שאלה בנוגע לפורום...

כולי אושר :)))

:)))) איזה דיסקים יש לך שלהם? לי יש את אין אבסנטיה וסטופיד דרים, אני מחפש בנרות את השאר...

Marmaduke

New member
זהו שיש לי את כל הרשמיים..

On the Sunday of Life Voyage 34 Up the Downstair Moonloop The Sky Moves Sideways Signify Coma Divine - Recorded Live in Rome Stupid Dream Lightbulb Sun Metanoia Recordigs In Absentia אם קשה לך להשיג אותם צריך להזמין או לחפש טוב טוב... את כל האיפים והבוטלגים יש לי צרובים..

דדאלוס

New member
אם כך כדאי לדעת

שיש עוד אחד רשמי (אמנם ב-limited edition) והוא Stars die - דיסק כפול, עם חוברת עבה שמסכמת את הביוגרפיה של הלהקה, 2 דיסקים שמכילים בין היתר שירים שלא יצאו מעולם קודם באופן רשמי, יחד עם שירים שמסכמים את כל תקופתה של הלהקה ב-delirium records. כמו כן, כדאי תמיד לדגום את האתר הרשמי שלהם, שם יש לפעמים MP3 של שירים נדירים.

דדאלוס

New member
הגזמת - פעמיים!

בפעם הראשונה כאשר חשבת שאף אחד לא מכיר את פורקיופיין. אבל זה ניחא (בטח קשור לגיל). בפעם השניה, והעגומה יותר לדעתי, כאשר (א) צרבת דיסקים שלהם ו(ב) אתה מקווה לקחת מחברים שלך את אלו שאין לך. בזאת אתה לא ממש מביע תמיכה והערכה לסטיבן ווילסון וחבריו! הם עבדו קשה מאד כדי לייצר את האלבומים הטובים ביותר שיוצאים היום, ומה יותר פשוט מלגשת לחנות ולקנות אותם בצורה חוקית כך ש(א) גם תהנה מהחוברות המעשירות שיש בדיסקים וגם (ב)הלהקה תראה קצת שכר לעמלה? חוץ מזה, יצא לך להיות בהופעת האנפלאגד הפרטית שסטיבן ווילסון נתן לנו(אוהבי פוקיופיין) ביפו לפני כמה חודשים?

תגובה

- אני בן 18 עוד שבוע, אז תוריד את האופציה הזאת של הגיל - התכוונתי שלא מכירים כל כך את פורקיופיין בארץ בהשוואה ללהקות אחרות, אני בחיים שלי פגשתי רק בן אדם אחד שמכיר את פורקיופיין - והיא הכירה לי אותם.. עכשיו אני נורא שמח לפגוש עוד אנשים שמכירים אותם...:)) א) בקשר לצריבת דיסקים - אני לא קונה דיסקים מקוריים חוץ מדיסקים של פינק פלויד, כי אני יודע שאני אשמע את הדיסק כמה חודשים ואז הוא ימאס עלי. חוץ מפינק פלויד, שהם לא נמאסים עלי לא משנה כמה פעמים אני שומע כל דיסק... ב) אני מביע הערכה עצומה לכל אמן כלשהוא, העניין הוא שאין לי כסף לקנות דיסקים - הייתי קונה אם המחירים היו סבירים... אני יודע שהמחירים גבוהים בגלל שאנשים "רעים" כמוני צורבים ולא קונים מקוריים, אנחנו לא משאירים ברירה לחברות התקליטים אלא להעלות מחירים, אבל אני יודע שגם אם הייתי קונה מקוריים - זה לא היה משנה כלום, בגלל שעוד בן אדם אחד קונה דיסקים מקוריים הם לא יורידו את המחירים...אני פשוט מעשי. זה נשמע רע, אני יודע, אבל זו המציאות... חוצמזה בעיני אין שום הבדל בשמיעה של הדיסק אם אתה קונה מקורי ושומע או מוריד ושומע...בדיוק אותו דבר בשבילי, בשני המקרים אני שומע דרך המערכת את אותם השירים בקשר לחוברות - זה ממש לא בעיה למצוא אותם באינטרנט...עם הלירקסים והכול. הלהקה תראה שכר לעמלה - אני אשמח בהחלט ללכת להופעה של להקה שאני אוהב, לשלם מחיר גבוה על כרטיס ולהנות מהופעה - כולם מרוויחים. לא ידעתי על הופעת האנפלגד, אם הייתי יודע הייתי בשמחה רבה הולך... אני יודע שהדעות שלי מנוגדות לדעות של הרבה אנשים כאן - אבל אלה הדעות שלי ואני יודע שזה יגרור גל גדול של תגובות. אבל בקשה קטנה לי אליכם - אל תהפכו את זה לאישי, אלה הדעות שלי ואני לא הולך להתפשר עליהם. אורן.

