שאלה לאלו שאינם שומרים תורה ומצוות

saar7650

New member
שאלה לאלו שאינם שומרים תורה ומצוות

מעניין אותי מאוד לדעת- אם אינכם מאמינים בתורת משה אז- מדוע למעלה מ-90% מהחילוניים צמים ביום כיפור, לא אוכלים חמץ בפסח (ואף מקיימים סדר)? ועושים את הדבר שלכאורה הכי לא נורמלי ביהדות (ומחקרים הוכיחו כי הוא רפואי!)- מלים את בניכם ביום השמיני???

מפני שאף פעם לא התפנו החילונים

לחשוב על הדברים האלו לעומק. אני כאתאיסט, לא מקבל קיומו של אל ולכן לא מקבל את תורת מויש'לה או אף תורה אחרת. אי-לכך ובהתאם לזאת, אינני צם ביום הזה של הכת הקטנה שלך, אוכל רגיל בפסח, ואך יותר מכך לא מלתי את בני ואינני מתכוון למול אותו ובני כבר בן יותר משנתיים. לגבי בריאות ברית המילה זה סימן שאלה גדול שכן יש מספיק מחקרים רפואיים השוללים את היתרון הרפואי שלה.

saar7650

New member
או שמא...

הניצוץ האלוקי החבוי בכל יהודי ויהודי זועק אליהם כדי שיקיימו לפחות מצוות אלו!!!

סער ידידי

אם אנו כבר מתדיינים בניחותא אזי יש להחליט על קווים מנחים. דהיינו אם אתה מדבר על דברים מדידים או רציונליים אז למה אתה מתעקש להכניס מושגים שלקוחים מתחום לא ראציונאלי (כגון ניצוץ אלוהי) ? החלט או שאתה מנהל איתנו דיון או שאתה מדבר עם עצמך.

saar7650

New member
אני שואל- אם ענית

לי לשיטתך תשובה מסויימת אז אני עונה לך לשיטתי מדוע אנשים לא דתיים בכל זאת מקיימים מצוות! ולא קשור אם זהו עניין רציונלי או לא! כל אחד יביא את הדעה שלו. העליתי את השאלה לא לצורך ניגוח אלא שאלה זו עניינה אותי זמן רב ואני שמח שאני מקבל תשובות מגוונות. דבר נוסף- יישר כח איגרא רמא י-ד-י-ד-י שסוף סוף לא ניבלת את פיך! אני לא אומר זאת בלעג חלילה אלא להיפך! לדעתי ולדעת רבים כך צריך להתנהל דיון נורמלי!

אני עונה- אם בירכת

לא, זו לא הדרך לנהל דיון. בדיון אמורים להיות קווים מנחים, לא יעלה על הדעת שאני אדבר על משהו ראציונאלי ופתאום תקפוץ עם מונח לא ראציונאלי. לענייננו: יש כאלו שיכבדו חלק מהמנהגים כי ככה עשה האבא שלהם וככה עשה הסבא שלהם, לא הקדישו רגע אחד של מחשבה למה, לך כאדם מאמין זה צריך יותר להפריע מאשר אפיקורסים כמוני שמידיעה לא מכבדים שום מנהג יהודי.

saar7650

New member
לא! בדיוק הפוך!

לי מפריע יותר שאדם מתכחש ליהדותו מאשר אדם ששומר על המסורת כי כך הועבר לו מבית אבא! כי לפי הגמרא- "מתוך שלא לשמה יבוא לשמה"!

גוססי1

New member
למה לדבר בסיסמאות שדופות?

"לי מפריע יותר שאדם מתכחש ליהדותו" האם ראית כאן מישהו שטוען בתוקף "אני לא יהודי"?

saar7650

New member
לא סיסמא שדופה!

אלא אני מאמין שיהדות= תורת ה' שהעביר לנו במעמד של מליונים. אדם שלא מאמין בכך ובמסורתו וכן- גם בחלקים גדולים של ההסטוריה של עמו נמצא כמוציא עצמו מן היהדות! אם אמר בפה או גם אם לא אמר!

G ove r n or

New member
איני מתענין באמונותיך. אני מתענין

ב"הוכחותיך". יש לך הוכחות? הוציאן אלינו ונדען...

G ove r n or

New member
"(ומחקרים הוכיחו כי הוא רפואי!)"

