רציתי לשתף אתכם

w o o o d y

New member
רציתי לשתף אתכם

בונים יקרים בתופעה שמטרידה אותי בתור בעל מקצוע, בתחום הנגרות והמטבחים יוצא לי לפגוש הרבה אנשים שבונים או משפצים אני יכול להעיד על מעשה ידי, שהדברים הם באיכות גבוהה מאוד ביחס למה שרואים בתחום הזה אנחנו מאוד ישרים עם הלקוחות, נותנים בדיוק מה שהסברנו במפרט (לדוגמא, אם דיברנו על דלתות עץ מלא במטבח, זה בדיוק מה שהם יקבלו, בניגוד לחברות שישימו פורניר וימכרו זאת כעץ ) התופעה שמטרידה אותי מורכבת מכמה חלקים: 1. המנהג הרווח אצל רבים, לקחת למעלה מ10 הצעות מחיר - נסו להבין, שכל בעל מקצוע כזה, שאתם לוקחים אצלו הצעת מחיר בקלות ראש שכזו, משקיע לעיתים שעות של עבודה מולכם, בתכנון, שיחות, תמחור- ומה שהכי מרגיז זה שלפעמים אנשים אפילו לא טורחים להרים טלפון כדי להודיע שהם כבר לא בעניין, סגרו הזמנה עם מישהו או סתם ביטלו את התוכניות. 2. הנטייה לשפוט אותך על פי המחיר בלבד- לא פעם קורא לי שאדם מקבל הצעת מחיר ממני, ואז אומר לי שהוא קיבל הצעה, על אותו מפרט בדיוק, בחצי מחיר- זה נשמע כמו בדיחה , נכון? אני יודע כמה עולים לי החומרים, ובכמה עבודה הפרוייקט כרוך, ויודע שמי שנותן את זה בחצי מחיר- או שלא מרוויח כלל, או שמשקר, ויתן בפועל מפרט אחר. אבל הלקוחות חושבים שהם מצאו מציאה. ולסיום אומר- כשהשאלה הראשונה של אדם, שרואה את עבודתי היא שאלה של מחיר, זה די מעליב לכל דבר יש מחיר, יש מחיר לאיכות גבוהה, ומחיר לאיכות נמוכה בדרך כלל מה שמקבלים הוא ביחס ישיר למה שמשלמים (יש לציין שלאחרונה ראיתי גם חברות שמוכרות מוצרים באיכות נמוכה מאוד, במחיר גבוה להפליא בעזרת מיקום באיזור יוקרתי, חדר תצוגה מרהיב ואנשי מכירות טובים)

