שאלה לאלו שאינם שומרים תורה ומצוות

ינקידוד

New member
ערכים משתנים כול הזמן ,

ומה שטוב למדינה בהקמתה, כבר לא טוב למדינה 50 שנים אחרי שהוקמה, דברים משתנים, ואת את הם חודרים גם אל החברה הדתית לאומית באיחור של עשרות שנים, הנה למשל טיולי חו"ל אחרי צבא והודו היו מוקצה מבחינת דתיים לאומיים והפכו לאופנה, מה הם מחפשים שם , אם לא מסע אין סופי לתוך עצמם, גיבוש זהות עצמית בניפרד?

O F I R L

New member
אלו שנוסעים לטיולי

חו"ל להודו - לא מגדירים מעשה זה כדתי. זה כמעט תמיד כאלו שאינם דתיים חזק. אלו מסורתיים ועליהם לא דברתי. ברור שהמשימות משתנות אבל לא עצם האידיאלים - תמיד יהיה צורך לעזור בין ברפואה בין במדע בין בכלכלה בין ביעוץ וכו' אופיר

עמלק

New member
?????????????????

היש לך גיבויים להצהרות אלו? בנוגע לקצינים - אני חושב ש50 אחוז זו הגזמה שלך ולא מספר מדויק, אם כי ידוע לי שאחוז הדתיים בקצינים גבוה מאחוז הדתיים באוכלוסיה (ואגב, אלו הם אותם הדתיים שגם נוסעים אח"כ להודו - שאותם כינית מסורתיים). בנוגע לפקולטות - אני לא מכיר שום מידע כזה וגם איני חושב שיש לכך חזקה במציאות. אגב, גם משפטים הוא כבר מזמן לא מקצוע מכניס בטח ובטח לא לעו"ד צעירים וחדשים ועדיין יש נהירה מטורפת לפקולטות הללו באוני' ובמכללות, כיצד תסביר את כמות החילונים שטסים לרומניה, בולגריה ואיטליה כדי ללמוד רפואה (ומשלמים בתהליך פי כמה מכמות הכסף שהם ירויחו בשנים הראשונות) - איך זה מסתדר עם טענתך כאילו החילוניים הולכים רק אחרי הכסף? האם עו"ד מרויח הון עתק, האם רופא מרויח הון? בנוסף, איזה אידאלים צריך כדי ללכת לפקולטה למתמ'? צריך לאהוב מתמ' וצריך הרבה יחידות מדעיות בתעודת הבגרות - מי שהולך לפקולטה למתמ' לא עושה את זה מתוך ערך עליון של תמיכה במדינה או תרומה לחברה הכלל עולמית באמצעות המתמ'... כנ"ל לפיזיקה. הניתוח שלך שגוי ולדעתי גם מתבסס על משאלות ליבך ולא על המציאות.

O F I R L

New member
יש לי גיבויים

לגבי קצינים אתה יכול לבדוק בעצמך. אין לי קישור זו היתה מודעה בעיתון או משהו כזה לגבי מה שאמרת על משפטים אומנם הוא לא מכניס אבל אנשים חושבים שהם אלו שיצליחו בזה ולכן הולכים לשם - ועוד שיש למקצוע מן תהילה (האמא רוצה שבנה יהיה עורך דין) לגבי כמבות החילונים שטסים לחו"ל - לא אמרתי שאין כאלו שלומדים, ובכלל לא אמרתי שאין חילונים עם אידיאלים אני רק מדבר על הירידה הגדולה בכמות. לגבי פיזיקה ומתמטיקה - פשוט תבדוק את אחוז הצברים החילונים בפקולטות אלו ואחר כך נמשיך בענין זה קיבלתי את המידע ממשהו שמבין. ועוד שוודאי אדם שיכל להצליח במקצוע מכניס ובחר בכל זאת ללכת לכאלו שאינם - יש לו אידיאל. ושוב לא אמרתי שחילונים הולכים רק אחרי הכסף - אני אומר שזו מגמה שהולכת ועולה - תשאל חילונים. אופיר

עמלק

New member
זה לא גיבויים

זה נקרא רס"ן שמועתי. 1. קצינים - אמרתי כבר שיש, אבל לא 50 אחוז. 2. כל שאר דבריך מחוסרי כל אחיזה במציאות ואינם אלא משאלת ליבך. אינך יודע כמה רצו ללכת לכל מקצוע פעם ומדוע, אינך יודע כמה הולכים לכל מקצוע ומדוע היום, ה"נתונים"/"גיבויים" שלך הם "מישהו אמר לי". ועל בסיס זה אתם ממשיכים בדיון הכולל הסברים של "למה" על דבר שאינכם יודעים כלל אם הוא נכון... מוזר מאוד.

saar7650

New member
לא- כן!!!

הצגת את היהדות בצורה כל כך לא אובייקטיבית!!! ניסיון לדמות ליהדות רק את הדברים שלא מובנים אצלה (קבלה וכו'...) ולהציג אותם כעיקר היהדות??? מי לא משתתף במעגל החברתי??? אני מכיר עשרות אנשים המשרתים בצבא, במד"א בזק"א בחסד של אמת, בעמותות חסד רבות, בפיתוחים טכנולוגיים חשובים למדינה!!! אז על מה אתה מדבר??? לא כתבו ספר הלכה חשוב??? חחחחחחחחחחחחחחח הצחקת אותי! רק מלמד על בורותך בענייני היהדות (ואני אומר זאת בכאב!) רק בשנה האחרונה הוציאו עוד עשרות ספרי הלכה, אמונה, ועוד ועוד ספרים תורניים אז על מה אתה בדיוק מדבר???!!!

saar7650

New member
אנחנו עולם הולך ונכחד???

