רציתי לדעת למה לא היתפתחו........

שלומי217

New member
הרבה אנשים חושבים שלומר

שאין אלוקים גם זה לא ניתפס, בדיוק כמו שלך לא ניתפס שיש אלוקים. לדעתך סיפור יציאת מצריים קרה מציאות או שזה המצאה שלו נבראה?

אמנון כ

New member
אין לכך שום חשיבות לדיון

שאלת בנושא הסברים מדעיים לאבולוציה, ואני נותן לך פתרונות והסברים. אין שום חשיבות לשאלה מה דעתי האישית על יציאת מצרים, בדיוק כמו שאני לא שואל אותך האם אתה נהנה לראות את הסדרה "השיר שלנו".

מי אמר שיש קשר בין

יציאת מצרים לאלוהים? אתה שואל "איך זה יכול להיות שהחיים נוצרו פתאום בלי גורם שיצור אותם?" אז אני שואל "איך זה שאלוהים נוצר ואז יצר את החיים"? כשתיתן לי תשובה מאיפה הגיע אלוהים אז אני אאמין לך שהוא יצר את החיים.

balata2

New member
תסביר לי איך

אתה מאמין דווקא באלוהי היהודים. אם היתה נולד למשפחה נוצרית היית נוצרי וככה כל עדה אחרת. מאיפה הביטחון שכל הכללים והחוקים והמצוות והאמנות וכל המסביב נכון. בוא נניח שיש אלוהים, מאיפה אתה בטוח שכל החוקים שיש דווקא ליהודים נכונים?? אתה פשוט נפס במה שיש לך כרגע ודבוק בו. בגלל שאתה לא מצליח לענות לעצמך על שאלות אתה רץ לתשובה הקלה. תראה לי הוכחה אחת שיש אלוהים ולא סתירה לתאוריה הוכחה אני חותם לך כל הוכחה שתביא אני יביא הוכחה נגדית או תאוריה!!!

balata2

New member
יציאת מצרים

מתוך ויקפדיה יש קהילת היסטוריונים גדולה למדי, שטוענת שיציאת מצרים לא התרחשה מעולם. היהודים לא היו במצרים מעולם כעם של עבדים בשום תקופה, לא בתקופת רמעסס השני ולא כעם שמי בתקופת ההיקסוס. לפי ההיסטוריונים האלה, מקורו של עם ישראל הוא מתוך העמים הכנעניים שישבו בארץ וסיבות סוציו-אקונומיות הן שגרמו להבדלת האוכלוסיה הזאת מהאוכלוסיה הכנענית המקומית. או לחלופין נוודים שבאו מחוץ לכנען והתישבו בתוכה או שילוב של שתי הסיבות הנ"ל טיעון התומך בתאוריה הזאת הוא העדר כל אזכור ליהודים רבים, שחיו במצרים ועזבו אותה, לטענה שהמצרים לא היו רושמים את הפסדיהם אין משקל, כי במקרה הזה העמים האחרים, שישבו לידם היו מתחזקים ופולשים למצרים, דבר שלא קרה, להפך מצרים ניהלו מלחמות מוצלחות נגד עמי הסביבה ובהקשר הזה יש להזכיר את קרב קדש בין המצרים לממלכת החתים בתחילת המאה ה13 לפנה"ס בזמנו של רעמסס השני. אילו צבא מצרי גדול היה מושמד בים האדום או כלכלת מצרים הייתה נפגעת עקב עריקת מספר גבוה של עבדים, המצרים לא היו יכולים לצאת למסעות המלחמה האלו. מסע המלחמה של רעמסס לא היה הראשון בסדרת מסעות המלחמה של המצרים, להפך באותה תקופה המצרים יצאו לבסס את מעמדם באזור וכבשו את רובה של א"י וחלקים מלוב וסודן של היום.

שלומי217

New member
אייך זה שרשם את התורה ידע

שאין חיים אחרים חוץ מכדור הארץ בכול היקום? ורושם את זה בביטחון גמור? אם אתה רוצה לנהל דיון מעניין אני מוכן, אבל לא כמו ההערות של טראביס,

Wolverchenus

New member
"ידע?"

