רצח הד"ר לכימיה ע"י נערות לווי

Old Girl

New member
מין שנקנה בכסף הוא אונס

לכל דבר, למרות שהתפיסה הזו עדיין לא הושרשה בתודעה הציבורית מחוץ לגבולות סקנדינביה (אבל אנחנו כן בהתחלה). כשחייבים לשכב עם מישהו, שלא נמשכים אליו (ב - 99% נגעלים ממנו), לא רוצים במגע גופו בשום צורה, אבל לא יכולים לדחות אותו, לא יכולים להספיק אותו באמצע וכד' - זה מרגיש בדיוק כמו אונס. הגוף והנפש סולדים מהסיטואציה הזו. ה - 200 ש"ח בסוף לא עושים שום מהפך. אם נשמע לך מוזר לקרוא לזנות אונס, תחזרי שנייים - שלושה עשורים אחורה ותיזכרי שפעם לא היית מעלה על דעתך להשתמש במילה "אונס" כאשר: 1) מדובר בזוג נשוי או זוג בכלל. 2) האישה לא צרחה. 3) האישה נכנסה להלם ובכלל לא הגיבה לזה שאונסים אותה. 4) האישה הסכימה להיאנס בתגובה לאיום (אני מזכירה את טיעון ה"נאנסת משמרת הייתה יכולה לסרב להיאנס, ולהגיד שהיא מעדיפה שיפיצו עליה שמועות"). התפיסה של אונס עוברת אבולוציה. פעם, היית צריכה להוכיח מעבר לכל ספק שעשית את הכל כדי למנוע מגבר לאנוס אותך. היום, לא שואלים עד כמה האישה התנגדה אלא מה היא הרגישה, מה היא חוותה, האם סבלה. אם היא נגעלת, וסובלת, ואין לה חופש מלא לסרב - אז זה מרגיש בדיוק כמו אונס קלאסי, והגיע הזמן שיקראו לזה כך (ליתר דיוק, הזמן כבר הגיע לסקנדינביה, ובקרוב אצלנו בעזרת ה').

אם את לא מבדילה בין משהו שנעשה בכפייה אלימה

למשהו שנעשה בהסכמה אבל פשוט בלי חשק, אז אני לא רואה טעם להמשיך את הדיון הזה. אגב, גם כשאת שוטפת כלים זה אונס? ולא, אין צורך לענות לי על זה. אני פשוט מזועזעת מכן.

Old Girl

New member
ואת מבדילה

בין שטיפת כלים לבין חדירת איברים של אנשים שאת נגעלת מהם לתוך הגוף שלך? את יודעת איך מרגישים כשזה קורה (רמז דק - לא דומה לשטיפת כלים). את יודעת כמה זמן לוקח להשתקם נפשית מזה? תשובה לא מרומזת: לפעמים כל החיים. מהי כפייה אלימה בעיניך? כוח פיזי? כבר מזמן לא חייבים כוח פיזי כדי להגדיר כפייה מינית. אפשר לכפות מין באיומים, בסחיטה, תוך ניצול מצבי מצוקה שונים, בלבול וכד'. כפייה כלכלית היא רק עוד סוג של כפייה. לכסף בעולמנו יש כוח שכבר מזמן מתעלה בעוצמתו על כוח פיזי. בכל אופן, כדי להבין את מה שזונה מרגישה תעשי תרגיל מחשבתי. צאי לרחוב ותביטי בגבר הראשון שאת פוגשת, בלי סינון של גיל/ משקל/ מראה חיצוני. אחר כך תביטי טוב בשני ובשלישי. עכשיו תדמייני שאת שוכבת אתם ברצף (מקווה שיש לך דמיון מפותח). מרגישה את הגועל? זהו, גם הזונה מרגישה. נכון שהיא נותנת הסכמה רשמית ומקבלת כסף, אבל היא מרגישה כמו שאת היית מרגישה. למה זה דומה יותר - לאונס או לשטיפת כלים? .

destiny23

New member
זה מתחיל להמאס עלי

שאת צריכה 4 פעמים ביום לשבת ולכתוב שוב את אותם טיעונים - בחייאת אנשים, רוח הפורום היא פמיניסטית - אם אתם לא מתחברים לדיונים האלה, אתם לא חייבים לבוא, פה באמת אף אחד לא מכריח אותם!

Old Girl

New member
אבל נונה ולאטה משלמים לי טוב

את צריכה לראות את הוילה שלי בקריבים...

