שאלה כללית...באילו מקרים

KallaGLP

New member
לא העובדות מטעות. עובדות הן עובדות.

אופן הצגת הדברים עלול להטעות. במקרה הזה, למשל, אין לנו שום דרך לדעת את העובדות. יש את סיפור האם, הוא פונה לרגש של הקוראים ולכן מעורר תחושות חזקות של אמפתיה, אך אינו מכיל שום הוכחות לכך שזה באמת הסיפור האמיתי או כל הסיפור בשלמותו, אין לנו כל דרך אובייקטיבית לדעת אם מה שכתוב במכתבה אלה אכן העובדות. אני לא אומרת שלא, כי ברור שבחיים יש מקרים של חוסר צדק משווע, אך אני פשוט לא יכולה להיות בטוחה שבמקרה הספציפי הזה כן, כי גם ההורים עלולים להיות מניפולטיביים ולהציג את הדברים כפי שנוח להם או מנקודת מבטם הסובייקטיבית, ואין לי כל דרך לדעת. אני לא ממהרת לשפוט ולחרוץ דין לכאן או לכאן ללא הוכחות.

tyty14

New member
במקרה כזה

לא, כי אנחנו לא היינו שם, אבל במקרים אחרים- כן.

KallaGLP

New member
לא יודעת מה איתך

אך אני לא מאמינה באופן עיוור לשום דבר שנכתב בפורום באינטרנט ללא ראיות והוכחות. מצד אחד, ברור לי שלא חסרות עוולות בעולם הזה, ומצד שני ברור לי שלבני אדם יש נטייה לא לקחת אחריות על מעשיהם ובמקום זה להאשים את כל העולם ואשתו (ובמקרה זה את משרד הרווחה) בבעיות שלהם. לקורא מהצד אין כל דרך לדעת מהודעה בפורום, קורעת לב ככל שתהיה, מהן העובדות במקרים הספציפיים בהם מדובר, אם אכן רק צד אחד אחראי על מה שקרה. וגם אם לחזור על אתו התיאור ועל אותה הטענה שוב ושוב ושוב ולהתעקש בכל פעם שזו האמת לאמיתה, זה לא ישנה לצערי את המצב שבו אין לי כל דרך לשפוט אם הדברים נכונים או לא

נוני 75

New member
כרגיל מסכימה עם קאלה ורוצה להוסיף

את חוזרת ואומרת שהמקרה שינה לך את התפיסה לגבי אימוץ ועו"ס -מקרה אחד? שמובא על יד אם שאין לך מושג מה באמת קורה בבית? את מכירה סיפורים של ילדים מאומצים? את יודעת באילו תנאים גדלו הילדים שלנו? את מכירה עו"סים? את עבודתם.... הייתי מציעה ללמוד קצת לפני שאת צועקת שהמלך עירום

mazalmazal

New member
לצערי

אני כן מכירה עבודה של עוסים, ועבודה היא בהרבה מקרים עקומה. יש הרבה ביזיון במעשיהם, וחוויתי זאת על בשרי , אבל במקרה אחר, אכן תופרים תיקים ( מכירה באופן אישי ), אני כבר לא מספרת על תהליך האימוץ בארץ שבהרבה פעמים מבוסס על קשרים אישיים ועל פרופורציות. צריך לשים את הקלפים על השולחן , התפקוד שלהם לקוי ביותר.

tyty14

New member
וגם אני

ניסיתי לאמץ בארץ, וראיתי את העבודה של עובדים סוציאליים. למזלי הייתה לי דרך אחרת להביא תינוקת, והיום כאשר אני כבר לא צריכה את השירות למען הילד, אדאג לפנות לתקשורת.

הלואי והיה פיקוח על העובדים הסוציאליים

הלואי ועובדת סוציאלית אחת, מוצלחת פחות או יותר, לא היתה יכולה לחרוץ גורלות כך.
אך בפועל זה לעיתים קרובות קורה כך.
גם בהליך ההוצאה מהבית בצו בית משפט, עליה (לבדה לעיתים קרובות) לשכנע שופט שאין לו מושג ירוק בפסיכולוגיה של הילד או במצב בבית, להוציא צו זמני להוצאה מהבית.
גם כשמדובר בצוות לכאורה, כשיש מחסור כבד בכח אדם - לעיתים קרובות בפועל הסמכות ניתנת לעובד סוצאלי אחד, ואחרים רק חותמים מבלי להכיר את המקרה לעומקו, בלי לעשות ביקורי בית בעצמם וכולי.
גם בשרות למען הילד שמענו פה ולא פה לא פעם סיפורים קשים על התנהלות לא נכונה ולא אנושית של עובדת סוציאלית אחת, שמחליטה על דעת עצמה החלטות חורצות גורל, כמו למשל לא לתת לבגיר המבקש לפתוח תיק, נתונים אודות משפחתו, ובכך חורגת למעשה מסמכותה.
לו על החלטות כללו היה פיקוח של איזה גוף נוסף, המורכב למשל גם מפסיכולוגים או משפטנים, אולי היו קורות פחות פשלות נוראיות כללו, כפי שאת מתארת אתיופית, שחורצות חיי אדם לעיתים לנצח.

אתיופית

New member
זה גוף ממשלתי

למה שלא יהיה לו פיקוח?
העדר פיקוח הרי נותן יד חופשית...
זה כמו חבורת עובדים שעושים מה שרוצים כאשר המנהל לא בסביבה.

אין דבר כזה שמוסד ממשלתי לא מפוקח...לא הגיוני שזה יהיה ככה.

