שאלה כללית...באילו מקרים

משתפרת

New member
אני נוהגת כ- 40 שנה, כמעט כל יום על הכבישים

עצרו אותי מספר פעמים שוטרים וביקשו לראות רשיונות. מעולם לא קיבלתי סתם כך דו"ח (האמת? מעולם לא קיבלתי דו"ח, לא תפסו אותי בעבירה על החוק). אז דווקא הדוגמא שלך משחקת נגדך: טפילת אשמה תוך הסתמכות על סטיגמה.

אתיופית

New member
בדיוק! הסטיגמה!

הרווחה (לפי מה זעקות ההורים ולפי מה שהרשת מציגה) נטפלת
בחלשים ומפספסת את המקרים החשובים (כמו ההוא שהתאבד עם ילדיו מקומת בניין).
יפה שלא תפסו אותך, אבל עיניין הדוח כל כך נפוץ, וזה לא רק דוח, אלא לתפוס אנשים שהפגינו במטרה של משהו והשוטרים מקרצצים והורסים במקום באמת לתפוס את הפושעים האמיתיים...ועוד ועוד

אתיופית

New member
כמו זה?

אג׳נדה של מי?

https://www.facebook.com/photo.php?v=788327321182565
מי צריך אוייבים אם קיים מוסד כזה

משתפרת

New member
ברור

מעבר לקישורים הראשונים שבאמת עוררו אמפטיה אינני טורחת לקרוא אפילו אחד מאלה שאת מביאה. כשמציפים- מפספסים. ברור לי מראש שכל אחד מהדברים שתביאי יהיה בכוון ספציפי. המקורות שלך בחלקם הם פורומים, בחלקם בלוגים, בחלקם אינטרסנטיים. כנראה יש גם כמה מקורות אמינים, אבל הם הולכים לאיבוד בשטף האדיר הזה.
ברור שבאת לכאן לא כדי לשאול אלא כדי להטיף. הגעת מצויידת היטב ומוכנה מראש.
מה לעשות וכל חיי אני חיה כאן על בסיס של קבע. כן, יש אנשים שנהנים להשתמש בכוח שבידיהם. כן, יש עו"סיות שיכולות להחליט דברים רק כי הן יכולות. כן, יש שוטרים שיחבטו בעצורים אפילו אם לא התנגדו למעצר. כן, יש פקידים בבטוח לאומי שיקח להם זמן לתת לאדם מה שמגיע לו. אבל להפוך מקרים לשיטה ולהפוך את הציבור כולו לקורבנות? נו באמת...

אתיופית

New member
תחשבי לך מה שאת רוצה

מבחינתי בפורום הזה כן באתי לשאול על מהות האימוץ. זהו.
לגבי יתר דברייך, רק אומר שאטימות של האנשים מעודדת בשקט שפשעים כאלה יתרחשו. אולי זה לא קרה לך - אבל זה לא אומר שלדור של הצאצאים שלך לא יקרה אם המצב ישאר כשם שהוא.
בשתיקה של כל אחד מאיתנו בעצם מאשרים שמצבים כאלו ימשיכו להתרחש, באטימות היא מס׳ אחת להמשך התשלשליות.
לא מצויידת, פשוט מוצפת במידע שבגלל אותו מידע אמרתי לעצמי שאני חייבת לשאול איך מתנהל האימוץ, והאם אותם ילדים שנחטפו שלא לצורך מאומצים, זה הכל.
מוזמנת להסיק מסקנות עליי כאוות נפשך.
ואל תקראי כלום, אני אסיק לעצמי שיכול להיות שיש לך קרובים שעובדים במוסד הזה...
ראית! לא רק את מסיקה מסקנות!
יש מוסדות שאסור שטעויות יקרו כי מדובר בחיי אדם! נקודה. ואם יש טעות אחת (ויש עשרות, אלפים) מספיק עבורו לזעוק ולהשמיע את קולו של החסר ישע.
אם היה איכפת לך היית לפחות קוראת/ צופה באחד הלינקים שבו מוזכרת השופטת תמי בן עמי, שהיא ממקור ראשוני כי עבדה מול פקידי הסעד.
אנשים שמגינים על העו״סים נותן להבין שיש להם קשר כל שהוא עם המוסד הזה.
איך ומה? זה את יודעת

יום נעים

משתפרת

New member
היום שלי אכן נפלא

ואת יכולה ליחס לי קשרים, עיסוקים או קרובי משפחה כאוות נפשך. ככל שתרבי להשתמש בדברים תלושים מהמציאות כך תאבדי אמון בכל דבר אחר שאת כותבת. כל פוסט כזה רק מבהיר למי שמכיר אותי (ואני פעילה בפורום שנים רבות) מהי רמת האמינות של הכותבת. ומי שלא אמין- לא אמין.
אגב, תמי בן עמי היתה דוגמנית יפהפיה. כבר קודם ניסיתי להסב את תשומת לבך לפספוס שלך, אבל למה שתדייקי?
אני יודעת מי השופטת המכובדת אליה התכוונת, ולא הייתי זקוקה לך כדי לקרוא מה דעתה. קראתי את זה הרבה קודם בזמן אמת.

