblin

New member
כמה שאלות לי אליך

1. למה אתה חושש לפרט?
2. למה לא קימים מדענים עם מחקרים שכן מאששים מבחינה מדעית את יעילות הרפואה שאתה מדבר עליה?
3. איזה כלי אתה מציע עבור האדם הפשוט כדי להבדיל בין "רפואה יעילה שאינה מוכחת" לבין שרלטנות?

Aronsona

New member
והרי קלאסה של שרלטנות בעיני

"כל מזון טבעי בריא יותר ממזון מהונדס או מעובד". זהו הסלוגן של בעלי מניות בעדן טבע מרקט כדי להעלות מחיר.

לא צריך להעלות מחיר. אני בכלל ממליץ לגדל לבד.

אתה יודע בדיוק באיזה דשן ובאיזו הדברה אתה משתמש. זה שהגרעינים לא ממש אורגניים זה סיפור אחר, אבל נניח והם כן....XD

Aronsona

New member
טוב. מי שיכול שיגדל לבד.

כדאי לנו לוודא שכל המוצרים המשמשים לגידול כולל חומרי הדשן וההדברה יהיו בפיקוח הדוק. וישנם מספיק כאילו היום.

poseidon111

Active member
אין לי דוגמאות, אך מבחינה עקרונית את צריכה

לבדוק מקרים שהוא אכן עזר במקרים דומים.
כמה זמן זה לקח, האם יש תופעות לוואי ואני הייתי אפילו מתייעץ עם רופא עיניים קונבנציונלי לגבי יעילות הטיפול האלטרנטיבי.

יתכן שהזמן הוא פקטור בהחמרת הקונדיציה, וגם לזה יש משקל בבואי לבחור.
כשאת כותבת "חודרני", אני משער שאת מתכוונת ללייזר. בדקי מה מסוכן או שלא בניתוח.

תחושת בטן פנימית שלי היא שהייתי הולך על הרופא בבית החולים.

somewoman

New member
חודרני

הוא לווא דווקא לייזר, הוא גם ניתוח או כל טיפול אחר שיכול לעשות נזק ולווא דווקא בעיניים, אלה כ"תוצאה" מ...

למה תחושת הבטן שלך אומרת קונבנציונלי? יצא לך להכיר אישית מקרים שטופלו ברפואה סינית?

poseidon111

Active member
חוץ ממני, שניסיתי ללכת לדיקור על מנת להרגיע

את עצבי, ולא עזר בכלום, לא מכיר כפי שכתבתי.

למה קונבנציונלי? מכיון שמדובר בפרוצדורה פשוטה יחסית שמתבצעת המון, עם סיכויי הצלחה גבוהים וסיכון נמוך.
סיכון יש גם בחיסון שפעת.

somewoman

New member
סיכויי הצלחה גבוהים?

עובדה בעייתי לאור חזרת הפזילה אחרי ניתוח אחד..

הייתי עושה לילד שלך עוד ניתוח אחרי כישלון של אחד?
[אגב, במקרה הזה לייזר לא תורם מאום..]

poseidon111

Active member
האמת היא שלא שמתי לב לעובדה זו. אם כך

אני מבין טוב יותר את התלבטותך.

אני כבר שנים מטופלת ברפואה אלטרנטיבית

והיא עוזרת. אבל אני לא יודעת אם היא עוזרת יותר מהקונבנציונלית כי האלטרנטיבה המוצעת היא ניתוח מסוכן. אז אני בוחרת את האלטרנטיבה שלא יכולה להזיק, נותנת לי תחושה שהיא עוזרת לי, מקשיבה לי, מקלה עליי ברגעים קשים, ולפעמים הרפלקסולוגית או המטפל בטווינא או בשיאצו, או אפילו המדריכה של התעמלות במים, הופכים לחצי שעה או ארבעים דקות לדמות אוהדת ומנחמת גם אם הם מקבלים תשלום עבור האהדה הזאת. בכל מקרה זה יוצא הרבה יותר זול מפסיכולוג

המלצתי היא

לכי קודם על הרפואה הסינית, כי דווקא בנושא עיניים אני חושבת שהיא יכולה לעזור. אם זה לא יעזור את תמיד יכולה לפנות לרופא שניתח אותה כדי שיבדוק למה הפזילה חוזרת.
לפני 40 שנה נתקלתי באיזה ספר המסביר כיצד ניתן להסיר את המשקפיים ולהחזיר את הראייה לכושר. בהתחלה הייתי סקפטית אך לאחר שעשיתי את התרגילים כפי שלמדתי מהספר, המספר שלי קטן עד כי בשלב מסויים יכולתי כבר ללכת בלי המשקפיים ולשמור אותן רק לקולנע או לתיאטרון. אף אחד לא הבין איך הצלחתי להוריד לעצמי את המספר של המשקפיים כמעט עד למינימום. במקום 3-4 ירדתי ל-1-2.
שווה לנסות.

somewoman

New member
אני חושבת

שאלך לשמוע את שניהם לפני שאחליט משהו.
כלכלית - שניהם יעלו לי כסף..

העניין הוא שאחרי כישלון של הניתוח, אני יותר סקפטית ולא באמת רוצה להעביר אותה עוד ניתוח שמי יודע אם עוד מספר שנים לא יחזור המצב שוב..
הניתוח וההחלמה לא היו חוויה נעימה מן הסתם..

עד לשנה האחרונה הייתי סקפטית לגבי הרפואה הסינית, עד שיצא לי לעבוד איתם קרוב ולהבין שיש דברים בגו.. מצד שני, אני עדיין לא בוטחת בהם לחלוטין...

זה מעניין העניין עם המשקפיים, זוכרת על איזה ספר מדובר?

הלוואי וזכרתי

הלך לי לאיבוד עם השנים, או שנלקח ממני מבלי שוב...
אבל, אם אינני טועה, גם פזילה קשורה לחולשה של שרירי העין או משהו הקשור באיזון השרירים של שתי העיניים, וזה משהו ששווה לבדוק אם אפשר לטפל בזה ללא ניתוח. אני מאמינה שהרפואה הסינית כן יכולה לעזור במקרה כזה. היום בעידן האינטרנט, להבדיל מהתקופה שלי שהייתי צריכה לקנות ספר בשביל כל בעיה פיזית, את יכולה להיחשף להמון חומר אלטרנטיבי הקשור לפזילה והדרכים לטיפול בה. שווה לבדוק לפני ניתוח נוסף.

Andy Friese

New member
בהחלט משתי סיבות-

ראשית- אני לא בקי ברזי הרפואה הסינית, אבל מחקרים מדעיים הוכיחו שדיקור סיני הוא בעל סגולות רפואיות (אם כי יש החולקים על רצינות המחקרים האלה).

שנית אסור לזלזל באפקט הפלסיבו. אם את באמת מאמינה ביכולת הרפואה האלטרנטיבית, היא יכולה לעזור לך רק בגלל זה.

poseidon111

Active member
אפקט הפלסבו הוא בעל השפעה עצומה, אך לא רק

ברפואה האלטרנטיבית.
אתה יכול לומר את אותם דברים, ואף ביתר תוקף, לגבי הרפואה המודרנית.
ליתר דיוק, התרופות המודרניות.
ואם רוצים להיות מדוייקים לגמרי, כל מה שקשור לנפש האדם.

somewoman

New member
אפקט הפלסבו

נכון במידה ואני זו המקבלת את הטיפול
לא ברגע שהטיפול ניתן לילדה שלי..

אלה אם היא מאמינה ביעילות הטיפול..

למעלה