שאלה כללית...באילו מקרים

KallaGLP

New member
אני לא מתווכחת עם מה שאת מציגה,

אני רק מתנגדת למסקנות המכלילות שאת מציגה.

אתיופית

New member
אם את רואה זאת הכללה זה כבר

משהו אחר, אני הצגתי עובדות כי ביקשת וכי שאלת.
זה העובדות בשטח.
ויתרה מזו, ישנן עובדות סוציאליות שיצאו מהעבודה וסיפרו זוועות.

KallaGLP

New member
יש לי הרגשה שאנחנו מדברות

על דברים שונים לגמרי, כמו קווים מקבילים שלעולם לא ייפגשו.

אתיופית

New member
לפחות בזה אנחנו חושבות נכון

תראי, יש עו״סית טובות, אבל הן מיעוט שבמיעוט.

זה:
http://cafe.themarker.com/topic/3032561/
משקף את המציאות.

אתיופית

New member
לא

אבל את יכולה לשאול את גוגל ולספור ולעשות השוואה בין כתבות נגד ולבין בעד...אין בשום מקום שמהלל את העבודה שלהם.

ואם יש, צריך זכוכית מגדלת בכדי לאתרם

ניסיתי לאתר, לא מצאתי, רק נגד יש בשפע.

KallaGLP

New member
ברור, כי תמיד מה שתשמעי בכל תחום

אלה המקרים החריגים והמזעזעים כי הם אלה שמגיעים לחדשות. ממתי מקדישים כתבות רבות לאנשים האפורים שעושים את עבודתם האפורה הויומיומית באופן תקין? הרי מהסיפור שלהם אי אפשר לייצר סנסציה ולהעלות את הרייטינג. הם סתם אנשים ועובדים רגילים כמוני וכמוך. את מי הם בכלל מעניינים?

אתיופית

New member
את הילדים שצריכים הגנה זה אמור לעניין

מעבר לזה - זה לא אמור לעניין אף אחד.
התקשורת מתערבת כאשר יש נושא שאמור לעניין את הציבור...
הזכות של הציבור לדעת, בייחוד איפה שהכסף של משלמי המסים הולך.

KallaGLP

New member
נכון, את הילדים זה אמור לעניין,

אבל לא את התקשורת. התקשורת מתערבת כשהיא יודעת שיש בידיה סיפור עסיסי שיעשה רייטינג. לכן מכל 100 עו"סים (נגיד, ברור שזו לא סטטיסטיקה מדויקת) היא לא תכתוב על ה-99 שעשו עבודתם נאמנה, אלא על האחד שסרח או טעה.

אתיופית

New member
נניח גם אם זה אחוז קטן

אסור שזה יקרה! פשוט אסור!
והעובדות בשטח שמוצגות (ברשת) אומר שזה נפוץ והכל תודות לאי פיקוח וכן היעדר צמצום סמכויות.
ומי סובל? הילד שלא בחר לבוא לעולם

KallaGLP

New member
נכון, אסור שפשעים יקרו. וגם טעויות.

נכון, צריך לעשות כל מה שאפשר בחוק כדי למנוע את ביצועם מבלי להגזים לכיוון השני ולגרום למצב שלא ניתן יהיה להוציא ילדים במצוקה מהבית. הכל נכון. אלא שבמציאות תמיד הייתה, תמיד ישנה ולצערי כנראה גם תמיד תהיה פשיעה וגם טעויות. לא רק בארץ, בכל מקום בעולם. תמיד יהיו אנשים רעים או רשלנים, או מצבים מורכבים שבהם קשה מאוד לקבל את ההחלטה הנכונה. כל זה נכון. זה כמו שאני אבוא לכאן ואכתוב שאסור שייגרמו תאונות דרכים. אז אני יכולה לכתוב. זה יעזור לי? הדרך לעזור היא אולי להתנדב באור ירוק, לא לכתוב כאן. לא ממש ברור לי למה את מצפה מהאנשים בפורום הזה. אם את רוצה להשפיע על המצב, הדרך היחידה שלך היא לפנות לגורמים המוסמכים לכך, כפי שכתבתי לך מלתכחילה. לכתוב כאן את אותו הדבר שוב ושוב ושוב פשוט לא ישנה את המציאות ולא יציל אף ילד.

