רציתי לשתף אתכם

אני אנסה להסביר

בשביל חיסכון של 10.000 שח שיש אנשים שרואים בכך פלצנות מה את לא תקבלי: את לא תקבלי יחידות שמותאמות לך אישית, זא נניח שנשאר רווח של 40 סמ, לתוך הרווח הזה תכנס רק יחידה קיימת, לא יבנו יחידה שמותאמת לצרכייך, ממש כמו בקטלוג של איקאה- יש יחידות עכשיו נבנה מטבח. ולא כמו אצל נגר- יש מידות מטבח יש דרישות לקוח עכשיו בוא נבנה יחידות שיתאימו לצרכיו ולדרישות עיצובו. אז שם יושבת "אנה" שבטח כבר יודעת בעפ איזה יחידות נכנסות איפה, ומוציאה לך מטבח תוך כמה דקות ספורות, אצל נגר שישב איתך כמה שעות תהיה בניה ועיצוב של מטבח עפי הדינימיקה הרצונות והדרישות שלך עכשיו, אצל נגר שבנה את היחידות מאפס, ושברוב המקרים הוא גם ירכיב את המטבח, הגימור יהיה מושלם, להום סנטר כמו לכל רשת ענקית ישנם מרכיבים שאיש לא בטוח בטיבם. אז יהיו שיגידו- מה זה כבר להרכיב, אבל זו עדיין מגרעה ולדעתי מגרעה גדולה. אני, ויתר ה"פלצנים" כמותי, לא מעונינת במגירות שאינן בלום ורוצה לדעת שהמטבח הזה יהיה יפה *איכותי* ועמיד לעוד שנים אז זה מוזיל את עלות *ארונות* המטבח, אבל לעולם אין מה להשוות בין מעשה ידיו של נגר לבין מטבחים שמגיעים בקופסאות קרטון. ואת יודעת מה הבעסה הגדולה אחרי שתשימי את השיש וחיפוי הקיר וכל מכשירי החשמל, ואם לא תהיי מרוצה, החיסכון לא יהיה שווה כלל וכלל, כי זה החדר שכל יום נמצאים בו! כל יום משתמשים בו! וכל יום רואים או את איכותו או את.........................

לא משכנע בכלל !

בהום סנטר לא עובדים רק עם יחידות מוכנות מראש . התכנה והמחשב של אשכנזי לתכנון המטבח הרבה יותר מיושנים . לא רק "בלום" ! יש עוד חברות לא פחות טובות, גם עם ברקס בסגירה של המגירה ואחריות לכל החיים .בלי לקרוע את הכיס , זה מזכיר לי את בני העשרה שננעלים על מותגים . אם הארגז הוא מאותם החומרים, אז איך זה יכול להיות פחות איכותי ? אם הדלתות הן מפורמייקה אז אין הבדל באיכויות , דלתות של מטבח קל מאוד להחליף אם הן מפורמייקה או פשוט להחליף את הפורמייקה .לפי חילופי האופנות . לנגר פרטי הולכים רק כאשר רוצים דלתות מעץ מלא . לא רציתי ל"בעס " את את אמא שלי, אז לא אמרתי לה , אבל דווקא נגר פרטי עבד עליה ,במקום לשים מסילות איכותיות, הוא שם לה מסילות כמו הרגילות הישנות, רק מה במגירות העמוקות הוא שם מסילות רגילות רחבות , דמוי בלום או הייטיצ'. ממילא הן מתפקדות אותו הדבר רק חבל שהיא שילמה יותר . ומתחת לכיור הוא לא שם לה מגירה נשלפת , נו על זה אפשר להתגבר בקלות . ועדיין נשאלת השאלה. איך זה יש הפרש של 10000 ש"ח ,כאשר החומרים זהים או דומים פורמייקה ודיקט סנדוויץ והפירזול גם הוא לא נחות ויש עליו אחריות ? גם הפירזול הנחות עושה את העבודה, קל וחומר כאשר שמים פירזול יותר טוב . ההפרשים הם לא גדולים באיכות, הם ממש זניחים, ולא מצדיקים הפרש של 10000 ש"ח .

