שאלה בנוגע לחזרתיות

גורג42

New member
הכל פקה פקה. בשורה התחתונה, ה"פתרון" הזה שלך לא זמין גם לך

המחשב שלך והדירה שלך והאוכל שאתה אוכל והבגדים שאתה לובש... כל אלה לא נוצרו באיזו חברה אוטופית אלטרנטיבית נטולת כסף.

אז כן: בכאן ועכשיו אתה תלוי לחלוטין בחברה הקפיטליסטית שבה אתה חי, בדיוק כמו כולנו. ובכאן ועכשיו, כשייגמרו לך החסכונות ותיזרק עם ילדה קטנה לרחוב, כל הפילוסופיות שלך לא יהיו שוות שום דבר.

תשמע, אתה יודע למה אני עובד? מפני שאני יודע שאם אשב בטל אז האנשים היקרים לי יסבלו. או שאישתי תיזרק לרחוב יחד איתי, או שההורים המזדקנים שלי יצטרכו לעבוד כמו חמורים כדי לקיים אותי (או שהמטלה הזו תיפול על מישהו אחר, שזה לא יותר טוב).

אז בוא ונשמע מה יש לך לומר על זה. אם יש לך אלטרנטיבה שניתן ליישם בכאן ועכשיו, אני פתוח לשמוע. אבל בינתיים נראה שכל מה שיש לך ביד זה חלומות באספמיה. אמנם חלומות טובים (יש סיבה ש"מסע בין כוכבים" מתארת עולם אוטופי נטול כסף. יש דברים בגו) אבל עם חלומות אי-אפשר לקנות לחם במכולת.

arana1

New member
לא מפתיע שאין לך שום גישה למושג כמו התפתחות

כלום, אפס,זירו..., העולם, לצערך, מתפתח, שזה אומר שלא כל מה שהיה יהיה, שזה אומר שלא כל מה שקרה יקרה, שזה אומר שלא כל מה שהווה זהה לאמת ולתקין ולרצוי ולדרך הטובה והנכונה והיעילה לעשות דברים,
יותר מזה, מה שאף חזיר ליברטריאן קפיטליסטי מזויין לעולם לא מצליח להבין זה שאם יש תועלת בדרך שבה התשתיות נבנו בעבר היא כולה תאבד אם לא ננצל את התשתיות האלה על מנת לבנות וליצור ולאפשר חברה אחרת.

הבנת את זה גור ? ברור שלא, וגם ברור למה לא, כי כחנות לא רק שמונעת מהאדם את היכולת להבין בזמן אלא שעצם תפישת הזמן בכלל לא קיימת לכוחן.

אם אתה עובד רק בשביל לאכול אז לא רק אתה במצב רע אלא החברה כולה, כולל כלכלתה, במצב רע, ולו רק בגלל שעבודה ממש כמו אהבה לא מתרחשת כשורה בתנאי אילוץ וכפיה,
בשביל לבנות חברה וכלכלה בריאה וטובה צריך, ואפשר, גם על מצע תשתיות העבר, לבנות סביבה שבה אנשים יעשו מה שהם אוהבים, בשמחה ובתשוקה ובתענוג,
ואגלה לך סוג, כשאנשים עושים מה שהם אוהבים, בתשוקה ובאהבה, במקום בכפייה, הם עושים את זה לא רק טוב אלא ממש ממציאים ובוראים את העולם מחדש,
כך שלא רק שזה לא משהו להיות סתם חזיר אלא שזה גם הכי לא משתלם,
לא כלכלית ולא בריאותית ולא בכלל.

כדי לקדם את האפשרות הזאת, שבלא הכי מתרחשת למרות אנשים כמוך כל הזמן, אנשים רבים עוסקים במחקר, באמנות, במדע, או סתם עושים את מה שאתה לעולם לא עושה, חושבים, ויוצרים, וזהו, זה פחות מסובך ממה שנדמה לך,
האנושות מייצרת ידע, ופתרונות שחוסכים הרבה זמן וזעה ודם כל הזמן,
למה ?
סביר שבגלל שיש מספיק אנשים שבניגוד לך פשוט אוהבים,
וזה כל מה שצריך.