אתיופית

New member
תודה על הסבת תשומת לב

אם כך, שמות זהים, רק ההבדל זה במיקום של המילים.

שמחה שיש לך יום נעים, שימשך ככה.
אבל חבל שילד קטן חסר ישע לא יכול לחוש ככה כל יום שעובר, כנ״ל להורים ״שכולים״ לילד חי.

טוב...שיהיה לך כל טוב

(תמוהה לי איזה אינטרס יש לבן אדם להגן על המוסד הזה ועובדיו כאשר קול זועק בכל פינה? רק מי שמקורב בעקיפין או בישיר מגן על המוסד הזה ועובדיו).

משתפרת

New member
אין לי אינטרס להגן עליהם

אינני מקבלת הכללה גורפת שבה העו"סיות מרושעות ושיכורות כוח, השופטים- זומבים שנעים לקול החליל של פקידי הסעד, השוטרים- אכזרים, כל המערכת מושחתת ומכוונת לגנוב ילדים חסרי ישע מהורים מצוינים שכל אשמתם היא שהם עניים. כשאני קוראת פוסטים מגמתיים אני יודעת לשים אותם בפרופורציה. יש לי נסיון חיים. הבעיה היא קוראים מתחילים שמשתכנעים שהאמת שלך היא האמת האבסולוטית, ואין להם אפשרות לקרוא תגובה של עו"סיות מהשירות למען הילד מכיוון שהן מנועות מלהגיב. זו הסיבה היחידה שאני מגיבה לך.
ובגדול- כן, אני יודעת שיש מי שמשתמש לרעה בכוח ובסמכות שבידו, בכל תחום. לא מקבלת שכך נוהגים באופן קבוע. כשאנחנו נתקלנו בעו"ס שרירותית ואטומה לא ויתרנו, ועו"ס אחרת נהגה בנו לגמרי אחרת.

אתיופית

New member
ברור שזה אבסלוטי!

מה את חושבת שאני ממציאה סיפורי בדיה???
כנסי לפייסבוק ותעשי חיפוש במנוע החיפוש שלו - ״א׳ זה אבא״ וכן ״זעקת האמהות״ ושם תקראי סיפורים מגוף ראשון.

כל הפשע של ההורים היה שביקשו עזרה מהרווחה - והרווחה שמה להם רגליים בכדי לקחת ילד מהסיבות שהם המציאו.
אף אחד לא מדבר על מקרי קיצון, אני מקווה ששמת לב לזה.
יפה שטיפלו יפה במקרה שלך, זו עבודתם, זה המקצוע שבחרו ואין מה למחוא כפיים, בשביל זה הם מקבלים כסף.
אני מדברת על אלה שמנצלים את כוחם, ועל זה שהעו״סים הטובים נותנים בשקט שלהם להמשך הפשע הזה בידי עו״סים אחרים...השתיקה משמע - שותף לפשע.
בדיוק באותה מידה שאדם שהיה בזירת פשע נחשב לשותף גם אם לא עשה כלום.
כזה כל כך קל להבנה.

טוב, מה אני אגיד לך, אם לא הבנת על מה אני (בעיקר) מדברת אז חבל לטחון מים.

באמת! באמת - שיהיה לך רק טוב

אתיופית

New member
״כל המוסיף גורע״???!

צודקתתתת. אז תפסיקי להוסיף

למה לנסות לטשטש עובדות?
כמה סתירה!

KallaGLP

New member
קודם הרווחה, עכשיו המשטרה.

אני תוהה מי הבא בתור...
ניסיתי לשבור את הראש ולהיזכר מתי שוטרים התייחסו אליי לא יפה או בניגוד לחוק... אך משום מה לא הצלחתי. כנראה משהו ממש לא בסדר עם הזיכרון שלי.

אתיופית

New member
זה היה כיוון חשיבה

כי הרי זה לא סוד שמי שיש לו כוח מרגיש את עצמו בעל הבית.
ואם את לא יודעת כנראה את לא חיה בארץ, בכיף לך באמת.