אין לי דרך אחרת להגיד את זה

אבל יש איתך בעיה איפה שזול אתה מאמין לכל ההסברים שלהם איפה שיקר הם השקרנים אז תמשיך להאמין שהחומרים של ההום סנטר זהים לחומרים שהנגר הפרטי יתן לך תמשיך להאמין שמי שיקרן עובד על כולם אין מה לעשות, במגירות קטנות לא תמיד אפשר להכניס את הבלום ואין מה לעשות הייטאצ זה חיקוי וכמו שאני אשים רק אבן קיסר במטבח שלי אני גם אשים רק בלום זה הבית שלי וזה הבית שלך אתה תמשיך להציג את המטבח שלך בטענה של מה רע במטבח הזה ואני אמשיך להסתכל עליה ולא להבין איך אתה משווה אבל מבינה שהדרישות והציפיות שלנו באיכויות ובעיצוב שונות לחלוטין יום טוב

מי זה שלנו ? אני לא מאמין לאף אחד

זהוא שאין הבדלים האיכות זה רק בדמיון זה לא מרצדס לעומת פיאט אם הייטיצ' נותנים אחריות לכל החיים על הפירזול שלהם זה מספק בהחלט יש גם עוד פירמה אחת של פיזול שהיא לא פחותה ברמתה אני אקבל פרטים עליה בעוד כמה ימים מהאדריכלית של עירית אשקלון אבל מי שנעול בתרבות החומרנית הממותגת לא יעזור כלום .

אדריכלית? בעירית אשקלון?

עד כמה שאני יודעת יש שם אדריכל, שלמה נער שמו אתה מנסה להראות שהמקורות שלך מהיימנים? מה יותר מהיימן מלקוחות מרוצים? ממותג או שלא זה לא העניין, במוצר שבשימוש יומיומי רציף חשוב *לי* שיהיה איכותי אז יש מוצר שיוזיל עם אחריות שקיימת רק על הכתב כשמסתכלים על המטבח כמכלול ההוזלה לא שווה *לי* את הספק באם יעבוד כמו המוכר כמו שישנם בשוק עוד כמה מוצרים שמתחקים אחרי שיש קיסר אבל כשאני יודעת שהאחריות של קיסר היא לא רק על הנייר אני מוכנה אפילו לייבא את המוצר באופן אישי אל מקום מושבי, אתה קורא לזה מיתוג אני קוראת לזה הרגעת ספקות.

אני אומר שיש טובים לא פחות מבלום

ושאני לא ננעל על מותגים , אם נותנים לי אחריות של 10 שנים זה מספק בהחלט לא שזו בעיה גדולה לאחר 10 שנים להחליף כמה מסילות . אבל אם גם מסילות ב 5 ש"ח לא מחליפים לאחר 10 שנים אז אין, בכלל מה לחשוש . בכלל לחשוב על בית במושגים של טווח של יותר מ 10 או 15 שנה לא כל כך נכון לעשות כי דברים משתנים במהירות אי אפשר לדעת האם לא נמכור את הבית מכל מיני סיבות של גודל שלא יתאים יותר או עסקה טובה או שיפור של מיקום . שידרוג זו "מחלה מודרנית" וכדאי להתחשב בה

bis fd

New member
חיבת להגיב

אנחנו הינו בהום סנטר, וישבו איתנו על פרטי פרטים שעתיים, לפי גדלים שלנו, ושיהיה צורך יגיעה מודד ויקח מידות מדויקות, היום הם עובדים רק עם סנויץ, יש להם גם דלתות עץ מלא, ויש אחריות ל10 שנים לפחות, גם כל האיבזור המתוכם והיקר.... אין לי שום דבר איתם אבל גם לא נגדם, מה שכן יש יותר סיכוי שהאחריות שלהם תחזיק 10 שנים מאשר נגר שיחליט להחליף מקצוע או יותר גרוע יפשוט רגל. לא תמיד עבודת נגר טובה יותר ואני לא חושבת שצריך לרדת לפסים אישים וטעם אישי לגבי המטבח של אדם פשוט יש כאן דיון וויכוח בריא וחשוב !!!

