רציתי להציג את עצמי

gilmichlin

New member
תגובה לגבייה לפי תעבורה

אני רק אוסיף טיעון פשוט אם הספק רוצה לגבות כסף על שימוש שיגבה כסף לפי תעבורה כמו שעושים באיחסון אתרים וכמו שהדור ה3 של הטלפונים יהיה עד שהתמחור לא יהיה כזה אין לISP מה להתערב

dov98

New member
מדובר בנתבי CISCO

שמחירם 450$ , שממש-ממש לא מתאימים ללקוח פרטי. יתרה מזאת, אף לקוח פרטי לא יהיה מוכן לשלם את מחיר התמיכה בF16 הזה. הבן! לקוח פרטי רוצה את מה שמקובל בכל העולם, נתב פשוט לקיום רשת בביתו במסגרת החבילה שהוא משלם בעדה. ברגע שתאלץ אותו, ותנסה לסגור לו אפשרות זו, הוא ינטוש גם אם אתם הISP הכי טוב בעולם, הגם שכרגע אתם רחוקים גם מזה!

ariev

New member
נתבים

אני מסכים איתך בנושא נתבי ה-Cisco, אבל אנחנו בודקים גם נתבים אחרים כמו zyxel או 3com אני פתוח להצעות לעוד דגמים של נתבים מנסיוני, היבואנים/יצרנים מאוד פתוחים ומוסיפים יכולות די במהירות מאחר ואלו לא דרישות מסובכות. הדוגמה שהייתה לנו זה כל הנתבים שתומכים היום ב-PPTP עבור ה-ADSL - בראשית הדרך לא היה אף נתב כמעט שתמך בזה (חוץ מ-Cisco)

dov98

New member
הם לא עשו את זה בגללנו

וגם לא למעננו, PPTP נהוג בכמה מדינות כמו הולנד למשל, אבל PPTP/DHCP זה יותר נדיר, אז אל תצפה שהיצרנים ירוצו אחריך. אנחנו הרי שוק קיקיוני ביחס לעולם. נתבים, הנה: ZYXEL, DLINK, LINKSYS,CNET, PHEENET, SMC, EDIMAX, US.ROBOTICS, NEXLAND זה מה שאני זוכר כרגע.

dov98

New member
ומה זה אומר "ישירות מולכם" ?

כי אכן נתבים פשוטים יודעים לעבוד בL2TP , אבל ללא תוספת של עוד איזה קיצור.
אף אחד לא ביקש תמיכה מספק כלשהו, אבל אנחנו רשאים את החבילה שאנחנו קונים לחלק איך שאנחנו רוצים. ובאם תמנע אפשרות זו, לקוחותיכם ינטשו, כי כבר היום למחצית הלקוחות של האינטרנט המהיר יש יותר ממחשב אחד ולמעשה אתה סוגר אותם על ICS או תוכנות כמו SYGATE , שהן פתרון, אבל נחות! ומה עם בעלי MAC ? יצטרכו לשלם 100$ עבור תוכנה?

ariev

New member
MAC

כמו ב-ADSL, גם כאן, אנשי ה-MAC יאלצו לקנות תוכנה. אלו הם החיים. כמו כל תוכנה ב-MAC, גם זו עולה כסף. אני מאוד אוהב את מחשבי ה-MAC, אבל זאת אחת הבעיות העיקריות איתם - הכל עולה כסף, ואין כמעת תוכנות חינם

dov98

New member
ולמה בעצם לא תאמצו

בכבלים של מתב ותבל את השיטה של את השיטה של ע"ז , זיהוי ע"פ MAC ADRESS , כי אז זה יענה לכם על כל הדרישות וגם הלקוחות לא יפגעו? הרי כל הנתבים הפשוטים יודעים לעשות MAC CLONING ובצורה זו אף אחד לא ייפגע , אפילו מחשבי MAC . בסופו של דבר הכבלים יצטרכו ללכת הרי על שיטה אחידה עקב האיחוד, אז למה לא למסד את זה מעכשיו?

ariev

New member
צורת העבודה בכבלים

צריך לזכור שהשרות בכבלים נמצא בראשית דרכו, ועדיין לא ממש ברור מה יהיה בעוד שנה מהיום. יש תנועה לשימוש ב-PPPoE, אבל זה מייצר עלויות כבדות לחברות הכבלים, מאחר ו-PPPoE עובד כך שה-PPP מסתיים מול מכונה ברשת הכבלים. יש תנועה בכיוון זה. בשיטה של ע"ז יש בעיה, ולדעתי זה לא יחזיק לאורך זמן. לפי מה שקורה בעולם, עובדים או בשיטה של PPPoE או בשיטה של Tunnel לספק. השיטה של עבודה לפי MAC אפשרית רק בסביבה שבה ספק התשתית (חברת הכבלים) וספק האינטרנט הם אותה החברה (דבר שקורה בחו"ל). מאחר וכאן זה לא המקרה, שיטה זו לא תשרוד לאורך זמן

ariev

New member
ישירות מולנו

הכוונה לכך שניתן לפתוח tunnel של L2TP במקום PPTP לכיוון הציוד שלנו. זה זהה להגדרות ה-VPN הרגילות, רק שצריך להגדיר L2TP במקום ה-default שזה auto (שזה למעשה PPTP כי זה פרוטוקול של מיקרוסופט). אם מדובר ב-windows 2000/XP ולא נתב, אזי יש להוסיף KEY ב-REGISTRY אשר מאפשר לפתוח tunnel לא מוצפן. יש להוסיף ב- HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Rasman\Parameters את: Value Name: ProhibitIpSec Data Type: REG_DWORD Value: 1 אני מוכן לעזור למי שרוצה ישירות במייל