אתיופית

New member
זה נכון

אבל מודעות למצב גם יכול לעזור.
כנמה פה ידעו על המצב?
בכנות

KallaGLP

New member
בחיי שלא גילית את אמריקה.

הודעות מהסוג הזה מופיעות פה כבר שנים.

אתיופית

New member
נו! אז לא חדש לך?

חשבתי חדשתי לך לפי התגובות שלך.
טוב, לפחות יש מודעות...

KallaGLP

New member
אל תדאגי, ראיתי כבר מספיק כאלה

שבאים לכאן עם אג'נדה תחת אצטלות וזהויות שונות. אפשר לזהות אותם מקילומטרים.

משתפרת

New member
כי בכל סיפור כזה-

יש רק צד אחד. הרווחה מנועה מלהגיב ולהביא את הצד שלה. אז אנחנו שומעים כיצד התפרצו וחטפו ילד של אם/משפחה מסורה ומתפקדת להפליא רק כי היא עניה, ואין לנו את גירסת הצד השני.
אפילו במקרה של הילד שלא איפשרו לדודתו (הקצינה שהיתה אז רווקה) לאמצו שמענו רק את המשפחה. פעם אחת בלבד קראתי באחד האתרים שהחשש היה שבגלל הקשר החם בין הדודה לבין האם אי אפשר יהיה למדר את האם מהילד, מה שהיה מזיק לו. פרט לאותה פעם לא שמעתי את גירסת הרווחה, ולדעתי לא יתאפשר לשמוע גם בהמשך. כשם שהגירסה הזו יכולה להיות לא מדויקת, כך גם הצגת הדברים בידי הנוגעים בדבר איננה אובייקטיבית.
זו הסיבה שבגוגל הסיפורים החיוביים ימשיכו להיות מעטים. העו"סים לא יכתבו בגלל שמבחינה מקצועית אסור להם, המשפחות המאמצות שמקבלות ילדים פגועים לא כותבות מכיוון שבאימוצים בארץ מקפידים על שמירת הסודיות, וכל הצדיקים שרק עשו טוב לילדיהם כל הזמן עד שחטפו להם אותם ימשיכו לנסות להשיג אהדה.

אתיופית

New member
גם השופטת - עמי בן תמי מחפשת אהדה?

יש לה ניסיון רב בתחום הזה, אז למה שתספר סיפורים סתם?
אלה נורות אדומות.

ובכלל, למה שחבר כנסת ניסים זאב - יגיד לציבור להתרחק מעו״סים?
וגם לו יש מידע מוצק לגבי התנהלותם של העו״סים...30 שנה. הכרות עמוקה.
איך תסבירי זאת שבגלל הכוח העצום הן לא מפסיקות עם השיטה הזו של להוציא בקלות ילד?
כל כך הרבה שאלות.

משתפרת

New member
הן לא מוציאות בקלות!

בכל פעם שמתגלה מקרה של ילד שהתעללו בו או רצחו אותו (וזה מתפרסם מספר פעמים בשנה) קמה צעקה גדולה מדוע הרווחה לא הוציאה את הילד מהמשפחה, למרות שבמקרים רבים המשפחה הזו מוכרת לרווחה.
מאחר והענין הזה איננו אג'נדה עבורי לא אספתי קישורים.
השופטת (עמי בן תמי?????????????) התיחסה למקרים הללו שבהם באמת עו"ס השתמשה לרעה בכוח שבידה. זו איננה התנהלות קבועה. הח"כ? עזבי אותי מפוליטיקאים. הם ניזונים מאינטרסנטים. היכן שיש ענין שימשוך אליהם תשומת לב הם יתגייסו. אם חקירה מסודרת היתה מעלה את הדברים שהוא אומר הייתי מתיחסת אליהם אחרת.

אתיופית

New member
עניין הצעקה גרמה לי לרצות לשאול

אז אשאל ברשותך

כאשר את נוסעת ושוטר עוצר ככה ולמרות שאת מצידך היית בסדר פתאום השוטר שעצר דופק לך דוח...מה יעלה לך בראש?
לא תעלה לך מחשבה כזו שהרבה חושבים: ״במקום להתעסק באיתור הפושעים הנכונים הם נטפלים בחלשים״!

כנ״ל לגבי העו״סים.

למעלה