שאלה חשובה

הסעיף שאני השתחררתי

עליו הוא "מטעמי בריאות". בתוך החלק החסוי מצוין כנראה (אני לא ראיתי את החלק הזה) ש"טעמי הבריאות" הם דיכאון לא פסיכוטי. אבל העניין המרכזי הוא שמעולם לא סבלתי מדיכאון. והשאלה היא האם מה שמפריע לוועדת הקבלה בפרופיל 21 נפשי הוא המצב הנפשי של המועמד בלבד, והאם יש במצבו הנפשי דבר מה העלול לחבל בעבודתו כרופא, או שהם גם לא רוצים לקבל אנשים שלא עשו צבא ללא סיבה מוצדקת. אני מאמין שבסיטואציה של ראיון אני אוכל להעביר את המסר שטעות שיפוט אחת שעשיתי לפני 3 שנים (אם וכאשר אגיע לראיון זה כבר יהיה 4 שנים לפחות) לא מגדירה אותי בתור אדם, ולא רומזת בשום אופן על איזושהי סיבה קנקרטית ומוצקה שמונעת ממני להיות רופא טוב. אבל אנחנו בכל זאת חיים בישראל, עם כל השמרנות הממסדית בכל מה שקשור לשירות צבאי, אז קשה להגיד שאני אופטימי. בכל מקרה, אני לא שוקל לנסות לטייח את הסיפור הזה בראיון. גם בגלל שלהוסיף שקר על שקר לא נראה לי רעיון טוב כל כך, וגם בגלל שאני באמת מאמין במה שכתבתי למעלה.

nightriders

New member
תלוי מי נמצא שם

יכול להיות שיהיו כאלה שגם יפריע להם שלא עשית צבא/שירות לאומי בלי קשר לבעיה רפואית.

morancho1

New member
תגובה עניינית 2

מסכימה עם "ריפר". אני לא אכנס לגורמים ולסיבות שהיו לך עימך הם שמורות. תדבר עם המשבר שהיה לך. אני לא רואה צורך לשקר כי הם יעלו על זה וכבר רימית את המערכת פעם אחת, בסוף מרוב "תיחמונים" תשכח בשביל מה אתה בכלל רוצה רפואה. ועכשיו, הרשה לי לשאול אותך שאלה אחת, לא קלה. רצית להיות בצבא תומך לחימה לא נתנו לך אז פרשת. האם התנדבת במשהו כפיצוי? האם תרמת למדינה בה אתה חי בצורה כלשהי? כי אם לא עשית כך, אני יכולה להגיד לך, בכנות כפי שאתה היית כנה עם הפורום הזה, שאני אישית לא הייתי מקבלת אותך. דבר אחד זה להשתמט מהצבא מסיבות השמורות עימך. דבר שני זה להרוויח מלא כסף ולדאוג לאינטרסים שלך בזמן שחבריך נתנו 3 שנים מחייהם כדי לתרום למקום שבו הם חיים ושגם שומר על חייך בסופו של דבר. צבא זה דבר הפכפך, שאולי לא מתאים לכל אחד, אבל מצפון אישי ללכת ובכל זאת לתרום במשהו, ולו רק מתוך ההרגשה שגם אתה רוצה לתרום את החלק שלך...זה כבר תלוי רק בך ובאופי המצפוני שלך. עם זה תלך לראיון וזה מה שיקבע אם תתקבל כן או לא, לפי דעתי. שיהיה לך בהצלחה.

למורן

לשאלתך- כן, לפני הצבא עשיתי שנת שירות. אחרי הצבא התנדבתי בקיבוץ בערבה במשך 9 חודשים. זה לא שווה ערך, זה גם לא ממש דומה, אבל זה משהו. אבל אני לא חושב שצריך להיות לזה שום קשר לקבלה או אי קבלה ללימודי רפואה. מוסד אדמאי שמכבד את עצמו צריך לבחור מי מבין אלו הרוצים ללמוד רפואה יוכלו בבוא היום להיות הרופאים הטובים ביותר- ולקבל אותם. להתחיל להתעסק בשאלות של למי מגיע יותר לפי קנה מידה של כמה כל אחד תרם למדינה, לדעתי, זה פשוט לא לעניין. כי אם בקבלה לרפואה- למה לא בקבלה לכל פקולטה אחרת? למה לא כשמישהו בא לקחת משכנתא מהבנק? ובנוסף, אינני חושב שאפשר לראות בשירות צבאי או לאומי איזושהי אינדיקציה נאמנה לפוטנציאל של אדם להיות רופא טוב ומוכשר. אם את סבורה אחרת- אנא שתפי אותי. ודבר אחרון- הלוואי אם מה שכתבת היה נכון... אבל לצערי, אני יכול להבטיח לך שמלא כסף לא הרווחתי. ואולי, בעזרת השם, עוד ניפגש במסדרונות הפקולטה. מי יודע? שיהיה בהצלחה גם לך.