אני מסכים ארי אך

מה נעשה עכשיו ? אני מסכים עם הטענה שלך שאדם הדדי צריך לראות את הנולד כי מי הוא החכם הרואה את הנולד וכו ,אבל האם יש לך פתרונות מעשיים ? גרי מדבר על התכלס על מה שעכשעו העכשיו נחובר לעתיד נכון אבל יש גם הווה מה אתה מציע להווה המוגבל כרגע ?שוב לא לתמיד מה אצה מציע לאמן עני שבאים עליו ומצעים לו 20 אלף דולר לקחת או לא ? אני לא שופט את הגישה שלך רק בעיני צריך לשקלל עוד גישות אחרות מה דעתך ?

arana1

New member
אנחנו מדברים בשפה כל כך שונה

שאין לי מושג מאיפה להתחיל בכלל,
אתה והפוץ התורן יודעים לדבר רק כחנית,
רק בשפה של הוראות,
תעשה כך או אחרת,
זה לא מעניין אותי לא על זה אני מדבר (בגלל זה הבוק קולט אותי כרב עם חסידים),
מציעים לך תיקח, אני לא פוסק ( הכחנות שלכם באמת מזעזעת לחלוטין), אני לקחתי שהציעו, לי, והרבה, למה לא,
כל מה שאני אומר זה שיש, ואפשר, לקדם, מציאות שבה יצירתיות לא מותנה על ידי תגמול,
זה הכל,
וזה מהותי, הכי, כי יצירה מטבעה נוגעת במהות ההדדי, אז חשוב שלא תהיה מותנה בצורה כל כך שפלה ומשפילה,
בדיוק מאותה סיבה שחשוב גם לא להתנות את המדע והמחקר ככה.

אבל עזוב, אין סיכוי, אנשים כחניים לא יודעים בכלל על קיומה של שפה שאינה מבוססת על הוראות בלבד.

אני לא מצפה להוראות

ואני דווקא מסכים עם כל מה שאתה אומר אני מנסה להבין גם את הצד של גריי ,קיצור אני מבין מה אתה אומר נוטה להסכים אבל בעיני זה מורכב יותר ממה שעולה כאן אתה לא מסכים ? סך הכל שאלתי שאלות לא קבעתי עובדות ..

גורג42

New member
זה לא משנה כמה מציעים לך. זה משנה מה מבקשים ממך בתמורה

אם הדבר שמבקשים ממך בתמורה הוא מוסרי ולא עובר על שום עקרון שלך, אז למה לא לקחת 20 אלף?

ואם מבקשים ממך משהו שדורש ממך להקריב את העקרנות שלו, אז גם 20 מיליון אסור לך לקחת.

כמובן שזה גם תלוי במצב הכלכלי והנפשי של האדם שמציע לך את הכסף. אם מולטימיליונר בא אליך ומציע לך 20 אלף שקל על ציור, סבבה. אבל אם מדובר במישהו שהוצאה כזאת ממש תכביד עליו, אז צריך לוודא *למה* הוא מציע לך כל כך הרבה לפני שאתה אומר כן.

אולי הוא סתם מציע לך 20 אלף כי נדמה לו ש"ככה מקובל". הוא הכניס לעצמו לראש שיצירות אומנות תמיד עולות המון כסף, אבל הוא *ממש* רוצה את הציור שלך והוא מוכן להכניס את עצמו לחובות בשביל זה. במקרה הזה, אני חושב, ראוי לסרב.

בכל מקרה, אני אגלה לך סוד:

ברגע שבן אדם באמת שלם עם עצמו ויודע בדיוק מה הדרך שלו בחיים, אז רוב ה"דילמות" האלה הופכות להיות מאוד פשוטות. כסף כבר לא מפתה אותך. הוא לא מטמטם לך את העיניים (מצד אחד) וגם לא מפחיד אותך (מהצד השני). הוא פשוט כלי, וכמו כל כלי ניתן להשתמש בו לטובה או לרעה.

אגב, חלק גדול מהסבל בעולם נגרם בגלל יחס עקום של אנשים לכסף. בין אם זה הכמיהה שלהם אליו שגורמת לעשות דברים פסולים, ובין אם מדובר בהתעקשות של אנשים טובים להישאר עניים "כי כסף זה רע", ובין אם מדובר בחוסר היכולת של בני משפחה וחברים לתקשר ביעילות בנושא הזה כי "כסף זה טאבו". זה מין סוג של טירוף עולמי, ומי שמצליח להשתחרר ממנו מגלה שהחיים שלו הופכים להיות הרבה יותר פשוטים.

arana1

New member
כסף זה רע, חד משמעית

השיטה המוניטרית מקבעת אינפרהסטרקטור מסוג מובהק מאוד ובעל מאפיינים מאוד מסויימים,
אלה בתורם מקבעים הקשרים הסותרים מהותית ליצירה ולאהבה ולמוסר.

