שאלה חשובה

שאלה חשובה

דבר ראשון, שיהיה לכולם יום עצמאות שמח ומלא בשר (חוץ מלצמחונים) דבר שני- ברצוני לשתף אתכם בשאלה שמטרידה את מנוחתי בזמן האחרון. אני שוקד בימים אלה על הלימודים לבחינה הפסיכומטרית בתקווה להתקבל לאחת הפקולטות לרפואה, אך הבעיה היא שאני נושא על גבי שרץ לא קטן (לפחות בנוגע לקבלה לרפואה)- פרופיל 21. אם לספר על רגל אחת את נסיבות הפרופיל, אז ככה: שובצתי ליחדיה לוחמת אם פרופיל 82. לא הייתי מרוצה מהשיבוץ, ניסיתי לעבור לתפקיד תומך לחימה בדרכים קונבנציונליות, אך ללא הצלחה. באיזשהו שלב בטירונות, כשסמטאות חברון כבר חיכו לי מעבר לפניה, ולאחר שיחה טעונה עם המ"פ שבה נאמר לי חגיגית שאני יכול לשכוח מלעבור תפקיד, ושאני הולך להיות חייל קרבי ולאהוב כל רגע, קיבלתי החלטה שבדיעבד אני מצר עליה. ביציאה הראשונה הביתה לקחתי מהספריה שני ספרים על דיכאון שנכתבו ע"י פסיכיאטרים ממומחים, נעלתי את עצמי בחדר, וכשחזרתי ביום ראשון לבסיס כבר ידעתי כל מה שאני צריך על המחלה הזו. תוך פחות מחודש ישבתי לפני וועדה רפואית ונקבע לי פרופיל 21. כמו שאמרתי- בדיעבד אני יודע שזאת לא היתה ההחלטה הכי נבונה שעשיתי בחיי. אם הייתי צריך לעשות זאת מחדש הייתי הולך הדרך אחרת, אבל זה מה שיש. ולעניינינו, איך לפי דעתכם הסיפור הזה משפיע על סיכויי הקבלה שלי לרפואה? אני יודע כמובן שהוא בהחלט לא מוסיף לי נקודות, אבל האם זאת מכה פאטלית או שזה משהו שניתן להתגבר עליו? דיברתי עם המזכירה של הפקולטה לרפואה בעברית שאמרה לי שאפשר להתקבל עם פרופיל 21, שהם מתייחסים לכל מקרה לגופו- צריך לחתום על טפסי וויתור סודיות, לעבור בדיקה של רופא (במקרה של פרופיל נפשי אולי גם פסיכיאטר, אני לא בטוח), ואם הכל בסדר אז הקבלה אפשרית. אין לי ספק שאצלי הכל בסדר, אבל החשש שלי הוא שלמרות זה פשוט לא יקבלו אותי בגלל שלא עשיתי צבא- בלי שום קשר לציונים שלי, או למי שאני. מה דעתכם? אנא הגיבו- במיוחד סטודנטים לרפואה- האם אתם מכירים רפואנים עם פרופיל 21? יש חיה כזאת בכלל? נ.ב- קבלו ח"ח על הפורום. פעם ראשונה שלי פה, והתרשמתי לטובה

nightriders

New member
סוגיה מענינת

אני אישית לא מכיר מישהו עם פרופיל 21 על סעיף נפשי. בידיעונים אכן כתוב שדנים בכל מקרה לגופו, אבל הם חייבים לכתוב דבר כזה , אחרת זה לא יעמוד במבחן בג"צ - השאלה מה קורה בפועל. באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת בן גוריון אכן חותמים על טופס ויתור סודיות רפואית. באוניברסיטה העברית בזמנו אף בקשו את מספרי האישי. לעומת זאת בתל אביב בקשו ממני בסך הכל הצהרה של רופא. כעת עומדות בפניך שתי אפשרויות: 1. לקוות שאכן אין להם דיעה מראש בנושא. תזכור שזה בעייתי כי היום עם הראיונות שיש בכל מקום, יכולים לדחות אותך בלי לתת לך דין וחשבון. 2. אופציה מורכבת שדורשת הכנה מראש- פשוט להסתיר את המידע ולתפור סיפור. ואני אעדיף לא להמשיך לפרט כאן איך אפשר לעשות את זה, כדי שלא יאמרו שאני מעודד השתמטות- מה שלא נכון בכלל. אני פשוט לא חושב שיש לי זכות לשפוט אנשים שהיו במצוקות/לחצים שבהם אתה היית כי אני בעצמי לא יודע איך הייתי מתנהג. יש גם אפשרות של לימודים בחו"ל כמובן

