שאלה - אגרת הטלוויזיה

יעלי2

New member
לנועה ולאחרים: הבהרה מעו"ד

לנועה, את קיבלת את המעטפה הכללית והסתומה שאנחנו קיבלנו באוגוסט. חכי בסבלנות ותקבלי את הבומבה. להלן תגובה של עו"ד יעל אונגר מפורום צרכנות ב YNET: התשלום חל על כל מי שברשותו מכשיר טלוויזיה (בין הוא הבעלים, המחזיק, השואל, השוכר וכו´). ולכן, מי שיכול להוכיח שאין ולא היה ברשותו מכשיר כזה - למשל, שהוא גר אצל הוריו והם ששילמו את האגרה - יכול להוריד את רשות השידור מגבו. הוכחה טובה ממתי אדם חייב היא הצגת מסמכי רכישה של טלוויזיה - מתאריך מאוחר לתקופה שלגביה דורשים תשלום. אם נתקלתם בהתעקשות לא סבירה של רשות השידור, אפשר לפנות לממונה על פניות הציבור במבקר המדינה. בנוסף ממליצים כמו לימור לפנות טלפונית ולנסות לברר איתם.

אתי@

New member
ועכשיו לתכלס ../images/Emo26.gif

ללא ספק סכום האגרה הוא מופקע (לא שאפשר להבין מהו הסכום). ובנוסף לתשלום הגבוה לכבלים או ללוין - הסכום השנתי שאנחנו משלמים הוא גבוה ללא פרופורציה יחסית לתמורה. אבל מה עושים עם זה? מה אפשר לעשות עם זה ומי מקשיב לנו? אני שואלת ברצינות!

יעלי2

New member
מנסים לבטל את רשות השידור ../images/Emo88.gif

או לפחות פונים לאיזה ח"כ עצבני ומעבירים לו מסר שזה לא יתכן שאנשם ישלמו גם לכבלים/לווין וגם לרשות השידור כדי לממן ערוץ ציבורי שלא צופים בו. יש להם דואר אלקטרוני דרך אתרי משרדי הממשלה. אני בעד ח"כ שעוד אין רקודרד וותק כי אז הוא ירצה להתאמץ! אני חושבת (בלי קשר) שזהבה גלאון היתה ח"כית שהעלתה הכי הרבה הצעות חוק בשנה שעברה. אולי לפנות אליה. מה דעתכן? אגב, אפשר להעביר עצומה בכל הפורומים ולשלוח לה את זה במייל. הענות תהיה ללא ספק.

אתי@

New member
אני מוכנה לחתום

אבל אני ממש גרועה בניסוח מכתבים רשמיים (בגלל זה התחתנתי
), אז אם מישהי תכתוב אני אצטרף

אתי@

New member
דרך אגב ../images/Emo62.gif

אני לא בטוחה שצריך לבטל את רשות השידור. בכל מקום בעולם יש טלויזיה ממלכתית וזה לגיטימי בהחלט. מה שצריך זה לבטל את התשלום השערוריתי, ולכפות על ערוץ 1 לחלק את המשאבים באופן הגיוני יותר. למשל:
משכורתו השערוריתית של חיים יבין
עד השנה ערוץ 1 היה קונה את זכויות השידור של משחקי מכבי ת"א בכדורסל בסכום של לא פחות מ-11 מילון ש"ח לעונה. הסכום הזה שוה לתקציב כל שאר קבוצות הכדורסל במדינה
הפקת תוכניות חדשות לילדים, שיהיו קצת יותר חינוכיות מהזבל של ערוץ הילדים.

אמיקה

New member
או.קי. איפה תפוזית-תפוחית?!

אני ממשיכה להחזיק בדעתי שחבל"ז (למרבה הצער) אבל אם כבר - אז לא הייתי פונה לגב´ גלאון אלא למר פורז, או פריצקי. (שמעתם על החוק של אתמול?) אפלאורנג´ יקירתי - את נקראת לדגל... נ.ב. במידה ולא שמעתן - אין אם מי לדבר כרגע, חיידק הבחירות משתולל תודות לטמטום של "נבחרי הציבור" - כולם מהראשון עד האחרון. נ.ב.נ. יש לי תחושה שעודף הפעילות של מחלקת הגביה קשור לשביתת עובדי המדינה. אין קבלת קהל - אז מתפנים לעניינים שנדחו עד כה..

rona25

New member
כלום - אני שילמתי כמו פרייארית

ואני אמשיך לשלם מהסיבה הפשוטה שאני פחדנית ומאותה סיבה שאני ממשיכה לממן את כל הנזקקים, החרדים וחברי הכנסת ונבחרי הציבור המושחתים במדינה מכספי המיסים שלי עצוב אבל זה המצב

שמופית

New member
אני מצטערת עכשיו שלא הייתי

פחדנית כמו שאני בדרך כלל, כי עכשיו אני סתם בלחץ וחרדה
גם אני בד"כ מהפראיירים שמממנים את כולם, אבל משום מה, כשהגיע המכתב לשלם אגרה, אמרתי "עד כאן". אגב, יש לי שאלה: אם אנחנו גרים ביחידת דיור במשק של אמא שלי, והיא משלמת אגרה, אנחנו חייבים לשלם גם ???

אוסנת123

New member
לפי הדברים שכתובים

בחוק רשות השידור משתמע שלא. מבחינה משפטית בטח יחפשו טיעונים אז לדעתי (ואני לא משפטנית, אבל לפי ההגיון) אם יחידת הדיור משלמת ארנונה בנפרד אז זה אולי אומר שזו יחידה נפרדת לכל דבר אבל אם התשלום הוא כולל אז זה אומר שאפשר להתייחס ליחידה כחלק אינטגרלי מהמשק ואז התשלום של אמא שלך מכסה גם אותך.

che55

New member
גם אצלנו זו יחידת דיור שחלק מבית

הוריי, והארנונה משותפת. אני אתקשר אליהם ביום ראשון ונראה איך מנפנפים אותם...

Ronnie*

New member
גם אנחנו מהקורבנות

של גל המכתבים שנשלחו עכשיו... הייתי המומה כשראיתי את המעטפה האדומה הזו אתמול. וגם אצלנו כתוב שיש "הנחה", תודה רבה להם באמת... ממש מתאים לי לשלם עכשיו מעל אלף שקל על כלום

שמופית

New member
קטע ! גם אנחנו קיבלנו את האדומה../images/Emo31.gif

נראה לי שנשלם ונסיים עם זה.... הבנתי שאפשר לפרוס ל-4 תשלומים.

יעלי2

New member
בענין האגרה ../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

אתן מבינות שכל זוג קיבל סכום אחר לתשלום? שרובינו קיבלו עבור שנתיים וסכומים משתנים? לפי מה נקבע סכום אחר ואחר מקבל יותר נמוך / גבוה? זה לא נראה לכן מוזר? ממש לא נראה לי לפרוס 1600 ש"ח ל 4 תשלומים על עיוור.

סיגל2

New member
אנחנו גם שילמנו את האגרה, לאחר

שבקשת התשלום הופיעה לפחות פעמיים פעם על שמי ופעם על שמו של בעלי ונדמה שגם על שם שנינו אבל אני לא בטוחה. החלטנו שאם כבר הבקשה הופיעה לאחר מספר שנים טובות שלא שילמנו, אז לא נתעסק ונשלם את האגרה כדי שלא חס וחלילה יעקלו לנו. זה באמת מעצבן כי אפשר לספור על אצבעות יד אחת כמה פעמים אני צופה בערוץ 1 טוב ערוץ 2 אני צופה יותר אך בכל זאת זה מוגזם.

למעלה