כסך הוא לא רק אמצעי חליפין, הוא סוג מאוד מסויים של קצב, וכיוון ותשתית לתפישת העולם שבתורה חוסמת כמה מההזדמנויות הכי יפות למגע עמוק יותר במציאות ובאנשים בכלל.

וסביר שאחד הסיבות שאנשים רגישים מתקשים מאוד לתפקד זה גם בגלל זה

גורג42

New member
אני אשמח לקחת את כל הכסף שלך, אם לדעתך הוא כ"כ רע

אתה יודע, ככה, לתת לו בית טוב ואוהב

arana1

New member
כצפוי, תגובה שאין שטחית ורדודה ממנה

כזאת שמשקפת אגוצנטריות טוטאלית, הרמטית, אטומה, שלכן מתעלמת מהעובדה שצוינה בתגובה שלי, שלפיה הבעייה היא עצם המערכת המוניטרית עצמה, עצם תצורת התשתית שכופה סוג מאוד מסויים של יחסי גומלין, ולכן זה לא הכסף עצמו שרע אלא השיטה שאותה קיומו מנציח.
אבל כפי שכבר תיארתי, כל הליברטריאנים מגיבים בדיוק כמותך, ללא שום מודעות להיבט הרחב, המערכתי, המופשט, בעולמם הצר והמוגבל, כמו בעולמך, אין זולת, אין חברה, אין כלכלה, אין מערכת, יש רק יחיד, רק מקרה פרטי.
עלוב, אגואיסטי, אגוצנטרי וטיפשי מזה אי אפשר להיות,
זה השיא.

גורג42

New member
במילים אחרות, אנחנו מסכימים לחלוטין (והפעם בלי ציניות)

בוא ונסכם את הנקודה הזו ששנינו מסכימים עליה:
"הבעיה היא בעצם המערכת המוניטרית עצמה, ולא בכך שלבן-אדם כזה אחר יש כסף"

ופה נשאלת השאלה: האם האפשר, בכאן ועכשיו, להשתחרר מהמערכת הזו?

בוא ונראה...

אני לא מכיר הרבה אנשים שסולדים מכל העניין הזה יותר ממך, אז האם אתה הצלחת להשתחרר מהמערכת הזאת? האם אינך תלוי בכסף כדי לאכול וכדי שתהיה לך קורת גג?

אפילו במקרה הלא הסביר שמצאת מישהו אחר שייתן לך את הדברים האלה, הרי שאותו "מישהו" קנה אותם בכסף. לייק איט אור נוט, אתה עמוק עמוק בפנים.

אז אם אפילו מישהו כמוך, שנגעל ברמות מטורפות מכל העניין הזה, לא מצא לעצמו אלטרנטיבה הולמת, המסקנה המבקשת היא שכולנו תקועים בג'יפה הזאת ושאין מה לעשות בעניין.

וזו המציאות כרגע. אפשר וצריך לדבר על מציאת אלטרנטיבות בעתיד, אבל זה לא סותר את העובדה שכרגע זה המצב וזה מה יש.

עכשיו, אתה יכול להתרגז על זה מכאן ועד להונולולו. אתה יכול לטעון שזו סתם אטימות קפיטליסטית ואולי זה אפילו נכון. אבל את המציאות זה לא משנה: כולנו תקועים במערכת הזאת, בין אם אנחנו רוצים בכך ובין אם לאו.

אז השאלה היא מה עושים עם זה. ואנשים מתמודדים עם זה בכל מני דרכים.

יש מנוולים שמשחקים את המשחק בצורה מלוכלכת כדי לנצח בכל מחיר, תוך רמיסה של כל מי שעומד בדרכם. למותר לציין, אין לי דברים טובים לומר על החבר'ה האלה.

אחרי זה, יש אנשים שמוציאים את המיטב מהמצב, ומשחקים את המשחק שנכפה עליהם בהגינות. כמובן שבזה אין שום רע.