dov98

New member
אוקיי, אני מבין

אם כך כמה שאלות: מה קורה למע´ הפעלה נחותות מW2K במצב זה? מה קורה למחשבי מק? מה קורה עם לינוקס על גרסאותיו? למה בעצם לא תשבו ותדברו ביניכם, ISP ומובילים בחוטים בכדי להגיע לעמק השווה ולא לטרטר את הלקוחות? ראה, אותי כלקוח מעניינים כמה דברים: לא להוציא עוד כסף, לעבור ספק מתי שאני רוצה בלי שינויים מיותרים. אז למה אתם קושרים אותי בשיטות בדלניות? אתם לא שמים לב שאתם בכוח מובילים לתקנות בנושא, תקנות שאולי ימצאו פחות חן בעיניכם? כרגע הרי אתם מובילים לבד קו בדלני!

ariev

New member
קצת הסברים

בנושא מערכות הפעלה ישנות יותר, כגון windows 98 - ניתן לעבוד בעזרת PPTP ללא כל בעיה. בלינוקס אין בעיה לעבוד PPTP (עובדה - ADSL עובד), וגם יש אפשרות לעבוד ב-L2TP בנושא הבדלנות - מה לעשות אנחנו כאלו... זה גם מה שהיה ב-ADSL, וראה זה פלא, כולם עברו לעבוד באותה השיטה בדיוק כמונו. זה רק לקח בערך שנה. אני מאמין שבטווח הארוך אנחנו צודקים בשיטת העבודה, ואני לא מאמין שזה ייצר עלויות מטורפות ללקוחות. תמיד צריך לעשות שיקול של עלות תועלת...

antidot

New member
---->

וזה מביא אותנו לבעיה... אני למשל מתחבר מהבית לעבודה בL2TP מוצפן (IPSec). אם הייתי פותח tunnel של L2TP עם לא מוצפן אליכם לאחר ביטול ההצפנה דרך REGISTRY, לא הייתי יכול לפתוח tunnel למקום העבודה. Antid0t

ariev

New member
הצפנה ב-L2TP

זה לא מדוייק השינו ב-Registry לא מוריד את ההצפנה, אלא מרשה ל-windows לפתוח tunnel לא מוצפן. ה-default של windows2000 הוא לא לאפשר לפתוח קישורים לא מוצפנים (זה תיקון לאיזושהי בעית security שהייתה להם) קיום ההצפנה ב-tunnel היא פונקציה של ההגדרות שלו

dov98

New member
לא, ממש לא שכנעת ../images/Emo13.gif

כל מה שאתם כרגע חותרים אליו זה משהו בסגנון הפרה: נותנת חלב מעולה, אך בסוף החליבה היא בועטת בדלי.

dov98

New member
הדלי אפילו לא מתקרב

לזהב. לא בגוון, לא באיכות שעדיין לא נגענו בה והחלב כרגע בחוץ. מה שהשגתם, זו קבוצה של לקוחות שאינם מאושרים מהמשחק בכספם ובדרך להשיג אותו. וכפועל יוצא הנה תמצית הבעיות כפי שהן עולות השכם וערב כאן: מחיר חבילות יקר בקנה מידה עולמי. שיטות סגירה על הלקוח ע"י פרוטוקולים שאינם תואמים למקובל בעולם. אי מתן חופש בבחירת סוג רשת בבית הלקוח, על אף שרשת זו עובדה קיימת ולא תזכו לקבל מהלקוחות הפרטיים דמי שרות עבורה, כלומר מלחמה אבודה מראש. לכן זה הזמן להסתכל טוב, טוב ולבחון את העתיד כי אנחנו ננצח את המערכה בעזרתכם או בלעדיה. וזכור, כל יום שעובר, עוברים כאן בפורום מאות אנשים שרואים, מתחילים להבין ומחליטים על ספק. ומה שילד בן 14 לומד כאן, יהיה קשה לשכנע אותו לאחר מכן שזה לא כך. ראה בזק, הם התבזו וממשיכים להתבזות עם הPPTP . ונאמר להם מלכתחילה שזה לא טוב. ואחרי שנתיים פתאום נפל להם האסימון.

azaria

New member
אז אתם דורשים שנחבל באבטחה שלנו?!

כדי שלכם יהיה יותר נוח / רווחי / פשוט טכנית / מאפשר לשלוט בלקוחות / אחד או יותר מהנ"ל אתם למעשה דורשים מהלקוחות שלכם לחבל במו ידיהם בבטיחות של המערכת שלהם?! לMS היה באג שגרם "לאיזושהי בעית security שהייתה להם". הם פתרו את בעיית האבטחה על ידי משהו ב-Registry. אתם, מן הטעמים שהוזכרו למעלה, מאלצים אותנו לבטל את התיקון של מיקרוסופט ובכך לחשוף את עצמנו מחדש לבעיית האבטחה. נשמע לי לא הגיוני לדרוש דבר כזה, וסיבה מספיקה לחפש ISP יותר רציני.

למעלה