morancho1

New member
קודם כל

תבורך. רוב האנשים שאני מכירה שלא עשו צבא(ולצערי יש לא מעט) לא התנדבו בשום צורה אח"כ. בד"כ אותם אנשים מעלים טענות כנגד הצבא: בגלל שהוא לא הומני, או מטעמים פציפיסטים..אבל כשאתה מסתכל לראות איך אותם אנשים עשו את ה"חלק שלהם" בתרומה למדינה, אתה רואה שהם רק תרמו לעצמם. מהבחינה הזאת אתה שונה. איש לא הכריח אותך להתנדב, ועשית זאת בכל זאת ולא מעט אני מורידה בפנייך את הכובע. לגבי השוואתך לאדם המבקש לקבל משכנתא מהבנק לאדם שרוצה להתקבל לרפואה...סלח לי לא מתקבל. אין שום קשר בין הדברים. ועם כל הכבוד- יש הבדל בין פקולטה לרפואה לפקולטה אחרת. אני סומכת עליך שתדע להבדיל בין תיכנות מחשבים ל"תיכנות" אנשים. לגבי שרות לאומי צבאי.. אני לא באה ועושה הכללה חדה. אבל.. מי שלא שירת בצבא וגם לא עשה שירות לאומי וגם לא התנדב בשום צורה שהיא וגם אין לו בעייה אישית חמורה שמצדיקה זאת... מצטערת קשה לי לחוש חמלה כלפיו, כשחבריי זרקו 3 שנים מחייהם בשוחות של עזה, ובזמן הזה מי שלא תרם כלום למדינה בה הוא חי עבד הרוויח כסף, שיפר ציונים ואלוהים יודע מה. אני לא מדברת פה על אנשים שיש להם בעיות אישיות רציניות! שמצדיקות את זה. אני מדברת על פרזיטים. ופרזיטים לא ראויים להיות רופאים.

moran f

New member
"תיכנות" אנשים???

וואו, עם ביטויים כאלה אני מתחילה לתהות אם טעיתי והאם בכל זאת יש דברים כמו "לא ראויים להיות רופאים". חתיכת אולימפוס תפסת פה.

morancho1

New member
ילדה קטנה.

אני מתחילה לתהות, שהעונג שלך בחיים מתקבל רק מפגיעה באנשים אחרים. הייתי בסדר איתך עד עכשיו- אפילו התנצלתי על דברים שלא הייתי צריכה להתנצל בפנייך כדי ליישר את ההדורים- אבל את פשוט לא מוותרת. כנראה שכל כך רע לך בחיים שהמקום היחידי שאת מוצאת פורקן ל"ארס" שלך הוא בפורום החביב שלנו. אני ממליצה לך בחום, לפני שתדברי שוב בסגנונך המוכר והאהוב כל כך פה בפורום, לשמור על השפה ותרבות דיון, ואם את לא יכולה להתאפק, אנא פרקי זעמך בפורום אחר, כאן בפורום קצת מתחיל להימאס לנו.

lernery

New member
אולי תסתכלי על עצמך

זה לא נהיה קצת סדרתי ההתנפלויות האלה על אנשים כאן?

uriler

New member
ומה לגבי לקבוע האם אדם ראוי או לא

ראוי להיות רופא על סמך הדברים הבאים: 1. כתיבה באינטרנט. 2. הכרות מועטה ביותר. 3. אף אחד פה אפילו לא רופא, חלק קרובים וחלק עדיין לא. אז מי שם אותך (או כל אדם אחר פה, לצורך ההגינות) לשחרר לאוויר הצהרות קשות כאלה כלפי חבר פורום אחר? כל אחד מוזמן לחשוב מה שהוא רוצה על חבר פורום אחר ועל התאמתו או אי התאמתו ללימודי רפואה, אבל תשאירו את המחשבות הללו לעצמכם! לזרוק כזו הערה מעליבה ומשתלחת כלפי מישהי שבכלל לא נגעה בך בשרשור הזה, על סמך הכרות מזערית וגם היא וירטואלית, אם את שואלת אותי, זה חתיכת אולימפוס. לילה טוב.

lernery

New member
אני זוכר שמישהיא עשתה בדיוק את אותו

הדבר.. לפני כמה חודשים.. המממ

natalysh

New member
נכון!!