Nir of GondoliN

New member
אני בעד הפצת מוזיקה חינם באינטרנט

אבל מסיבות אחרות לגמרי. בכל מקרה אתה טועה כי האיכות של השיר על הדיסק גבוהה בהרבה מהאיכות של השיר בפורמט אמ פי 3.

HelterSkelter1

New member
תלוי מאוד

תלוי מה איכות הקובץ. 192 KBPS ומעלה זאת איכות טובה מאוד, 320 KBPS זה כבר כמעט איכות דיסק. לא מרגישים הבדל. לדעתי רק מ 128 KBPS ומטה מרגישים הבדל באיכות.

דדאלוס

New member
חבל לי שזו גישתך

אבל זו זכותך. תנסה לשים עצמך במקומם, תניח שאתה היית עובד קשה מאד על משהו ובסוף היו גונבים אותו ממך (כן, זה מה שאתה בעצם עושה - נהנה ולא משלם). חבל. למזלם יש עוד פראיירים כמוני. ואני אגב מחזיק (חוקי!) את *כל* הדיסקים של הפלויד, שממש לא עומדים בסתירה לפורקיופיין. ואתה יודע מה עוד? אני מחזיק גם המון ביטלס (מ-1965 והלאה)...כך שאולי יגיע יום ותלמד להעריך *גם* אותם. (ו-18? תהנה מהתקופה חביבי, זה עדיין צעיר מאד)

noosh

New member
לא אישי, אבל בכל זאת תגובה ../images/Emo13.gif

(באמת שאני לא הופכת את זה לאישי, אני רק מביעה את דעתי... אין כאן שומדבר נגדך אישית אלא הדעה שלי בכלליות, והיא לא נוגעת אליך ספציפית) "אני לא קונה דיסקים מקוריים חוץ מדיסקים של פינק פלויד, כי אני יודע שאני אשמע את הדיסק כמה חודשים ואז הוא ימאס עלי" הרגת אותי במשפט הזה למה שכל דיסק של להקה אחרת ימאס עליך אחרי כמה חודשים ופינק פלויד לא? אוקיי, גם אני אוהבת את פינק פלויד, אבל אני לא חושבת שהעובדה הזאת תגרום לדיסק של המודי בלוז או של ג'ת'רו טאל או של יס או של קינג קרימזון או של ג'ניס או של הדורז או של כל אמן אחר להמאס עליי תוך כמה חודשים. למה שכל דיסק של כל אמן אחר ימאס עליך? אתה באמת חושב שעם כל האהבה שלך לפורקיופיין טרי - עוד חודש זה נגמר, זהו? יש איזה תאריך תפוגה לדיסקים שלא שמעתי עליו? כל היופי באמנים האלה, בדורז ובג''תרו ובקינג קרימזון וביס ובג'נסיס ובג'ניס ג'ופלין ובהנדריקס ובלד זפלין - זה שהם לא נמאסים. הם לא נמאסו בסיקסטיז ולא בסבנטיז ולא באייטיז ולא בניינטיז, ואם הם שרדו עד עכשיו - הם גם לא ימאסו בעשר השנים הבאות. לקנות דיסק זה הרבה יותר ייחודי מלצרוב אותו. אני חשובת שזה פשע שמדביקים למוזיקה מחיר, זה רק גורם לתופעת המסחור ולהפיכת המוזיקה לתעשיה. פינק פלויד מספיק עשירים עכשיו ואין הצדקה למכור דיסק שלהם ב-90 ש"ח. אם כבר אז את גרוניך צריך למכור ב-90 ש"ח, ולא ב-30. אבל מה לעשות, אלה המחירים. אז אני עובדת וחוסכת וקונה דיסק, ופותחת את האריזה ושמה אותו במערכת ומסתכלת בחוברת ומקשיבה למוזיקה, וזו חוויה אחרת לגמרי מלהוציא את הדיסק מהצורב אחרי ששמעת את הטראקים במחשב עשרים פעמים לפני כן. ורק שתדע שהעובדה שהמוזיקה שאתה מקשיב לה היא לא חדשה כ"כ אומרת שהמחירים בד"כ נעים בין 30 ל-70 ש"ח, ולא יותר (במקרים מסויימים כן). אני לא מבקשת ממך להתפשר על שומדבר, מצידי תצרוב כמה שאתה רוצה ותעשה מה שבא לך, אבל - זה לא חוקי, ולכן לא מדברים על זה פה.

