שאלה - אגרת הטלוויזיה

יעלי2

New member
hellllllo

אתי@

New member
שאלה

האם הסכום שקיבלתם לתשלום הוא סכום "חוקי" כלומר "מחיר מחירון"
כי בחיפוש קליל שעשיתי בפורום צרכנות של YNET הבנתי שהסכום הוא כמה עשרות שקלים. אנחנו עדיין לא נדרשנו לשלם אגרה ולכן אין לי מושג לגבי הסכומים. זה מה שכתבה יעל מנהלת הפורום

יעלי2

New member
תשובה

כפי שראית (או לא) בטופס האדום שקבלנו לתשלום ושצרפתי. כתוב שחור על גבי אדום לבן שהסכום עבור שנתיים אחרי הנחה ובתוספת קנסות!!! הוא 1686 ש"ח! אוי.

POOH*

New member
מצטרפת לדיון....

בדקות אלה ממש חזרתי מהדואר עם מכתבאדום ועליו כתוב בשחור שאבירי היקר חייב לרשות השידור 1605 ש"ח כשסכום זה כולל קנסות לשנים 2001-1002 ובנחמדותם החליטו לשעות לנו הנחה ולכן הסכום המתוקן הוא: 1117 ש"ח. עכשיו: אבירי היקר חי מאז ומעולם בקיבוץ וגם לאחר החתונה לא שינה את כתובתו. ולכן לא ברור העניין. בכל מקרה זה מעצבן... אבל מאחר וברור שאנחנו לא צריכים לשלם ניתן למוסדות הקיבוץ לטפל בזה ושהם ישברו את הראש.... POOH

יעלי2

New member
הסחטנות הכספית הזו פשוט שערוריה

רק לוקחים ולא נותנים! לוקחים מס הכנסה מס בריאות מס לביטוח לאומי כשעומדים לקנות דירה משלמים מס בולים אלפי שקלים!!! מס שבח מס מכירה מס קניה מס/היטל מלחמה (בעסקי היבוא זה קיים) אגרת טלוויזיה!! נמאס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שמופית

New member
מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

ומילא אם היתה תמורה בעד האגרה !!! שיורידו מצידי את ערוץ 23 ו-33 ואת ערוץ 1 הדפוק שאין בו כלום, ואולי יתחילו לגבות מאיתנו סכומים ריאליים !!! מי צריך ערוץ שידורים מהכנסת ? הרי ידוע שהם רק מקללים ומעלים לעצמם את השכר בלי לעשות הרבה מדי....

אוסנת123

New member
מה קורה???

רשות השידור בפורום? הם שולחים לכל מי שבשרשור??? אני עדיין תוהה איך הם יודעים ממתי צריך אדם לשלם (בהנחה שהוא לא מצהיר שהוא רוצה...) ולמה אח"כ הם דורשים תשלומים בדיעבד שהם מנופחים לכל הדעות! איפה לעזאזל אפשר לברר את כל הנושא הזה בלי להיחשף בפני גורמים ברשות השידור שמיד ירצו כסף????

fila

New member
אני לא מבינה!

מה זה החוצפה הזאת לשלוח קנסות כאלה?!? איזה סכומים! פשוט חוצפה! (אם לפחות היה מה לראות בערוץ 1!)

POOH*

New member
כמה אפשרויות לאיך הם יודעים...

1. כשמשנים סטטוס או כתובת במשרד הפנים. הם שולחים הודעת תשלום. כמובן שלא מעניין אותם אם את באמת צריכה לשלם או לא כי אם לא חובת ההוכחה עלייך. לבוסית הקודמת שלישלחו אחרי שהיא שינתה סטטוס דרישה לתשלום של איזה 7 שנים אחורה והיא הייתה צריכה לרוץ ולצעוק די הרבה כדי לסדר את זה. בסוף אם אני לא טועה היא שלחה מכתב חתום ע"י עו"ד שלא הייתה לה טלויזיה בשנים הנדרשות ביחד עם הסכם שכירות של המעונות, כהוכחה שגרה שם. ומכאן דרישה מהםש יוכיחו שהייתה לה טלויזיה בשנים הנ"ל. בתגובה שלחו לה דרישה חדשה לתשלום רק על השנה. 2. להלן הדרישה מסוחרי טלויזיות: [כפי שהעתקתי מאתר רשות השידור]: סוחרים חייבים שלוש חובות: 1. תשלום אגרה שנתית אחת עבור מלאי המקלטים שבבית העסק שלהם. 2. חובת הודעה על כל עיסקת מכירה או השכרה של מקלטי טלוויזיה. 3. חובה לשמירת העתקי ההודעות החודשיות על ביצוע העיסקאות. עונשים כבדים חלים על על סוחרים המשתמטים ממילוי החובה השנייה והשלישית כך שכפי הנראה גם משם הם מקבלים דיווח למי שי טלויזיה חדשה ואז כבר שולחים בקשה לתשלום על כמה שנים אחורה. וזה למשל הגיוני במקרה שלנו כי לא מזמן קנינו טלויזיה. אחרת אין שום סיבה שישלחו לאביר דרישת תשלום... הוא מעולם לא שילם ומעולם לא קיבל דרישה כזו כי הקיבוץ משלם... 3. [השערה שלי שלא מבוססת על כלום] פעם בכמה זמן הם פשוט שולחים הודעת תשלום לכמה שיותר אנשים בתקווהש לפחות חלק ישלמו להם... POOH