אתיופית

New member
את יודעת מה! אני לוקחת את השאלה שלי בחזרה

מצאתי תשובה ברשת מבן אדם שכנראה התנסה/מבין.

העתק הדבק (מנסה להימנע מלצטרץ קישור בכדי שלא יצטייר
כאילו אני מפרסמת משהו וכן גם בכדי שלא יהיה בעיה בקישור):

״‏אוייי זה כלכך מפחיד, כלכך הרבה כוח ביד של אדם אחד, ולא בטוח שהוא אחראי/מקצועי באמת, שהאמינות שלו ללא ספק, ובית המשפט אמור לבקש את מעמד ההורים ושיחה עם הילדים, זה לא יכול להיות בצורה כזו.

צו נזקקות מהו ?
צו נזקקות ניתן ע"י פקידת סעד ומאושר ע"י שופט,
צו זה אומר כי אינכם עוד הורים לילדיכם אלא, הרווחה האפוטרופסית הבלעדית.
ביום אחד, ברגע אחד, נלקחות ממך כל זכויותייך כאמא.
נלקחות ממך כל זכויותייך כאבא.
לא לך להגיד מה ילדך יאכל, ילבש.. דעתך לא נחשבת בכלל.
תספורת, בית ספר, חינוך.. זה לא מעניין אף אחד מה את, אמא שלו, חושבת.
לא מעניין אף אחד מה לך, אבא שלו, יש להגיד בעניין.

מדוע מתקבל צו נזקקות ?
צו נזקקות במקור שלו הינו צו שנועד להוציא ילדים מביתם עקב התעללות או הורה נרקומן/אלכוהוליסט וכדומה..
החוק אומר שמוציאים את הילד, נותנים להורה הזדמנות שיקום ולאחר שנגמר הצו (שנה) בוחנים את חזרת הילד לביתו.
המציאות היא אינה כך.
צווי נזקקות מחולקים להורים כאילו היו סוכריות בבית כנסת
האם אכן קיים סיכון כלשהו לילד או לא - רק העובדת הסוציאלית מחליטה. זה נתון רק לשיקולה.
לעובדת הסוציאלית אין שום הכשרה ולכן אינה כשירה להחליט ובכל זאת..
ללא כלים, ללא מקצועיות, רק על פי הרגשתה האישית ודעתה האישית, העובדת סוציאלית קובעת שאינכם הורים עוד.
עובדת סוציאלית לוקחת ממכם את הזכות להורות, לוקחת ממך את הילד שלך, ללא כל בדיקה.
יש לציין שצו הנזקקות מאושר ע"י בית המשפט מכיוון שלרוב, ההורים אינם מיוצגים ואינם מבינים את משמעות הצו.
כמו כן, בית המשפט ב"תמימותו" נוטה לחשוב כי עובדת סוציאלית היא אדם אמין ומקצועי.
עובדת סוציאלית אינה מקצועית ואינה אמינה.
לעובדת הסוציאלית יש המון עניין להוציא את הילד מביתו. המון.
אסיים בדבריה של השופטת חנה בן עמי - "פקידות הסעד מעלימות מסמכים מבית המשפט ומשקרות את בית המשפט"
"לפקידות הסעד אין שום עניין בהחזרת הילד לביתו מכיוון שיש להן מכסת אימוץ למלא"
"התנהלותן גובלת בפלילים"

KallaGLP

New member
מהתיאור כאן עולה

שכל מערך העובדות הסוציאליות כל היום מטייל ברחובות מבית לבית, מחלק צווים " כאילו היו סוכריות בבית כנסת" ומוציא מהבית שרירותית בערך כל ילד שני בשיטת אן דן דינו. סליחה, אבל משום מה התיאור הזה לא נשמע לי אמין, אך כל אחד ודעתו.

אתיופית

New member
מאמר שמגבה אותך

http://lirongo.wordpress.com/הקמת-גוף-ביקורת-על-הרווחה/

עצוב כל כך

KallaGLP

New member
אל תערבבי בין אמפתיה למקרה ספציפי

לבין התנגדות להכללה מיותרת ללא בסיס מוצק. אין קשר ביניהן.
ועכשיו, תסבירי לי מה יש לי להתגונן ולהצטדק.
1. אני לא עובדת רווחה ואין לי כל קשר לרווחה.
2. אין לי קרובים וחברים שעובדים ברווחה.
3. אני אמא ל-3 ילדים ביולוגיים, שלדברייך עלולים להיחטף ממני בכל רגע.
4. לא אימצתי בארץ ואין לי כוונות לאמץ בארץ אי-פעם.
לכן, תמוה בעיני שלשיטתך אני נמצאת בעמדת התגוננות והצטדקות. אבל אם זה מה שמנחם אותך, שיהיה לך לבריאות.

KallaGLP

New member
אבל הרי לא התווכחתי איתך על כך

שיש מקרים שאם הם אכן נכונים הם מעוררי אמפתיה, זעזוע וכאב. אבל לא על כך אני מדברת בכלל.

גם הסרטון הזה מזעזע ומחריד. איך יתכן שדברים

כאלו קורים במדינת ישראל של המאה ה-21???

אתיופית

New member
עכשיו את מבינה

למה צרפתי פוסט כואב בהתחלה כתגובה לתשובה שלך?
האם את עכשיו בטוחה שמה שענית זה הכי נכון?

מה שכתבת בהתחלה זה מה שאמור להיות, אבל בשטח זה לא ככה

למעלה