שאלה די בעייתית

כמו שאת מבינה...

הרשת מלאה בחבורה של מנפיצנים שאין בינם לבין תורת ישראל שום קשר ר"ל הם לא מבינים מה הם אומרים מביאים ראיות קלושות ואת בגלל שאת לא כ"כ שולטת בחומר קונה תשטויות שלהם חבל החרדים , באם הם לא משתמשים בגומי המדובר לא משתמשים בגלל שהם סתומים במח / לא יודעים הלכה שהרי אין שום הבדל מבחינת העבירה אלא להפך - החמור רק מסכן עצמו יותר משמע עובר על "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" ->מוסיף חטא על פשע באם לא ישתמש באמצעי --> לאן הX ילך והלא היא לא נכנסת להריון (ומה שהתירו לאשתו -שלא ע"מ להביא ילדים- זה כי ע"פ הסוד הוא מביא ילדים רוחניים) חבל שאנחנו מתעסקים בנושאים שכאלה זה לא בריא לנפש

masorti

New member
מזל שיש פוסק דגול כמוך שמתקן את הטעויות...

או בהתחשב בכך שאתה מגדיר כל מה שלא נראה לך כ"מנפיצים", אתה פחות פוסק הלכות ויותר פושק שפתיים.

סליחה

לא התכוונתי אליך בדברי (יש דגש בבי"ת וקוראים אותה BE) על המנפיצים אתה רק שמת עצמך לדוגמא כאשר הבאת ראיה ממקור שלא לוקחים ראיה אל תעלב

masorti

New member
כשמעליבים אותי אני נעלב...

אתה התייחסת לדברי כאל הנפצה, ואי לכך הבהרתי מה אני חושב בענין. להבא תתייחס קצת יותר בנימוס לבני הפלוגתא שלך. נ.ב. בודאי שלומדים הלכות מהגמרא. וכי הפוסקים המאוחרים דילגו על הגמרא והמציאו את ההלכות ממוחם?

יחי ההבדל הקטן

ביננו לבין הפוסקים (אני רואה שחסר לך הקדמות) ומ"מ הפוסקים למדו את כל הגמרות ופסקו (ולנו נשאר לקיים מה שפסקו)(ולא להוציא עוד הלכות/איסורים/היתרים מן הגמרא שהרי היא מלאה מחלוקות(למראית עין)) אל תעלב הדודה באה עם הנפצה מפורום אחר ועליהם דיברתי בעיקר (כמו גם על כל מנפיץ באשר הוא)

masorti

New member
לי אולי חסרות הקדמות...

אבל לך חסר מרכיב מסוים שקדם לתורה. נ.ב. את ההנפצה מהפורום האחר הדודה שמעה שם ממני. (אני מדבר על אי האיסור המוחלט ולבישת השחורים) אז חזרנו לכך שאתה מעליב אותי. בבקשה... תשתדל לכתוב הודעה שלמה בלי להעיר מה חסר לצד השני או מה דעתך על אמירותיו.

אל תתיחס אל

צורת ההתבטאות שלי אני מתרגז כאשר אני רואה שמטעים את העם תן לי להבין מהי הנפצתך האם אמרת שמותר (הלכתית) באיזשהוא אופן ליהודי ללכת לזונה (בת זו__)

masorti

New member
בוא ונבדוק את עדותו של הרב יצחק עראמה...

על המצב קרוב לזמן גירוש ספרד: "וכמה פעמים נתחבטתי על זה, על אודות הנשים הקדשות [=פרוצות], שהיה איסורן רופף ביד שופטי ישראל אשר בדורנו. ולא עוד, אלא שכבר יאותו בקצת הקהלות ליתן להם חנינה ביניהם. גם יש שמספיקין להם פרס [=קצבה] מהקהל, כי אמרו: כיון שמצילות את הרווקים או הסכלים מחטא אסור אשת איש החמור או מסכנת הגויות. מוטב שיעברו על לאו זה משיבואו לידי איסור סקילה או סכנת שריפה." בקיצור: היו קהילות שבהן היתה זנות ממוסדת בתמיכה כלכלית של ראשי הקהילה (קרי: באישור רבניה). כנראה שרבני אותן קהילות חשבו שיש צד להתיר הלכתית את הזנות.

המשך דבריו..

"ואני דנתי על זה פעמים רבות לפניהם ולפני גדוליהם, והסברתי להם שהחטא הגדול אשר יעבור עליו איש איש מבית ישראל בסתר, ושלא לדעת הרבנים, וברשות בית דין, חטאת יחיד הוא, והוא שבעוונו ימות על ידי בית דין של מעלה או מטה"

masorti

New member
זו היתה דעתו..