תגובה לתגובה...:))

אצלי מוזיקה הולכת בתקופות - יש תקופות שאני שומע הרבה פורקיופיין, הרבה קרימזון, הרבה יס, הרבה דורז... מה שחוזר בכל התקופות האלה זה שאני שומע הרבה מאוד מאותה להקה, ואז אני עובר ללהקה אחרת, אני לא אומר שאני מפסיק לשמוע את הלהקה הקודמת, פשוט אני שומע אותה פחות... פינק פלויד שונה מכל הלהקות האלה בכך שזו להקה שלא עובר יום, ולא משנה באיזה תקופה אני, אני תמיד אשמע אותה, לפחות דיסק אחד ביום...לפחות. וזה גרם לי להעריך אותם הכי הרבה בעולם. בקשר לדיסקים צרובים - מבחינתי אין שום הבדל בין לקנות דיסק ולשים אותו במערכת או לשמוע אותו מהמחשב - ההפך, דווקא יותר נוח לי מהמחשב... בשני המקרים אני שומע מהמערכת...

noosh

New member
גם אצלי זה בא בתקופות

אבל זה לא אומר שדיסק שאני מקשיבה לו היום פחלות לא ימצא את דרכו למערכת לעולם. להפך, זה כל הכיף, לכניס דיסק למערכת אחרי כמה חודשים שלא האזנת לו ולהיות מוצף בתחושות וזכרונות של אותה תקופה שהדיסק קשור אליה. לי הרבה יותר כיף לקנות דיסקו לשים אותו במערכת, יש הרבה יותר התרגשות וציפיה וזה הרבה יותר נחמד לדעתי... אבל זה באמת קטע אינדיבידואלי

דדאלוס

New member
אז זהו, בדיוק זה

שמבחינתך "אין שום הבדל בין לקנות דיסק ולשים אותו במערכת או לשמוע אותו מהמחשב " אבל מבחינת האמן עצמו זה כל ההבדל שבעולם. תאמין לי, אני מעריך את הפלויד לא פחות ממך (ואולי יותר? למשל, כמה ספרים קראת עליהם?), אבל זו צרות אופקים לחשוב שחוץ מהם אין מוסיקה ששווה את הכסף. יום יבוא ותכיר גם את ג'נסיס, יס, קינג קרימזון, מודי בלוז, כאמל ועוד רבים וטובים, ואולי, אולי תבין כמה אתה טועה וכמה הגישה שלך ילדותית.

pink floydror

New member
בעיקרון..

אני בגישה של לקנות דיסקים, של כל אמן..כל אמן עבד ועמל עליו מספיק בשביל לקהל את מה שהוא מקבל הסיבה שאצל פינק פלויד זה יותר מוצדק, היא שהדיסק הוא כמעט תמיד רצף הגיוני, הרצועות קשורות אחת לשניה וכמעט שאי אפשר לשמוע רצועה אחרת בלי השניה.. אני הצבתי לי כבר מטרה - שיהיו ברשותי את כל האלבומים המקוריים של הפלוידים..את ממש צודקת בקשר לחוויה..לפתוח, לעיין בחוברת והכל.. אבל.. בינתיים, אני לא יכול לקנות בבת אחת...ומצד שני, אני לא יכול לשמוע את אותו אלבום כל הזמן עד שאני יקנה אחד אחר..אז מה לעשות..מורידים..מכירם באופן טוב את האלבום, ומתישהו, אני יקנה את האלבום..

