כן, יכול להיות שזה מעניין וגם אחת הסיבות לחזרתיות
גם אני אם אראה סרט סביר שאמצא בו דברים שפסחתי עליהם בפעם הקודמות וכך תיכרך עוד הבנה שתעשיר את החוויה,
גם בגלל שהרי כל פעם אני במצב אחר וכל פעם אני קולט רובד אחר של המציאות,
אז לאדם המשתנה חזרתיות לעולם לא נתפשת כחוויה זהה אלא בדיוק להפך,
סוג של סינטזה בין המשתנה לקבוע, עוד זווית לאותו דבר, בין אם בהקשר אחר או ממקום אחר.
לאנשים שנשארים כל הזמן בדיוק באותו מקום חזרתיות נתפשת ונחווית כמשמימה ואז כיוון שמטבעם של אנשים כאלה להשליך את תפישתם על הזולת במקום להבין שהוא שונה הם חושבים שגם הזולת מצוי בפעולה חסרת תכלית.
כמו בכתבות שאני קורא על שילובם של אוטיסטים בבדיקות תוכנה או בפענוחי תצ"א שכולם אומרות שלא אכפת להם לעשות את הדברים שמייגעים למוות ומשעמיים וחדגוניים נורא לאחרים,
לנ"ט זה יהיה חדגוני ומשעמם כי הוא בכלל לא זז מבפנים, הוא אבן, הוא נשאר כל הזמן אותו הדבר,
לאוטיסט, שמשתנה כל הזמן, החדגוני והשגרתי ביותר יכול להיות דווקא הכי מרתק, בגלל זה.
וזה קשור לדו כיווניות שגם מערערת את תפישת ההיררכיה שכל כך מקובעת ומקבעת את הנורמה שברגע שאתה רואה, לעיתים גם בו זמנית, כיוונים שונים בבת אחת, אתה פחות מתרשם ופחות נחוש למהלך למרכז, או למעלה, כי בשבילך כל מהלך למעלה זהה גם למהלך למטה, וכל מהלך למרכז זהה למהלך לשוליים,
והרבה למעט,
זה סוג של איזון שדווקא מאפשר קוהרנטיות מהותית יותר,
אבל זאת משום כך מאוד זרה לאדם הנורמטיבי שמזהה קוהרנטיות רק עם נחישות כחנית ואטומה לסביבה המיושמת על ידי מהלך חד כיווני,
כמו במקרה של אמביציה וחרא כזה
בגלל זה אין סוף ההערות שאני ואוטיסטים אחרים חוטפים על כך שאנחנו לא דיאלוגיים ולא תקשורתיים כל כך מגוכחות וצבועות בעיני,
הנ"ט השטחי באמת סבור ומרגיש שלומר בוקר טוב ולהחליף כמה משפטים סתמיים זה תקשורת,
אולי כי כשאין לך נטיה וצורך בתקשורת אמיתית ומהותית די לך בעובדה שכמה גלי קול חוצים את המרחב בינך לזולתך,
התוכן פחות חשוב,
כמובן