שאלה די בעייתית

masorti

New member
תגידי לשכן החרדי שלך...

לעיין בשולחן ערוך ג',ח': "יש ליזהר שלא ילך איש בין שתי נשים, ולא בין שני כלבים או שני חזירים, וכן לא יניחו האנשים שתלך ביניהם אשה או כלב או חזיר."

טלי1960

New member
תאמין לי שהוא מכיר היטב את הציטוט הזה

הוא רק טען שכל אמרה המבזה בעלי חיים או נשים,אינה מקובלת עליו גם אם נאמרה על ידי "חכמים". הוא אמר לי בלחש באוזן שיש הרבה חכמים שהתגלו כלא באמת חכמים...שששש אני יודעת שהאיש מאמין מאד,דתי מאד,ירא שמיים ומקפיד מאד בהלכות,אך בנקודה זו יש לו חולשה שהוא גם מודה בה. יש לו שש בנות, מה יעשה? לא ילך בחברתן? מסתבר שקורה לעיתים (רחוקות) שגם אדם חרדי ,מפעיל שיקול דעת.

masorti

New member
ודאי ודאי...

ברור שיש לך שכן חרדי שמחליט איזה פסיקות בשולחן ערוך מקובלות עליו ואיזה לא.
את הבלופים האלה תספרי למפעיל שלך מ"חופש".

טלי1960

New member
בינתיים התחושה שלי היא

כי מי שמנסה לכפות דרכו ואמונתו,זה אתה. נורא מעניין איך אדם אינו רואה את הגבנת של עצמו. עצוב נורא. אין לי מושג מי זה חופש, אבל זה ממש לא משנה. הפוסל במומו פוסל. תביט במראה.

masorti

New member
כשאין לך תשובה את עוברת להאשמות ../images/Emo6.gif

מה קשור "לכפות" ו"גיבנת" לענין? את ניסית למכור לי בלוף שיש חרדי שכופר בדברי חכמים ובוחר לו מה"שולחן ערוך" רק מה שנוח לו. אני חשפתי את הבלוף. אני כפיתי על מישהו לעשות משהו? אולי ביקשתי ממך לא ללכת בין שני גברים? אז חלאס לקשקש על "לכפות את דרכו" כדרך להימלט מהודאה שנתפשת באי אמירת אמת.

טלי1960

New member
אינני נוהגת לבלף.

האיש מצא לנכון שלא להשמע לחוק הפוגע בבעלי חיים ובנשים. הוא מודע למה שהוא עושה ואמר שאם זה חטאו בעולם הזה,אלוהים ישפוט אותו על כך והוא מוכן לכל עונש. תחשוב על זה שההלכה אוסרת עליו להלך עם בנותיו...יש לו 6 בנות. כנראה שיש גבול לטמטום.

עינין הכלבים כתוב בדברי חז"ל בספרים הכי קשים

הוא לא הגיע אליהם ומ"מ זו חומרא ופשוט שזה שהוא לא מצא היכן כתוב זה לא אומר שלא כתוב לא הבנתי למה את שואלת אם מותר לאכול עוף עם חלב--אסור

טלי1960

New member
האיש הוך ל"שיעורים" פעמיים בשבוע

הוא מכיר את שולחן ערוך. הוא לא מוכן לחלק המשפיל נשים ולא לחלק הפוגע בבעלי חיים. זו דעתו וזו חריגותו. אני לא הייתי ממהרת לשפוט אותו לחומרה. יש חרדים העושים מעשים נוראיים ולא חשים שעברו עברה, אריה דרעי גנב וקיבל גיבוי למרות ש"לא תגנוב" כתוב באבן...קצת יותר חזק מאשר שולחן ערוך... אבוחצירא גנב גם הוא... שני רבנים נתפסו כשהם מנצלים מעמדם לעשיית מעשים מגונים בנשים שבאו לשאול שאלת רב. רב אחר אנס כמה וכמה נשים(היה בשידור חוקר) ונתפס על חם במצלמה נסתרת. אם ניקח רק את מעט הדוגמאות הללו ונשווה אותם לשכן שלי שאוהב את בנותיו והולך איתן בגאוה וגם אוהב את כלביו ויוצא איתם בכל יום....אני לא בטוחה שדרעי יקדים אותו בגן עדן.

למעלה