שאיפות

Optimistic Girl

New member
שאלההה

חחח כולם התנפלו עליך עם שאלות אחרי שראו שאת לומדת בחו"ל

אני מעריצה אותך כפול 2
את בגיל מאוד צעיררר איך ידעת שזה המקצוע 'שלך'? שאת אוהבת?

זה לא מובן מעליו להגשים חלום בגיל כה צעיר ישר כוח!!!

השאלה שלי
אמרת שקל להוציא מלגות? בטח התכוונת לאזרחים אירופאים?
האם אדם עם אזרחות ישראלית נטו יכול להוציא מלגות?

L i n t u

New member
חחח כבר התרגלתי לשאלות...

איך ידעתי שזה מה שאני רוצה? כבר שנים שאחת התשוקות הכי גדולות שלי בחיים זה עולם הרכב, אני מתרגשת כמו ילדה קטנה ואפילו רועדת כשאני רואה מכונית שאני אוהבת ולא רואים אותה כל יום.
אפילו זכיתי להיות בהרצאה של אחד ממעצבי הרכב הגדולים בעולם ולעבוד אצלו בחברה זה החלום הכי גדול שלי, הרגשתי שעוד רגע החזה שלי מתפוצץ מרוב התרגשות, לא הצלחתי להירגע (אפילו לא נרדמתי בלילה שלפני) והאדרנלין החזיק אותי ערה קרוב ל40 שעות!
כשמשהו מרגש אותך עד כדי כך אסור לתת לו לברוח.
בקשר למלגות התכוונתי לסטודנטים זרים - יש פה מלא שחיים על מלגות ואם התנאים בבית שלך בישראל מתאימים, אפשר אפילו להשיג מלגה מלאה שמכסה את כל שכר הלימוד + שתי ארוחות ביום בחדר אוכל + עוד כסף למחייה חודשית.
תודה רבה לך!!

L i n t u

New member
אגב, אחד הדברים שגרמו לי להיות שאפתנית

ולחלום רחוק זה העובדה שגדלתי בבית שבו לשני ההורים שלי אין תואר ולראות כמה שזה דפק אותם בחיים, גרם לי לראות כמה שחשוב שיהיה מקצוע בחיים ולהצליח לחסוך לבית משלך ולא להיות תלוי באף אחד.

Optimistic Girl

New member

כנל אצלי
רק שאני יודעת שאדם יכול להצליח גם בל תואר במקצועות מסיימים.
אצלי תואר זה אגו ויוקרה נטו.. להיות אקדמאית
זה פשוט עוד חלום..

אצלנו בארץ אסור לחיות באשליות להגיד שאחרי התואר תחכה לנו עבודה בשכר של הייטק כשהמקצוע שלמדנו לא קשור לשם...

L i n t u

New member
ברור, יש אנשים שיש להם פשוט מזל

והצליחו להשיג עבודה טובה גם בלי תואר, המצב אצלי בבית הוא ממש לא כזה..

BloodyRose

New member
מסכימה עם הכחולה - עניין של אופי

גם לי אין אופי שאפתני. השגתי לא מעט דברים בחיי שאני, באופן אישי, שמחה עליהם, אך הם לא הגיעו משאפתנות והתמדה במטרה.
לפני כמה שנים טובות אבא שלי אמר לי משהו בסגנון על כך שהם מצטערים שהם לא "דחפו" אותי יותר. הרגעתי אותו ואמרתי לו שהם אם היו מנסים, לא היה יוצא מזה כלום חוץ מהרבה ריבים - כי אני פשוט לא כזו. אף פעם לא שאפתי להיות "מקום ראשון" בשום דבר, הציונים שלי היו ממוצעים פלוס (בלי ללמוד ובלי להשקיע, זה פשוט בא לי בקלות ברוב המקצועות). לא שאפתי להצלחה מקצועית מטורפת, ואכן, לא למדתי, ומצאתי את עצמי בעבודה שבה אני מוכיחה את עצמי גם בלי התואר הנחשק. אין לי רצון להתקדם בתפקיד ובחברה שבה אני עובדת, יש לי תפקיד שמתאים לי ושאני טובה בו. הוא מספק מספיק אתגרים והוא מספיק מגוון כדי שאני לא אשתעמם ממנו בעתיד הנראה לעין.