fireman

New member
צר לי שזה מטריד אותך

אבל אתה כיצרן רוצה לקבל תמורה על עמלך. הלקוח מעוניין לשלם את התמורה שאתה מבקש בעבור עבודתך. אם הפרוטה לא מצויה בכיסו של הלקוח הוא לא יבצע אצלך את העבודה. אנחנו חיים היום בשנות ה2000 ולא בימי הביניים בהם המסחר התנהל בחלפנות, אתה תתן לי מטבח אני אתן לך טון אורז. זה לא עובד ככה היום. כיצרן מטבחים אתה יודע שמטבח היום זה עסק לא זול ונאמד בעלות של עשרות אלפי שקלים למטבח ממוצע.... מה שאומר תרגום של כ5 חודשי עבודה של אדם המשתכר בשכר הממוצע במשק ויותר. זה לא בא בקלות, זה עולה המון כסף וזכותו של כל צרכן לנהוג בחוכמה ולבצע את סקר השוק שלו, להתמקח על המחירים ובסופו של דבר לבחור את העיסקה המשתלמת ביותר ומתאימה ביותר לכיסו. דבר נוסף שאתה צריך לדעת זה שהצעת מחיר היא מסמך שאינו מחייב את הלקוח לרכוש ממך דבר מה, מתן הצעת מחיר זה השירות הבסיסי שאתה צריך לתת, אם אתה מתעצל כבר בנקודה הזאת כנראה שיש כאן בעיה בסיסית. לא תספק הצעת מחיר ולא תיתן שירות טוב כבר בשלב "הכנסת האורחים" אל אולם התצוגה שלך לא רק שלא תתן עוד הצעות מחיר, גם לא תמכור מטבחים ובסופו של דבר גם תיאלץ לסגור את שערי העסק שלך. אותך לא צריך לעניין מה עושים האחרים, אתה יודע מה אתה נותן ומה האיכויות שאתה מספק. לקוח מרוצה אחד יביא לך לקוחות נוספים ולקוח לא מרוצה אחד יגרום לעשרות אחרים לשקול אם לדרוך בכלל במפלס דלתך. אני מכיר את הנושא הזה מענף אחר לגמרי בו עוסקת המשפחה שלי. אנחנו מייבאים מוצר מסויים באיכות מאוד גבוהה וגובים עליו מחיר גבוה מהממוצע הנגבה על מוצר דומה באיכות ירודה יותר. מי שרוצה ישלם, מי שלא רוצה שלא ישלם. בסופו של דבר כל אלו שחשבו שהמחיר גבוה שלא בצדק והלכו ורכשו את האופציה הזולה למדו את הלקח שלהם ובסופו של דבר חזרו ורכשו את המוצר האיכותי והיקר יותר והמשיכו לעשות זאת באופן עקבי. ככה זה עובד...אתה נכנס לחנות ויוצא מרוצה, אתה תחזור אליה. תיכנס ולא תצא מרוצה, אני בטוח שלא תחזור אליה יותר ותספר לכל מכרייך על כך וגם הם לא ייכנסו לשם. ולסיכום, השאלה בסופו של דבר היא תמיד שאלת המחיר אם נכנסתי לאולם תצוגה שלך, קיבלתי את השירות הכי טוב שיש ואת המוצר הכי משובח שיש ואתה בסוף מצמיד תג מחיר של 100 אלף שקל (מוצדקים או לא זה לא משנה כרגע) ולי אין 100 אלף ש"ח אני איאלץ לוותר על שירותיך מכורח המציאות הכלכלית. בכל מקרה המון בהצלחה

w o o o d y

New member
היי פיירמן,

אתה ממש ממהר להסיק מסקנות לגבי אני בהחלט מודע לעובדה שמטבח או רהיט אחר זה לא כמו לקנות חלב במכולת זה באמת מצרך יקר, ודווקא בגלל זה, כתבתי את מה שכתבתי, אדם שמקבל ממני הצעת מחיר הוגנת (ואני לא מדבר על מאה אלף ש"ח כמו שכתבת), ואז אומר לי שהוא מצא את אותו מוצר בדיוק בחצי מחיר- ברור לי שמישהו , כמו שאומרים, עובד עליו. לגבי הצעות מחיר, אני משקיע בהן המון, ואצלי הצעת מחיר כוללת בדרך כלל פגישת תכנון ממושכת, אני נהנה לתת את השרות הזה וממש לא מתעצל, אנשים שבאים אלי, גם אם בסוף לא קנו, מציינים לטוב האת היחס והסבלנות, ולקוחות שלי תמיד ממליצים. יש לציין שכל הלקוחות שלי הם אנשים נחמדים אבל בכל זאת, תסכים איתי שלקחת למעלה מ10 הצעות מחיר זה מוגזם , לפעמים אדם לא זוכר כבר ממי ביקש הצעה ובנוסף לכך, אדם שמקבל הצעת מחיר והיא גבוהה מדי עבורו, יכול להתפשר בחלק מהמפרט ולהגיע למחיר נמוך יותר אבל לצפות לקבל את אותו מפרט בדיוק בחצי המחיר- זאת נאיביות מה היית אתה אומר ללקוח שרוצה לרכוש את המוצר היקר ביותר בחנות שלך, אבל רוצה אותו בחצי מהמחיר שאתה דורש עבורו?