קודם כל ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

העניין של קבלה לרפואה עם פרופיל 21 הוא עניין די מעורפל ולא ברור. אמנם האוניברסיטאות מצהירות רשמית שניתן להתקבל עם פרופיל 21 לרפואה, אבל מצד שני די ברור שזה יכול לפגוע בקבלה שלך. לפי מה שאני מכירה, זה באמת תלוי בכל מקרה לגופו וגם תלוי באופן שבו אתה מציג את העניין. יש אנשים שהתקבלו לרפואה למרות שיש להם פרופיל 21 ולמרות שלא עשו צבא, ואני מניחה שזה בעיקר בגלל שהם הגיעו לראיון מוכנים עם תשובות ובטחון עצמי בנוגע לעניין הזה. אז לדעתי, כשתקופת הראיונות תתקרב, פשוט תתחיל להכין את עצמך נפשית לעובדה שהולכים להציק לך על העניין הזה בראיונות. תהיה מוכן לזה שמאוד סביר שיתקפו אותך על זה וינסו לחזות את כישוריך כרופא על סמך העבר שלך עם הצבא. תעשה סימולציות של ראיונות, תנסה לחשוב על כל דרך שבה הם יכולים לתקוף אותך ותתאמן בשמירה על קור רוח ועם זאת מתן תשובות ענייניות שעליהן הם לא יוכלו לתקוף אותך. לעוד קצת מידע, יש קישור בטאגליינס לדיון בנושא. תודה על המחמאות לפורום
מקווה שתצטרף אלינו ושיהיה לך המון בהצלחה. אושרית.

moran f

New member
ואני רק רוצה להזכיר

שזה שאתם מכירים מישהו שלומד רפואה ויש לו פרופיל 21 לא אומר שזה מקרה רלוונטי לשאלה. יש כל מיני סיבות לקבלת פרופיל 21, חלקן גופניות וחלקן נפשיות. אני מניחה שכן מתייחסים לזה אחרת, למרות שבהרבה מקרים כנראה לא צריך. מעשית, בגלל שמה שנעשה (=יציאה על 21) נעשה כבר, נראה לי שהדבר הכי הגיוני לעשות יהיה לנסות ולראות מה יקרה. לשקר לא הייתי מציעה, מסיבות מוסריות ומסיבות פרקטיות.

1המתנה

New member
אין 21 גופני. לא קיימת חיה כזאת.

24 - זה פטור מהצבא בגלל בעיה גופנית יש מישהו אחד שלומד רפואה שנה א בטכניון ויש לו פרופיל 21 נפשי, אבל יש לי הרגשה שהוא התקבל בגלל שלא בדקו את התיק שלו כמו שצריך והוא טרח להסתיר את זה טוב טוב..

moran f

New member
ממש לא

24 זה פטור זמני משירות בטחון. 21 זה פטור קבוע משרות ביטחון (והסיבה - גופנית או נפשית - לא מצויינת בענק איפשהו). באתר צה"ל אפילו לא מדברים על נפשי או גופני - הכל זה פרופיל רפואי. אפשר לראות כאן.

nightriders

New member
את מכירה משהו שהתקבל עם 21 נפשי?

כי 21 רפואי יש הרבה , זה לא נחשב

לא מכירה מישהו כזה

אבל זה לא אומר שאין כאלה. נכון שזה לא כמו 21 רפואי, אבל עדיין, אני חושבת שזה מאוד תלוי בסעיף הספציפי וגם במצב של המועמד בראיון הקבלה עצמו.

nightriders

New member
אין סעיפים עם שמות טובים...

לכל סעיפי הליקוי הנפשיים יש פענוחים "מפחידים" שאין ביניהם ובין מצבו של החייל שום קשר, ובכלל זה נאורוזה, פסיכוזה, פסיכופתיה והתמכרות, ועוד איזה שניים שאני לא זוכר. ויש בהחלט חשיבות אם אי פעם התקבל מועמד עם סעיף נפשי מוצהר. כי אם מעולם לא היה דבר כזה- זה בהחלט מהווה קונטראינדיקציה רצינית. הם די מקובעים שם.....

ברור שיש חשיבות אם מישהו התקבל

עם סעיף נפשי. מה שאני אמרתי זה שהעובדה שאני ואתה לא מכירים מישהו כזה, לא אומרת שזה לא קיים. ובכל אופן, עד כמה שלסעיפי הליקוי יהיו פענוחים "מפחידים", אני חושבת (מקווה) שעדיין ליושבים בועדות הקבלה יש קצת שכל והם לא יפסלו על הסף מישהו עם סעיף ליקוי נפשי, אלא ינסו לבדוק את המקרה קצת יותר לעומק. אופטימיות זה דבר מאוד חשוב בחיים, אתה יודע...

nightriders

New member
למה להם?

