שאלה הפוכה לסקר של מיכל

גלעד63

New member
כלומר שיש איזה מישהו שם למעלה

שאתם מגישים לו פעם בחודש, נניח, רשימת דרישות והוא עובר עליה ומממן את מה שנראה לו מספיק חשוב ועל היתר אתם מוותרים?

isaacm

New member
דיון מוזר, וטונים מוזרים

טוב, נו, מילא, אולי זה פשוט אני. לדעתי יש כאן, לאורך כל הדיון על עקרון המשיכה (The Attraction Principle) התבססות על תובנות לחלוטין הפוכות. AP טוען שאנחנו מושכים אלינו את מה שאנחנו. העבודה שלנו היא להפוך להיות אותו דבר שמושך את הדברים שאותם אנחנו מעוניינים להשיג, לקבל, להתחבר וכד'. מי שצפה בסרט (כולו או חלקו) והבין משהו אחר, חבל, התובנה בהחלט בעלת משקל. AP עובד כיום אצל כולנו, כל מה שמוצע לנו זה לקחת משהו שעובד ולתעל אותו לתועלתנו. וכן, זהו תחום שנלמד כבר לפני שנים בבתי ספר לאימון, זה לא משהו חדש שהומצא זה עתה. ומה שכתבתי לגבי המוזרויות, מתנצל בפני כל מי שזה פוגע בו, פשוט מוזר לי לנהל שיחה עם מאמנים בטונים כאלה. כפי שכתבתי בתחילת דברי - זה רק אני . . . שבת שלום איציק

גלעד63

New member
מכיר את העיקרון

אבל עד היום, להוותי, עוד לא פגשתי מישהו שזה ממש עובד בשבילו ברמה הפרקטית, היומיומית. הנה בא אריק ונתן דוגמא קונקרטית של זוג שממש חי ככה - לא תרשה לי לחפור קצת, גם במחיר הצגתי כבור ועם הארץ? אבל ממה שכתבת הבנתי משהו יותר עמוק - זה בכלל לא קשור למה שקורה במציאות (הרי על כולנו נופלים מדי פעם, נרצה או לא נרצה, סכומי כסף בלתי צפויים) זה סתם עניין של נקודת השקפה, כלומר שאת אותו סיפור על הכנס והכסף אפשר היה, באותה מידה של שכנוע, לספר הפוך. צדקתי?

נכון אנחנו חיים ככה..

לא רק בכסף.. בכל דבר.. אפילו בדברים "קטנים" יומיומיים.. בלמצוא מקום חנייה בדיוק איפה שרצינו.. בלהגיע לספר ומייד יש מקום.. זה לחשוב על אנשים ולהיפגש איתם ברחוב או שהם הרגישו צורך להתקשר פתאום.. זה שמזג האויר מתאים בדיוק לטיול שרצינו... זה שהגשם מפסיק בדיוק בזמן שאני הולך מהבית לאוטו.. זה שרציתי לעשות קורס מסויים.. ומייד מתקשרים אלי חברים ומציעים לי את הקורס בלי שאפילו דיברתי איתם.. חיים מדהימים.. כדאי גם לך .. אור ואהבה

מה השאלה?

האם יש מישהו למעלה שמחליט בשבילנו מה נקבל? לא משנה אם יש מישהי למעלה או לא.. אני מחליט מה אני אקבל.. לא היא.. אני יוצר את החוויות שלי לא הוא.. ולכן זה עובד.. אני לא מגיש רשימת בקשות.. אלא רושם לעצמי רשימה של דברים לברוא.. בריאה היא לא פעולה פיזית.. אך התוצאות שלה פיזיות אור ואהבה

גלעד63

New member
אתה יכול, אם תרצה, לברוא לעצמך

פנטהאוז של מיליון וחצי דולר ברמת אביב ג'?

