רציתי לשתף אתכם

גם אני אדבר בעיניים של לקוחה

אני לפני בניה - ואני פשוט "יודעת" שאני הולכת לאכול אותה פה ושם. אם אני הולכת ומקבלת הצעות מחיר מכמה בעלי מקצוע והמחיר משקף את האיכות של מה שאני עומדת לקבל - אז החיים היו קלים. הייתי עושה חישוב של מה אני יכולה להרשות לעצמי. אבל במציאות זה לא ככה בהכרח. יש פחד ש"עובדים" עלינו כל הזמן. לא לגמרי ברור מי אמין - לא כי הבן-אדם נראה שקרן. אלא כי יש חוסר אמון מסויים עוד לפני שנפגשים. אז אם אני מקבלת 2 הצעות לאותו הדבר ויש פער גדול בינהם לא תמיד אני יכולה לדעת אם זה בגלל שיש באמת פער באיכות או שיש פער ברווח של בעל המקצוע (ולא דווקא כי הוא אומן). אני לגמרי מבינה את ההרגשה שלך אבל תנסה לראות את הצד השני. אני באה לבנות בית ואין לי הרבה מושג בזה. את המילים והמושגים אני לומדת בדרך - לדעת מה איכותי ויחזיק מעמד שנים, לא תמיד אני אדע לזהות

הנושא של המטבח דומה לנושא של השלד

כאשר את דורשת את החומרים הטובים, אין הרבה מרווח לעבוד עליך , בשלד אין הבדל כמעט בין קבלן יקרן , לקבלן לא יקרן, הכל עניין של מוניטין או שהמערכת של אותו קבלן מורכבת יותר , למשל : אם הקבלן בעצמו לא מהנדס או מנהל עבודה, אז הוא צריך לשכור מהנדס ומנהל עבודה , כי בלי שני אלו הוא לא יכול להיות קבלן רשום , אין שום הצדקה לקחת קבלן שדורש 100,000 דולר לשלד ולהעדיף אותו על קבלן שלוקח 60000 דולר על אותו השלד . את האיכות את לא תוכלי לראות בעיניים . את היציקות העיקריות הוא לא יכול לצקת בלי ביקורת של הקונסטרוקטור . זה ממש אותו הדבר במטבחים , אם אני דורש את גוף הארונות מסנדוויץ אדום ואת הפירזול מתוצרת מסויימת אין שום מרווח לעבוד עלי , ורצוי לבקר את המטבח בתהליך הייצור לא משנה מי מייצר אותו . אם המרווחים בין הדלתות או המגרות לא מוצא חן בעיני אני לא מקבל את העבודה . כמובן שבנושא התשלום אין לשלם מראש לאף בעל מקצוע , תשלום מראש זה מתכון לצרות . הבעיה עם "הום סנטר" שהם מאפשרים ללקוח לבחור בסיבית וכנראה שעם הזמן אנשים רואים שזה חומר נחות ואז מאשימים את הייצרן ולא את עצמם, כי הם בחרו את החומר הזה .

רק אזכיר לך שאת השלד מכסה הטיח

ואילו הארונות... כלום לא מכסה אותם אם העבודה היא לא יפה זהו עם זה תחיה גם עבודת שלד הכי יפה בעולם תמיד היא תהיה מכוסה ומחופה אז פה פאשלה ופה טעות לא רואים את זה חוץ מזה שבשלד מגיעים אנשי מקצוע לבדוק שאכן הכל נעשה כהילכתו במטבח מי יגיע? אני? חוץ ממה זה סנדוויץ ומה זה סיבית מה עוד אני יכולה לאמוד ממבט בנגריה? ולא לשלם כלום מראש? האם זה גם מה שאמרו לך בהום סנטר? הם יבואו ירכיבו ורק אחכ תשלם את הכל? ללא מקדמה? אפילו מערכת סלון מוכנה שלא מיוצרת לפי מידה לא מורידים ממשאית ההובלה ללא תשלום שלה אז מטבח אתה מצפה שיכינו ללא גרוש על החשבון?

יש צ'קים דחויים ויש יתרת תשלום

אם את לא תהיי חייבת להם אלא הם חייבים לך את בבעיה . גם בריהוט וגם אם זה מוצר מדף , היו דברים מעולם שהתשלום שולם והסחורה לא סופקה או שסופקה בדפקטים כאלו ואחרים . שלא יספרו לי סיפורים בעלי מקצוע , על החומרים הם משלמים רחוק לספקים שלהם , הם גומרים את העבודה מקבלים כסף ועדיין לא מגיעה שעת התשלום שלהם לספקים . אבל זה מה שאני מנסה להסביר כל הזמן, על האיכות של מטבח . אם בחרת את החומרים הטובים אין הרבה הבדל בין עבודה של יצרן כזה או אחר . זה לא טיח ולא ריצוף, ששם יש הבדלים גדולים בין בעלי מקצוע ובצדק גמור . טייח שמבקש פי 2 נותן פי 2 . יש טיחים אומנים ויש עובדים בטיח . גם לייצרן מצויין יכולה לצאת דלת לא מאה אחוז במקומה כמו במכוניות , יש פשוט להסתכל על העבודה ולדרוש תיקון . האיכות נתונה כבר בחומר שבחרת, אז זה באמת מה שיש לך לעשות , לוודא שגוף המטבח עשוי מהחומר שבחרת , ( הרבה לא יודעים, אבל גם בסנוויץ אדום יש כמה סוגים של איכות וצפיפות ) ושהפירזול הוא מהיצרן שבחרת, מה שצריך להקפיד הוא על תכנון נכון ומיקום נכון של האביזרים ,מי שלא מקפיד בנושא הזה גם מטבח איכותי לא יהיה מוצלח .

איריסג

New member
מסכימה איתך לחלוטין

וזו הסיבה למשל, שבמטבח אני כנראה אלך דווקא על "קצב" - למרות שההצעה שלהם לא הכי זולה, ולמרות שהיו עוד הצעות מאד דומות לשלהם. ותשאלי למה? כי הסלון שלי , שעלה המון כסף - הוא מבית היוצר שלהם. והוא מחזיק מעמד באופן מעורר התפעלות כבר עשור. וזה מילא, אבל אמצל סבתא שלי שתחיה - יש סלון שגם הוא מקצב, והוא כבר בן 25 שנה. וגם הוא במצב מעולה. ואני מכירה את השירות, ואני מכירה את האיכות - וזה דבר שווה בעיני כסף.

למעלה