שאלה בנוגע לחזרתיות

בדיוק זה עדיין בשלב מחקר

כי הכל דיאלוג נצחי לכן דבריו של המומחה הגדול הזה שטיות מפי הדיוט כמוני והסטוריה הוכיחה זאת כמו שאמרת עם המסכים .

כסף זה רע

כי הוא יוצר הררכיה וזה כחני וסותר לאהבה העולם היה יפה ללא צורך בכסף בכלל שכולם היו שווים יותר הצואוליזים ניסה לעשות כך וכשל אך זה לא אומר שבעתיד זה לא א6נר שאין סיכוי בעתיד הרבה דברים שנראו קבועים ישתנו ,בנוגע למתן כסף ,

אני מעדיף לשמור את הציורים אצלי נשמע דפוק אני יודע אבל אני אוהב את המגע שלהם את הנוכחות ולהוציא אותם רק לתערכות די קשה לי להפרד מהם למען האמת ...אני קשור אליהם נורא הם חלק ממני זה כמו למכור איבר יודע שזה מוזר אבל אני מוזר ושמח בכך .

גורג42

New member
המערכת רעה. הצורך בכסף בעולם של ימינו הוא רע.

זה לא אומר שהכסף עצמו רע.

ואני מבין את מה שכתבת בעניין הציורים. אכן, יש דברים שלא מוכרים בכסף.

arana1

New member
לי מעולם לא הייתה בעיה לתת את הציורים שלי

לא נקשרתי לאף אחד מהם בכלל, מהרגע שהם צוירו העניין שלי בהם מוצה, אולי כי ציור בשבילי היה תהליך, תנועה, ולא ישות קפואה.

חושב שנכון להתייחס כך גם להכל, כולל לילדים, להבין שהדברים שנוצרו דרכך אינם שלך, הם יצורים חיים בעלי זהות משל עצמם, וחובתך לשחרר אותם לתנועה.

בזמנו גם ממש הקפדתי לא לחתום על ציורי, שונא בעלות ובעלתנות ורכושנות, מתעב את זה כמו את המוות

כן אני מבין את הקטע הזה

אבל זה לא בהכרח בעלתנות אולי כן לא יודע אני אוהב שהם לידי ....
אבל אפשר להבין מה שאתה אומר אטלי אנע רכושני יכול להיות

arana1

New member
אתן לך דוגמה, הכי קונקרטית, אישית.

אני, כלא מעט אוטיסטים וחריגים אחרים, נדדתי שנים חסר בית מעבודה לעבודה, עברתי אולי יותר משישים עבודות שונות,
גם או בעיקר בגלל שמבטי ורגישותי שונים בינתיים מהמקובל והמוסכם והממוצע,
בעייה שמוכרת וכואבת להרבה אוטיסטים,
מה לעשות,
תן לי פתרון מיידי לעובדה שבשבילי די בשהות של דקה עם אדם מסוגך בשביל לחסל אותי לחלוטין,
שים אותי בחדר עם אדם כמוך תוך שניה אני מתפתל מכאבים ומבקש את נפשי למות,
ככה זה,
אני עדין,
קורה,
אז התשובה המיידית והקונקרטית שאני צריך שונה מהותית מאוד מהתשובה שאתה צריך,
ולא רק שקל להפליא לפתור את הבעייה הזאת שלי,
שכאמור משותפת לרבים במגזר,
אלא שהפתרון משתלם וישים להפליא,
אלא מה,
בשביל לממש אותו צריך לקחת מיליונית של אלפית אחוז ממה שהמדינה מוציאה על אלימות והבלים נרקסיסטים ושחיתות וטמטום מקיר לקיר ולאפשר לי ולדומים לי קיום המוגן מפני בריונים כמוך,
זה גרושים,
ובאמת,
משעה שזכיתי לפרוטות שאיפשרו לי סוף סוף מחסה מבבוני הנורמטיביות למדתי והתפתחתי כי הצלחתי לנשום במידה שתאפשר לי קצת לצאת מהשוק והחזרתי בריבית דריבית דריבית את הכמה אלפי שקלים שהביטוח הלאומי השקיע בי דרך ישום מערכות מורכבות מאוד כמפתח תוכנה.