ציין מחקר אחד. אחד יספיק. עד כמה שידוע לי, רוב הזכרים בצפון אמריקה נמולים, בעוד רוב הזכרים בצפון אירופה אינם נמולים, וראה זה פלא - דווקא בצפון אמריקה שעור ה- AIDS גדול יותר. מה שנכון הוא, כי אם כבר למול, אזי עדיף בגיל נמוך...

גוססי1

New member
תשובות

"מדוע למעלה מ-90% מהחילוניים צמים ביום כיפור" געגועים למסורת, הרגל מבית אבא, מצפון מייסר וכו'. נכון, זה לא רציונלי. מי אמר שרוב בני האדם הם רציונלים? "לא אוכלים חמץ בפסח (ואף מקיימים סדר)?" כנ"ל. הסדר החילוני לעיתים רחוקות בלבד יכול להקרא סדר במובן ההלכתי של המילה. ברוב המקרים זהו תירוץ למפגש משפחתי במסגרתו קוראים שניים וחצי עמודים מההגדה, אוכלים כיד המלך, מדלגים לחד-גדיא ומחלקים פרסים לנכדים. "ועושים את הדבר שלכאורה הכי לא נורמלי ביהדות (ומחקרים הוכיחו כי הוא רפואי!)- מלים את בניכם ביום השמיני???" קשקוש. היתרונות הרפואיים של הסרת המילה בטלים בשישים לעומת הסיכונים שיש בניתוח מיותר הנעשה ללא הרדמה, ועושים זאת מאותן סיבות שפורטו לעיל.

saar7650

New member
שאלות לתשובות?

אולי זהו הניצוץ האלוקי החבוי בכל אחד ואחד מאותם יהודים הזועק לקיים חלק ממצוות התורה??? (לפחות את חלקן...)

גוססי1

New member
כמעט

הניצוץ האלוהי החבוי הוא זה שגורם לנו לחגוג את הסילבסטר.

ניצוץ אלוהי?

מה זה? תוכל לפרט? לגבי שאלתך: מסתבר שבכל העולם יש אינספור נוצרים חילונים שאינם מאמינים, אך שומרים על חג המולד, ההודיה, וכדומה. למעשה, חמץ ופסח וצום ביום כיפור הפכו להיות ענין תרבותי יותר מאשר דתי, והסיבה העיקרית שגרמה לכך היא שהחוק מונע מכירת חמץ בפסח ופתיחת עסקי בילוי ביום כיפור. מילה נחשבה אף אצל הלא יהודים בימי הביניים לדבר רצוי, על מנת לצמצם את האוננות (ראה דר. קלוגס) ולשמור על ניקיון. גם כיום רוב האמריקאים מלים את בניהם. באנגלים לדוגמא, אינם מלים את בניהם, וכמו דברים רבים - זאת תוצאה של התקדמות המוסר יחד עם המדע. (דוגמת זה שבדור הקודם הומוסקסואליות היתה נחשבת לפשע שנשפטים עליו). אחד ההבטים המוסריים הבולטים, הוא זה שבמדינות באפריקה נהוג לכרות לבנות את הדגדגן, מסיבה דתית. נשמע נורא? אם מלת את בנך, תחשוב פעמיים.

masorti

New member
מעניין מאוד...

אני מבין שהמשפט האחרון שלך ("אם מלת את בנך, תחשוב פעמיים.") אינו מהווה הוכחה ניצחת לכך שאתה אתיאיסט-מוצהר.... עכשיו נגלתה ערוותך (הנימולה??) והוכח שה"אובייקטיביות" שלך בויכוחים תיאולוגיים הינה עורבא-פרח. אתה אנטי-דתי ומטרתך להוכיח שהתזה האתיאיסטית היא הנכונה.

ינקידוד

New member
שאלה עקרונית

מה הסיכוי שמישהו יאהב דת כלשהי,דת לא שלא ועוד דת שבאה בכפיה? אני שואל במישור העקרוני, מדוע לדעתך גישה חיובית לדת שלך היא עניין ברור מאליו ואפילו מתבקש, מה עם גישה הפוכה לא כול מה שעושה לך את זה עושה טוב לאחר,. שאלתי במישור העקרוני וכדי שלא יוצאו דברים מהקשרם אני מבהיר - אני לא שונא את האורתודוקסיה המאוחרת אני דוחה את הפרשנות הפתלתלה שלה מכול וכול, את היהדות אני אוהב.

למעלה