רציתי להציג את עצמי

Bender Unit 22

New member
נו, תנסה להיות רציני.

אתה חושב שמישהו מאמין שנטויז´ן, למשל, הרוויחה 10 מיליון ש"ח אבל הציגה הפסד של 10 מיליון בגלל הוצאות הדלק של המנכ"ל? בגלל הכיבוד בישיבות ההנהלה? בכלל השכר של מזכירת המנכ"ל? בחייך. אתה כתבת "הם אנשי עסקים או תורמים לצדקה?" נו, אז מה אתה חושב? שבעלי החברה נהנו לשפוך לתוכה כסף במשך שנים, רק כדי שהמנכ"ל יוכל לבזבז אותו על דלק? אל תתבלבל, המנכ"ל הוא עובד שכיר של החברה, לא הבעלים. ואתה לא יודע לחשב את השאר לבד. חושב שכן? נסה את זה: 100,000 לקוחות, 310Mb לחו"ל, 50 מיליון ש"ח לבזק ו- 1500 ש"ח לכבלים (לטלויזיה בכבלים שיש בחדר הישיבות. למה עוד צריך לשלם לכבלים?). הנתונים מצוצים מהאצבע כמובן, אבל בוא נראה אותך עושה איתם משהו.

dov98

New member
../images/Emo6.gif מה שאתה עושה

בדיוק את זה הספקים עושים: עוסקים בסימולציות של כיצד לעשוק את הלקוח, אלא שללקוח אין נתונים ולספק יש. ספקים מציגים נתוני הפסד לאחר גילום הוצאות חוקיות לכעורה, אבל כוללות את כל ההוצאות בשטח האפור.אם 4 נתונים אי אפשר לקבל, אז שיאמינו לך אלה שיושבים וקוראים עיתון בורסה, לא הלקוח.

Bender Unit 22

New member
דב, תנסה להיות רציני לרגע.

מה הנתונים האלו יתנו לך? תסביר לי מה ואני אדאג שתקבל אותם. תחלק את רוחב הפס במספר הלקוחות? זה נותן מספר שאינו רלוונטי לכלום. ונמה כבר תעשה אם התשלום לבזק? וכאמור, התשלום לכבלים הוא אפס (אפילו לא צריך לבדוק את זה). למה ספקי האינטרנט צריכים בכלל לשלם לכבלים? זה לא מסובך: מספר הלקוחות ורוחב הפס לחו"ל מופיע בהודעות לבורסה (טרחת להציץ בהן בכלל?), מה שחסר זה רק התשלום לבזק. אגב, את התשלום על הקווים לחו"ל, שלהערכתי גדול בהרבה מהתשלום לבזק, אתה לא רוצה לדעת? כל התשלומים האלו נכללים בהוצאות התפעוליות, שגם הן - הפתעה! - מופיעות בהודעות לבורסה. אתה לא מאמין לטענת הספקים שההכנסות השנה היו X, ההוצאות Y ומכאן הרווח (או ההפסד) היה Z, אבל תאמין לטענה שמספר הלקוחות היה A והתשלום לבזק הוא B? אם הם משקרים לך אז, למה שלא ישקרו לך עכשיו? ואחרון חביב, ההודעות לבורסה מחייבות לפי חוק. חושב שהספקים משקרים? שסה בהם את נאסדאק. אבל אתה סתם מפריח מילים באוויר, אין לך שמץ של ראייה לכך שהספקים עוס´ים במשהו לא חוקי. או אולי יש לך? אם כן, אשמח לראות אותה. נו, מהן ההוצאות "בשטח האפור" שהספקים לא אמורים לכלול (כאילו שיש הוצאה שלא אמורה להופיע במאזן) ובכמה הן מסתכמות?

dov98

New member
../images/Emo41.gif יש אנשים שיודעים לחשב מה

הוא רווח סביר. ואמרתי גם הוצאות לבזק וכבלים אם זכור לך. לכן אם יהיו בידי נתונים ספרים אלה, לא מעיתון הבורסה אני אוכל לומר לך בבטחה האם הרווח הוא סביר, מוגזם, שאין רווח כלל או הפסד. כל שאני רוצה הוא שלא יהיו ביל גייטס על חשבוני. נראה לי שהספקים מתחמנים את כולנו. וסלח לי, אני לא מאמין במילה לדוחות לבורסה. אני רוצה לראות בעיניים!

Bender Unit 22

New member
אני שואל, אתה מתחמק.