הבנת ?
אני בטוח שלא,
אבל גם בגלל זה העלית את מה שהמטומטמת שמתיימרת להורות היסטוריה של אמנות כתבה נגד סיבסודה,
לחברה, לכל חברה, בניגוד לכנופיית הבבונים שאתה סוגד לה, יש אינטרס מובהק להשקיע את המעט שבמעט על מנת לאפשר לאנשים ליצור,
מוזר מה ?

ובהמשך, ובניגוד לך יש אנשים שחושבים על העתיד ומסוגלים אם לא לתאר אותו אז לפחות לשער אותו, די בעובדה שכל אחד יעשה את מה שהוא עושה בתשוקה, באהבה, ובקצב ובכיוון שלו על מנת לספק לכולם את כל מה שהם צריכים,
ללא תמורה ישירה בכלל.

וכפי שאמרתי, כבר מזמן יש הרבה יותר ממספיק לכולם,
אלא מה,
המיעוט הפסיכופאטי לוקח את הכל לעצמו וכופה על כולם להתיישר עם החרא הזהה אחרת חבל על הזמן,
אז אתה ודומיך עיוורים ואטומים לזוועה הזאת,
אני לא.

שיתנו לנו 5000 - 4000 אלף

להתחלה ומפה אנו כבר נתפתח בזמן הזה נותנים משכרות של עשרות ומאות ומליוני שקלים לכל מיני אנשים למה מנהל בנק צרלהרויח 8 מליון שקל ? לא מספעק 100 אלף ? ירד לו מהשומן ?ובכסף הזה שיתנו לנו לא 100 אלף אלא 5000 אלף זה באמת פסכופטים ובא לי להקיא .
וכל מי שאונר שמגיע לו כי הוא אדם מיוחד ויכם והגיע חדרגה הזו זה דפוק אדם מיוחד וחכם לא צריך לזיין את החלשים מה מיוחד בו ? עוד 30 מנת משכל חחח פתטי בא לי להקיא על הזבל הללו

arana1

New member
לגמרי

זה גם משתלם כלכלית, ונכון כלכלית ומדוייק פסיכולוגית ובריאותית ומוסרית,
אבל הדפקטים סוגדים לכל מה שמסריח מהיררכיה כי זה מה שמדליק לאפסים את האגו,
אז באמת אנשים שממש לא תורמים כלום אלא רק לוקחים, סתם פסיכופאטים, אוספים משכורות ענק בזמן שאנשים עם רגישות חברתית, מוסרית, אמנותית נמקים ללא כלום,
והבעייה שבאמת האדם הסביר, בניגוד לנורמטיבי, לא מחפש להתעשר אלא רק להשתחרר מההתניות שגומרות לו את הצורה,
ובשביל זה מספיק כמה גרושים, לא יותר, אבל אין מצב, הרי לפסיכופאטים יש עקרונות, חחחחח....

גורג42

New member
מי זה "נותנים"? מנהל הבנק הוא זה שנותן לעצמו את המשכורת

זה כסף שמגיע המרווחים של הבנק כעסק.

אז זה לא שהמדינה יכולה סתם ככה לקחת את הכסף הזה ולחלק לעניים. זה לא הכסף שלה.

ולמה, בעצם, שמנהל הבנק לא ייקח לעצמו 8 מיליון? מדוע צרה עינך? זה לא עולה לך דבר. זה לא כסף שלך ולא כסף של המדינה, אלא כסף של העסק שבבעלותו של אותו מנהל. אז למה אתה נכנס לו לכיס?