fireman

New member
לא לא, שלא תבין אותי לא נכון

(קרא גם את תגובתי להודעתה של פיטנגו4) מטבח זה מצרך יקר נקודה, גם 100 אלף ש"ח יכול להיות מחיר הוגן, תלוי ממה מורכב המטבח מה הוא כולל מה סדר הגודל שלו. על פליטות הפה הישראליות כתבתי בתגובתי לדבריה של פיטנגו4, הישראלים יודעים הכל ויותר טוב מכולם והם הכי חכמים שיש. בסופו של דבר בסוג עסק כמו שלך הרושם הראשוני הוא זה שיכול להכריע את הכף בין סגירת עיסקה להפסד העיסקה. מי שמכבד ומעריך את המוצר שלו יתמחר אותו בהתאם, מי שמוכר זבל יוכל להרשות לעצמו לתת מחיר של זבל. לא אתה צריך להיות זה שיקח את זה ללב ובגלל זה אני אומר שלך כאיש מקצוע אסור להתעניין או לשאול או חלילה לראות הצעות מחיר של עסקים אחרים. אתה עובד בסטנדרטים מסויימים, עם חומרים באיכות מסויימת וזה המחיר שמגלם בתוכו מוניטין ושירות וזה המחיר, ההחלטה אם לקנות או לא היא תמיד של הלקוח, אתה מבחינתך תתן את המקסימום כי מבחינתי לפחות הרושם הראשוני הוא גורם מכריע. לקחת יותר מ10 הצעות מחיר זה טמטום אבל זה עדיין לא צריך לעניין אותך מה עשה ואיפה היה הלקוח הפוטנציאלי קודם לכן וגם לא לקיים איתו דיון\ויכוח על ההצעות של האחרים ואיפה נמצא הפער הרי בכל מקרה הישראלי הזה יודע הכל והוא ידפוק את כולם לפני שידפקו אותו. מה קורה אצלנו בעסק? בבקשה אני אספר לך. יש מחיר למוצר המחיר הזה הוא בטון, לא יורד באגורה - חד משמעית אתה יכול להתווכח גם עד חודש הבא וזה עדיין לא ישנה את המחיר. אנשים אומרים שיש אותו הדבר בסופר בחצי מחיר. "תקנה בסופר" זאת התשובה שהם מקבלים ידידי היקר. את הלקח הם ילמדו בעצמם. זאת השיטה.

s h i r i 1

New member
אני מאוד מסכימה עם השיטה

אבל חושבת שבתור בעל מקצוע, מאוד חשוב להדגיש מה אתה נותן ואחרים לא. יותר מזה, אם אומרים ש-X מציע מטבח בפחות כסף אני הייתי אומרת שמטבח מחומרים אחרים, פחות איכותיים, באמת יעלה פחות כסף אבל זה לא הסטנדרט שלך. בהצלחה!