עד כמה שאני יודע זה לא הוכח. ולמעשה, הסבירות שאין חיים במקומות אחרים די נמוכה לכשעצמה ובכל מקרה אחר - אם אין חיים אז זה רק כי אנחנו הראשונים. איך הוא רשם את זה בביטחון? באותה קלות שהוא רשם מלא דברים אחרים בביטחון והם לא היו נכונים. אז? אני יכול לרשום מה שבא לי בביטחון P:

שלומי217

New member
כן אבל לאותה תקופה קביעה זו היא

קביעה בילתי רגילה. ואם כן היו מוצאים אחריי 1000 שנה חיים בכוכב אחר. פעם לא ידעו שיש עוג כוכבים במערכת השמש. וגם אייך זה שרשם את התורה ידע שאין דבר כזה בעולם נחש עם רגליים. מה רשום בתורה שהוא לא נכון?

אמנון כ

New member
הרבה שטויות כתובות בתורה...

לומר שיש חיים רק בכדור הארץ, היא אמירה די פשוטה, ובאמת סביר להניח כי היא לא נכונה. יש כ- 100 מליארד גלקסיות ביקום הנצפה. בגלקסיה שלנו לבדה יש כ- 100 מליארד (!) שמשות. כל שמש מוקפת בכוכבי לכת, כמו השמש שלנו. גם אם הסבירות להיווצרות חיים היא מזערית - אחת למליארד מליארדים, הרי שיש עדיין המון כוכבים בהם יש חיים ביקום. פעם חשבו שאנו מרכז היקום והמקום היחיד עם חיים. היום אנו מבינים כי אנו בקושי גרגיר אבק זעיר במיוחד בקצה פינה נידחת בגלקסיה. האמירה ה"קובעת בביטחון" כי אנו לבד ביקום חזקה כמו הקביעה כי הירח עגול. זה כל מה שראו באותו זמן ועל כך כתבו. אין כאן שום דבר מיוחד. שאלת מה כתוב בתנ"ך שאיננו נכון? ובכן - המון דברים. כתוב למשל שהכינים נוצרות מזעה של בני אדם. כתוב גם שיש עכברים שנוצרים בחלקם מהאדמה וחציים בשר וחציים אדמה. כתוב שהשפן והארנבת מעלים גירה, וזה פשוט לא נכון מבחינה מדעית! הידעת שרש"י טען שקנה הנשימה מתפצל לשלושה איברים - לריאות, לכבד וללב? כל ילד יודע היום שזה שקר וכזב! הידעת שחז"ל טענו שדעתם ש"הארץ היא עיגול שטוח, מעין צלחת שטוחה, אשר עליה יושבת כיפת הרקיע. כיפה זו היא בצורת חצי כדור, והדופן של הכיפה הוא הרקיע. השמש נמצאת בשעות היום במסלול בתוך הכיפה הזו, ובלילה היא במסלול מעל לכיפת הרקיע"?? יש עוד הרבה דוגמאות, ואתה מוזמן ללמוד עוד בנושא כאן.

Charles Darwin

New member
מישהו מוכן להראות לי איפה בתנ"ך כתוב שיש חיים

רק בכדה"א?! מה להם (לכותבי התנ"ך) ולכוכבים?! הם אפילו לא העלו על דל דעתם שיש חיים באמריקה (בעצם...הם לא העלו בדעתם שיש אמריקה!). ומישהו מוכן להראות לי מיתולוגיה שכן מדברת על חיים בכוכבים אחרים?!? האם הר האולימפוס ממוקם בנפטון?! איך היוונים הרשו לעצמם להסתכן ולקבוע שאין חיים בנפטון?! המסקנה הבלתי נמנעת היא שזאוס הוא אלוהי האמת. אגב, קיומם של חיים מחוץ לכדה"א היא אקסיומה מתמטית, כך שלא הייתי מתהדר בקביעה ההפוכה. אם אלה טיעוני הבריאתנים, שאלוהים יעזור להם. בעצם, אם אלה הטיעונים שלהם אפשר לקבוע סופית שאין אלוהים.