קריסטה

New member
זה באמת מעצבן

שכל מי שכותב פה דעה שלא תומכת בדעת הרוב (ולא "לא מתחברים לדיונים") מגורש החוצה. גם זאת סוג של הדרה. אני חושבת שהפרופסור הזה עשה מעשים בזויים, ואם הרצח הזה היה נעשה בתנאים קצת אחרים (לא לשם שדידת הזקן) כנראה שלא הייתי שופטת את הרוצחות יותר מדי לחומרה, אבל רוב המתנגדים כאן מעלים טיעונים טובים מאוד.

destiny23

New member
אני אגיד לך מה

ואני מתנצלת מראש אם זה יצא מסורבל, המחשב שלי בדיוק מת * פרצוף מאוד עצוב* אז אני כותבת מהפון. המקום הזה, הוא אחת הפלטפורמות היחידות שאני מצאתי שבו הדיונים נעשים מנקודת הנחה פמיניסטית מאוד. פה אפשר לצאת בגלוי נגד יחס החברה לנשים, פה אפשר להביע דעות שכבר מעצמן נשענות על הנחות פמיניסטיות. ממש כמו ההודעה שכתבתי, היא נשענת על הבנה פמיניסטית , שמבחינה שבביקור אצל זונה מתבצע אונס. אדם שמזמין זונות באופן קבוע, הוא אנס. זאתההנחה עליה אני נשענתי כשכתבתי את מה שכתבתי. המקום נועד לאנשים שמבינים את הדברים האלה ועוד ורוצים לנהל דיון בהתאם. אם כל פעם שנרצה להביע דעה אבל נצטרך רק להצדיק את הטענות עליה היא נשענת, לא נתקדם לשום דיון אמיתי מעבר ל"פמיניזם כן או לא". אני נורא מתנצלת בפני כל אלו שחשוב להם להביע דעה מעליבה, שנשמעת בכל מקום ונחשבת לסבירה בכל מקום אחר חוץ מפה... אבל עם כל הכבוד, ישככ הרבה מקומות אחרים שלא ברור לי למה דווקא פה צריך לסבול את זה? ל

קריסטה

New member
אני שונאת את המשפט הזה

"פמיניזם כן או לא". זה מרדד את הדיונים ומעליב אותי וגולשים נוספים כאן. העובדה שאני או כל אחד אחר רואה פמיניזם בצורה קצת אחרת ממך לא הופך את זה לשוביניזם. יש מקום להתדיין גם על הנחות היסוד. זה *לא* שחור ולבן. להפוך את זה לשחור ולבן פשוט מגחיך את כל העניין. הליכה לזונה היא דבר נפשע, פוגעני ואמור להיות מגונה בכל דרך. לקרוא לזה אונס? אני מבינה למה. לפעמים זה מוצדק לחלוטין. אבל באופן גורף? קשה לי עם זה. כי יש מקרים שניתנת הסכמה. בעייתית, נכון, אבל זאת עדיין הסכמה. כמו שבחוק יש הבדל בין אונס, בעילה אסורה בהסכמה, יחסי מין תחת יחסי מרות, יש מקום להבדלה גם כאן. לפחות בחלק מהמקרים.

Old Girl

New member
קריסטה, אם היינו מגיעות ביחס לכנסת

לדיון על חוק להפללת הלקוחות, והיית מציעה שיגדירו הליכה לזונה כעבירת מין מסוג אחר (לא אונס), וזה היה עוזר להעביר את החוק - הייתי תומכת בשתי ידיים. זה לא האישיו בכלל מבחינתי. כל עוד האנשים מבינים שיש כאן מעשה איום ולא "שני בוגרים שנהנים מעסקה בין שווים", זה מספיק טוב בעיני. כשאני אומרת שהליכה לזונה היא כמו אונס, אני מדברת רק על הצד הרגשי של הזונה. מה עושה את החוויה של אונס איומה? לא זה שמישהו מחזיק לך פיזית ידיים, אלא הצירוף בין "אני לא נמשכת אליו (קרי: נרתעת ממנו) - אני חייבת לשכב אתו". זה לא באמת משנה את מידת החומרה של החוויה, האם את חייבת לשכב אתו כי הוא איים עליך במשהו שמספיק עקרוני מבחינתך, כי נכנסת להלם ואת לא מצליחה להגיב, או כי יש עסקה שהתחייבת לה. זה מרגיש נורא באותה מידה, ואף גרוע מכך - כשאונסים אותך בצורה "קלאסית", את לפחות לא חייבת לדמות הנאה שזה עוד מסמר לארון המוות הנפשי.