איך אפשר לקחת אותך ברצינות? בוא ננסה שוב: א. עד לשנה הזו, כל הספקים הגדולים הפסידו. לא רווח סביר, לא רווח לא סביר, הפסד. ב. אין הוצאות לכבלים. אין! למה לעזאזל ספק אינטרנט צריך לשלם לכבלים? הם לא משתמשים בשירותיהם. אם כבר המצב הפוך. ג. הוצאות לבזק? להערכתי הן זניחות בהשוואה להוצאות על הקווים לחו"ל, בסה"כ קו של 100Mb בין תל אביב לחיפה יעלה הרבה פחות מקו של 100Mb מתל אביב לניו יורק. למה אתה לא רוצה לדעת כמה עולים הקווים לחו"ל? ומה עם הציוד, הוא לא עולה כסף? ומשכורות לעובדים, זה לא מעניין אותך? מאיפה הספקים אמורים לממן את ההוצאות האלו? ד. בכלל, את התשלום לבזק קובעת בזק, לא הספק. ה. החשבון היחידי שנכון לחישוב רווח והפסד הוא סך כל ההכנסות חלקי סך כל ההוצאות. איך תחשב את הרווח אם לא ביקשת את הנתונים האלו? ו. מי מדבר על עיתון? אני מדבר על הודעות לבורסה. האנשים שחתומים על ההודעות האלו אחראים עליהן לפי החוק. יש לך הוכחה שהן שקריות? פנה למשטרה, או עדיף לבורסה, תן להן לטפל בשקרנים. ז. אם אתה לא מאמין לנתונים שהספק מוסר לך, איך תאמין לנתונים שאתה מבקש, שגם אותם רק הספק יכול למסור לך? הם משקרים כשהם אומרים כמה הם הוציאו וכמה קיבלו, אבל יאמרו את האמת כשיספרו לך כמה לקוחות יש להם וכמה שילמו לבזק? באמת. ט. איך לראות בעיניים? רוצה לבדוק את החשבוניות לבזק? לקבל מהספקים את פרטי כל הלקוחות ולהתקשר אליהם אחד-אחד כדי לבדוק שהם באמת מחוברים לאותו ספק? על מה אתה בכלל מדבר? י. נראה לך? על איזה יסוד? כ. כל מה שאני רוצה זה שתנסה לחשוב ברצינות לרגע על מה שאתה מבקש.

dov98

New member
אני אפילו לא קורא

ולהודות על האמת, אינני יודע אם יש מישהו שקורא את מה שאתה כותב: אני לא בקשתי ממך פירושים אני בקשתי 4 נתונים מספריים. ההודעות לבורסה לא מענינות אותי. אני רוצה נתונים, לא יותר ולא פחות. עד אז אין מה לדבר, כי הדברים שלך לאורך דפים שלמים מצוצים מהאצבע.

Bender Unit 22

New member
טוב שהודית באמת.

אתה לא קורא. אתה מגיב בלי לקרוא. כל הכבוד לך. ואני ביקשתי ממך דבר פשוט: מה תעשה עם ארבעת הנתונים? ואפילו לשאלה הפשוטה הזו אתה לא מסוגל לענות. לא שזה משנה, כבר הבהרת שלנתונים של הספקים אתה לא מאמין, כך שתמיד תוכל לטעון שארבעת הנתונים שקריים. אבל אם אתה אוהב לחיות באשלייה שיש כאן קונספירציה של הספקים נגדך, יערב לך.

stamishu

New member
וחוץ מזה הניק שלך לא נכון

זה beding unit 22... לא קראתי בעיון מה שכתבת אבל ממה שכן, הם משכירים את הקו הבינלאומי ובגלל שיש פחות או יותר תחרות- med וnautilus (של בזק בינלאומי) אז המחיר לא כל כך גבוה, למה שהוא יוכיח שהן שקריות- הוא פשוט טורח שלא להאמין להן. גם מספר הלקוחות שהם נותנים לרוב לא נכון בגלל שהם כוללים גם לקוחות ישנים וחשבונות שנסגרו. אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד בזה, הוא בוחר לא להאמין לחברה- זכותו, הוא אומר שהוא כלקוח לא יאמין אלא הם יתנו לו מידע על זה ועל זה ועל זה. לא נותנים, איבדו מאמין, זהו, לא סוף העולם.

Bender Unit 22

New member
ממש בוגר מצידך.