balata2

New member
אני לא מתמצא בתנ"ך ולכן לא יודע מה

מה הסופר המקראי רשם, אבל מאיפה אתה מביא את זה שאין חיים אחרים חוץ מכדור הארץ? תגיד אתה צוחק עלי? תפסיק לדבר שטויות אתה רק גורם לאנשים להתרחק מהדת. כאילו כמה כוכבי לכת-אנחנו חקרנו והגענו לשם כדי לקבוע דבר כה טיפשי הירח ומאדים. זהו עכשיו אין יותר חיים בכל היקום!!?!?!? אגב לפני כמה שנים קראתי בעיתון"הארץ" משהו מאוד מענין, אני לא ידדע למה לא מדברים על זה יותר, אבל הראו שכדי לנקות מזון מחידקים ובקטריות וכל הזיהומים שמיצרים במפעלים מקרינים עליהם גליי מיקרו. גילו חיידק שעומד בגלי מיקרו והוא מתקן לעצמו את ה- DNA או בונה אותו מחדש , אחד משניהם(אני פשוט לא זוכר). החיידק היה חדש למדענים וסבורים שהוא הגיע ממאדים, בפיצוץ של הר גהש אולי כשאני רושם את זה זה נשמע מופרך, אבל בכתבה זה דווקא היה נראה יותר טוב אני לא יודע כמה זה נכון, זה גם לא ממש משנה. העיקר הוא שאתה מדבר שטויות. אני לא מבין גדול בתנ"ך אבל אתה בעצם אומר לי שמי שרשם את התנ"ך היה נביא כי הוא ידע שאין חיים אחרים, ואיך הוא ידע כי אלוהים אמר לו, הלא כן? שאלה נוספת אם מחר מגלים במאדים צורת חיים כל שהיא ואני מאמין שזה יקרה במאה שנים הקרובות ולא דווקא במאדים זה פוסל את התנ"ך? ואז בעצם הוא לא נכון?

שלומי217

New member
כן.

אם מגלים חיים על המאדים זה אומר שאתה תהיה צודק. אבל לא ימצאו. עדין לא מצאו חיים אחרים.

אמנון כ

New member
יש שיחלקו עליך בנושא זה...

אחד הממצאים המדעיים השנויים ביותר במחלוקת הוא מטאור בשם ALH84001 . מטאור זה שהגיע מהמאדים ומתוארך כבן כ- 3.9 מליארד שנה, נמצאו שרידים מאובנים של מה שנראה כמו בקטריות פרימיטיביות (ראה תמונה). ממצא זה תומך בתאוריה הטוענת כי החיים בכדור הארץ הגיעו למעשה מכוכב אחר על גבי מטאור. ניסויים הוכיחו חד משמעית כי סוגי בקטריות מסויימים מסוגלים לשרוד נסיעה ארוכה במיוחד בחלל ועמידה בהתרסקות על כוכב לכת. עם זאת יש הטוענים כי צורות אלו יכולות להיווצר כתוצאה מתופעות טבע ואין הכרעה חד משמעית בנושא ממצא זה. בכל מקרה לא הייתי שולל כל כך מהר את החיים במקום אחר ביקום (ראה הודעה קודמת שלי). הדבר דומה לנמלה הנמצאת על דיונה באמצע המדבר באפריקה וטוענת כי מעבר לקן הנמלים שלה אין אף נמלה אחרת בעולם...

aok

New member
מי אמר שהוא אמר את זה?

