תשובות
ברשותך אני אענה סעיף סעיף ע"מ שאוכל להיות הכי ממוקד עבורך ועבורי: ""האם לדעתך יש מדד שאפשר לשקול למולו את ההצלחה של המאומן?"" התשובה הינה - כן, אפשר למדוד כמעט הכל! בנל"פ כאשר בונים מטרה בנויה כהלכה או
מטרת עוצמ"ה+ (עייני במאמר) עושים את זה כדי לדעת בדיוק באם המאומן הגיע למטרה שלו. עכשיו, ישנן שתי סוגי מטרות: מטרות פיזיות (בן/בת זוג, ספר כתוב, צמיחה של 45% במכירות, להפסיק לפחד ממעליות/טיסות/עכבישים/ג'וקים/גבהים (שימי לב שזו לא מוגדרת כמטרת עוצמ"ה+), למצוא עבודה וכו') מטרות ערכיות - להרגיש יותר מאושר, לאהוב את עצמי יותר, יותר ביטחון עצמי, יותר כריזמה וכו' גם למטרות הערכיות ב NLP מוצאים דרך כיצד להגדיר אותן בעולם הפיזי, המוחשי, המדיד דרך שאלות כגון: "כיצד תדע שיש לך יותר כריזמה?" "מה יקרה לך בחיים? כיצד תתנהג? כיצד הסביבה תתנהג אליך? מה יהיה שונה? מה יודיע לך שיש לך יותר כריזמה?" (מה גם שמטרה כגון "יותר כריזמה" כבר בעייתית מכיוון שהיא א. מדברת על יחסיות, ב. עושה הנחה מוקדמת שיש לו כבר משהו בכריזמה ו/או שהוא יודע כיצד כריזה באה לידי ביטוי (מה שלא תמיד מדוייק - כוונתי כאן, שהגדרתו לכריזמה איננה אפקטיבית עבורו)) ""שהרי גם אם הוא טוען כי השיג את המטרה שלשמה הוא בא - אין לאיש כל יכולת למדוד את זה בפועל,כמו שאין יכולת למדוד בפועל אם הוא טוען כי לא השיג את המטרה."" כאן יש מידת מה של אמון באדם - אם הוא טוען שהוא השיג את המטרה שלשמה הוא בא, מי אני שאומר אחרת.??? זה יהיה התנשאות מצידי. - אותו כנ"ל אם הוא טוען כי לא הגיש את המטרה לשמה הוא בא. ולכן חשוב מאוד לדעת לקבוע מטרות בצורה האפקטיבית ביותר. ""ומה קורה אם המאומן טוען שלא הצליח ב-100 אלא רק ב"חלק", - האם המאמן יטען כי הכלים ניתנו - הכל בוצע על פי כתבי וחוקי האימון ויחד עם זה, עדיין אין המאומן שבע רצון . ואז מתחיל דיאלוג סביב ניואנסים."" בשורה התחתונה, אם הלקוח לא יצא מרוצה - בסופו של עניין הוא א. לא יפנה אליך עוד לקוחות, ב. עלול גם ללכלך עליך.. האם כל הלקוחות יוצאים מרוצים - ממש לא. קורה לא פעם שיש תהליכים שהלקוח לא יוצא מרוצה מהם... כאן יש מספר אופציות א. להחזיר ללקוח את הכסף או את חלקו ב. לחבר את הלקוח למאמן אחר ולדאוג למחיר מיוחד/מסובסד ג. להמשיך את התהליך בצורה שונה ובסכום אחר.. ואני מאמין שיש עוד אפשרויות... ניתן גם לשאול את הלקוח בעצמו: מה הוא מציע?? ""אני מאמינה כי האדם הבא לקבל אימון - אמור לשלם עבור שעת המאמן את המחיר שנקבע על ידי המאמן- עבור העבודה המתבצעת למול המאומן."" מסכים עימך, ולכן חשוב שיהיו מדדים בדרך ולא לסגור תכנית אימון ל-7 שנים (כמו שאני מכיר מספר פסיכולוגים אנליסטים שעושים, ובסופו של דבר מגיע הלקוח אלי ואומר לי "אני יודע למה ואיך אני מקולקל - רק שאין לי מושג מה לעשות עם זה, ואין לי כסף לשלם לעוד טיפולים" (כמובן שזו קיצוניות, אך זה רק להראות רעיון) ""עם זאת אין להקל ראש שיש בכך גם לקיחת מחוייבות אישית לתהליך שהוא- המאומן-בחר לקחת על עצמו מרצון חופשי."" לחלוטין אין להקל בזאת ראש - זהו חלק אלמטרי מתהליך האימון - לכן אני מפטר מאומנים שלא מתאמנים. ""לא עורכי דין,ולא רופאים מתחייבים לאף אחד שבא אליהם כי הם יצליחו במשימתם איתו,בדיוק כמו שהוא רוצה,ולשביעות רצונו המלאה...ההיפך ! הם לא מבטיחים דבר."" תלוי בעו"ד וברופא: מנתחים פלסטים מתחייבים על תוצאות! עורכי דין מהסוג שאומר לך שתשלמי לו אחוזים מהפיצויים הינם אלו אשר מבטיחים תוצאות (מצד שני יש כאלו שיראו שלתיק אין הרבה סיכוי ועדיין יקחו אותו ויקחו שם כסף מהלקוח - כי זו הדרך שבא מתנהל השוק) לגבי רפואה בבתי חולים - נכון, הסיפור שונה... ""האם באמת אפשר לדעת??"" אז כפי שאמרתי - כן אפשר מיקי