את ההישגים שלי אני בוחנת מנקודת מבט אחרת. בניגוד לכל התחזיות אני חיה את החיים שרציתי. אחלה עבודה, אחלה משכורת, אני לא קורעת את עצמי בשביל כסף (דבר שתמיד פחדתי ממנו. אני עובדת בעבודה שאני נהנית ממנה, המשכורת הגבוהה יחסית היא בגדר בונוס, לא מטרה). אני עובדת בשעות שמתאימות לי, מנהלת שגרת חיים שמתאימה לי.
זו תמיד הייתה השאיפה שלי, ואני שמחה להגיד שהשגתי אותה. תמיד רציתי לחיות את החיים בדרך שמתאימה לי, גם אם היא פחות נורמטיבית או נורמלית, ואת זה אני עושה בהצלחה.

לא כולם שאפתנים, וזה בסדר. אפשר להסתדר בחיים האלה טוב מאוד גם בלי זה. אז אולי אני לא אעשה את המיליון הראשון עד גיל 30, ואולי לא הגעתי לירח עד גיל 21, אבל אלו מעולם לא היו המטרות שלי. אני לא אמצא תרופה לסרטן, ואני לא אביא לשלום עולמי, אבל טוב לי איפה שאני, ולפי מה שאני רואה מסביבי, לא הרבה אנשים יכולים להגיד את זה.

spaysi8

New member
שיואו, את דומה לי :O

גם באיך שהצגת את הדברים,
וגם הרבה דברים שאמרת דומים לי..

אני אמנם מתחילה תואר בעוד חודש,
אבל רק בגלל שזה משהו שאני מאוד רוצה ללמוד, אחרת לא הייתי עושה תואר כי עבודה זה לא משהו שעומד להיות התחום העיקרי בחיים שלי..

כי עבודה זה לא משהו שעומד להיות התחום העיקרי

אז מה כן יהיה התחום העיקרי בחייך? ואיך תתפרנסי ממנו? בעל מיליונר?

Optimistic Girl

New member
פרנסה זה לא הכל בחיים...

אך לי אישית כסף ואהבה למקצוע מאוד חשובים

מסכימה שמקצוע הוא לא תחום העיקרי בחיים
אבל מצד שני הוא כן

כי אם לא יהיה לי כסף
אני לא אוכל לממן לעצמי דברים בסיסיים כמו אוכל ומגורים
והן דברים לנשמה כמו לימודים שלי שעולים המוןןןןןןן כסף...

ככה שכן עבודה היא כנראה התחום העיקרי שבו אנו צריכים להשקיע וגם לאהוב.. (פשוט כי אנו מבלים יותר מידי זמן ביממה בממוצע בעבודה..)

spaysi8

New member
אויש נו

מן הסתם שיהיה לי מספיק כסף כדי לממן את עצמי,
לא חוכמה להגיד את זה..

h a j b i

New member
במקום להתבכיין כל היום, תעשה משהו עם החיים

שלך. כולה ילדה בת 20 עם חלומות ותכניות, מה אתה מתרגש?

FineSilverMan

New member
מנגד,

אילו כן היו יוצרים סביבך תחושה של השגיות, אולי היית מתעצבת עם אופי אחר ולא היו מתרחשים ריבים...

אבל השגיות מעבר ליכולת יכולה להוביל לשבירה...