יש גם אנשים שאין להם קריזה לכל השטויות האלה, אז הם מוצאים לעצמם חבר או בן-זוג או בן-משפחה שישחקו במשחק במקומם. וגם בזה אין שום רע, כל עוד זה בהסכמה הדדית (וכתת-קבוצה של אלה, אפשר למנות גם את האנשים שמקבלים קצבאות מהמדינה, שזו מקבילת המאקרו של אותו הרעיון).

ואחרי כל אלה, יש את האנשים שעושים כמוך: אלה שתוקעים את האצבעות באוזניים וצועקים "אני לא חלק מזה. זה לא קורה. אני לא שומע. לה לה לה...", תוקפים את כל האחרים, ואיכשהו משוכנעים שזה הופך אותם לאנשים הגונים יותר.

בקיצור, רד מהעץ הזה שטיפסת עליו.

(אגב, אין לי שום ספק שבעתיד הלא רחוק אנשים כמוך יוכלו לבהות בתקרה מכאן ועד עולם כרצונכם בלי שום דאגה שבעולם. אלא שזה יקרה בדיוק בזכות אותם היזמים ואנשי-המעשה שאתה אוהב כל-כך לשנוא)

arana1

New member
לא רק שאפשר אלא שזה קורה, וכל הזמן

תתפלא אבל פעם אנשים בכלל לא השתמשו בכסף, החליפו עז באדמה, או אשה בעז, או משהו כזה, וזה היה די רע, מסורבל, לא גמיש, ואיטי מאוד,
אז עם הזמן שיטת המסחר התפתחה (שוב, כנראה שאתה לא מסוגל להבין את עצם המושג "התפתחות")
ומעיסוק בדברים ממשיים אנשים עברו לעיסוק ביצוגים סימבוליים שלהם,
אתה יודע, זו הפילוסופיה שאתה ואנשים מסוגך כל כך שונאים,
ומיצוג הסחורה בזהב עברנו ליצוגה בשטרות חוב,
ומשם לכסף אלקטרוני, ווירטואלי,
וכל מעבר כזה משנה משהו גם בעצם השיטה,
כי המדיום הוא המסר,
אז מערכת התגמולים, כמו כל מערכת יחסי גומלים גם היה מתפתחת ומשתנה כל הזמן,
ולטובה,
ובדיוק כמו גריי גם לך אין שום יכולת ולו להתחיל להבין שהמציאות לא מתחילה ולא מסתיימת רק בהווה, רק במה שקורה עכשיו,
המציאות היא מה שנמתח מהעבר לעתיד,
ואנשים משנים אותה כי תמיד יש מה לעשות בעניין.

כנראה שבדיוק בגלל שאין לך שום גישה לתפישת זמן סבירה אין לך גם גישה לתפישת מרחב הגיונית,
ובגלל זה אינך מבין שזה שאדם אחד, מוכשר וחכם ככל שיהיה, לא מצליח לשנות בעצמו ולבד ובבת אחת את כל העולם, לא אומר ששינוי כזה אינו אפשרי ואינו נחוץ,
שוב,
בעיית אגו, גדול, גדולה,
ולא, לא לא לא, הדרך לקדם ולהתקדם ממש לא עוברת דרך האנשים שאתה מקדש ומעריץ,
ואני לא שונא אנשי מעשה,
אני אוהב לעשות, וכאמור עשיתי הרבה הרבה הרבה יותר ממך,
אני שונא את המערכת שבה אנשי הכח גם מתעלקים על היוצרים וגם מצליחים לרמות אנשים כמותך, ובקלות, שלפיה כל הקרדיט מגיע רק להם,

ככה זה, כחניים שומעים רק כחניים, אלא שהאמת נמצאת במקום אחר לגמרי, והדרך לצאת מהמצב הדפוק זה גם לומר את זה, להאיר את זה, להעיר על זה,
אז אני עושה גם את זה,
ושמח מאוד לראות שכצפוי יותר ויותר אנשים מתעוררים מההזיה הטיפשית שבה אתה חי,
כולל חוקרי הכלכלה הכי נחשבים,
ולא רק.

אני לא תוקע אצבעות באזניים, להפך, אני שומע הכל, ולא מתיימר להיות לא חלק מזה, בניגוד לך אני לא חושב שהכל מתחיל ונגמר בפוזה שלי,
ברור שאני כמו כולם חי במערכת אילוצים שנוצרה בעיקר על ידי חזירים פסיכופאטים,
כך שחבל שאנשים מסוגך, שהם הרוב, פוסלים גם את הנסיון לשוחח על זה, להאיר את זה, להעיר לזה.