(וגם אין לך שום דרך לדעת כמה כסף מנהל כזה נותן לעניים. לא שזה ממש עניינך, אבל סתם משהו שכדאי לזכור. אחרי הכל, אי-אפשר לתרום מיליונים בלי להרוויח מיליונים, נכון?)

arana1

New member
זה לא העסק שלו

וכמה שטחי אפשר להיות, ואין ספק שאין לך ולו מושג הכי קלוש בכלכלה ובעסקים,
הבנקים הוא לא העסק של מנהל הבנק,
הוא קיים על תשתית, חוקתית, רגולטורית, ועל חשבון כספי הציבור המושקע בו בדרך כזו או אחרת,
הכסף שהבנק יושב עליו הוא לא כסף שהוא הרוויח אלא כסף שהמפקידים הרוויחו בעזרת עבודה קשה מאוד,
בעזרת יצירתיות שאף אחד ממנהלי הבנק לא מסוגל לה בכלל.
אז בחיי שכבר נמאס מהכחנות הליברטריאנית, חזירית הזאת, ביחוד שאין בינה לבין המציאות הכלכלית והעיסקית דבר

arana1

New member
דוגמה אחת, מכרגע

למי שלשם שינוי באמת מנסה לברר איפה הוא חי

שיעבוד בעבודה אחרת

אני מכיר אמנים שהם מורים לאומנות (זה גם טוב כי כך הוא מלמד את הדור הצעיר וגם מרוויח כסף ) או שינהל סדנות כתיבה אם הוא משורר סופר לא חסר עבודות שעוסקות בתחום הידע יש הכל וזה גם כיפי מכיר אמנים כאלו שהם מומורים אני רוצה ללמוד אצל אחד כזה דהוא אחד הטובים בארץ בפרטי והוא לא מוכר ציורים לפי ידכתי אלא מורה פרטי וגובה מחיר די סימלי לא טוחן בכסף שכחתי את שמו המליצה לי עליו ידידה שהיא ציירת מאוד מוכשרת אבל הלכה בזרם המסחרי ומרויויחה עשרות אלפי שקלים ויותר לציור .בזמנו שאלתי אותה אם זה מקצוע רווחי והיא אמרה שכן במידה ואתה יודע חדבר ולהסתובב עם האנשים הנכונים ולהתחבר לא מתאים
&nbsp
לאוטיסט והראה לי על זה ארנה מדבר שסוג האומנות הוא גם ראי חאישיוצ או סימון קבוצתי . ואני נוטה להסכים לי לא מתאים ללכצ וחקק להם את התחת או להתראיין בדביל ספר שירה או בכלל .
&nbsp
זה אחד החששוצ הכי גדולים שלי כאחד ששרוצה להיות אמן ואני הולך לסבוח על הבחירה הזו אני בטוח

לא נתפרנסים מספרים

לפחותנ לא בארץ מעטי נעת יכולים לראות פרנסה מכירת ספרים ,אני אישית כאחד שכותב לא מתעסק בכמה זה ימכר אולי זה יפתע אותך אבל אני לא רוצה להיות רב מכר אם זה יקרה אני לא אתנגד אבל אני לא ארדד את עצמי כדאי להגיע לשם . והרבה סופרים עושים כך ,אולי כי לא חסר לי כסף ובאתי משפחה שיש לה המון אבל באופן כללי כסף לא מעסיק אותי ,אני מעדיף הכרה אם תהיה הכרה מן הקוראים והמבקרים אני היההמאושר יותר מכל כסף אחר ,וזה לא חייב ללכת ככה אגב זה שיש לך הרבה קוראים לא אומר שמביני עניין יאהבו אותך או יערכו זה פופלורזיצה ולא מעיד על איכות אני מעדיף גם וגם .

גורג42

New member
תשמע, אילו הייתי רוצה "לרדד את עצמי" כבר הייתי מליונר...

תסתכל על כל הספרים האלה שמבטיחים "את המפתח להצלחה" וכל השטויות האלה. רק תכתוב "איך להתעשר" על הכריכה, וכבר מכרת מיליון עותקים...