נו באמת... תגיד לי שאמרת את זה בצחוק ולא התכוונת לכך ברצינות!!! אנחנו עולם הולך ונכחד??? היהדות האורתודוקסית קיימת אלפי שנים ואני לא רואה ולו סימן קטנטן להכחדתה... להיפך! מתרבה יותר ויותר נוכח תנועת התשובה הגדולה!!

גוססי1

New member
אה... כן

הדת בכלל - לא רק היהדות - היא עולם הולך ונעלם. מדובר בתהליך שהתחיל לפני מאות שנים ולבטח ימשך עוד מאות שנים, אולם הוא מתמיד ובלתי נמנע. יתכן שתמיד ישאר קומץ של קנאים שיעצמו את עיניהם, יאטמו את אזניהם ויזעקו "אלוהים גדול" עד שפניהם יכחילו, אולם הדת כממסד בעל עוצמה פוליטית והשפעה חברתית עומדת בפני כליה.

ניצוץ אלוהי?

ומדוע בכל העולם יש אינספור נוצרים חילונים שאינם מאמינים, אך שומרים על חג המולד, ההודיה, וכדומה? האם מתוך ניצוץ אלוהי?

saar7650

New member
תשובה

חז"ל אומרים שעדיף לגוי (גם אם אינו מאמין בצו האלוקי לשמירת 7 מצוות בני נח) שיתקרב לא-ל ע"י הדת שלו- אם זו נצרות (למרות שזו עבודה זרה) או איסלאם. ולכן זו מעלה יפה שהם מתקרבים לא-ל בצורה זו או אחרת. למרות שהיא לא הצורה (=הדת) הנכונה ישנה בכל זאת התקרבות. אך מעלה זו עם פחיתויות רבות ומגרעות רבות שכן היא אינה רצון הא-ל!

saar7650

New member
נכון מאוד!

לא ניצוץ יהודי- אלא מעלה בפני עצמה! כי לגוי אין ניצוץ יהודי שכן הוא איננו יהודי...

בדיוק אותו הדבר.

גם יהודים וגם אינם יהודים מתקרבים לדת, ואתה טוען שאצל יהודים זה ניצוץ יהודי ואצל לא יהודים זה לא. אם כך, כיצד אתה מגדיר את המונח "ניצוץ יהודי" (זה פשוט נשמע משהו מיסטי)?

saar7650

New member
לא אותו הדבר

ניצוץ יהודי= ניצוץ אלוקי- משיכה אל האמת האלוקית! עקב כך שאני מאמין שהיהדות היא הנכונה אז ניצוץ יהודי=משיכה אל האמת האלוקית. לגבי זה שגוי מתקרב לדת זהו ניצוץ יהודי?? כר הסברתי לך שרק יהודי יש לו ניצוץ יהודי (כיסופים למסורת היהודית) גוי אינו יהודי ולכן אין לו ניצוץ יהודי. ניצוץ יהודי הוא אכן מיסטי!

אז מה אתה טוען בעצם?

שלכל מי שהוא יהודי יש משיכה אל האמת האלוהית, ולכל מי שאינו יהודי - אין? נראה שלא תוכל להוכיח זאת, מאחר שאני מכיר יהודים רבים שאין להם שום עניין באמת אלוהים או אחרת, ולא יהודים רבים שדווקא מפגינים את זה. נראה שאפשר להשאיר את עניין ה"ניצוץ האלוהי" כעוד תיאוריה ללא ביסוס עובדתי מוכח, בדיוק כפי שהשארנו את ה"דיבור בלשונות" של הנוצרים?...

saar7650

New member
אני טוען

שלכל אדם בעולם במיוחד יהודים יש משיכה אל האמת האלוקית!!! א-ב-ל! יהודי- אם הוא חוזר לשורשיו, למסורת של עמו הוא נמשך בעצם לאמת האלוקית. גוי שנמשך למסורתו- דהיינו לנצרות או לאיסלאם או לכל דת אחרת מתקרב במידה מסויימת לא-ל אך לא בדרך שהקב"ה רוצה בה! ולכן אין זו אמת אלוקית.

חזרנו לדמגוגיה סער ?

כל אדם בעולם הנמשך ל"אמת" האלוהית הוא אחד מהשניים: 1. אידיוט גמור. 2. חולה נפש.

saar7650

New member
איפה ראית דמגוגיה בדבריי??

ולמה שוב אתה חוזר לקלל??? תגידו- אתם באמת לא יכולים לנהל דיון תרבותי נורמלי בלי קללות???

דמגוגיה=

שימוש בטיעונים הפונים אל הרגש. דמגוג=העוסק בדמגוגיה. הטיעון "אמת אלוהית" הוא טיעון רגשי, כי לא ניתן לאמתו בדרך רציונלית. לכן זוהי דמגוגיה ואתה דמגוג. חדל דמגוגיה, יחזור הדיון לפסים נורמליים.

חזרנו לדמגוגיה סער ?

כל אדם בעולם הנמשך ל"אמת" האלוהית הוא אחד מהשניים: 1. אידיוט גמור. 2. חולה נפש.

למעלה