רציתי להציג את עצמי

ariev

New member
רציתי להציג את עצמי

שמי אריה ויינר, ואני אחראי על רשת התקשורת של נטוויז´ן. בין שאר התחומים שבהם אני פועל, נמצא גם תחום הפס הרחב. אני אנטר את הפורום אחת לכמה זמן, כך שאם יש שאלות קונקרטיות - אשמח לענות. כמו כן ניתן לפנות אלי ב-email: [email protected] בכל בעיה רלוונטית (אגב נחשפתי לפורום כאשר דוב הציג אותו בישיבה בכנסת בשבוע שעבר!)

shsre

New member
WOW!

דוב, התמריץ הוא להביא את שאר הספקיות לכאן.

dov98

New member
שלום אריה ../images/Emo13.gif אכן נחמד

מצידך להופיע כאן ואני מעריך זאת. עם זאת ישנן טענות רבות נגד נטוויז´ן והנה הראשונה: עשיתם חייגן VPN לכבלים, באמצעותו החדרתם קובץ לרג´יסטרי של הלקוחות שלכם, הפריע לפיירוול ובקושי רב הצלחנו להעיף אותו ממע´ ההפעלה של אחד הלקוחות שלכם. מה קורה עם זה עכשיו, היכן זה עומד?

azaria

New member
וי וי וי. אפילו לא 5 דקות של חסד?

רק הגיע וכבר אתה זורק עליו כזו חבילה? תן לו לנשום. אל תבריח אותו על ההתחלה. מצד שני הוא הציג את עצמו כמי שבא לשמוע ולנסות לעזור. בבקשה, שיראה עד כמה הוא רציני ויכול לעזור, או שהוא בעצם כאן רק כמקדם מכירות...

dov98

New member
עזריה, הוא נושם אל דאגה../images/Emo6.gif

ובשביל קידום מכירות יש באנרים.

ariev

New member
דיילר VPN לכבלים

לפי מיטב ידיעתי (והאנשים שאחראים על זה התעקשו מאוד) החייגן לא משנה שום דבר ב-registry, אלא רק מייצר הגדרת חיבור ע"פ הצרכים של ההתחברות. למעשה אנחנו מגדירים חיבור PPTP/L2TP בדומה ל-ADSL. דבר אחד שהחייגן עושה, שאני לא אוהב, זה משנה את אתר הבית, אבל כמו שאתה יודע, לא מתווכחים עם אנשי שיווק חשוב להבין שהשימוש ב-dialer יאפשר לנו לספק שירותים שאחרת לא ניתן היה לספק, כגון כתובות IP קבועות

dov98

New member
נכון, אבל באם יהיה שימוש

רק בזה, נתבים פשוטים לא יעבדו גם, כי הם אינם יודעים לעבוד PPTP/DHCP ביחד. מה אתם עושים בקשר לזה?

ariev

New member
נתבים פשוטים וכבלים

ראשית, אנו נציע מספר דגמים אשר עובדים די טוב. במקביל, אנחנו מבצעים בדיקות של מספר יצרנים, ומיידעים אותם אם חסר להם feature מסויים. חשוב להבין שהשיטה שבה אנו עובדים היום איננה המצאה שלנו, אלא מאוד מקובלת בעולם, וגם הספקים האחרים שואפים לשם

eladts

New member
אנשים לא רוצים לקנות

נתב מהספק (ולשלם עבור תמיכה), הם רוצים לקנות נתב זול ב-$100 בלי בעיות. למיטב ידיעתי השילוב בין DHCP ל-PPTP הוא כיום יחודי לנטויז´ן ואף נתב זול (שעולה פחות מ-$150 בארץ) לא תומך בו.

ariev

New member
נתבים

אני מודע לעניין, אבל אני רוצה להזכיר (אני יודע שתהרגו אותי על זה) שכל הרעיון של יותר ממחשב אחד מאחורי חיבור של חשבון פרטי איננו נתמך - וזה הכל "קומבינה" לשם כך יש חבילות "עסקיות" אשר מתומחרות בהתאם בכל מקרה, אנחנו הולכים לבצע מספר בדיקות ועבודה מול הספקים של הנתבים כדי להוסיף את היכולת הזו. דרך אגב אפשר לעבוד L2TP ישירות מולנו ולא חייבים PPTP (זה אפילו עובד יותר טוב) (אני מקווה שלא תורידו לי את הראש על מה שכתבתי עכשיו, אף על פי שיש לי הרגשה שזה הסוף שלי - סליחה מראש)

shsre

New member
מהיבט הצרכני, מדוע יש בעיה?

ראשית מי שרוצה, עוקף את סוגיית הנתב בעזרת שיתוף וכו´. שנית אתם מוכרים רוחב פס ולא דבר אחר. תאר לעצמך שקניית לחם במכולת היתה על פי גודל המשפחה ולא הצריכה.

ariev

New member
העניין הוא בדיוק זה

כאשר יש יותר מחשבים מאחורי חיבור אחד, הצריכה הממוצעת עולה, וכך גם אמור המחיר להתנהג - אמרת את זה בעצמך - גם על לחם משלמים לפי הצריכה

jumpgate

New member
ממש לא נכון

הצריכה לא עולה, היא מתחלקת בין מספר מחשבים. מה ההבדל, מבחינתכם, בין שמחשב אחד בודק דואר וגולש כאשר מחשב שני מוריד קבצים, מאשר מחשב אחד שמבצע את כל הפעולות? מבחינת נטוויז´ן הלקוח צורך בדיוק את אותם משאבים: רוחב הפס, קישוריות אחת ויחידה (הנתב) כתובת IP אחת ויחידה, תיבת דואר אחת ויחידה. כל עוד אתם לא מתבקשים לספק תמיכה טכנית שעליה לא דובר והוסכם, זה לא בדיוק עניינכם מה עושה הלקוח עם המשאבים שעליהם כן דובר והוסכם.

shsre

New member
איך בדיוק הבנת כך

במכולת אתה קונה כיכר לחם אחת ולא ארבע כיכרות. אני קניתי רוחב פס של לדוגמא 0.5 ועל זה בדיוק אני רוצה לשלם.

azaria

New member
במכונית שכורה לא משלמים לפי נוסעים!