בקיצור, אפשר וצריך לעשות המון דברים, כולל גם את הפקה פקה שבו אנשים כמוך מזלזלים, כי רעיונות ומחשבות ותפישות הופכות למציאות לא פחות ממעשים, ויותר ויותר כך, ומסיבות שברורות לכל מי שבניגוד לך מבין משהו בדינמיקה של התפתחות,
ואישית, אני כמו הרבה מאוד אחרים גם תורם לתהליך הזה דרך אין סוף אופנים שונים ומשונים,
דרך הצורה שבה אני מתנהל, דרך מה שאני עושה, דרך מה שאני רואה,
כי שוב,
לא הכל מדיד וזמין כרגע,
בוודאי לא בשיטה כחנית שמטבעה לפסול ולזלזל ולבזות כמוך כל מה שמעט מופשט מדי בשביל הבבון הממוצע.

אגב
גם מעשית תרמתי לא מעט לתהליך, גם כמפתח תוכנה שעיצב תוכנות לרובוטים לתעשיה האלקטרונית, למשל, והרבה אחרים תורמים כל הזמן, ויתרמו יותר ככל שהסביבה תשתחרר משליטת החזירים הכחניים ותאפשר יותר מרחב נשימה לחולמים היצירתיים,
שמה לעשות אלה, בניגוד לך, זקוקים גם למצע בעל משמעות מוסרית מהותית קצת יותר מזו של היום

arana1

New member
יש גם היבט שהכי קונקרטי לבעיה האוטיסטית

ובכלל לבעיה של כל מי שחורג ולו במעט מהפשיזם הנורמטיבי,
שבניגוד מוחלט למה שאתה חושב ואומר לא הכל ניתן לבחירה,
זו לא שהאוטיסט מחליט לחרוג מהחברה,
להדיר את עצמו מכלכלתה,
אלא שהוא צריך, מסיבות רבות וטובות ומאוד מעניינות (לא את הפסיכולוגים כמובן) סדר יום שהוא הרבה יותר אישי ופרטי ויחודי מזה העדרי שמתאים לנ"ט.
כך שזה לא הקטע של אני אצא מהמטריקס ואציל את העולם,
אנחנו לא חיים בסרט בנאלי, שטחי ורדוד,
זה קטע של צרכים אמיתיים ומהותיים ומיידיים של הרבה מאוד אנשים טובים שנחנקים למוות כרגע ועכשיו תחת עולן של השיטות והתפישות שאתה ודומיך כועסים על עצם הנסיון לערער עליהן ולו מעט.

אז כשאתה, וגריי, מדברים על מה נעשה עכשיו, על צרכים מידיים, כדאי שתדעו שצריך להיות הכי עיוור ואטום לזולת בשביל לא לתפוש שלאנשים שונים יש צרכים מידיים שונים,
שחלק מהבעייה,
אם לא כולם,
שהעכשיו האוטיסטי שונה מהעכשיו הנורמטיבי,
שמה שבוער לך לא בוער בהכרח לאדם החריג.

פשיסטים, ופסיכולוגים, שזה הגירסה האקדמית לפשיזם, לא מסוגלים להבין עד כמה חוויית הכאן והעכשיו יכולה להיות מאוד מאוד שונה מפרט לפרט, מאדם לאדם, ובכלל,
אז אפשר לצרוח סיסמאות על סובלנות למגוון עד מחר אלא שכל עוד לא חותרים לקיים מערכת שתאפשר ממש התחשבות באפשרות של דחפים שונים ומשונים לא עשינו דבר,
אז מי שמעשי כאן זה אני,
אולי היחיד שמעשי

מה הם רוצים ממך

שתפטור את הבעיה האוטסטית כלל פגועי נפש ובכלל ? זה לא הגיוני אף אחד לא יכול או יכול לעשות כך לבדו זה עניין שתופי של המון אנשים ובכלל נטיות משתנות של החברה גם מרקס או ישו לא שינו הכל בבת אחת מה אתה משיח ? מזה החרא הזה זה בקשה גדולה בטירוף ולא הגיונית ואף אלימה ...

arana1

New member
לגמרי אלימות לשמה

והגור הזה עוד מטיף לך שלמטרה צריך להתקדם צעד צעד, ובקטן, אבל כמו הגריי הדפקט הזה גם הוא שולל את כל מה שאני מנסה לזהות ולדבר ולעשות כי אני לא פותר מיידית את כל בעיות העולם.

