איש העץ שלום
אני באה רק מהצד של הלקוח - אני לא בעל מקצוע בתחום הבניה. וכן, כשזה הגיע לנושא המטבח - שהוא אצלי מרכז הבית והמקום שעליו אני מתכוונת להשקיע הכי הרבה כסף - אני חושבת שלקחתי קרוב ל 10 הצעות מחיר. אני יכולה למנות לך אותן אחת אחת, אני יודעת בדיוק ממי לקחתי ומה אני רוצה: הייתי באינדיגו, בפרובנס דיזיין, בתיבת נוח, בקצב, בפנל, במטבחי אליה, היו אצלי מרב ובעלה המקסימים מ"עץ המשאלות", הייתי ב"מדרה" והייתי אצל אמנון יפה מ"מקומא". חלק ניכר מהם נתנו לי הצעת מחיר אחרי שישבו איתי זמן מספיק כדי להבין מה אני רוצה. חלק (ואני בכוונה לא נוקבת בשמות) - מדדו עם סרגל אורך ורוחב - וזרקו מחיר שתאמין לי - הוא מופרך (100 אלף ש"ח, למטבח שהמחיר הממוצע שקיבלתי עליו - ואם אתה בתחום העץ אתה מבין שלא חיפשתי בטופז או בהום סנטר - היה 60-65 אלף ש"ח. ) - אז חוסר רצינות וחוסר שירותיות יש גם במקומות היקרים. אגב, גם בתחום האלומיניום עשיתי סקר מאד מקיף - ככה אני עושה כשאני אמורה לשלם 150 אלף ש"ח על חלונות. ודע לך - חד משמעית אין לי כוונה לבחור בהכרח את מי שנתן לי את ההצעה הזולה ביותר. גם בעניין המטבח וגם בעניין החלונות - למקצוענות ולנסיון של בעל המקצוע יש בעיני משקל לא פחות חשוב מהמחיר. אז אל לך להלין על מי שעושה סקר מקיף כזה או אחר. ואם הוא אומר לך שהוא קיבל הצעת מחיר שנמוכה כדי חצי מההצעה שלך - תאמין לי, שלח אותו לאיש הזול בחיוך, אחל לו בהצלחה - ואל תשמיץ את המתחרים. פשוט נסה להסביר לו שאתה לא מתפשר על האיכות ולכן לא יורד במחיר. אף פעם לא תדע - אולי נועם ההליכות שלך והרצינות בהצעה - תגרום לו לבחור בכל זאת בך?