אני קצת מגזים, אבל זה מדהים באיזו קלות ניתן לכתוב זבל חסר-ערך שיהפוך לרב-מכר ע"י לחיצה על הכפתורים הפסיכולוגיים "נכונים". זה כל-כל קל שגם לולא הבעייתיות המוסרית שבזה, זה פשוט לא אתגר מעניין. הכי מצחיק זה איך אנשים שעשו את זה משוכנעים שהם איזושהי הצלחה גדולה... כל הקאוצ'רים האלה שמשווקים את עצמם כמומחים להצלחה. הם לקחו את הדרך הכי קלה (וממש לא נחמדה) לעשות כסף, וחושבים שזה הופך אותם למומחים גדולים בעמידה באתגרי החיים.

ובחזרה לנושא של ספרים: אין שום רע בלהתעסק ב"כמה זה ימכור", כל עוד אתה לא מקריב איכות בשביל הכסף. ורדיפת "הכרה" זה גרוע לא פחות מרדיפת כסף. יש מלא אנשים מרדדים את עצמם כדי להיות פופולריים. תכתוב כי להעביר תוכן איכותי, ולא כדי "לקבל הכרה" (מה שכן ראוי וכדאי לחשוב עליו, זה האם המסר שלך עובר בכלל. למשל, מי שכותב ספר מדע פופולרי, צריך לחשוב אם הדברים היו ברורים לאדם הממוצע שקורא את הספר).

ולגבי המבקרים: הם לא מבינים מהחיים שלהם. לא ממש קורא ביקורות ספרים, אבל אני יודע שזה ככה לגבי סרטים ותוכניות טלוויזיה. יש מלא סרטים מצויינים שנקטלים בביקורות, ומלא סרטים גרועים שזוכים לתשבוחות. וזה לא מפתיע, כי יש המון סוגי הספרים והסרטים, ו"המבקרים" הם רק לעיתים רחוקות חלק מקהל היעד של היצירה שלך..

ובלי קשר לכל הנושא של ספרים:

מה זאת אומרת יש לך המון כסף? למשפחה שלך יש המון כסף, וכבר שמעתי איך הם מתייחסים אליך. לא אמרת שאתה רוצה לצאת מהגהינום הזה? ואיך בדיוק תעשה את זה, אם אתה נשאר תלוי כלכלית באותם האנשים?

אני לא מדבר פה על "להתעשר". עדיף קצת כסף שהוא באמת שלך, מאשר שקי זהב ויהלומים שתלויים בגחמות של אנשים אחרים (שאחר כך גם יטיפו לך שאתה עצלן ויחלקו לך ציונים). אם יש לך קצבה של ביטוח לאומי, זו התחלה לא רעה. נכון שזה לא נוצץ ולא מרשים (אני יודע כמה אתה אוהב דברים בומבסטיים) אבל זה 100% שלך.

וכמובן שאני מסכים עמך

נכון מאוד אני חושב שיכולת להיות מליונר ויותר מזה מזמן לו היית עובד מטונף זה לא כזה קשה ,בנוגע להכרה אניננוטההלהסכים אבל אני מדבר יותר על עניין על זמני על כך שיכתבו הרבה פרשניות לספר יתחבטו בו וכו יתני הרבה זווית יגנו בו זה עבורי הכרה לא באופן שטחי ,בנוגע למשפחה כמובן להם יש את הכסף לא לי אני מתכנן לצאת מהבית להוסטל להיות עצמאי ולהשכיר לעצמי דירה אולי עם שותפה נראה כבר , ואכן כסף לא אומר שהמשפחה טובה נכון מאוד אני תמיד אומר שהם נתנו לח הכל חוץ מאהבה וקבלה וזה הכי חשוב אני אקרא שןב מה כתבת אחר כך כי כתבת הרבה ואני לא מורכז ואולי יגיב בנוגע לנבקריםהצודק לגמרי רובם בוקים סתומים .