isaacm

New member
ברמה הפרקטית זה עובד

בין אם אני רוצה שזה יעבוד ובין אם לא. המציאות היא אותה מציאות בין אם תפסתי את כולה (שזה פשוט לא קורה) ובין אם תפסתי רק את חלקה. המציאות היא אותה מציאות בין אם אני ראיתי אותה או אתה ראית אותה. אבל אין לי ספק שכאשר מישהו ינסה לגלות את פרטי המציאות שאתה ואני ראינו - יהיה לו ברור שראינו שני דברים שונים. מכיר את הביטוי "What goes around comes around"? זה הרי לא איום. זו המציאות. מכיר את הבחור שמגיע לעבודה מלא התלהבות מהיום הראשון, בטוח שמקום העבודה החדש שלו מלא אנשים אחד אחד נפלאים, וכולו מלא ציפיות להכיר את כולם? איך הוא נראה אחרי שבועיים במקום העבודה? איך מתייחסים אליו? מכיר את הבחור שמגיע לעבודה מלא חששות ביום הראשון, בטוח שמקום העבודה החדש שלו דומה למקום העבודה הקודם שלו, וכולו מלא ציפיות לפגעי החבר החדשה? איך הוא נראה אחרי שבועיים במקום העבודה? איך מתייחסים אליו? מתי התקשרת פעם אחרונה לקבל שירות? אני מתכוון שירות שאינו ממש בסטנדרד של השירותים שהחברה מספקת, אבל בהחלט שירות שהיא חייבת לספק. האם שמת לב שכאשר אתה מתקשר וברור לך שנציגי השירות מחכים רק לשיחה שלך, ומעוניינים רק לעזור לך להשלים את השיחה לאחר שבאת על סיפוקך המלא, המציאות תואמת את הציפיות שלך? וכמעט לא משנה כמה מורכבת הבקשה שלך? האם שמת לב שכאשר אתה מתקשר וברור לך שנציגי השירות ממש עסוקים בעצמם והשיחה שלך היא פשוט עוד נידנוד בשבילם, ומעוניינים רק להיפטר ממך כדי לחזור לעיסוקיהם בהקדם האפשרי, המציאות תואמת את הציפיות שלך? וכמעט לא משנה כמה פשוטה הבקשה שלך? אלה התגלמותו של ה - AP. אולי, ברמה קצת יותר פילוסופית, הייתי מתייחס ל - AP כמו לחוק כלים שלובים. אנחנו משתמשים בחוק כלים שלובים כדי לשפר את חיינו (ראה ערך קומקום חשמלי ועמוד מים שמראה כמה מים יש בו). לא מגדירים את החוק. אנחנו מייצרים כלים ומיכשור שמשתמשים בחוק לשפר את איכות חיינו. לא מגדירים את החוק. AP גם כן, כמו חוק כלים שלובים, קיים במציאות. אם נלמד כיצד לנצל אותו לתועלתנו - דיינו. בשביל שזה יקרה, אנחנו צריכים להבין במה מדובר. לא בטוח - מקווה שכך זה יותר ברור. לי בהחלט ברור שה - AP אינו מובן או בהיר לרוב האנשים. בברור AP הוא תיאור של המציאות - לא של נקודת השקפה. איציק

גלעד63

New member
אבל זה החלק הקל

זה שהציפיות שלנו מתבטאות באופן התנהגותנו ובכך "מושכות" את מי שבא איתנו במגע למלא אחר ציפיות אלה, ולו באופן תת מודע, נסתר, היכול להיתפס אצלנו או אצלו כניסי - עם זה אין לי בעיה. הבעיה שלי היא הקפיצה לתחום המיסטי ממש - הרי אותו אדם שנכנס למכוניתו בדיוק מול הקולנוע לא תיקשר עם אריק ודורית בשום דרך קונבנציונלית - אין לו שום דרך לדעת שהם מסתובבים עכשיו, מרוכזים כל כולם במציאת חניה נוחה. וזה שזה עובד זה בעיני גליק קטן מאוד, כמו שאמרה האם השכולה - וואלה, בדיוק הלילה חלמתי שהוא נפגע - מותק, את כל לילה חולמת שהוא נפגע, כמו עוד אלפי אמהות שבניהם יחזרו בחיים, ובמקרה הזה צדקת.

isaacm

New member
זה קצת יותר מזה

זה יותר מאשר הציפיות שלנו. גם התחושות, החששות, המאוויים, השאיפות, האמונות וכל שאר חלקי סלט הירקןת והפירות שמרכיב אותנו משתתף בארוחה הזו של ה - AP. זה באמת נחמד ש"רואים" שזה עובד. אבל אותי באופן אישי (גם מבחינת הגישה) זה לא ממש מעניין. כיון שבחנתי את הרעיון ואני מבין שהוא עובד, ואני מבין איך הוא עובד, מה שמעניין אותי זה מה כדאי לי לעשות כדי לנצל את ה - AP לתועלתי האישית בצורה הטובה ביותר. ולכן, כמו בכל דבר אחר בחיים, אין לי בעיה עם זה שמישהו רואה בזה דבר מיסטי. המקום היחיד שיכולה להיוצר בעיה עם הבנה שגויה של העניין הוא כאשר אני מוסמך לאמן אימון מבוסס AP ובא אדם ובלי להבין במה מדובר מתחיל להסביר את פילוסופיית החיים שלו לגבי AP. ואם זה נשמע מיסטי וכד' אז אני שלמדתי לא רק מה זה, אלא גם איך עובדים עם זה, הופך להיות "מיסטי" בלי שיהיה לי מקום כלשהו להסביר כמה שזה לא מיסטי. בכלל יש לי בעיה קשה עם אנשים שמסבירים אותי, במקומי. או את מה שאני עושה, באותו עניין. כמו כל בעיה אחרת שאני נתקל בה, בדרך כלל כשיש את הסבלנות - הבעיה לא בהכרח דורשת התמודדות ישירה (וזה לא מיסטי
). אסכם: החלק הקל הוא העובדה ש - AP עובד וזה לא תלוי בכלל במה שנחשוק, נרצה, נעשה או נחלום. זה פשוט תיאור של מציאות קיימת. החל הקשה הוא להבין איך הוא עובד ומה אפשר לעשות כדי לנצל את התובנות הללו לתועלתינו. מה אתה אומר? איציק

Yin

New member
אמרת" מוסמך לאמן אימון מבוסס AP"

