שאיפות

Blue Potion

New member
שאיפות

יצא לי לחשוב על כמה טיפוסים שאני מכירה. מה שמייחד את הטיפוסים האלה שכולם שאפו למטרה מאוד מאוד ספציפית, נתנו מעצמם עד יזע ודמעות, ובסוף השיגו את המטרה הזו.
מטרות לדוגמא שהיו להם: להיות מצטיין באוניברסיטה, להשתתף בתחרות ספורט ארצית או בינלאומית, להתקבל לרפואה, לרדת 30 ק"ג, לצאת לקצונה למרות שאין נתונים והמצב הרפואי לא מאפשר וכו'.

אז חוץ מזה שכל הכבוד להם שהם הצליחו להתגבר על כל המכשולים שהיו להם בדרך...
שמתי לב שמעטים האנשים שיתנו הכל בשביל משהו, גם בשביל להגשים חלום שלהם עצמם.

תחשבו על עצמכם. אתם באמת יכולים לחשוב על משהו שעשיתם, התעלתם על עצמכם - והגשמתם אותו? באמת יכולים לחשוב על משהו שאתם גאים שהשגתם אחרי מאמץ ממושך? משהו שהשגתם ולא ריחמתם על עצמכם כל התהליך ולא פרשתם? משהו שנלחמתם עבורו?
(הכוונה למטרות אמיתיות שכדי להשיג אותן צריך לעבור תהליך ארוך, ולא על מטרות כמו "חופשה חלומית באילת").

אני לא מצליחה לחשוב על שום דבר כזה שעשיתי, אני אומנם צעירה, אבל זה חבל.
איך זה אצלכם?

spaysi8

New member
תראי, חלק קריטי מזה הוא באופי..

בנאדם שבאופי שלו הוא שאפתן, יותר ישיג מאדם שעצלן באופיו.
אני למשל, יכלתי להשיג הרבה יותר, אם הייתי מספיק רוצה,
אבל פשוט בגלל שזוהי לא תכונה שלגמרי (או בכלל) מוטבעת לי באופי, יצא שויתרתי על דברים.
כשיש משהו שאני באמת באמת באמת רוצה (וזה נדיר), אני כן אעשה הכל, אבל אני כן אדרוך על עצמי בדרך למטרות פחות חשובות (גם אם בתכלס הן כן חשובות, אני פשוט אוריד מהערך שלהן כי אין לי כוח).

זה משהו שאני מנסה לעבוד על עצמי שישתנה,
חבל לי שאני לא יותר שאפתנית.

L i n t u

New member
כן

בגיל 11 החלטתי שאני נורא רוצה להתנסות בלגור בחו"ל, לפחות ללמוד שם. החלום הזה נשאר השאיפה הכי גדולה שלי במשך כל הזמן ובצבא החלטתי מה אני רוצה ללמוד ובאיזה מדינה.
ביררתי הכל, נרשמתי למכינה שבוע אחרי שהשתחררתי ובמשך 10 חודשים למדתי באינטנסיביות מטורפת (ואני מאלה שבכלל לא באו לבי"ס בי"ב), תירגמתי ספר של 100 עמודים לעברית משפה שרק כמה חודשים לפני התחלתי ללמוד בפעם הראשונה - בהחלט אחד הדברים הכי קשים ומייאשים שעשיתי!
אבל כל ההשקעה השתלמה והצלחתי לעבור את המבחן כניסה לאוניברסיטה

מאז הספקתי לשנוא את האוניברסיטה הזאת וכמעט פרשתי באמצע, בסוף סיימתי את השנה הראשונה אבל החלטתי שאני לא ממשיכה באותו מקום אלא עוברת לאוניברסיטה אחרת (אותה עיר, אותו מקצוע) ומתחילה הכל מחדש... נקווה לטוב הפעם :)
כשאני מחליטה על משהו שאני ממש רוצה (וזה תופס אצלי על כל דבר בחיים) קשה לי לוותר עליו בקלות, גם אם ייקח לי המון זמן להשיג את זה אני אתן מעצמי הכל כדי שזה יקרה.

Optimistic Girl

New member
גאה בך

מעבר לחו'ל זה אחת המטרות שלי... המאוד רחוקות...

זה לא קל ..לעבור לבד ועוד לחו'ל

האם תספרי לנו איזה תואר את עושה
ובאיזו מדינה?

למה התחלת לשנוא האונ' הראשונה? בגלל שהתלמידים היו שחצנים שם או משהו כזה?

המון בהצלחה!!!!!!!!!!!

L i n t u

New member
עיצוב תעשייתי באיטליה

התחלתי לשנוא את המקום פשוט כי ממש לא אהבתי את איך שמלמדים... שעות על שעות מבוזבזות על כ ל ו ם, פרופסור שבמקום להדריך יוצר אנטי אצל כל התלמידים כי הוא כל הזמן צורח עלינו וכולם מפחדים ממנו (דווקא במקום שאמור להיות הכי כייפי - במעבדה של בניית מודלים) וכל מיני קטעים כאלה.
אני עוברת למקום עם הרבה פחות תלמידים בכיתה והם גם יותר מקושרים לחברות הגדולות באירופה.
תודה רבה!

spaysi8

New member
והוהוהוווווווו

אני כ"כ מקנאה בך!!
שקלתי לעשות תואר ראשון באיטליה באדריכלות (או בגרמניה),
עכשיו הבנתי שניתן לעשות תואר שני בעיצוב תעשייתי כי זה מתחבר לאדריכלות, ואולי אותו אעשה בחו"ל..
:O:O:O:O

מקווה שהמקום החדש יהיה יותר טוב!