אני אף פעם לא אמרתי שהמטבח שלי הוא

יפה . אמרתי שהוא נוח לשימוש ושאני ייצרתי אותו בעצמי ,כולל הקרמיקה והברבורים מברזל . עובדה היא שהמסילות הפשוטות במטבח הזה מחזיקות כבר יותר מ 14 שנה , הדלתות מ M.D.F. מצופה פורניר בוק שנחשב חומר נחות יותר אבל גם הן מחזיקות 14 שנה ללא בעיות . הגוף מ סנוויץ לבן שגם הוא פחות טוב מהאדום . בקיצור המטבח הזה יוצר ע"י " נגר " שלא התעסק בנגרות אף פעם ומצליח בפעם הראשונה לייצר מטבח איכותי , שעומד שנים רבות ואפילו לא מהחומרים הכי משובחים אז איך אפשר לפחד ממי שעוסק בכך למחיתו , כאשר מוודאים שהחומרים הם איכותיים . לי אישית לא חשוב כל כך היופי, אלא רק מהבחינה שלא יפריע לי בעיניים ומטבח מעץ כהה מפריע לי בעיניים לכן אני מעדיף מטבח בהיר, או מפורמייקה או מעץ בהיר, אבל אשתי רוצה דווקא מטבח מעץ כהה . המלחמה בעיצומה . דרך אגב מרוב המטבחים בקטלוגים של המותגים נשימתי לא נעתקה .

אני דווקא הייתי נזהר מסנטרים התרבות העיסקית שלהם מוגדרת אצלי כ"זמנית". והכוונה, הם מייצגים חברות שאת המוצרים שלהם הם מוכרים ברגע נתון. היום הם ימכרו צבעים של טמבור, מחר הם ימכרו צבעים של נירלט. היום הם מייצגים את מטבחי...... מחר הם ימכרו מטבחים של...... והכל על בסיס עיסקי של רווח נטו. מאוד לא הייתי רוצה לקרוא הודעה שלך בעוד כמה שנים שתפני אלהם בבעיה, והם יספרו לך שהם כבר לא מייצגים אותם. הסיכוי שזה יקרה מול נגר ותיק ובעל מוניטין, או חברת מטבחים, קטן עשרות מונים.

ב 10000 ש"ח אתה יכול לפתור הרבה

בעיות בעוד 10 שנים ואם הכסף ישב בבנק ויעלה רביות וכו' אפשר יהיה לקנות מטבח חדש לחלוטין , שלא לדבר על שיפוץ מגרות או החלפת דלתות לאופנתיות יותר . כמ שחברות הביטוח שברו את השוק לאינסטלטורים וכמו שחברות הגרירה שברו את השוק לגרריסטים הקטנים כך גם הום סנטר שוברים את השוק לנגרים הקטנים ולבוטיקים ומכאן כל ההשמצות שלא במקומן גם ההצעה של הום סנטר לשיש קיסר זולה יותר מכל בעל מקצוע קטן ופרטי .

כל מה שאני אומר על הום סנטר

זה למרות שכיום אשתי מתנגדת קשות לקנות מהם, בגלל שמועות ולא בגלל משהוא אחר, היא אפילו לא הייתה איתי כשהייתי בהום סנטר .

fireman

New member
"מטבח לא קונים בסופר"

כנראה שאשתך מבינה את המשפט הזה יותר טוב ממך. מטבח קונים אצל נגר\חברת מטבחים ולא בסנטר הקרוב למקום מגוריך.

זה עדיין לא מתאים לכל אחד

אבל זה ילך ויתרחב, אני מניח שעוד חברות יכנסו לתחום . לעת עתה זה פתרון מצויין ,למשכירי דירות, זוגות צעירים וכאלו שלא חיים בשביל לאכול אלא אוכלים בשביל לחיות .