נו, אולי תתבגר אחרי שתשרת בצבא, או אחרי שתלמד באוניברסיטה, או כשתתחתן או משהו. מי יודע? וגם אתה מגיב להודעות אותן בקושי קראת? מה, זו דרישת הקבלה לפורום הזה? אתה יכול להסביר את מה שכתבת? "הם משכירים את הקו הבינלאומי" - מי זה הם? ספק ספציפי? כולם? בודאי שהם משכירים את הקו הבינלאומי, מאיפה אתה חושב שהחיבור שלך לחו"ל בא? הספק משכיר לך חלק מרוחב הפס שלו. "המחיר לא כל כך גבוה" - שטויות. קו של 100Mb מתל אביב לניו יורק עולה הרבה יותר מקו 100Mb מתל אביב לחיפה, תחרות או לא. ודב בכלל לא ביקש את הנתון הזה! "הוא פשוט טורח שלא להאמין להם" - למה? כי זה הורס לו את התאוריה? הוא יכול להוכיח שהם משקרים או שהוא משאיר לספקים להוכיח שאין להם אחות? ואם הוא לא מאמין לנתונים של הספקים, למה הוא דורש מהספקים נתונים? ממילא הוא לא מאמין להם... "גם מספר הלקוחות שהם נותנים לרוב לא נכון" - אז למה לבקש נתון, כשמלכתחילה אתה מודיע שלא תאמין לו? הוא אומר שהוא לא מאמין לחברה, ודורש מהחברה מספרים חסרי משמעות להם הוא גם לא יאמין, אם לא יתאימו לתאוריה שלו. שמישהו יסביר לי כבר: מה אפשר לעשות עם רוחב הפס, מס´ הלקוחות והתשלום לבזק? לחלק את רוחב הפס במספר הלקוחות כדי לקבל את רוחב הפס ללקוח? אבל זה נתון חסר משמעות, איך אפשר להשוות לקוח עם קו ATM ברוחב של 10Mb ללקוח עם מודם 56.6? ומה עושים עם התשלום לבזק, מחלקים אותו במספר הלקוחות כדי לראות כמה כל אחד מהם אמור לשלם לבזק? יופי, אבל ברור שהלקוח עם ה- ATM ישלם נתח גדול יותר מהלקוח עם המודם האנלוגי, אז שוב קיבלנו מספר חסר משמעות. ומה עם שאר התשלומים? ספקי אינטרנט לא משלמים רק לבזק, אתה יודע. יש גם תשלום על הקווים לחו"ל, תשלום על הציוד, משכורות, מיסים ועוד. מאיפה הכסף הזה אמור להגיע? דב צריך לבקש את ההוצאות התפעוליות של הספקים, לא את התשלום לבזק. ותנחש מה? כל המספרים האלו מפורסמים לציבור. ואם דב בוחר לא להאמין להם, מה כבר אפשר לעשות? הוא ימשיך לאלהאמין עד שהספקים יהנדסו מספרים שיתאימו לו...

stamishu

New member
טוב אם כבר מצטטים

"אתה יכול להסביר את מה שכתבת? "הם משכירים את הקו הבינלאומי" - מי זה הם? ספק ספציפי? כולם? בודאי שהם משכירים את הקו הבינלאומי, מאיפה אתה חושב שהחיבור שלך לחו"ל בא? הספק משכיר לך חלק מרוחב הפס שלו." - מה זה אמור להיות? קורס 1 על 1 על איך לרדת על מישהו? משפט אחרי זה אתה מגיב לכל המשפט שכתבתי (במקום להגיב על כמה מילים) אז למה אתה טורח סתם לבזבז כמה משפטים על נסיון לרדת עלי? (אם מדברים על לא בוגר) בכלל, מי אמר שהוא זול יותר מקו בארץ??? מי אמר שביקשתי את מספר הלקוחות? זה לא היה מכוון אליך אלא יותר לשניכם שרבים על הנתון שניסיתי להראות שהוא לא רלבנטי. בקשר ליתר מה שכתבת זה נכון אבל למה לכתוב כל כך הרבה? *שיעמום* בסדר, הוא רצה לקבל מושג כללי, אתה אומר שזה לא יראה לו כלום, נקודה- למה צריך לגרור את הנושא הזה עוד ועוד ועוד, הבנו.

Bender Unit 22

New member
אתה התחלת ../images/Emo13.gif

אתה לא יכול לרדת על מישהו ולהתלונן כשהוא מחזיר... מה רצית? שאתעלם מרוב ההודעה שלך ואגיב רק לכמה חלקים נבחרים? אני מתייחס להודעות שאני מגיב אליהן ברצינות. תחשוב: קח מתל אביב לחיפה, קו מתל אביב לניו יורק. מה נראה לך שיעלה יותר? מה עולה יותר, טיסה בתוך הארץ או טיסה מהארץ לארה"ב? וגם אריה מנטויז´ן אמר את זה, כאן בפתיל. הנה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=20&msgid=5825770 כמובן שאתה לא חייב להאמין לו ולא חייב להאמין להיגיון, אבל באותה מידה אתה יכול להתעקש שכדור הארץ שטוח ואם נגיע לקצה, ניפול ממנו. חושב שזה לא נכון? תוכיח! כל מה שכתבתי על ארבעת הנתונים שדב ביקש התייחס לדב. אפילו כתבתי את שמו במפורש פעם או פעמיים. למה אתה חושב שהתכוונתי אליך? ואם כבר, אני כל הזמן טוען שהנתונים שדב מבקש לא רלוונטים, אז אם אתה מסכים איתי, למה אתה מתווכח איתי? אתה אולי הבנת, דב עוד לא. הויכוח שלי הוא איתו.

stamishu

New member
הממ

זה לא שאני מתווכח פשוט... אני אומר שמבחינת דב זה מה שקובע לו. זהו :) למרות שזה יצא ככה רק רציתי להגיד שהניק שלך לא נכון ;)

Yotamz

New member
שכחת את

נטמדיה (NetMedia) אחת מה-ISPים הראשונים בארץ, אני הייתי לקוח שלהם עד שנטויז´ן יום אחד קנו אותם...

למעלה