KallaGLP

New member
בארץ? ואיפה לדעתך זה לא ככה?

אני חיה במציאות. ובמציאות יש רע ויש טוב., יש אנשים מכל הסוגים, לא כולם רעים ומושחתים ולא כולם טובים כמו מלאכים, לא הכל ורוד ולא הכל שחור. הסיסמאות החד צדדיות לא עובדות עליי בערך מאז גיל ההתבגרות. בקיצור, אני לא הקהל האידיאלי שלך, בלשון המעטה.

דברי השופטת מזעזעים מאד
איך יתכן??!!

אם אני מבינה נכון השופטת חנה בן עמי, בסרטון שהבאת אתיופית (ובכמה שיש לצידו שראיתי רק את חלק מהם), טוענת שפקידות הסעד הוציאו ילדים מהבית שלא לצורך ותוך עדויות כוזבות, והיא מנסה עתה להחזיר את הילדים למשפחתם הביולוגית, כי לטענתה העובדות הסוציאליות הוציאו אותן ממניעים זרים ובאמצעים לא תקינים ולא מתוקנים.

השופטת מאשימה את העובדות הסוציאליות שלא טובת הילדים עמדה לנגד עיניהן בהוצאה מהבית, ושאין זה בית שצריך להוציא ממנו ילדים כלל וכלל. איך יתכן???

חייבת לומר שזה מזעזע אותי עד היסוד, כי על סמך דבריה של אורית פלד ואחרים, הבנתי שגם כשיש "פשלות" של עובדים סוציאליים, ויש (את זאת אני רואה היטב לצערי בעבודתי), הן באות ממקום של כוונה טובה ואולי העדר כישורים מקצועיים ואנושיים מתאימים.

אך כאן מאשימה השופטת במניעים קשים מאד את העוס"ים: שקרים, הצגת מצג שוא, והוצאת ילדים מהבית שלא לצורך, תוך נסיון אחר כך לטשטש את העובדות.
מעשים מאד חמורים שאינם מתוך אוזלת יד או העדר כישורים אלא בכוונת זדון לדבריה.

השופטת מאשימה את העובדות הסוציאליות שכאשר גילתה את כל זאת ודרשה להשיב את הילדים הביתה, העובדות הסוציאליות לא הגישו התנגדות רשמית לכך, כי פחדו שאז יערך בירור על הסיבות שבעטיין הן הוציאו בכחש את הילדים מהבית ו"כדי שקלונן לא יתגלה ברבים" בלשונה.
מזעזע.

צפיתי גם בסירטונים שליד, וחייבת לומר שגם הסרטון "שופטת חנה בן עמי מדברת על עבריינות של עובדות סוציאליות" קשה וחריד לא פחות.

כיצד יתכן שקורים דברים כאלו במדינה שאמורה להיות "מתוקנת"?
אני חשה בושה גדולה.

KallaGLP

New member
לצערנו, פשיעה יש בכל תחום, גם בדיני נפשות.

כמו שיש שרים שגונבים, ורופאים שרוצחים את החולים שלהם, כך יש גם עובדים סוציאליים שלא פועלים מתוך מניעי טובת הילד וטובת המשפחה. עצוב ומפחיד, אבל ככה זה בכל דבר שהמין האנושי מעורב בו.

אתיופית

New member
בושה נגד השופטת?

מאז האתיופי החטוף ועד האמא הזו אמרתי אני חייבת לחמוד את הסיפור הזה - וכל מה שראיתי היה מזעזע.
אם אני אציג לך את דברי ח״כ ניסים זאב - את תהיי מזועזעת עוד יותר, את תחושי שזה עולם תחתון...זה מה שאני חשה בכל אופן.

אתיופית

New member
פה אגב לא התכוונתי לצרף את המלל

מכיוון ורק רציתי לדעת את מושג האימוץ, אבל מכיוון ומישהי ענתה משהו שלי נראה אחרת (לפי מה שקראתי ונחשפתי אליו) אז צירפתי את הפוסט.
אם הייתה עונה בדומה למה שקראתי ברשתות לא הייתי מצרפת את הסיפור מין הסתם, כי זה מצוי ברשת.
רציתי דיעה אישית מאנשים שיגידו אחרת, קיוותי.
הבנתי מהכל (ממה שקראתי וכו) שהעו״סיות לא בהכרח חייבות לתת שקיפות לגבי הילד ומה הרקע שלו לזוג שרוצה לאמץ

למעלה