ליcות

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם על מילה

ועוד משהו לגבי בלום.. כל הספקים הרציניים של מטבחים (חברות מובילות כמו סמל, רגבה,טופז..)- משתמשים בפרזול בלום, כל הנגרים הרציניים ממליצים עליהם, וכולם טועים?? נו באמת..

דורית1900

New member
למה צריך מטבח ל-30 שנה בכלל?

אני לא ממש מבינה את כל אלה המוכנים להשקיע כסף רב במטבח כדי שיחזיק מעמד ל-20 ו-30 שנה. לא עדיף לקנות משהו פחות יקר ולהחליף אותו בלי לבטים מיותרים כל 10 שנים? אתם באמת רוצים שעכשיו יהיה לכם לדוגמא מטבח מ-1986 ויהיה לכם חבל להחליף כי לפני 20 שנה השקעתם בו סכום עתק וקניתם את המובחר שבמובחר? שימו לב גם שמטבחים משתנים כל הזמן. אם יש לכם היום מטבח מלפני 10 שנים סביר שאינו כולל דברים שהיום כל חובבי "בלום" חושקים בהם, כמו ארונות מזווה עם מדפים נשלפים, קלאפות לארונות עליונים, מגרות במקום ארונות, וכו'. גם המטבח שלכם, שהיום אתם מוכנים להשקיע בו את קופת הגמל שלכם, יהיה מיושן עוד 10 שנים. סביר גם שהצבעים שלו כבר לא יהיו אופנתיים כמו היום (ואל תספרו לי שאתם לא נכנעים לאופנה, כי כבר ראיתי את הנהירה אחרי טרנדים כאן).

אטיוד5

Active member
שלום לך פלצנית יקרה

כל הכבוד לך על המודעות העצמית. בתור פלצן-על, אני יכול להעיד על המגירות במטבח שלי שנבנה לפני 30 שנים. לא , הן לא של בלום. מה שלא אומר שאינן ***איכותיות***. סה"כ מסילות שפוטות מברזל, וראה זה פלא -הן עדיין מתפקדות כמו ביום הראשון. אני רוצה לראות את המגירות של בלום בעוד שלושים שנים. האם הטריקה שלהן עדיין תהיה שקטה ואיטית? האם הן עדיין תצאנה במאת האחוזים החוצה מבלי ליפול לרצפה? בעצם, כפלצן-על אני יודע את התשובה - למי אכפת מה יהיה בעוד שלושים שנה, הרי בעוד ארבע שנים אני מחליף לחדש. חה.

../images/Emo6.gif הן רגילות מגיל הטיפשעשרה לקנות

מותגים . למה לשנות הרגלים ? למה לשלם 5 ש"ח אם אפשר לשלם 400 ש"ח לזוג מסילות של מגירה עלובה ? מענין אם גם לשולחן מחשב שלהן , יש מסילות של "בלום" למדף המקלדת .

לא מותק ../images/Emo192.gif

למחשב שלי אין צורך במגירה למקלדת ככה זה כשמשקיעים בדברים שבשימוש יומיומי ועוד דברים שאוהבים כשהישן מתקלקל או כבר לא בשימוש קונים את מה שהכי חדיש ולא מחדשים עם טכנולוגיה מלפני 30 ו 40 שנה

לא כפרה ! השידרוג הכי טוב

הוא של הכסף בבנק , איך אני מבסוט שהוא משדרג את עצמו בבנק . מצידי לגור בקרווילה עד כמה שאפשר . את הרעש של המגרות אני כבר לא שומע , כי השמיעה שלי קצת ירודה, משנים של עבודה כמסגר ומכונאי ימי . אז זה לא משנה לי כל כך ,רק מה, המסילות של "בלום" והמקבילים להם, יפות ומחזיקות טוב את המגירה , אבל לא חייבים לקנות רק " בלום ". אבל יש בכל זאת חסרון אחד למסילות של "בלום" והמקבילים שלהם , אי אפשר לעשות איתן מגירות לא גבוהות לכוסות, מפסידים את האפשרות להכניס 4 מדפים אפשר רק 3

למעלה