Marmaduke

New member
נראה לי...

שזה קצת לא בסדר להגיד " יום יבוא ותכיר גם את ג'נסיס, יס, קינג קרימזון, מודי בלוז, כאמל ועוד רבים וטובים, ואולי, אולי תבין כמה אתה טועה וכמה הגישה שלך ילדותית. " כי לא בטוח שהוא יאהב אותם... אולי הוא אכן חושב שרק פינק פלויד שווים את הכסף.. ככה הוא חושב וזו זכותו, שום דבר שתגיד לא ישנה את זה. וזה ממש לא קשור כמה ספרים קראת על פינק פלויד..הם עשו מוזיקה.. ומבחינתי מצדי שיהיו מייסדי החמאס..כל עוד יש להם אחלה מוזיקה זה מספיק בשביל להעריך אותם המון, ללא קשר לכמה אתה יודע עליהם. זהו..איי קאם אין פיס!

אני מכיר את

ג'נסיס, קינג קרימזון, יס, קאמל וכל החבר'ה....ואני מאוד מעריך אותם...הם ממש אחלה... אבל עדיין לא הייתי משקיע 90 שקל על דיסק שלהם..

אני מכיר את

ג'נסיס, קינג קרימזון, יס, קאמל וכל החבר'ה....ואני מאוד מעריך אותם...הם ממש אחלה... אבל עדיין לא הייתי משקיע 90 שקל על דיסק שלהם..

דדאלוס

New member
רגע, לא הבנתי

מי דיבר על 90 ש"ח? מחיר דיסק ממוצע של הפלויד או כל אחד מהחבר'ה הנ"ל הוא בסביבות 40-60 ש"ח, אלא אם כן אתה מתעקש לקנות בטאואר רקורדס. יתכן שלא הובנתי נכונה, ולכן אחדד: ב"גישה ילדותית" התכוונתי לגישה על פיה תשקיע 90 ש"ח על Delicate sound of thunder רק בגלל שהוא של הפלויד, אבל לא תשקיע סכום דומה או הרבה פחות על Signify רק בגלל שהוא של פורקיופיין טרי. או למשל תהיה מוכן להוציא כסף על More רק כיוון שהוא של הפלויד, אבל לא תשקיע אגורה (או פאונד) על Selling England by the pound רק בגלל שהוא של ג'נסיס. בקיצור - לקנות מוסיקה רק ע"פ שם הלהקה/אמן ולא עקב המוסיקה עצמה זו בעיני גישה ילדותית. להתבגר מוסיקלית פירושו להבין שיש אלבומים מעולים של הפלויד ויש אלבומים מעולים של יוצרים אחרים, ולהבין שיש גם אלבומים פחות מוצלחים של הפלויד. לכן, השקעה נבונה היא קודם כל להשקיע באלבומים המעולים - של הפלויד ושל אחרים.

OzzzzzY

New member
אני...

קוראים לי עמרי , אני גר בבת-ים ,עוד שבועיים בן 18. שומע פינק פלויד , לד זפלין , דיפ פרפל , קאמל , ג'נסיס , ג'נטל ג'איינט , קינג קרימסון , קנסס , ביץ' בויז , ליניר סקינירד , ג'ימי הנדריקס , ELP , בלק סאבת' , AC\DC , אריק קלאפטון ,ג'ת'רו טאל , יס , משינה .......והביטלס....יש עוד רבים , בטוח שכחתי....

abarth

New member
שלום לכולם!

אני מתן בן ½23 מחיפה (שלכת, את לא הכי זקנה כאן....). חבר בפורום בערך חצי שנה, מזמזם פינק פלויד מתוך שינה אפילו. שומע גם ביטלס קצת, קצת פורקיופיין טרי, הרבה סאונדגרדן, וגם קצת גרין דיי בשביל הנוסטלגיה. זהו. אההה....ואני גם חולה הגה. מתן.

למעלה