פיטנגו4

New member
הצעת מחיר - זה לא דבר פשוט

נדמה לי שלא הבנת את woody. לו היית מבין, לא היית חושב שהוא מתעצל בהצעת המחיר, אלא בדיוק להיפך: משקיע שעות כדי שהיא תהיה רצינית. הוא כנראה, משרטט את המטבח, מחשב כמה חומרים הוא יצטרך, כמ שעות עבודה, כמה ביקורים, וכדומה. זה בפירוש לא ענין של "שלוף", לכן, אם פונים אליו אנשים "סתם" בלי כוונה רצינית, זה בזבוז זמן אדיר. זה לא הוגן כלפיו. אני כל כך מבינה מה שwoody כותב, גם מהצד של הצרכן וגם מהצד של מספק השירות. אני נוהגת לספק פגישת הכרות חינם. זה לוקח זמן, דלק, והרבה רצון טוב מצידי. ברור לי שיש מתחרים, ולא תמיד אני זאת שאקבל את העבודה. כל זה מקובל עלי. אבל, השאלה היא למי בכלל משווים אותי. איך אנשים מעזים בכלל לבקש תכנון גינה על רגל אחת באמצע הגינה, כולל חישוב עלויות הקמה, וכל זה ממש בע"פ, בעמידה בשטח, כי ה"גנן" שביקר אתמול עשה זאת?! הרי שום דבר לא משותף ל"תכנון" של הגנן ולמה שאני עושה!!! מי שמשווה מה שאני עושה לתכנון חינם "כלול במחיר", למה הוא בכלל מזמין אותי? כדי לבזבז את זמנו ואת זמני? כדי להשקיט את הבוס שלו שהמליץ עלי? שיקח מה שחינם ! למה בטלפון לא אמרו לי שאני מתמודדת מול הצעה של 0 ש"ח??? woody המשך להיות מקצוען שכל אחד יקבל מה שמגיע לו: מי שמשלם מעט, יקבל עבודה זולה. רק חבל שעם אידיאלים אי אפשר לקנות במכולת...

fireman

New member
אבל אין כאן "סתם"

אם אני לא מחפש מטבח אני לא אכנס אליו בכלל ולא לאף חברת מטבחים ללכת לאסוף הצעות מחיר זה עוד לא סוג של תחביב. אם נכנסתי במטרה לקבל הצעת מחיר כנראה שאני לקוח פוטנציאלי ואני מצפה לקבל את היחס הטוב ביותר ואת מקסימום ההשקעה שהוא יכול להשקיע בהצעת המחיר כי ככה בסופו של דבר יתפס בעיני כל השירות שלו. כשאנחנו הלכנו לקנות מטבח לקחנו 3 הצעות מחיר. אחת ברגבה, שתי פגישות שלקחו שעות שניה בפנל מטבחים, גם כן 2 פגישות תכנון לצורך הצעה ושלישית אצל נגר פרטי שאבא שלי מכיר שנים ורצה שניכנס לראות מה יש לו להציע. ברגבה השקיעו את המירב בהצעת המחיר שלהם, תכננו אחלה מטבח אבל המחיר היה גבוה וחוסר הדינמיות התכנונית הפריעה לי אז לא קניתי מהם, הם נפרדו ממני בחיוך. אצל הנגר הפרטי נכנסנו, הוא גם המתכנן, גם המעצב וגם הנגר שבונה את הכל בסופו של דבר. "אני אבנה לכם מה שאתם רוצים" בסיס זה X מחיר מגרה כזאת זה עוד 600 שקל, סל כזה זה עוד 400 ש"ח ואחרי 20 דקות נגמרה הפגישה שלאחריה מן הסתם לא התקרבתי אליו יותר כי זה לא השאיר את הרושם הנכון. בסוף הלכתי לפנל, גם כן שתי פגישות, קיבלתי הצעת מחיר עם תכנון מפורט של המטבח קיבלתי מחיר אטרקטיבי וכל הפרזולים שרציתי וסוג העץ שרציתי, דינמיות מלאה כמו בנגריה וסגרתי איתם. אני חושב שזה יותר נכון מנכון מה שעשיתי. אני דוגל בשקיפות ברגבה אמרתי להם מפורשות, המחיר שלכם יקר וחוסר האפשרות לתכנן את המטבח לפי המידות שאני רוצה לא מתאימות לי נקודה. לא צריך לעניין אותם מה קיבלתי או לא קיבלתי אצל מישהו אחר הם קודם כל חרגו מהמסגרת התקציבית שהקדשנו לנושא המטבח ובזה נגמר הסיפור. להגיד שהזול ביותר הוא תמיד הגרוע ביותר זה לא נכון גם להגיד שהיקר ביותר הוא הטוב ביותר זה לא נכון בכל מקרה יש יוצאי דופן וצריך לשים את הדברים בפרופורציות אני מבין שכותב ההודעה הראשית נתקל בהתנהגות של אנשים שלא חושבים לפני שהם פולטים איזושהי שטות מהפה ונפגע מזה... אין מה לעשות, ככה זה בעולם העסקים, תמיד נתקלים גם באנשים באלה שיזרקו את ההערה המטומטמת. מה שאתה יודע במקרה שלך ואני יודע במקרה של העסק שלנו זה שהם בסוף יחזרו על ארבע או יצטערו על זה למשך שנים. אתה יודע מה אתה מוכר, אל תביא את עצמך לעולם למצב שאתה צריך להצטדק מול הלקוח לגבי מה שהם קיבלו אצל המתחרים שלך ואף פעם אל תבקש לדעת מה נתנו במקום אחר או חלילה לראות הצעות מחיר. תן למוניטין ולאיכות שלך לדבר בעד עצמם.