יש כזו הסמכה? על דעת מי?

isaacm

New member
אכן אמרתי

תהיה כזו הסמכה. יתקבלו ללימודים מאמנים מוסמכים או כאלה שמתעתדים לקבל את הסמכתם לפני תום הלימודים. ההסמכה תוכרז ככל הנראה לקראת סוף אפריל. הלימודים יתחילו בסמוך, כנראה בתחילת מאי. ההסמכה לא תתקיים בארץ. והיא מתקיימת בבית ספר מוכר ללימודי אימון. איציק

גלעד63

New member
אל תיפגע, איציק

אבל זה בערך מה שאמר לי הרב בכנס האחרון של חזרה בתשובה שהייתי בו, רק שהוא בחר לנסח את זה ככה - החלק הקל הוא העובדה שאלוהים קיים וזה לא תלוי בכלל במה שנחשוק, נרצה, נעשה או נחלום. זה פשוט תיאור של מציאות קיימת. החלק הקשה הוא להבין איך אלוהים עובד ומה אפשר לעשות כדי לנצל את התובנות הללו לתועלתינו. שניכם טוענים שיש בידיכם איזו תורת סוד נסתרת שתרעיף עלי רוב עושר וטובה אם אלמד ואשתמש בה ואף אחד מכם לא מצליח להסביר את התורה הזאת באופן כזה שאני, כאדם רציונלי, אוכל להבין ולקבל אותה. ההבדל הוא שמאמיני AP יש מעט ואנשים דתיים יש הרבה - אם כבר להאמין, לא עדיף ללכת עם הרוב? אבל לא זו הנקודה - הנקודה היא שמחשבות טובות וחיוביות הן דבר טוב ונהדר ורצוי מכל בחינה אפשרית גם בעיני, כאדם רציונלי - למה, כדי לשכנע את אריק ודורית, נניח, שכדאי להם לחשוב חיובי צריך בכלל לגרום להם להאמין בתורת סוד נסתרת כזו?

isaacm

New member
אימון לחזרה בתשובה: רעיון חיובי ../images/Emo13.gif

אני לא טוען שיש בידי איזושהי תורה. לא תורת סוד, לא תורת אימון אישי, לא תורת הבנת האדם, לא תורת תהליכים חברתיים - פשוט שום תורה בכלל. תראה, כיון שהרקע שלי הוא חרדי, נושא החזרה בתשובה לא כל כך מבהיל אותי. אני יכול להבין מה אתה מנסה לומר מתוך ההתנהלות של רבים וטובים בעניין החזרה בתשובה, ולכן - אתייחס לנקודה שציינת, ברשותך. מחשבות טובות וחיוביות אינן מעניינו של אימון, ובכנות גם אותי לא כל כך מעניינות. רצוי, נהדר - הם ביטויים שאני מייחס לדברים אחרים - ממש לא למחשבות טובות וחיוביות. אני לא רוצה לשכנע אף אחד לחשוב בצורה חיובית. (במיוחד לא בצורה בה משמש הביטוי "חשיבה חיובית" במקומותינו). מי שמבין את עיקרון המשיכה ואת הקשר שלו למציאות היום, יכול לפעול מתוך התובנות הללו היום. מי שיבין את עיקרון המשיכה ואת הקשר שלו למציאות מחר, יוכל לפעול מתוך התובנות הללו מחר. מי שלא יבין את עיקרון המשיכה ואת הקשר שלו למציאות, לא יוכל לפעול מתוך התובנות הללו. אני, באופן אישי, חושב שזהו עוד ארגז כלים ולא יותר מזה. ההתלהבות סביב העניין מאד מעניינת אותי (אני נתקל מדי פעם במספרים - זה מעניין כמעט כמו התופעה של הרי פוטר), וזהו.

הערת צד

ישנה מסעדה בתל אביב שעובדת בצורה הזו תאכלו ושלמו כמה שבא לכם .. והפלא וואפה (עם שוקולד) הם כבר קיימים כמה שנים טובות.. כך שלך תדע, אולי זה יכול לעבוד. מיקי

../images/Emo45.gif

אני ואתה גם מכירים מקום בו אנשים מחליטים בסיום אם היה שווה להם.. ויכולים לקבל את הכסף חזרה.. זה עובד.. ברגע שבאים משפע.. אור ואהבה

גלעד63

New member
הייתי חבר פעם

בגוף שנקרא קהילת סינקופה שאחד המיזמים היותר מעניינים שלו היה סוג של סחר חליפין - כל חבר הציע שירות בתחום התמחותו וכנגד הזמן שהשקיע היה זכאי לקבל שירותים מחברים אחרים. לא כל כך עבד, למיטב ידיעתי.

מכר שלי היה שם גם

ולדעתו הקהילה הזו לא עבדה כ"כ טוב בגלל פוליטיקות פנימיות.. מיקי

גלעד63

New member
יכול להיות

לא נכנסתי מספיק לעומק שם. אבל הסיבה, לדעתי, שהפרוייקט הספציפי ההוא לא צלח היא פשוט כי לאנשים נראה לא ראוי לבקש שירותים "בחינם" ממי שהם לא מכירים.

למעלה