BloodyRose

New member
הרבה שאלות "ואם..." הכנסת פה

עולות כמה אופציות ממה שכתבת - או שמראש ההורים שלי לא דחפו אותי, כי הם הכירו אותי וידעו שזו לא הדרך שמתאימה לי. או שהם לא דחפו אותי כי מראש הם לא מאמינים שצריך לדחוף להישגיות שלא יודעת גבולות. או שהם לא דחפו אותי כי מראש הם ראו שאני כן מה"תלמידים הטובים" בכיתה, אז למה לדחוף ילד, שגם ככה טוב, דווקא למקום הראשון? וכו' וכו' וכו'. אי אפשר לדעת מה היה קורה אם, אפשר לבחון רק את התוצאה.

כאמור, אני לא חושבת שיש להם על מה להצטער - אני מרוצה מאיך שיצאתי, ואני חושבת שגם הם

FineSilverMan

New member
אין ספק שהשורה האחרונה הכי חשובה

אני חושב עלי והמצב שלי...
חלק ממני היה רוצה לחזור לעבר ולעשות דברים אחרת...
מאמין שהייתי מאושר יותר אילו...

בעיקר אילו הייתי ממשיך במסלול המתמטיקה באופן רציני יותר ואילו הייתי מתחתן בראשית העשור עם אהובת ליבי ולא ממשיך לחפש...

Optimistic Girl

New member
שאלה מעניין לך ולכחולה

האם ההורים שלכם הם אנשים שאפתנים?

אני לא חושבת שזה באופי המולד
אלא באופי הנרכש ע'י חיקוי מההורים...

למשל אמא שלי היא אישה שאפתנית והישגית
וכך גם אני-כי ראיתי את היתנהגותה בילדות וחיכיתי זאת..

BloodyRose

New member
קשה לי לענות על זה

ההורים שלי תמיד (ועדיין) שאפו לזה שיהיו להם חיים טובים. לא במובן של כסף, לא במובן שאפשר לקנות לילדים כל מה שהם רוצים, אלא במובן שיהיה להם טוב. שהם יקומו כל בוקר לעבודה שהם רוצים ללכת אליה. והם השיגו את זה. הם עשו מהפכים בחיים שלהם כדי להשיג את זה, ואת זה אני לחלוטין מנסה לחקות. הם בנו את עצמם מאפס (עלו בגיל מאוד מאוד צעיר לארץ, גרו בקיבוץ, ועזבו אותו בלי הרבה כסף, מן הסתם) והם חיים את החיים שטוב להם לחיות.

לכן קשה לי לענות על השאלה שלך - כי בלי שאפתנות, הם לא היו מגיעים לזה. הם לא היו מתחילים הכל מאפס, פעמיים. אבל זו לא שאיפה לכסף או להצלחה, שעושה רושם שסביב זה מתנהל השרשור פה. אז כנראה שכן יש פה משהו שנרכש - כי השאיפות שלהם הם השאיפות שלי, לחיות את החיים בצורה שהכי מתאימה, והכי נכונה, בלי מירוץ לפיסגה כזו או אחרת.

L i n t u

New member
לאו דווקא

בדיוק אתמול הוספתי למה שכתבתי שאחד הדברים שגרמו לי להיות כזו זה לראות ששני ההורים שלי לא הצליחו בחיים מבחינת מקצוע ועצמאות כלכלית ואני ואח שלי יצאנו ההיפך הגמור כי ראינו בדיוק מה אנחנו לא רוצים להיות ולאן אנחנו לא רוצים להגיע.

FineSilverMan

New member
אין בי ממש את זה

אני זורם יותר עם החיים...
משתדל לעשות את המיטב.
כן זכיתי להגיע להישגים פה ושם על הדרך.
וכמובן החלומות רחוקים...

בסופו של דבר, כולנו נופלים על עקומת הפעמון. יש כאלו בקצוות -- בקצה אחד יש את הסופר-מצליחים ובקצה השני... אלו שמתאבדים...

אם אחד ניחן בתכונות/מיומנות/כישרון מיוחדים, אחד כמו מוצרט... נהדר... שינצל את זה לטובה.
אם לא, עדיין אפשר להגיע לסיפוק רב ממה שיש לחיים להציע.

למעלה