L i n t u

New member
יש פה הרבה ישראלים שהגיעו ללמוד אדריכלות

ולא ידעתי שיש עיצוב תעשייתי כתואר שני.. זה באמת מתחבר, לאנשים שלא בדיוק מבינים מזה עיצוב תעשייתי אני אומרת שזה כמו אדריכלות רק למוצר חח (במכינה למדתי על אדריכלות כי המבחן קבלה לעיצוב זה המבחן של האדריכלות)
המון בהצלחה בלימודים!

spaysi8

New member
באיטליה זה הכי טוב ללמוד

לכן הרבה באים,
אבל צריך ללמוד איטלקית לא?
בכל מקרה,
אדיר לך, מקווה שיהיה יותר כיף בשנה הבאה,
באמת שכל הכבוד לך שהגשמת את החלום שלך!!

L i n t u

New member
האמת שיש פה הרבה שלא מרוצים

היה אפילו אחד שהיה כ"כ ממורמר ובא לכתוב לנו בקבוצה בפייסבוק למה לא ללכת ללמוד אדריכלות במילאנו... :) אבל זה כ"כ אינדיווידואלי שאני לא מתייחסת לכאלה דברים.
לא חייבים לדעת איטלקית כי יש מסלולים באנגלית, צריך לדעת רק את הבסיס בשביל להסתדר בחוץ ביומיום. אני לומדת באיטלקית כי אני מקווה להשתלב בשוק שלהם בעתיד ואני גם חולה על שפות
זה לא קל אבל גם במסלול באיטלקית מסתדרים ממש סבבה והמורים נורא אכפתיים כששומעים שאת זרה.
תודה רבה, זה לא היה קל!

spaysi8

New member
לא ידעתי שיש מסלולים באנגלית!

אני גם נורא אוהבת שפות ומאוד רוצה ללמוד איטלקית,
אבל גם אם לומדים ברמה גבוהה עדיין קשה מאוד להגיע עם איטלקית לרמה של אנגלית.

בכל מקרה,
נתת לי תקווה לגבי תואר שני!

L i n t u

New member
ברור, לוקח כמה שנים להגיע לרמה מושלמת

אבל תזכרי שאת חיה במדינה ואת חייבת לדבר את זה יום יום, נגיד בחצי שנה הראשונה שלי כמעט ולא יצא לי לדבר שיחות רציניות עם אנשים אז האיטלקית שלי דיי נשארה באותו מקום מהרגע שסיימתי ללמוד אבל בסמסטר השני יצא לי לדבר הרבה ואני מרגישה שאני כבר מדברת הרבה יותר שוטף מבעבר.
המורה שלי לאיטלקית אמרה שאם לומדים באיטלקית ומשתלבים, תוך שנתיים מגיעים לרמה של דיבור שוטף לגמרי.
ויופי אני שמחה שנתתי לך תקווה :)

BloodyRose

New member
מכירה מישהו שעשה סמסטר אחד במילאנו

למד בארץ אדריכלות בטכניון והלך לעשות סמסטר אחד במילאנו (או קורס אחד? חצי שנה, בכל אופן). זו באמת יופי של חוויה.
הוא טס עם חברה שלו והם באמת נהנו מכל רגע. זו חוויה נהדרת.
מקווה שהשינוי שעשית יהפוך את העניינים לקלים ונוחים יותר

spaysi8

New member
זה נגיד ממש מגניב

לטוס לחו"ל לסמסטר,
זה גם משהו שחשבתי עליו..

togi12

New member
וואוו!!!

למה לא עיצוב תעשייתי בארץ?
עיצוב תעשייתי ו/או אדריכלות זה החלום הרטוב שלי בכל הנוגע ללימודים....
עשית לי חשק... והאיטלקים.. וואי וואי האיטלקים...

אם אפשר לשאול, כמה עולה כל התענוג של ללמוד בחו"ל?

L i n t u

New member
בארץ אין תעשייה...

וגם כי אני רוצה להמשיך לתואר שני בעיצוב מכוניות (עוד חלום
) ובזה בטח שאין תעשייה בארץ

האיטלקים לא כאלה משהו ברגע שאת מכירה אותם יותר מסתם להיות תיירת.
זה לא זול כל העניין, אבל נורא קל להוציא פה מלגות, הקניות יותר זולות (אוכל) ואם לא בוחרים ללמוד בעיר גדולה כמו מילאנו אז גם המגורים לא חייבים להיות כל כך יקרים.

L i n t u

New member
עוד לא מתכננת שומדבר

אני בעד לזרום לאן שהחיים יקחו אותי - איטליה או מדינה אחרת באירופה ואולי אפילו לחזור לארץ, באמת שאני לא יודעת מה יהיה..

togi12

New member
עיצוב מכוניות....

בדיוק ראיתי היום בחדר כושר תוכנית על הFTR של ניסאן בנשיונל ג'אוגרפיק.. היה ראיון עם המעצב... הוא תיאר איך המכונית היא בעצם גבר והתגלמות כל השאיפות שלו דרך העיצוב... התרשמתי עמוקות.

שיהיה לך בהצלחה יקירתי. את עושה את החלום שלי עם סייג אחד- אני לא אעזוב את ישראל בעתיד. אחפש לי משהו כאן.

L i n t u

New member
תודה רבה!

חו"ל זה לא לכולם, גם לי שתמיד רציתי את זה המעבר היה מאד לא קל והרבה פעמים חשבתי על לחזור לארץ.

למעלה