יש מה לעשות ! לא לקנות מותגים

למרות "הלחץ החברתי " יש מחירים יותר נוחים גם אצל יצרנים אחרים ולא רק בהום סנטר

הערה אחרונה לאיש העץ

אם תתייחס שוב למה שכתבת בהערה האחרונה חיזקת את מעשיי בללכת ולבדוק האם מה שנראה יקר חייב להיות הכי טוב ימכאן לעשות סקר שוק בכמה הצעות מחיר וכך ללמוד את ההבדלים

w o o o d y

New member
אבי

אני בהחלט בעד סקר שוק, גם אני אם אלך לדוגמא לקנות מחשב, אעשה סקר אבל גם לסקר יש גבול של הגיון, אני למשל אלך ל2-3 מקומות ואז אחליט

רונס

New member
מכיר את ההרגשה.

גם את המוצרים שלי שופטים ע"פ מחיר, זה מנהג של שוק תחרוני, מבאס, נכון, אבל ככה זה עובד. אני לא מקטלג את המוצרים שלי כייקרים או זולים, המחירים שלי הוגנים, והלקוחות שלי יודעים את זה. כשמגיע אלי לקוח ואומר לי שקיבל את אותה ההצעה על מוצר זהה לחלוטין שאני מספק לו (גם אני מתחום הנגרות), אני לא נכנס לוויכוח מי צודק או לא, הלקוח תמיד צודק, בנוגע למחיר המוצר כן, אבל הערך המוסף שהוא מקבל שהוא רוכש אותו אצלי והשירות הם שונים בתכלית השוני, ולכן יש מקרים שהוא מקבל הצעת מחויר זולה יותר, אבל נשאר עם המוצר שלי, כי יש לי מה להציע לו בנוסף. לגבי התשובה על הצעות המחיר, אין אפשרות לחנך אנשים להחזיר תשובה לגבי הצעת המחיר, כאן אתה אמור להיות עם היד על הדופק ןליצור איתם קשר בחזרה, נכון, היה עדיף אם היית מקבל תשובה, לפחות מן הנימוס, אבל סביר להניח שלא תקבל
. כייף לראות שנשארו עוד בעלי מקצוע שנותנים את הנשמה שלהם בעבודה, אין עוד הרבה כאלו.... בהצלחה, רון