משךמים דמי שכירות על המכונית. היא מסוגלת להכיל עד X אנשים ולהגיע למהירות של Y קמ"ש. לא משלמים יותר או פחות על זה שנוסעים יותר מהר או יותר לאט! גם לא על זה שנוסע רק הנהג הרזה והקטנטן או על הובלת עדר לוחמי סומו. מה שהשוכר עושה במכונית בזמן השכירות, לא מעניין את המשכיר כל עוד המכונית מוחזרת במצב תקין. אריה, תן בבקשה ולוא הסבר אחד למה זה משנה לISP מה אני מחבר למודם? מחשב בודד של סבתא שקוראת מייל פעם ביומיים או חוות שרתים שמורידים ומעלים כל היום סרטים בטירוף? אם שילמתי על 1.5Mb זה מה שמגיע לי מן הISP. ושלא יעז להתערב לי בחלק הפרטי שלי של הרשת (קרי כל מה שמעבר למודם)!!!

Bender Unit 22

New member
אינטרנט זה לא אוטו ../images/Emo13.gif

תן לי לספר לך "סוד" גלוי: ספקי האינטרנט מוכרים רוחב פס שאין להם. ולפני שאתה מגיש תביעה לבית המשפט, תנוח דעתך - כל ספקי האינטרנט בכל העולם עושים את זה, וגם חברות בתחומים אחרים, למשל טלפוניה. הספק יודע שרוב הלקוחות לא מנצלים 100% מרוחב הפס שלהם 100% מהזמן. אם לקוח ממוצע מנצל רק 20% מרוחב הפס שלו, הספק יכול למכור את שאר 80 האחוזים לעוד ארבעה לקוחות. התוצאה היא שכל לקוח משלם רק חמישית ממחיר רוחב הפס (בדוגמה הספציפית הזאת). אתה לא מקבל רק חמישית מרוחב הפס - כשתרצה 100% לרוב תקבל אותם, בגל שלקוחות אחרים לא ידרשו את מלוא רוחב הפס שלהם באותו רגע. רוצה שהספק יבטיח לך את מלוא רוחב הפס עליו אתה משלם, כלומר שישמור לך את ה- 0.5 או 1.5Mbps (או...) גם כשאתה לא משתמש בהם? אין בעיה, אבל אז תשלם הרבה יותר.

shsre

New member
נכון, אתה צודק אבל...

חוקי הצרכנות הם אותם חוקים. מדוע הדבר לא רשום בצורה ברורה בעמוד הבית. או מדוע רק אתה ועוד כמה יודעי חן מודעים לכך. או בעברית איפה הגלוי הנאות? אגב לגבי בית המשפט אתה טועה, אם לא צויין בפרוש, ולא מצויין, אין לספקים קייס.

azaria

New member
זה מקובל עלי. רק שיגדירו מינימום!

וגם יעמדו בו. אני מעדיף לשלם מעט על חבילה של "בין 0.7 לבין 1.5" מאשר על חבילה של "כאילו 1.5 אבל למעשה לפעמים גם פחות ממודם 56K" גם בזק עושה את זה?! מתי פעם אחרונה הרמת שפופרת ולא היה לך קו?! גם חברות תעופה עושות OVER-BOOKING אבל לא קורה הרבה שנוסע מגיע לטיסה ואין לו מושב. ואם זה כבר קורה הוא מפוצה מעל ומעבר. (מלון, כרטיס חינם בנוסף לזה שקנה, מאות דולארים מזומנים ביד, חלק או כל אלה ועוד) אז כמו שבזק והאחרים יודעים לחשב כך שהלקוחות לא יסבלו מן הOVER-BOOKING תעשו כך גם אתם. שוב ושוב אנחנו חוזרים לנקודה הזו. מוכרחים להגדיר מינימום ולוודא עמידה בו תמיד. וכן יש לזכות את הלקוחות עבור כל ירידה מתחת למינימום (שלא אמורה להיות אלא במקרים נדירים ביותר) כמו שדוב אומר, עדיף לכם להגיע למסקנות אלה בעצמכם, כי אחרת תצטרכו להתמודד עם החלטות דומות בחקיקה או הוראות מהרגולטור. כמובן שעדיף לכם להגדיר את הכללים בעצמכם מאשר שיכתיבו לכם משהו שאתם לא תשלטו על תוכנו.

dov98

New member
חברות שמכבדות את עצמן

עושות גם יותר מזה, למשל: אמנת שרות ללקוח. מקבלים נייר ובו כתובות הזכויות שלי. אני לא מבין את המושג "עד 1.5 " הרי מה, גם 1 ביט זה סביר ו0 לחו"ל , כי היה 1 ביט בארץ.

Bender Unit 22

New member
זה קרה לך פעם? תחליף ספק.

לא מרוצה מהשירות? תחליף! כמה מסובך זה כבר יכול להיות?

למעלה