קריסטה

New member
אם את אומרת את זה כמובן שאני מאמינה לך

אני שואלת את עצמי אם זה נכון לגבי כל אחת, כולל כאלה שנכנסו לזה כשיש להן אופציות אחרות. מנקודת המבט החיצונית שלי, חסרת הניסיון, יש הבדל מבחינת הרגש. כמובן שייתכן שאני טועה כאן. מבחינת הטלת האחריות על הגבר - אני רואה פגם בהטלת אחריות שווה לאונס על אדם שקיים יחסי מין עם מישהי בידיעה מלאה (או לפחות סבירות גבוהה) שזה בניגוד לרצונה לעומת אדם ששכב עם מישהי שהציעה את עצמה לכך, מבלי להתעמק ברגשות שלה בנושא.

HouseAtreides

New member
רק לגבי הפסקה האחרונה

לפני לא כ"כ הרבה שנים, ולמעשה גם כיום, לא מעט אנשים חשבו ורבים עדיין חושבים שכאשר אשה לא צורחת, לא נאבקת, לא בורחת, לא מתפטרת מייד מהעבודה - אין בעצם לגבר אפשרות לדעת שהוא כופה עליה משהו בניגוד לרצונה, ולכן אין לשפוט אנשים כאלה באותה חומרה כמו בני סלע. אפשר בהחלט לטעון שיש דברים בגו - כי באמת, הגברים, רובם ככולם חונכו וחוברתו לחשוב שעליהם להתייחס לנשים כאל מבצר שעליהם לכבוש. היא בעצם "רוצה את זה" ומתביישת להראות זאת, פן תיחשב "זולה". לכאורה זהו חלק ממשחק חיזור לגיטימי שגם גברים נוקטים בו במידה זו או אחרת. אם כן, מה הפלא שחלקם יכולים לשמוע איזשהו "די.." רפה, להתעלם ביודעין מכל האותות והסימנים, להמשיך במעשיהם ואח"כ להיות מוכים בהלם כאשר ישוו אותם לבני סלע? אותו הדבר גם כאן: כשהסטטיסטיקה מדברת על כמליון ביקורים אצל זונות בחודש, כלומר, תופעה לא זניחה ולא שולית, ומקובל לחלוטין להתייחס לזה כאל שולי הפעמון של עולם סחר החליפין הלגיטימי (כמו שסוגים מסויימים של אונס נתפסים כשולי הפעמון של עולם משחקי החיזור הלגיטימיים) - לא פלא שההשוואה לאונס גורמת לחלק מהאנשים להזיע. חלקם גם כאלו שמעולם לא שקלו ללכת לזונה. הבעיה היחידה עם הנורמות האלו היא שהן שגויות, ופוגעניות. זונות, ברובן המוחלט, לא מסיימות את חייהן כמו מנקות אסלות, מטאטאי רחובות, מטפלות סיעודיות ומנקי גללים של פילים. בשלב מסויים הן הופכות מסוממות, הומלסיות, אפאתיות ונטולות כל צלם אנוש. כל עיסקה עם לקוח נוסף, מקדמת אותן בצעדי ענק אל הפינאלה הזה, ומשום מה קיימת התעלמות מוחלטת ממה שקורה לרוב, והדגשה מופרזת של מה שקורה למיעוט שבמיעוט. אני לא רואה שום סיבה שלא להשתמש בהשוואות הקיצוניות ביותר, שמצביעות על האחראים האמיתיים ומטילות עליהם את מלוא האחריות, בכדי לגרום לחברה להבין ולהפנים את גודל הטעות, ולדרוש שינוי.

קריסטה

New member
צודק.

אני צריכה לחשוב על זה קצת, אבל יש הרבה צדק והיגיון בדבריך.

destiny23

New member
את מסכימה שללכת לזונה זה מעשה נפשע

ומדובר באדם שעשה את זה כחלק מאורח חייוהיום יומי, את באמת לא יכולה להביןמה גרם לי להרגיש את מה שהרגשתי? כמו שאני רואה את זה, מדובר באדם שבראיית חייו, נשים הן סחורה למכירה ) לא רגע, תנו לי לנחש - אם הן בחרו....( עשה כרצונו בגופן של נשים תמורת כסף, ובכך פגע לא רק באותן נשים ) אם נפגעו אולי לא זאת גם אפשרות( אלא בחברה כולה ובנשים בפרט. בסוף הוא נרצח ע"ישתי זונות. את יכולה להבין למה אני מרגישה שזה צדק במידה מסוימת? אני מתנצלת אם הודעה קשה מידי למישהי, אבל אני חולקת עמכן תחושה פנימית שלי שלא קל להוציא החוצה ומרגישה שרק כאן יש קבוצה של נשים שאולי תבין אותי......ל

קריסטה

New member
מבינה לחלוטין למה את מרגישה ככה.