אני בדיוק בקטע הזה שאתה מדבר עליו

וכן אכן כן, אני לא חושב שצריך להסתפק בהצעת מחיר אחת, אפילו 10 אם צריך אז צריך . גם אני ישבתי עם נגר פרטי שנותן לכל הדיעות מוצרים משובחים ונחשב יקרן , אבל זה לא אומר שאני אזמין אצלו . הבעיה היא אצלך ואני אתן דוגמא ישבתי עם הנגר הזה על הצעת מחיר וזה התמרח על שעתיים או שלוש , ישבתי עם "אנה" בהום סנטר אשדוד להצעת מחיר וזה לקח 25 דקות . התכנון שלה היה יותר טוב משל הנגר הפרטי ( מי שמכיר זה "אשכנזי" מאשקלון ) והמחיר אכן היה חצי המחיר . אתה צריך לחשוב מה יותר משתלם לך, לבזבז שעות מול קליינטים או לקחת מישהוא שיעשה זאת במקומך, כי השעות שלך בודאי יותר יקרות . אתה גם צריך לזהות מראש מי יושב מולך ואז להחליט האם להשקיע את המקסימום או הרבה פחות , זו פסיכולוגיה פשוטה של מסחר , אתה צריך לאתר את אלו שבאים רק בכדי לבזבז את זמנך . הייתי גם במטבחי " פנל " באשדוד ואני אשווה בין השלושה . במטבחי "פנל" ההצעה לדלתות מטבח פורמייקה עם אלומיניום שעוטף את הדלתות תוספת של 10000 ש"ח ב"הום סנטר" התוספת הייתה 1500 ש"ח למסגרת אלומיניום העוטפת את הדלתות . במטבחי " פנל " וגם אצל " אשכנזי " ארונות מסנדוויץ עולים פי 2 מאשר ארונות מסדוויץ בהום סנטר . במטבחי " פנל " ו" אשכנזי " עובדים רק עם פירזול של בלום , בהום סנטר עם פרזול של" HETTICH " חברה גרמנית גם כן ,עם אחריות לכל החיים . אני יודע שיש המכפישים את מטבחי "הום סנטר" עם צדק או בלי . אבל אם יש הפרש של 100% זה אומר דרשני .

איך אפשר בכלל

להשוות בין העבודה של אשכנזי לעבודה של ההום סנטר אשכנזי עובד מדהים עם שימת דגש על פרטים, בהום סנטר זה פלאט פאקס מן הסתם הנגר הפרטי שבמקרה הזה אני מכירה, ינצל כל פינה ויתאים לה את היחידה המיועדת לה ולא יעשה כמו בהום סנטר ויכניס את היחידה הקיימת לפי אותה המידה. ושוב חזרנו לויכוחי המטבחים....
ולגבי נושא השרשור זה בעיתי, כי בעצם היותי לקוחה ברור לי שלא אקח הצעת מחיר אחת, תמיד אשווה בין כמה הצעות ויצא שלקחתי דווקא את ההצעה הגבוהה רק בגלל שעמד מאחוריה בנאדם אמין שידעתי שגם בעוד שנתיים אם אפנה אליו עם תקלה הוא יתקן בלי לשאול הרבה שאלות. אני גם מבינה את הפליאה כשמקבלים הצעת מחיר כפולה, במקרה כזה אני מצפה מנותן ההצעה שיתן לי הסבר מדוע היא כפולה, וכשהסבר זה מסבר את אוזני אני אמשיך להתעניין וודי- בקיצור נסה להיכנס לנעלי הלקוח, הרי גם אתה לקוח של לא מעט מוצרים, ותן הסבר ואפילו הוכחות מדוע המוצר שלך יקר יותר, לפעמים אלו הם דברים שלקוחות לא מודעים אליהם כי זו הפעם הראשונה שלהם ובמתן ההסבר הזה אתה למעשה תאיר את עיניהם וסיכוייך לקבל את העבודה יגדלו