אני עושה מה שאני יכול, ובתנאים בלתי אפשריים, בדרכי

נכון

לפחות אתה לעומת רוב רובם של האוטסטים מדבר על החוויה כחיובית אך כולם דופקים אותך ,תמיד אמרתי שאוטיסט הוא האויב הכי גדול של עצמו והורים הם מכת הסרטן של הילדים אבל השתקו אותי כי זה לא פולטי קורקט ולא יפה להשחיר בלה בלה בלה

בדיוק

הווה בוא לא קבוע הוא משתנה ועצם הלהגות בו בקו הלא קיים או מטשטש יצור נקודות אחיזה מי האמין שנוכל לעוף ? היום חושבים כבר על טלרפוטוציה שתחסוך את המגע והחיכוך פיזי הכל ישתנה צריך רק סבלנות ורצון להתפתח מסכים מאוד

arana1

New member
לא נראה לי שתחסוך את המגע

אפילו להפך,
פשוט תדייק אותו יותר,
דרך הבנה טובה יותר של הגוף כישות מטפיזית

מזה זרימה מטפיזית ?

קצת חפרתי על זה בזמנו אבל לא הבנתי לגמרי איך זה אפשרי טחרפוטצעה ויש שטענו שזה לעולם לא יתגשם ולא נוכל להשתגר מקום למקום בגלל חוקי הכהכבידה מה דעתך ? בעיני זה זווית שמרנית אמרו ככה גם על טיסה רגילה והצלחנו בעיני נהיה אלוהים בסוף אך זה לא אונר זהות אלא הזדהות וזה שונה .

arana1

New member
גם טלוויזיה נתפשה כמשהו מטורף ובלתי אפשרי

להעביר תמונה ממקום למקום בזמן אמיתי ? אף אחד לא העלה על דעתו שזה אפשרי, ומה שקורה שמהלך כזה משנה את כל מבנה החברה והפרטים בתוכה לכיוון מטפיזי יותר, לאחדות שלכן מבוססת דווקא על היכולת ליחודיות,
כי זו תשתית שמקדמת "זמן חלום", מציאות המשוחררת מהתניית הזמן והמקום,
ומציאות כזאת היא גם פחות אלימה ויותר יצירתית,
כי הטריטוריה מאבדת משמעות קיומיות,
וכשאנשים לא חייבים לתפוש מקום זהה בזמן זהה כדי לחוות דברים ביחד אז הם קצת יותר אוטיסטים, קצת יותר פרטיים ויחודיים, וקצת פחות עדריים, חופשיים ויצירתיים במידה שמאפשרת להם אפילו לאהוב דווקא את ההבדלים והשוניות.
אותו מהלך ממשיך גם לכיוון העברה גופית,
שאתה למשל כבר חש אותו בעצמותיך כרשת של זהויות השוכנת בך בו זמנית,
אז אתה כאן ושם בו זמנית,
וזו אמפטיה,
ואפילו אהבה

arana1

New member
סביר שהסלידה האוטיסטית מקבוצתיות קשורה לזה

כי לנורמה קבוצה מרגישה ונתפשת כפעילות בו זמנית משותפת, כולם עושים עכשיו אותו דבר, לומדים, שרים, רוקדים, אותה תנועה במרחב סגור, קירבה המבוססת על אחידות הכיוון והתנועה,
ולאדם המטפיזי, הרב גופי, סוג כזה של קבוצה וקהילה מביא לקריסה, כי לקבוצתיות אצלו יש פרשנות כמעט הפוכה, חיבור בין תנועות וכיוונים וצלילים שונים ורבים,
זו אחדות המבוססת על יחוד,
תפישה שאינה זמינה עדיין לנורמה הפשיסטית,
שבגלל זה מזהה ומבטאת יחוד רק עם תחרותיות אלימה,
וכיוון שמכזאת נגזר הכל אז בשביל האוטיסט המרחב הנורמטיבי הוא ריק לגמרי,
גרוע מריק,
הוא שובר ומעוות

למעלה