ותומכת בפה מלא בזכותך להביע את זה! לא חושבת שאדם שרואה את זה בצורה קרה יותר ממך צריך להיות מגורש מכאן. זכותך המלאה להתנגד לדעתם ולהביע את זה ככל שתרצי, אבל כמו שלא אסכים שיסתמו לך את הפה אני לא רואה בעין יפה סתימת פיות של אחרים.

destiny23

New member
אז הנה לך הקונפליקט

מצד אחד לכולם יש זכות להביע את דעתם, מצד שני הרעיוןהוא ליצור שיח מסוג מסויים. מה חשוב ממה?

קריסטה

New member
זה לא קונפליקט

לכולם יש זכות להביע את דעתם. ברגע שאת חוסמת את כל מי שלא מוצא חן בעינייך את באמת יוצרת שיח מסוג מסויים. סוג מאוד מסויים. מאוד מאוד מאוד מסויים. כשכולם חושבים בדיוק אבל בדיוק אותו הדבר את לא מתקדמת לשום מקום, יוצרת לעצמך בועה שמנותקת מהעולם ולא מצליחה להביא לשום שינוי. את יודעת איזה פורום הפורום הזה לפעמים מזכיר לי? את פורום זכויות בעלי חיים. תסתובבי שם חמש דקות תראי איזה עולם הם יצרו שם, אחרי שהם העיפו משם את כל מי שלא חושב כמוהם.

destiny23

New member
זה כן קונפליקט

כי דעות כאלה, של "אלה זונות והוא בסה"כ השתמש בשירותיהן" אני יכולה למצוא בכל מקום, ולקבל זנות כחלק מהעולם, זה אחד הדברים הפחות פמיניסטיים שיש כי זה לגמרי מתעלם מיחסי הכוחות בין זונה ללקוחולשמרמנהג שמנציח את הנחיתות המעמד האישה. אם רוצים ליצור שיח פמיניסטי אמיתי הוא צריך להשען על הבנות מסויימות. ה

קריסטה

New member
עוד משהו, אני קצת גולשת

מבחינתך זו פלטפורמה לדיום פנים פמיניסטי שנשען על הנחות מסויימות מראש - אני הייתי רוצה שזו תהיה פלטפורמה שבה יהיה אפשר לדון מנקודת מבט פמיניסטית גם על האפור-אפור ועל דברים שאני נמנעת מלדון עליהם במקומות אחרים כי זה במיידי הולך לכיון הצדקת תופעות פסולות. לצערי אני נמנעת מלהעלות נושאים כאלה כאן כי התוצאה תהיה התנפלות רבתי ואף חסימה (שלא לדבר על פגיעה באנשים). פועל יוצא הוא שכאשר אני יוצאת כנגד זנות/פורנו וכו' אני מוצאת את עצמי חסרת מילים מול טיעונים שמפריכים את כל מה שנטען כאן.

kmiki

New member
אז זנות גברית לדעתך היא לא אונס?

אם את משייכת את כל הנושא הזה אך ורק לנשים ולגישות מיניסטיות, אז מבחינתך זנות של גברים היא אינה אונס, וזה בסדר. להיות לקוח של זונה ממין זכר זה לא שווה לאנס, רק אם את מזמין אשה. זו גישה מוזרה ואטומה למציאות שבה יש זנות משני המינים, ועוד כמה גוונים של אפור באמצע - טרנסג'נדרים למשל, עליהם החברה לא צריכה להגן? רק על הזונות הנשים? זה מעניין, כי גישתך נשמעת לי לא כפרשנות פמיניסטית אלא כגרסה נשית לשוביניזם, הגבר תמיד יהיה אשם, לא משנה מה. לקח בכוח מאשה - אשם (צודקת) ביקש ושילם בתמורה לאשה - אשם ביקש ושילם בתמורה לגבר - לא אשם? כן אשם? שניהם אשמים?

למעלה