עושה רושם שאתה דתי, או לפחות אדם מאמין. לפיכך, הרשה לי להפנות אותך לספרות המרכבה וההיכלות (קרא קצת יחזקאל א' ועוד רבים אחרים). אם אתה מעדיף פחות רמיזות ויותר תכל'ס, אתה מוזמן גם לקרוא את שירת דבורה. דבורה שרה שירת הודיה להשם ומצהירה 'מן השמיים נילחמו הכוכבים ממסילותם נלחמו עם סיסרא' לאחר מכן מקללת דבורה את כוכב מרוז ואת יושביו וכך אומרת 'אורו מרוז אורו ארור וכל יושביה כי לא באו לעזרת השם לעזרת השם בגיבורים' (שופטים, ה', כב'-כג'). הערה: אף אחד ספציפי לא כתב את התנ"ך. מדובר על כותבים רבים.

balata2

New member
עוד משהו

מה יש לך להגיד על התאוריה שהבאתי ליציאת מצרים? אל תתחמק

האדם הוא חיה אינטליגנטית יחסית.

אנחנו אינטיליגנטים עד כדי כך שאנחנו מאמינים בדברים
אין כזה דבר גוף ונפש. יש כזה דבר גוף עם מוח מפותח ששואל שאלות.

פלטרון

New member
אני אעלה השערה ..

ואני מדגיש- זאת רק השערה פרטית שלי. לא חשבתי עליה לעומק - זהו סתם ניחוש שאני זורק באוויר. א. במקרה אנחנו התפתחנו ראשונים. כידוע לך אבולוציה הוא תהליך ארוך. אז אולי אם תבוא לכאן עוד מיליון שנים אתה תגלה שיש קופים (או סוסים) שמדברים עברית. למה זה דומה - תבוא למשחק כדורסל כשהתוצאה היא 2:0, ותתפלא איך זה שמכל השחקנים רק אחד קלע סל. ולמה?.. חכה עוד דקה שתיים ועוד שחקנים יקלעו לסל. פשוט בהתחלה תמיד חייב להיות מצב שרק שחקן אחד קלע סל. מה שאני אומר זה - אולי אם "נחכה" עוד כמה מיליוני שנים, אז .. (וההמשך כמו למעלה). ב. יש אפקט יפה בלייזרים שעובד ככה - לייזר מורכב מחומר שקרוי מוליך למחצה. בתוך החומר הזה יכולים להיות מספר "מוקדים" של לייזר, אבל בשביל שבאמת ייצא אור אתה צריך לתת להם זרם חשמלי. אבל מה .. תמיד רק אחד ימהם יכול לתת אור. למה ? .. כי ברגע שאחד נותן, הוא גונב את כל הזרם למוקד השני, והמוקד השני לא יכול לתת אור לייזר כי אין לו מספיק זרם. מה אני מנסה לומר - אולי בעוד מיליון שנה ( אם כדה"א עוד יהיה קיים) לא יהיו לך קופים/סוסים שמדברים עברית. למה?.. כי בני האדם כבר השתלטו על כדה"א כל-כך מהר (מגמה שתמשיך בעתיד), ואנחנו לא מאפשרים להם להתפתח באופן חופשי. כלומר הם לעולם לא "יצברו מסה" מספיק גדולה בשביל לעשות את הקפיצה שהיתה לבני האדם כאשר הפכו מלא חכמים לחכמים. כעיקרון - אנחנו מצמצמים להם את האפשרויות. אוקיי -אלו 2 השערות/ניחושים שלי. בלי ביסוס, ואין לי שום רקע בתחום, אבל מה שאמרתי נשמע לי די הגיוני. מקווה שענה חלקית או גרם לך לחשוב על זווית חדשה לנושא. פלטרון

thewierdo

New member
נצטט את אחד מחביבי

''האדם היה בטוח שהוא החכם מכולם מכיוון שהוא נהג במכוניות וידע לבנות בניינים, הדולפינים ידעו שהם הכי חכמים מכיוון שהם לא היו צריכים לעשות את כל זה'' האדם עסוק מדי בלשנות את הסביבה למענו עצמו מאשר לקבל אותה כמו שהיא ולנצל את המשאבים הפרטיים שלו. ויש פה שאלות אחרות, מה זה חוכמה בעצם? ואיך אתה יודע שכלבים לא מדברים?

למעלה