אתן לך דוגמה, הכי קונקרטית, אישית.
אני, כלא מעט אוטיסטים וחריגים אחרים, נדדתי שנים חסר בית מעבודה לעבודה, עברתי אולי יותר משישים עבודות שונות,
גם או בעיקר בגלל שמבטי ורגישותי שונים בינתיים מהמקובל והמוסכם והממוצע,
בעייה שמוכרת וכואבת להרבה אוטיסטים,
מה לעשות,
תן לי פתרון מיידי לעובדה שבשבילי די בשהות של דקה עם אדם מסוגך בשביל לחסל אותי לחלוטין,
שים אותי בחדר עם אדם כמוך תוך שניה אני מתפתל מכאבים ומבקש את נפשי למות,
ככה זה,
אני עדין,
קורה,
אז התשובה המיידית והקונקרטית שאני צריך שונה מהותית מאוד מהתשובה שאתה צריך,
ולא רק שקל להפליא לפתור את הבעייה הזאת שלי,
שכאמור משותפת לרבים במגזר,
אלא שהפתרון משתלם וישים להפליא,
אלא מה,
בשביל לממש אותו צריך לקחת מיליונית של אלפית אחוז ממה שהמדינה מוציאה על אלימות והבלים נרקסיסטים ושחיתות וטמטום מקיר לקיר ולאפשר לי ולדומים לי קיום המוגן מפני בריונים כמוך,
זה גרושים,
ובאמת,
משעה שזכיתי לפרוטות שאיפשרו לי סוף סוף מחסה מבבוני הנורמטיביות למדתי והתפתחתי כי הצלחתי לנשום במידה שתאפשר לי קצת לצאת מהשוק והחזרתי בריבית דריבית דריבית את הכמה אלפי שקלים שהביטוח הלאומי השקיע בי דרך ישום מערכות מורכבות מאוד כמפתח תוכנה.
הבנת ?
אני בטוח שלא,
אבל גם בגלל זה העלית את מה שהמטומטמת שמתיימרת להורות היסטוריה של אמנות כתבה נגד סיבסודה,
לחברה, לכל חברה, בניגוד לכנופיית הבבונים שאתה סוגד לה, יש אינטרס מובהק להשקיע את המעט שבמעט על מנת לאפשר לאנשים ליצור,
מוזר מה ?
ובהמשך, ובניגוד לך יש אנשים שחושבים על העתיד ומסוגלים אם לא לתאר אותו אז לפחות לשער אותו, די בעובדה שכל אחד יעשה את מה שהוא עושה בתשוקה, באהבה, ובקצב ובכיוון שלו על מנת לספק לכולם את כל מה שהם צריכים,
ללא תמורה ישירה בכלל.
וכפי שאמרתי, כבר מזמן יש הרבה יותר ממספיק לכולם,
אלא מה,
המיעוט הפסיכופאטי לוקח את הכל לעצמו וכופה על כולם להתיישר עם החרא הזהה אחרת חבל על הזמן,
אז אתה ודומיך עיוורים ואטומים לזוועה הזאת,
אני לא.