רציתי לדעת למה לא היתפתחו........

אמנון כ

New member
האם קיבלת תשובה שסיפקה אותך?

הבנת את כל התשובות עד כה? אם אין עוד שאלות בנושאים ההם, אפשר להניח שאתה מסכים עם התשובות שלנו?

אמנון כ

New member
נשמע כאילו אתה מתחמק מהאמת

הייתכן וכל מטרתך היא לחפש "מה אומרים החילונים?" הייתכן שאתה בכלל לא מעוניין בתשובות?

אמנון כ

New member
קודם כל, DNA זה לא מולקולה

אתה שוב הולך הפוך - הסיכוי לזכות למשל בלוטו הוא מאוד מאוד נמוך, ועם זאת כמעט בכל שבוע מישהו זוכה. אתה בא ושואל - הכיצד דווקא מר X זכה? למה לא גברת Y? אני בא ובודק את ההסתברות ורואה כי למרות הסיכוי הזעיר (נאמר אחד ל-5 מליון), אנשים ממלאים כ- 7 מליון טפסים בשבוע ולכן יש בד"כ זוכה כל שבוע (כל המספרים ניתנו כאן כדוגמה בלבד). הסיכויים להיווצרות תא חי אחד הם זעירים הרבה הרבה יותר מאשר זכייה בלוטו, אך גם זמן ההיווצרות שלהם היה ארוך הרבה הרבה יותר. הסיכוי שאדם יזכה במהלך חייו בפרס הגדול בלוטו הוא קלוש. אבל אדם חי כ- 80 שנה. בין זמן היווצרות כדור הארץ לתא החי הראשון, עברו כמליארד וחצי- שני מליארד שנה!! כלומר פי עשרים וחמישה **מליון** יותר מאשר אורך חיי האדם. קשה לתאר כמה דברים יכולים להתרחש בזמן ארוך שכל כך...

אמנון כ

New member
שכחתי לציין ש...

לא הייתה מטרה מפורשת לאף גורם, יצור או אלוהים ליצור את ה- DNA. ה- DNA נוצר כפי שנוצר כתוצאה מערבוב ארוך ומתמשך של כימיקלים שונים. זה כמו שלמפעל הפיס אין מטרה שמר X עצמו הוא שיזכה בלוטו. הם עושים הגרלה, ומי שזוכה הוא המנצח. כך גם ה- DNA. אם הוא היה נוצר בכל צורה אחרת, עדיין היית בא ושואל למה הוא נוצר בדיוק בצורה הזו.

שלומי217

New member
הבנתי אותך. אבל לפי מה שאני יודע

צורת החיים הפשוטה ביותר היה דבר כלל לא פשוט. ועל מנת ליצור את צורת החיים הפשוטה ביותר באקראי הם אפסיים. צורות החיים הפשוטה ביותר כמו בקטריה מכילה 10,000 GB של מידע. יש מדענים שמחשבים את ההיסתברות הזאת כ בילתי אפשרית גם לא בביליון שנה. אדם חושב לא יכול ליצור ליצור חי מדומם, אז אייך הטבע שהוא לא יכול לחשוב יכול עושה את זה? ומה שמעניין ז שלא אומרים שצורת חיים פשוטה תיווצר לבד, אלה אומרים עולם שלם יווצר לבד. אולי אנו מקנים לטבע יכולות שאין לו? אשמח לקבל את תשובתך.

אמנון כ

New member
ראשית בקטריה היא לא צורת חיים פשוטה

בקטריה היא תא מורכב עד מאוד הכולל חלבונים, DNA ועוד. החיים התפתחו מדברים פשוטים הרבה הרבה יותר. בספרו "הגן האנוכי" בפרק הראשון מתאר דוקינס בצורה מופלאה את התפתחות החיים. אני ממליץ לך בחום רב לקרוא את הספר כולו, ואת פרק זה בפרט. הוא ייתן לך את כל התשובות שאתה מחפש.

זכיר

New member
השיטה היא פשוטה

עורכים תצפיות, מתבוננים בעובדות ואחר כך מנסים לתת להם הסבר הגיוני שעומד בקנה אחד עם מה שידוע לנו. הסבר מקובל הוא בד"כ הסבר שניתן להפרכה אחרת הוא חסר משמעות.

אמנון כ

New member
תיקון-זו לא מולקולה במובן הסטנדרטי

מבחינה טכנית, ה-DNA הוא אכן מולקולה, אך לא מדובר במולקולה במובן הקלאסי כמו H2O (מולקולת המים). במקום זאת מדובר בשרשרת ארוכה ומורכבת עד מאוד של נוקליאוטידים מארבעה טיפוסים שונים. משום המורכבות הגבוהה, יש הטוענים שאין זה נכון לקרוא ל-DNA מולקולה. אני מודה כי מה שכתבתי בכותרת לא היה ברור, ולכן הוספתי את התיקון. קבלו לינק למידע נוסף אודות ה- DNA

Wolverchenus

New member
הסתברות נמוכה -

אינה ערובה לאי התקיימות תנאי. מה גם שהיא לא נמוכה אם חושבים על זה שתנאי ההתחלה היו על כל שטח הפנים של הכוכב.

האבולוציה

זה מה שנקרה אבולוציה ואתה מסוגל לשאול אותה כי את בעל החיים הכי מתקדם אל תזלזל באף בע"ח כי יש להם כישורים חושים ויכולות שלאדם אין הרבה מהמצאות האדם הגיעו מתצפית וחקר בע"ח

שלומי217

New member
יש דבר שאומר

האם הניסוח שלנו על תחילת החיים זהו הניסוח היחידי שאפשרי? זאת אומרת שהכל בגדר ספקולציות. זה לא שיעור בביולוגיה שאתה לומד שמים מגיעים לרתיחה ב 100 מעלות צלזיוס.

אמנון כ

New member
תציע אתה אלטרנטיבה מדעית

אהיה מוכן לשמוע הסבר אחר, כל עוד הוא ניתן להפרכה ובדיקה. "תאוריה" שאומרת שאלוהים ברא הכל זה לא הסבר קביל. באותה מידה אני יכול לטעון שמפלצת הספגטי המעופפת יצרה את העולם. אתה לא יכול להכחיש או לבדוק את זה לעומק. ההסברים המדעיים פשוטים ומדוייקים וניתנים גם לבדיקה והפרכה. הם ההסבר הטוב ביותר שיש לנו כיום, וזה הסבר הגיוני מאוד. באותה מידה אם אגיע בבוקר והאוטו לא יהיה בחנייה, אני אניח שמישהו גנב או גרר לי את האוטו, ולא שחייזרים בעלי פני כלב ועיניים סגולות הגיעו בלילה והעלימו אותו ליקום מקביל. ההסבר הפשוט וההגיוני הוא שיתקבל. אין שום סיבה רציונאלית בעולם להאמין באלוהים - זה לא הגיוני בעליל.

T r a v i s

New member
וואי, כמה אתה מזבל בשכל!

נותנים לך תשובה ישישרה - ואתה שוב מתחמק.

תאום2

New member
שאלתך טובה מאוד

אוסיף את השאלה ששאלו חוקרים רבים: מדוע לא נמצאו שלדי ביניים שהם בין קוף לאדם??????????

אמנון כ

New member
לפי מה החלטת שלא נמצאו כאלו?

זה לא שאלה ששואלים חוקרים, כי היא פשוט לא נכונה. יש שלל ממצאים כולל שלדים ועצמות של מינים שונים של בני האדם - הניאנדרתלים, הומו ארקטוס ועוד.

למעלה