אבל הנקודה היא שהוא מעיד על כך שהיו קהילות בהן היתה זנות ממוסדת באישור הרבנים.

arriy80

New member
כמדומני שנסחפת קצת...

>זנות ממוסדת באישור הרבנים< היתה זנות בהעלמת עין של הרבנים, בכוונה להציל את העבריינים מאיסורים גדולים הרבה יותר, ואף ממוות (עיי"ש בהערה). (לגבי ה"קצבה" המוזכרת שם, לדעתי מדובר ב"תמיכת קיום" כמו לחסרי מקצוע. לא נראה לי שהעבריין היה מביא קבלה מהזונה והיה ניגש לבית דין והם היו מסבסדים לו את עבירתו) בכל אופן, נראה מהדברים שם שגדולי ישראל לחמו בתופעות אלו, ולא מצאו כל מקום להיתר. מסתבר שה"היתרים" שמצאו להם ראשי קהילות לא היה מבוסס.

המאמר רק אומר שחלק מהיהודים נסחפו לשיטת

הנוצרים שהתירו וידוע שבפעם האחרונה שיהודים נסחפו אחרי תרבות הנוצרים מתו 6 מליון דעה של רבנים מעטים ולא כ"כ חכמים (שכן הם נסחפים אחר דעת הנצרות) אינה נחשבת

טלי1960

New member
בשואה מתו המון רבנים ובני ישיבות

וגם נשים צנועות וחסודות. לאמיתו של דבר הם מתו ראשונים... בבקשה אל תעשה זילות לשואה כדי להדגיש משהו שאינו מדויק ואנא,אל תרקוד על דם המתים. גם מכוער וגם לא מוצדק. זה מזכיר לי את עובדיה יוסף השבוע שטען כי חיילי צהל מתו במלחמה כי לא הניחו תפילין... האיש מפיק פנינים בקצב האור...

אני לא רוצה

להגרר לויכוח על השואה וכן על הרב עובדיה (וידוע שאנשים כשרים נהרגים בגין עוונות אחרים --> יש מצב כזה ע"פ תורת ישראל וזה פשוט להשולטים בתחום)

masorti

New member
אתה פתחת את הויכוח על השואה...

בהערה חסרת הטעם שלך על כך ש-6 מיליונים מתו בגלל ההתרחקות מהדת. עדיף שתזכור את האדמו"ר מבעלז שברח מהונגריה בינואר 1944, ובנאום הפרידה שלו הבטיח לחסידיו (למעשה אחיו הבטיח בשמו) שלא יאונה ליהודי הונגריה כל רע. חודשיים אח"כ הנאצים נכנסו להונגריה ושלחו את יהודיה לאושוויץ.

אני לא מכיר אדמור

ואיך אפשר להבטיח דבר אם הוא לא נביא? עוד כידוע אנשי הדתיים שבאירופה לא תמכו בעליה לארץ (אמרו רז"ל שאדם הדר בחו"ל כאדם שאין לו אלוהה) מורי ז"ל פגש אדם שהדתיים/חרדים עשו על משפחתו חרם (הם היו מוכרי בשר) על זה שתמכו בעליה לא"י ודי

masorti

New member
את הרב אהרון רוקח מבעלז אתה מכיר?

זה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%AA_%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%95%22%D7%A8_%D7%9E%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%96_%D7%9E%D7%94%D7%95% מהונגריה והציל את נפשו, אך המליץ לחסידיו להישאר. כל הדיון על העליה לארץ לחלוטין לא רלוונטי. בינואר 1944 הנאצים שלטו בחצי אירופה, והונגריה היתה גרורה שלהם. וכמו כן היתה סכנה מוחשית שהנאצים יפלשו להונגריה בכל רגע בגלל התקדמות החזית הסובייטית ונסיונות הונגריה לצאת מהמלחמה. לכן יציאה מהונגריה היתה ענין של פיקוח נפש ממש, ומותר לשם כך להפר את כל האיסורים. (וממילא לא דובר על עלייה לא"י אלא נסיעה לארה"ב למשל)

טלי1960

New member
וואו...מחריד.

שלח אותם למות והעיקר שלא יעלו לארץ הקודש? איך הוא חי עם עצמו הרב הזה?

masorti

New member
לא קשור לארץ הקודש...

לארה"ב הוא כן המליץ להם להגר?

למעלה