שאלה יותר מדי גדולה... אבל אני חייב

tamarhp

New member
אז סבבה

החרדים יקדישו 3 שנים לצבא והחילונים יקדישו 3 שנים ללימוד תורה. הולך?

vizini

New member
יותר טוב -

החרדים יקדישו 3 שנים ללימודי חול כולל מתמטיקה, פיסיקה, ביולוגיה ואבולוציה, והחילונים יקדישו 3 שנים ללימוד תורה. אבל כולם ילכו שלש שנים לצבא. הולך?

tamarhp

New member
אח שלי למד

בישיבה חרדית והם למדו שם גם מקצועות חול.

מתנדב

New member
ויזיני, זה לא הולך ככה....

איזה מן פשרה אתה מציע לנו, שנלמד שלוש שנים לימודי חול כולל מתמטיקה, פיסיקה, ביולוגיה ואבולוציה, ועוד שלוש שנים בצבא, יחד זה 6 שנים שהחרדים יקדישו, והחילונים יקדישו מתוכם רק 3 שנים?, זו לא פשרה בכלל, אלא אפליה....

vizini

New member
איזה אפליה? תהיו בדיוק כמו החילונים

אולי אתה אומר שלהיות כמו חילונים זה אפליה?

מתנדב

New member
אדוני הציעו לך שלוש שנים תמורת שלוש

שנים, אנחנו החרדים נלך לצבא 3 שנים, ואתם החילונים תלמדו בישיבה 3 שנים, מתאים לך או לא?, אל תערב כרגע לימודי חול, כשם שאני לא מערב לך שמירת שבת, ושאר המצוות, כך אתה אל תערב נושאים אחרים, מדובר כאן בשלוש שנים תמורת שלוש שנים, ותענה לי בכנות, אתה מוכן להסכמה כזאת?, כן או לא?...

vizini

New member
מה פתאום? מדובר בשוויון.

אני מדבר על שוויון בין חילונים וחרדים. אתה מוכן להסכמה כזו? או שנראה לך שהחילונים מופלים?

tamarhp

New member
3 צבא תמורת 3 לימוד תורה

מה הבעיה? הרי הדיון הוא על 3 שנות הצבא, לא על לימודי החול!

vizini

New member
לא. שלש צבא כי זה החוק וחובה

אזרחית. לימוד תורה תמורת לימודי חול. על צבא לא יהיה שום ויכוח ושום משא ומתן.

vizini

New member
לא איכפת לי, ובלבד שיעשו צבא.

פשוט, מקצועות חילוניים גם יעזרו להם להשתלב בחברה ולמצוא עבודות ראויות. זה בסך הכל לטובתם.

masorti

New member
תן להם להחליט מה לטובתם.

התכוונת לומר, שזה טוב יותר לאוצר המדינה. וכידוע, אוצר המדינה נותן פחות ופחות לחרדים ויותר ויותר ל"מעמד הביניים" (קרי: מצביעי שינוי).

masorti

New member
אבל המצב אינו סימטרי...

לימודי הקודש תורמים (לכאורה) לבטחון המדינה, ועל כן שקולים לשירות צבאי. איש אינו טוען שלימודי החול החילוניים הם תחליף לצבא.

ApA1800

New member
למה אם אני הולך לעתודה

שגם תורמת לבטחון המדינה, הרי אני יכול לפתח נשק יותר מתקדם, או להיות רופא שעוזר לחיילים, או בכלל אם צה"ל מאשר ללכת לעתודה זה אומר שהוא צריך אותי בתחום הזה. מדוע אם כך אני צריך לשרת שרות נוסף לשלוש שנות השירות חובה? וזה מבלי להתייחס לשנות הלימוד שלמדתי בשביל לטרום לצבא, ויש להן קשר הדוק לבטחון ישראל. אם אתה מחשיב את הלימודים והשירות אז אני אצטרך לתרום למדינה בין 8 ל-12 שנים. אז אולי נכניס את הסעיף הזה לטרייד? בגלל שהצבא נותן לך ללמוד, תצטרך לשרת יותר שנים?

vizini

New member
בוודאי שכן.

בלי לימודי החול, היה הצבא שלנו נראה גרוע יותר מצבאות המדינות באזור. אני מניח ששמעת על העתודה, על פרוייקט תלפיות ועל עוד אי אילו פרוייקטים דומים.

masorti

New member
בודאי שלא...

אנו עוסקים כרגע בלימודים של נערים בגיל הצבא, כלומר: לימודים על-תיכוניים. וכידוע לך, מרבית החילונים לומדים באוניברסיטה רק לאחר השירות הצבאי. (ולכן, משיקולי קוזאליות, לימודים אלה אינם משפרים את רמת הצבא.) העתודה ופרויקט תלפיות רלוונטיים רק לחלק קטן מהמתגייסים.

vizini

New member
איזה שטויות...

"ולכן, משיקולי קוזאליות, לימודים אלה אינם משפרים את רמת הצבא"??? ברפא"ל, בתעשיה הצבאית, האוירית, באלתא, באלישרא,באלביט,באלאופ עובדים תיכוניסטיים??? תחשוב קצת לפני שאתה פותח את הפה...

masorti

New member
איזה שטויות...

רפאל, התע"ש וכו' הם חלק מהצבא? אני לתומי חשבתי שהם מפעלים אזרחיים המוכרים את תוצרתם בין השאר למערכת הבטחון. אנחנו עסקנו בשירות הצבאי ולא בכלל המגזר הבטחוני. אולי לדעתך כדאי שהחילונים ישרתו 3 שנים בצה"ל, והחרדים (לאחר שילמדו הנדסה) ישרתו 3 שנים כעובדים מן המנין באלתא ובאלישרא? הרי מבחינתך עבודה באלאופ היא תחליף לשירות צבאי. תחשוב קצת לפני שאתה פותח את הפה....

vizini

New member
איזה שטויות...

לא דיברנו על חלק מהצבא, אלא על תרומה לבטחון המדינה (אלה המילים המדוייקות שלך)! דיברנו על מי תורם יותר לבטחון המדינה - לימודים אזרחיים או לימודי קודש. אתה לא קורא את מה שאתה עצמך כותב?

masorti

New member
איזה שטויות...

אתה דיברת על גיוס לצבא מול לימודים למיניהם. הדיון כולו רלוונטי לגבי הצבא בלבד, ולא לגבי התעשיות הבטחוניות. אתה לא קורא את מה שאתה עצמך כותב?

למעלה