דברי השופטת מזעזעים מאד
איך יתכן??!!
אם אני מבינה נכון השופטת חנה בן עמי, בסרטון שהבאת אתיופית (ובכמה שיש לצידו שראיתי רק את חלק מהם), טוענת שפקידות הסעד הוציאו ילדים מהבית שלא לצורך ותוך עדויות כוזבות, והיא מנסה עתה להחזיר את הילדים למשפחתם הביולוגית, כי לטענתה העובדות הסוציאליות הוציאו אותן ממניעים זרים ובאמצעים לא תקינים ולא מתוקנים.
השופטת מאשימה את העובדות הסוציאליות שלא טובת הילדים עמדה לנגד עיניהן בהוצאה מהבית, ושאין זה בית שצריך להוציא ממנו ילדים כלל וכלל. איך יתכן???
חייבת לומר שזה מזעזע אותי עד היסוד, כי על סמך דבריה של אורית פלד ואחרים, הבנתי שגם כשיש "פשלות" של עובדים סוציאליים, ויש (את זאת אני רואה היטב לצערי בעבודתי), הן באות ממקום של כוונה טובה ואולי העדר כישורים מקצועיים ואנושיים מתאימים.
אך כאן מאשימה השופטת במניעים קשים מאד את העוס"ים: שקרים, הצגת מצג שוא, והוצאת ילדים מהבית שלא לצורך, תוך נסיון אחר כך לטשטש את העובדות.
מעשים מאד חמורים שאינם מתוך אוזלת יד או העדר כישורים אלא בכוונת זדון לדבריה.
השופטת מאשימה את העובדות הסוציאליות שכאשר גילתה את כל זאת ודרשה להשיב את הילדים הביתה, העובדות הסוציאליות לא הגישו התנגדות רשמית לכך, כי פחדו שאז יערך בירור על הסיבות שבעטיין הן הוציאו בכחש את הילדים מהבית ו"כדי שקלונן לא יתגלה ברבים" בלשונה.
מזעזע.
צפיתי גם בסירטונים שליד, וחייבת לומר שגם הסרטון "שופטת חנה בן עמי מדברת על עבריינות של עובדות סוציאליות" קשה וחריד לא פחות.
כיצד יתכן שקורים דברים כאלו במדינה שאמורה להיות "מתוקנת"?
אני חשה בושה גדולה.