אוהב פתוס מאוד

טבל לא בעניין כספי כל כך אלא יותר עניין רוחני נפשי כלומר יש לי חלום להיות צייר גדול משורר או סופר גדול ולא איש עשיר כקורח זה לא מעסיק אותי כל כך ... אני אוהב צניעות וכן רעיון הקצבה נראה לי נכון רק שקשה לחיות מ 2400 שקל אם היה 4000 אלף הייתי שמח מאוד חבל שלא מעלים גם לנכי ננפש ורק לנכים פיזית חבל מאוד .

גורג42

New member
(א) מעלים את קצבה לכולם, (ב) ניתן ומומלץ להרוויח עוד בעצמך

אם יש לך קצבה של 2400 עכשיו, אז בשנה הבאה זה יהיה למעלה מ-3000. זה לא משנה אם זה "נכים פיזית" או "נכי נפש". מה שמשנה זה אחוז הנכות, ועוד מספר שנקרא "דרגת אי-כושר השתכרות".

אם אתה שוכר דירה, אז אתה זכאי גם לתוספת של משהו כמו 600 ש"ח לחודש סיוע לשכר דירה.

ואם אתה מרוויח כסף מעבודה, אז בסכומים קטנים יחסית (עד כמה אלפים בודדים בחודש) רוב הכסף נשאר אצלך. למצוא איזשהו מקור פרנסה שיכניס לך 1000 או 2000 בחודש זה לא מסובך בימינו, וגם לא מעיק יותר מדי. יש מלא עבודות שאפשר לעשות מהבית בהשקעה קטנה יחסית של זמן.

עכשיו חבר הכל יחד:

3000 פלוס 600 פלוס (נגיד) 1400, ויש לך 5000 בחודש. זה כבר ממש לא רע, נכון?

arana1

New member
לא מגיע לו כלום

שאלת התמורה מהותית מאוד לנסיון האמנותי, המדעי, והפילוסופי ובכלל האנושי להענות לשאלת הקיום העמוקה, כמו אהבה, וזה.

ואני כותב את זה כמי שדווקא מכר די הרבה תמונות בזמנו וגם קיימתי את עצמי ככה לא רע בכלל,
שלדעתי, היצירה, ובוודאי אם קשורה לאהבה וכשרון אמיתי, נוגעת בהכרח בשאלת התן והקח, המידה שבה המעשה מותנה בתמורה ויש לזה השפעה על תצורתה ובכלל,
ולא נכון להתעלם מהמידה שבה הכסף מזיק ליצירה, המדעית ובכלל, ולא במקרה האקדמיה לא מתנהלת לפי חוקי היצע וביקוש שלא מאפשרים מחקר עמוק מן הסתם.

כשזה מגיע לבירור שאלות עמוקות כמו היחס בין האישי לציבורי, והדרך שבה הוא נוגע ומשפיע ומושפע מהיחסי בין האישי לאישי, ובכלל, ליחסי הגומלין, בוודאי כמו שהם מתבטאים דרך המצע הכלכלי, יש השפעה הכי בעייתית, כך שלדעתי טוב שהעולם מתפתח לקראת מציאות שאינה מותנה כל כך על ידי הכנסה.

מגיע לו לחיות, כמו לכולם, לא בטוח שתמורה ככסף המשולם על יצירה או הדרך שבה ממסגרים אמנות היום מקדמים אותנו לכיוון חיובי כל כך.

החלוקה בין יצרן לצרכן פוגעת אנושות בסנטימנט האמנותי, זה בטוח, מפספסת בדיוק את מה שהכי מהותי בו, ובוודאי מעותת את הצורך והרצון בביטוי ישיר ולא מותנה

נכון לא מגיע לי כלום

גם העניין של צועלת חורה לי שונא לראות דברים בטוב או רע או כדאי או לא .

למעלה