רציתי להציג את עצמי

ariev

New member
אני לא יכול להתחייב

בשם ההנהלה של החברה, מאחר ואני לא בא לענות כאן על עניינים שיווקיים. מטרתי הייתה טכנית, וזה העניין היחיד שלי (כמובן שאני יכול להעביר מסרים). אני מוכן כן להתחייב בפה מלא לעניינים טכניים, ומוכן להסביר ולענות לעומק

Scott

New member
עד כמה שאני מבין

(לא הרבה, רק קצת) QoS לפורטים של קאזה הם עניין טכני לחלוטין. לא?! Scott

azaria

New member
במילה הזו אפשר לטפוס אותך?../images/Emo8.gif

antidot

New member
נו באמת ?

בשביל להגביל תעבורה בפורט מסויים לא צריך להיות ISP
גם אנחנו יודעים להגביל את קאזה
Antid0t

azaria

New member
ואי אפשר להגדיר לקאזה פורט אחר?

אם ההגבלה נעשית על פורט הדיפולט של קאזה, האם משתמשים חכמים כמוכם לא יכולים לקנפג אותו כך שישתמש בפורט אחר? ולפני שכולם קופצים: הודהע זו כתובה בלשון קאזה, אך היא מופנית לקאזה ולקאזה לייט כאחד.

azaria

New member
לא הפורט הראשוני. הפורט להורדות.

בהפשטה רבה כל התוכנות האלה עושות אותו דבר. 1. יוצרות קשר ראשוני על פורט קבוע מראש. (אהלן, אני קאזה מIP כזה וכזה, מחפש את זה-וזה, וכולי) 2. תשובה והמשך התקשקשות בין שני המחשבים. 3. העברת התוכן המבוקש. (שיר, סרט, תמונות, ומה לא) אז מה הבעיה שבמהלך שלב ההתקשקשות(2) יסגרו ביניהם שני המחשבים על איזה פורט תתבצע ההעברה עצמה (שלב 3)? משהו כמו מחשב א´: טוב, אז שלח לי את זה בפורט 1234, OK? מחשב ב´: לא מתאים לי. הסבתא מורידה שיר משנות ה40 בפורט הזה. אולי פורט 1122? מחשב א´: זה חסום על ידי הFirewall של הילד. חושב שהוא מנהל הרשת של NASA או משהו! אפשר פורט 2345? מחשב ב´: סבבה. מתחיל לשלוח! דבר כזה לא יאפשר לISP לפגוע בקאזה כי הם לא ידעו על איזה פורט ההורדות מתבצעות. אף אחד לא ידע. רק השולח והמקבל. וזה ישתנה מהורדה להורדה!

Scott

New member
רעיון טוב, שלח RFC ותתחיל לעבוד על

תוכנה כזו. Scott

antidot

New member
---->

יש רק בעיה אחת: על איזה פורט הם בדיוק יתחילו לדבר ? על איזה פורט יאזין השרת של קאזה ? על פורט רנדומלי ? ואיך בדיוק יאתרו אותו ? נו בחייאת... Antid0t (שמתחיל למצוא את עצמו בעבודה בשעות די מוזרות...)

azaria

New member
לא קראת היטב. מתחילים בקבוע ועוברים

זה פשוט ביותר. כל אחד יאזין בפורט הקבוע של התוכנה. כל מי שרוצה לתקשר עם מישהו אחר ייצור איתן קשר בפורט הקבוע של התוכנה. התקשורת על הפורט הקבוע תהיה קצרה ועניינית ולכן אין לספקים אינטרס להגביל את זה. בפורט הקבוע של התוכנית בדברים רק על שני דברים. א. שאלה: האם יש לך את הקובץ שאני מחפש? תשובה: כן/לא. אם כן עוברים ל ב´ ב. אחרי שהחלתנו שיש מה להעביר קובעים באיזה פורט (רנדומלי) תבוצע ההעברה. אחד מציע פורט והשני מסכים או מציע פורט אחר. תוך מקסימום כמה הצעות מסבימים על פורט וגמרנו עכשיו העברת הקובץ יכולה להתבצע ושום ספק לא יכול להגביל אותה כי אי אפשר לדעת מראש איזה פורט ייבחר ברנדום. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע. וזה נשמע די פשוט. כתבתי תוכניות שעושות בדיוק את זה בתור תרגילים באוניברסיטה לפני למעלה מעשר שנים.

antidot

New member
בעיה

במקרה הזה הספק או יחסום את הפורט או לא. בכל מקרה, כל מי שנמצא מאחורי פירוול, יכול להגיד שלום לתוכנה הזאת. הרי אם זה פורט קבוע, ניתן לפתוח רק את הפורט הספציפי. לפי הגישה שלך צריך להשאיר טווח פורטים יחסית גדול פתוח וזה ממש לא בריא... חוץ מזה יש שרתי פרוקסי שמסוגלים לנטר תעבורה לפי הפרוטוקול, לא משנה על איזה פורט אתה מעביר אותו. להגביל את הפרוטוקול שהצעת פשוט יהיה טיפה יותר קשה... Antid0t

jumpgate

New member
"מתחילים בקבוע ועוברים למשתנה..."

הגענו בחזרה למשבצת הראשונה. אם הפורט הקבוע (יקרא להלן ´פורט חבירה´) חסום, כל השאר אינו רלוונטי.

azaria

New member
עיזבו. זה לפורום מפתחי תוכנה

ובכלל, הרעיון כל כך פשוט ופרימיטיווי שאני משוכנע שלמפתחים של התוכנות האמיתיות יש והיו רעיונות דומים ואף משוכללים יותר. תנו להם לעשות את העבודה שלהם ובואו נמשיך כאן בעניין הרשתות והפס הרחב. שכל אחד יעשה את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב.

maCr0T

New member
אצלנו בעבודה קאזה מנוטרל לגמרי...

ליתר דיוק, לכולם חוץ ממני.... סתם סתם...

למעלה