שאלה:איך משתחררים מכעסים?

spectacular

New member
שאלה:איך משתחררים מכעסים?

מה אתם עושים כדי לא להרגיש יותר כעס? ומה עושים עם הכעס הזה?

spectacular

New member
בוקר\ערב טוב. ../images/Emo39.gif

לא טוב לי כשאני כועסת. פיזית ונפשית.

אני כועס על אישתי,לפעמים..

אין לי דרך בינתיים לא לכעוס ממש כשאני "צריך" לכעוס. השאלה אם בלי לכעוס,אפשר עדיין לכעוס,אם מישהו כאן הבין למה התכוונתי.. לדעתי זה אפשרי.

spectacular

New member
היי אביבה.הייתי צריכה לחשוב.

כתבתי תגובה ומפלצת ה
בלעה אותה ברעבתנות. אני בדרך כלל כועסת על עצמי שנתתי לזה לקרות לי, ועוד יותר מרגיז אותי שאני לא יודעת לצאת מזה, אני כועסת על אחרים אם הם חשובים לי, ונראה לי שלא מתחשבים בי. ואני בכלל לא כעסנית,מאוד רגועה בדרך כלל, חייכנית,לא נוהגת להתוכח,קלילה. אבל כשאני מתרגזת.....או ואבוי...(לי)

לא צריך לקחת

אפשר ליצור. לא פשוט אבל אפשרי. האם את יוצרת בתקופה זו? בזמנו הראית לנו עבודות נהדרות שלך, מה קורה עם זה?

spivak12

New member
הרגשות הם בבחירה שלנו

טל יקרה, ראשית יש להבין שרגשות הם דבר לגיטימי והם בבחירה שלנו. זה בסדר גמור להרגיש כעס כל זמן שאנו מודעים לכך שבעצם אנו בחרנו בכך. אני אישית, נוהגת להגדיר לעצמי פרק זמן בו אני מרשה לעצמי לכעוס או לחוש כל רגש שלילי אחר. פרק הזמן יכול להשתנות בן דקה ליום אך משתמה התקופה אותה הגדרתי לעצמה , אני קמה ומתמודדת עם החיים ועם גורם הכעס בתוכם. החשוב הוא להיות מודע למצבים אשר בהם את חשה כעס ויותר מכך , חשוב להבין שלא אחרים אחראים לכעסים שלנו אלא אנו עצמנו.

בוקר טוב חני,

שמחה מאוד שהצטרפת אלינו מבקשת "לנצל" את דבריך כדי לשאול שאלות ברשותך. ברגע שלא יהיה נוח לענות, אל תעני. למה כעס שלילי? איזה רגשות שליליים יש עוד? כשאת כועסת, על מי את הכי כועסת? תודה לך על שיתוף הפעולה יום נעים

spivak12

New member
בוקר טוב ושבת שלום

מטבע הדברים הרגשות באים לידי ביטוי בתחושות. ישנם רגשות אשר גורמים לנו תחושות נעימות , המעלות חיוך על שפתינו ורצון לחוות מהם עוד, ואילו קיימים רגשות אשר גורמים לחיוך לסור מעל פנינו ולעתים אף לתופעות פיסיולוגיות נוספות של עצבנות, קשיי נשימה ועוד. אני גורסת כי יש לנו את הצורך לחוש משני המינים היות וכל לבן בולט טוב יותר על רקע שחור. ולשאלתך כאשר אני כועסת אני מגיעה להבנה כי אני בעצם כועסת על עצמי. אני יכולה לשבת ולהאשים את כל העולם ואשתו כגורם לכעסים שלי, אולם מרגע שאני מבינה כי אני כועסת בעצם על עצמי יש לי גם את היכולת לשים את הגבולות לכעסים שלי. שתהיה לך שבת קסומה ונפלאה

spivak12

New member
כיצד לשים גבול לכעס...

כאשר אני מוצאת עצמי כועסת, ראשית לכל אני לא נלחמת בכך. מותר להרגיש כועס ויש בזה אפילו סוג מסוים של צורך. עם זאת אחד הדברים הראשונים אותם אני עושה בהזדמנות ראשונה הוא להתיישב מול המחשב ולתת לידיים שלי לכתוב את המחשבות. אני לא שמה סינון לדברים ולא מנסה לשים גבולות תחביריים כלשהם לכתובים. לעיתים קרובות אני מוסיפה את הנמען , מושא הכעס, מתוך ידיעה ברורה כי הסבירות שהמכתב יגיע לידיו נמוכה מאדץ לאחר פרק זמן, לעולם לא מייד אני יושבת וקוראת מה שכתבתי. בדרך כלל, שם נמצאות התשובות במלואן. על מי אני כועסת, מדוע אני כועסת וגם מה לעשות עם הכעס. ניתן לחלוק את הכתובים עם אדם קרוב אשר משמש מראה ומראה פנים נוספים בכתובים שלנו. מכל מקום, עצם הכתיבה והפורקן הם אמצעי נפלא לשחרור כעסים.

אצלי.

אני למשל,לא מצליח להבין לא פעם,בזמן הכעס,את כל מה שהיה צריך או לא צריך לעשות,ורק לאחר שוך הרוחות,כשיורד כל האבק ארצה,והאויר מתחיל להתבהר,המוח מתחיל גם כן.... הכעס זה משהו שתוקף מאד מהר...

spivak12

New member
מאד הגיוני

מאד הגיוני בזמן כעס שאין אנו מצליחים להבין מי נגד מי למה וכמה. לכן הדבר הנכון לעשות מיידית הוא להרפות. לעיתים אפילו להתרחק פיסית ממושא הכעס. העניין הוא להבין שכל מה שנאמר בעדנא דריתחא אינו משקף נכונה את מחשבותינו ורצונותינו. לכן אין לשים בחזית את האגו אלא לדעת לדאוג לעצמנו להתרחק ולהרפות

spivak12

New member
בהצלחה

הדבר החשוב ביותר בכתיבה הוא לתת לידיים לכתוב בלי להשקיע שום מחשבה אלא באופן ספונטני לחלוטין. כמו כן אני נוהגת לקחת פסק זמן של כמה שעות בין הכתיבה לבין הקריאה. שיהיה לך בהצלחה

בוקר טוב,מה הענינים?

לפי מה שאת אומרת אז כל אדם כועס הוא כביכול "לא צודק",כלפי עצמו. יכול להיות שכדאי לבחור מתי לכעוס? כי הכעס חייב להתקיים במצבים מסויימים,כמו גידול ילדים,וכו... בוקר טוב.

spivak12

New member
מה יעזור כעס בגידול ילדים?

האם הכעס שלנו יעזור לגדל את הילדים טוב יותר? האם הכעס שלנו יגרום להם להבין את טעותם? אני גורסת כי דווקא בגידול ילדים יש מקום לשמש דוגמא הורית של שליטה בכעסים. בכל מה שנוגע לילדים יש להציב את הגבולות שלנו ושים לב את הגבולות שלנו בלבד ביכולתנו להציב. אך הכעס אינו מעביר שום מסר

למעלה