w o o o d y

New member
וואו, איזו סערה חוללתי פה

אדם פשוט, הבנתי את הראש שלך מהודעותך הרבות בפורום אנחנו בראש אחר. אני לא מדבר בכלל על פורמייקה, לא עושה פורמייקה בדרך כלל. אני מתמקד בעבודה איכותית בעץ מלא, והעיצוב לא נעשה על ידי אלא בידי מעצבת,( כמובן שגם לי יש אמירה והבנה בעיצוב, בניגוד לנגר של פעם עם העיפרון מאחורי האוזן שמבין רק בצד הטכני) איך אתה בכלל משווה בעל מקצוע איכותי להום סנטר? מקובל עלי שאתה מחפש משהו זול , אבל לפחות תדע מה אתה מקבל. איך אתה משווה מישהו היושב איתך 3 שעות , למישהו שישב איתך בקושי חצי שעה- וזה מבלי להכיר את הנגר שהיית אצלו אתה מזכיר לי לקוחה שבאה , ישבה אצלנו על תכנון וביקשה הצעה מפורטת, למרות שקיבלה כבר בהתחלה הערכת מחיר ראשונית (כי היתה לי הרגשה שהיא ממש לא בעניין) וידעה שזה פי 2 מהתקציב שלה. הרי הצעת מחיר זה בחינם, אז למה לא לקחת גם 20?

ראשית אני לא סובל עץ מלא במטבח

כלומר שהחיצוניות תהייה בצבע עץ כמו במזנונים , אמא שלי עשתה דלת מעץ מלא, אבל מצופה פורמייקה, זה יצא יפה . אם אתה מוכר מרצדס אל תתפלא שאלו שרוצים פיאט בורחים ממך . מזכיר לי את גיסי , יש לו חנות אופניים יותר נכון בוטיק אופניים, אבל כל אלו לא מחפשים להשקיע , בורחים ממנו למתחרים . אני לא אומר שאני אקנה את המטבח בהום סנטר , אם כי אני אישית לא רואה סיבה למה לא לקנות מהם . אשתי מפחדת מהם בגלל כל התעמולה שמפיצים כנגדם , כנראה מצד אלו שקנו אצלם מטבח מסיבית ,או סתם רכילות מרושעת מצד המתחרים . זה לא שאני מחפש בזול, יש לי מספיק כסף אפילו להשקיע 60,000 ש"ח במטבח . אבל אני לא רואה סיבה לעשות זאת . אני מעדיף שהכסף יהיה בבנק , שם הוא מועיל יותר . את המטבח הקודם שלי אני ייצרתי ב 1994 הוא החזיק מצויין 10 שנים עד ההתנתקות וגם היום חלקים ממנו הם אצלי בקרוילה וממשיכים לתפקד, למרות שהמסילות שלו היו המסילות הרגילות כמו ששמים היום במדף למקלדת . הדלתות הן מ- אמ .די. אף. מצופה פורניר בוק . היום המסילות הרבה יותר טובות, גם בהום סנטר יש להם אחריות לכל החיים על המסילות . אני לא רואה סיבה להבדלים העצומים במחירים . אני אישית לא צריך יותר מידי זמן בשביל התכנון של המטבח אני יכול גם לעשות זאת לבד אבל התכנון של המטבח בהום סנטר לא נופל מאף מקום אחר אם אתה מתמקד בתחום מסויים אל לך להתפלא שיש אנשים שזה לא מתאים להם , זה רק טבעי . שוב , אתה צריך להבחין בין הקליינטים ולפי זה לדעת במי להשקיע יותר מאמץ .

הנה התכנון העקרוני של המטבח שלי

די פשוט - אין ארונות עליונים, כי יש מזווה , אשתי לא רוצה ארונות עליונים, כי היא לא מגיעה לגובה, בלי סולם קטן . המידות של מטבח הן 3 על 3.5 אם תכלול את הפינה פעמיים אז זה 6.5 מטר למרות זאת ב" פנל " ו"אשכנזי" חישבו לפי 9 מטר

הם לא מאפשרים לבזבז הרבה כסף

לפי מה שאני שמעתי הגימור לא מושלם והם מתאימים לזוגות צעירים שגרים בקומות כנראה שהם לא מתאימים לפלצנות של הבתים הפרטיים , למרות שראיתי אצלם עיצובים דומים לשאר . והחומרים שלהם לא נופלים מכל אחד אחר . כלומר אם מזמינים את החומרים הטובים

למעלה