אני מיררתי את החיים למישהי שכתבה עם שגיאות כתיב. אה, אופס, זו לא הייתי אני.

lernery

New member
מיררתי את החיים?

לכתוב הודעה עם משפט אחד? לעומת שרשרת של הודעות שמנסות לשפוט אדם על סמך משפט אחד? (וגיוס כל החברים מהפקולטה למלחמות ןירטואליות מטופשות)

moran f

New member
מתי עשיתי את זה בדיוק?

אני כתבתי שמישהו לא ראוי? המשפט "פרזיטים לא ראויים להיות רופאים" (עם הגדרה יפה וסובייקטיבית ל"פרזיט") הוא לא שלי. אם אני מתחילה לתהות האם אכן יש דבר כזה "לא ראויים להיות רופאים", זה אומר שאני לא חושבת שיש. הבנת הנקרא בסיסית. באמת.

Regina Phalange

New member
לא הבנתם אותה, ויצאתם קצת

מרושעים אם תשאלו אותי.. קודם כל, לעניות דעתי *כולם* טיפסו פה על סוג של אולימפוס כשקראו לפותח השרשור "פרזיט", שכן אין זה מתפקידכם לשפוט אדם שאינכם מכירים על סמך הטעויות הקריטיות בחייו, עליהן הוא מצר. הוא יודע לבד שהוא פעל לא נכון לדעת כולם, לא צריך להשתלח בו ככה. מורן, אני מבינה שכל הנושא הצבאי חשוב לך מאוד, ולכולנו, גם אני הולכת לשרת שם נצח ולא אוהבת "משתמטים", אבל כל אדם ובחירותיו. נושא ההודעה לא היה "האם אתם חושבים שאני בסדר?" ברור לכותב עצמו שהוא לא בסדר, במקרה הספציפי הזה. דבר שני- ההודעה של מורן תמימה וכל השרשור שנוצר כאן הוא בעיה בהבנת הנקרא שלכם. אם כבר מישהו "השתלח" במישהו, זה אתם בה, ולא פעם ראשונה שזה קורה לה על טעויות בהבנת הנקרא. לפותח השרשור- לדעתי ההתנדבויות שלך יכולות להיות פלוס בשבילך, אם תוכל להסביר נכון את השאר. כנות היא הברירה היחידה כאן, ושום דבר לא סגור בינתיים.

../images/Emo45.gif

חברים, תפסיקו עם הרומנטיזציה הזו של המקצוע, רופא אינו שונה מעורך דין, והראיונות נועדו להתעמת עם עודף המועמדים, ותו לא. אני רוצה להאמין שעברנו את הימים התמימים של " הרפואה כשליחות", זה כבר לא נשמע אמין, יותר כמו סיסמת בחירות נדשה. מי שלא עשה צבא, אינו מחוייב להתנדב, צבא זו מסגרת בעייתית, שלחלק מהאנשים עשויה ללא ספק להיות התחנה הסופית לבית הקברות (ויעיד על זה ליצן כיתתי שירה לעצמו צרור בראש לפני שבוע, אדם שמח, אינטליגנט, וחסר בעיות נפשיות עד לרגע הגיוס), ה"חובה לתרומה" נועצת כבר מהביטוי הנ"ל משהו שאינו מתיישב עם הדעת. וג'ני, מה זה השיר הזה לתפארת תל אביב?

lernery

New member
זה לא עניין של רומנטיזציה

זה עניין של פריבילגיה. משפטים אפשר ללמוד במיליון מקומות בארץ, ובעצם אין באמת בעיה להתקבל למקום כלשהוא למי שבאמת רוצה. רפואה, לא. ואם מסננים אנשים ונותנים להם את הפריבילגיה הזאת, שממוממנת בעצם על ידי החברה (בניגוד ללימודי משפטים במכללה או בכלל לימודי משפטים) רצוי שהאנשים האלה גם יתרמו חזרה לחברה. זה לא שמי שלא התגייס יהיה בהכרח רופא גרוע, בכלל לא. פשוט לא מגיע לו, וכל חברה בריאה לא צריכה לתת לו את האפשרות הזאת שעולה למדינה הרבה מאוד כסף.

למעלה