איזה אינטרס יש שם למישהו לבדוק דברים לעומק? זה לא שיש מחסור במועמדים. לאנשים במצבים כאלה יש גישה של "למה לי להתחיל להכנס לזה כשאני יכול להמנע" . וחברי ועדת הקבלה הם אנשים בדיוק כמו כולם, לא יותר טובים מאף אחד. ואין כאן קשר לאופטימיות. הבחור הציג דילמה והשאלה איך לתקוף אותה. חשוב לזכור שזה לא תלוי רק בו, יש כאן אלמנט מסוים של הימור.

יש אלמנט של הימור בכל ראיון קבלה

גם בלי הקטע של פרופיל 21. אני כבר שמעתי על אנשים שדחו אותם כי הם הציגו את עצמם בתור "ספורטיביים מידי" או אנשים שירדו להם לחיים כי הם לבשו מותגים ועוד אינספור סיפורים. בדיוק בשביל זה צריך אופטימיות. אם תבוא לראיון עם מחשבה שידחו אותך בגלל כל סיבה שהיא, זו תהיה נבואה שתגשים את עצמה. אז נכון שכאן הסיכויים הם קצת פחות לטובתו, אבל זה עדיין תלוי גם בו ובאיך שהוא מציג את העניין, במידה והנושא בכלל עולה בראיון. לפי איך שאני רואה את זה, כל מה שהוא יכול לעשות זה להכין את עצמו לעובדה שיש סיכוי טוב שהנושא יעלה בראיון ושיתקיפו אותו על זה, ופשוט להכין מראש תשובות שיגרמו למראיינים לחוות עליו דעה חיובית למרות הנושא הזה.

תנסה לעודד במקום לייאש. הבנאדם עשה

טעות , אבל אני בטוחה שיש לו עוד סיכויי אם הוא ידע להתבטא טוב .

nightriders

New member
שיר ../images/Emo23.gif

את מכירה אותי קצת. אני לא מנסה לעודד או ליאש. אני מנסה להיות אוביקטיבי. אני לא חושב שהבחור בקש עידוד , הוא העלה בעיה ובקש לדעת חוות דעת עליה או פתרונות אפשריים. וכן, גם אם זה לא מעודד חשוב שהוא ידע את המצב כדי להערך לכך מבעוד מועד (למשל להתנדב בתקופה הקרובה בפעילות מסוימת כי אולי זה יעזור לו). זה עדיף לדעתי מאשר להגיד לו שזה תלוי רק בו ובאיך הוא יציג את עצמו. כי זה לא בהכרח נכון. ביחוד אם אף אחד כאן לא מכיר מישהו באופן אישי שהתקבל עם 21 נפשי. מעבר לכך לא ניסיתי לשפוט, ואני גם מתנגד לקביעה שהוא עשה בעבר "טעות". כי אי אפשר לדעת כיצד דברים היו מתנהלים.

אז ככה

אי אפשר לדעת אם ועדת הקבלה ניזונה רק משיקולים קרים גרידא , למרות שכך מקובל לחשוב . מה שהבחור יכול לעשות זה להביא אבחון מפסיכאטר שראה אותו כיום ולאמת שהוא בריא נפשית ושאין חשש לבריאותו הנפשית אני חושבת שאנשי ועדת הקבלה מודעים לכך שהיום כל ילד הולך לקב``ן להוציא פרופיל 21 כדי להתחמק מהשירות. ובמאמר מוסגר , אני מכירה מישהי שמחצית משנות ילדותה היתה חולה במחלה ממאירה לא עלינו , אם המון נכויות שהשאירה בה המחלה , וגם חשש כבד להישנות המחלה . וועדת הקבלה לא רצו לקבל אותה. כי חששו איך היא יכולה מבחינה גופנית לתפקד כרופאה , ועל אף כל החששות היא התקבלה וסיימה בהצטיינות . אז מה אתה אומר ?!

nightriders

New member
מה שאני אומר

ברור לחלוטין לכל אחד שמי שיש לו פרופיל 21 אין לו בהכרח בעיה נפשית. כולם יודעים את זה גם חברי ועדת הקבלה. אם הם יפסלו במקרה כזה זה לא בהכרח על רקע נפשי אלא על רקע "חברתי" (כביכול השתמטות מתרומה לחברה), ודוקרא בגלל זה חוות דעת פסיכיאטרית בלבד שהוא כשיר לא תעזור. במקרה הספציפי הזה, דוקא מה שיכול לעזור לו הוא התנדבותו בעבר וזה בהחלט מעלה את הסיכויים. השאלה אם היה לזה תקדים. לגבי הדוגמה שאת הבאת- אני לא מכיר את הפרטים ולכן אני לא יכול להתיחס

moran f

New member
מי שואל דברים כאלה בכלל?

לא רק נפשי, על פרופיל בכלל. למה שזה יעניין מישהו?

malon557

New member
../images/Emo12.gifמה ../images/Emo35.gif באונ' בודקים את הפרופיל

הרפואי? ואם עשית צבא? מה עשית בצבא? וכו'?

למעלה