dorlim

New member
המלצה לכל נפגעי רשות השידור

להתקשר לטלפון (שרשום ע"ג טופס הודעת התשלום) ולדבר איתם ישירות - מנסיון זה עובד! אנחנו אחרי החתונה קיבלנו שתי הודעות תשלום אחת לו ואחת לי. התקשרתי ובשיחת טלפון קצרצרה נפתרה הבעיה
אגב, הסכום לתשלום הוא בערך 550 ש"ח לשנה (הם מחלקים את זה לשניים)

שמופית

New member
אני ניסיתי להשיג אותם אז,

כשקיבלנו גם שתי מעטפות, אבל אף אחד לא ענה

יעלי2

New member
אז שמישהו יסיבר לי:

למה האביר של פו קיבל עבור שנת 2001 ו 2002 X וישלם כ 1100 ש"ח ואנחנו קיבלנו עבור 2001 ו 2002 2,459 ש"ח (שנראה כמו סכום שמצוץ מהאצבע) ואחרי "הנחה" אמורים לחייבנו לשלם 1,686 ש"ח
אגב, זה לא מקרי שהעינן עלה. הם שלחו בצורה שיטתית לחצי מדינה את הדרישה לתשלום.

שמופית

New member
אוף ! זה ממש מעצבן ../images/Emo46.gif

עכשיו אני מפחדת ללכת לקחת דואר..... וחוץ מזה, נראה לי שבכל מקרה, את יוצאת בהרגשה של פראיירית: א. כי יש אנשים ששנים לא משלמים ב. כי אנחנו רואים שהם גובים מכל אחד סכום אחר, כך שכנראה אין שום הגיון ??? (או שאולי סטודנטים משלמים פחות ?)

che55

New member
גם אנחנו היום קיבלנו מעטפה אדומה

וכמו אצל יעלי2 - זה על שם בעלי, התחייבנו לשלם על שנים 2000-2002 1686 אחרי "הנחה". ואנחנו בכלל גרים אצל הוריי - כך שהטלוויזיה היא של הוריי והם משלמים את האגרה. פשוט חוצפה! כנראה בגלל ששינינו במשרד הפנים את המצב המשפחתי - אז החליטו להיטפל אלינו.

יעלי2

New member
che55 אם ככה את כנראה עשויה

לחמוק מהתשלום! תקראי את הודעתי בצירוף מה שענתה עו"ד יעל אונגר. אם אתה גר אצל ההורים (אפילו נשוי), והם משלמים אז זה מספק אותם. כי את/ה חוסה בצל שולחנם וחי תחת קורת גג אחת איתם. תקראי את ההודעה.

che55

New member
קראתי - תודה...

אני אדבר איתם ביום ראשון - נראה מה יהיה....אם לא תהיה שביתה עד אז.

Sashuka

New member
גם אצלי היה אותו סיפור, רק

שאצלי הם דרשו שנשלם משנת 1997 , שאז בטוח לא הייתה שום טלוויזיה רשומה על שמי, בכל מקרה במשך חודשים ניסיתי להשיג אותם עד שסוף סוף מישהי ענתה, היא הייתה ממש גסה ולא הפסיקה לצרוח עלי, וכשביקשתי לדעת מה שמה, פשוט ניתקה לי את הטלפון בפרצוף...
נראה לכם שאני אשלם להם? בחיים לא, מבחינתי שיבואו לקחת את הטלוויזיה, בסכום שהם דורשים, אני אוכל לקנות לפחות 4 טלוויזיות... וזה עוד בהתחשב בעובדה שהטלוויזה שלנו לא מחוברת לשום אנטנה, כי אין לנו אנטנה בבנין, ולא לכבלים, כך שאפילו אם מאוד רצינו לראות את הערוצים של רשות השידור אין לנו את האופציה...

מצטרת לנפגעיי האגרה

גם אני קיבלתי מעטפה. אבל ממני ביקשו רק להצהיר ממתי יש לי טלווזיה- ממש מוזר

למעלה