שאלה לאלו שאינם שומרים תורה ומצוות

G ove r n or

New member
"אני טוען שלכל אדם בעולם במיוחד

יהודים יש משיכה אל האמת האלוקית" ...אולם, טרם הוכחת שאלהים קים גם מחוץ לתחום שבין שתי אזניך. "א-ב-ל! יהודי- אם הוא חוזר לשורשיו, למסורת של עמו הוא נמשך בעצם לאמת האלוקית. גוי שנמשך למסורתו- דהיינו לנצרות או לאיסלאם או לכל דת אחרת מתקרב במידה מסויימת לא-ל אך לא בדרך שהקב"ה רוצה בה! ולכן אין זו אמת אלוקית" טענה חלשה, יען כי כל אמונה טוענת על עצמה שהיא האמת האלהית והאחרים - חקיינים חוורים. הנה טענה טובה יותר המסבירה מדוע אנשים נתפסים לפתע לחזרה למסורת, או חזרה בתשובה (בכל הדתות): זוהי הכרעה אישית הנובעת ממבנה האישיות (ודי לחכימא...). סדנא דארעא - חד הוא...

saar7650

New member
"טענה חלשה..."

לא כל אמונה טוענת ששאר הדתות הן חיקוי עלוב!!! ראה איזה פלא! היהדות (אם אינני טועה) ה-י-ח-י-ד-ה!!!! שמגובה ע"י דתות אחרות= נצרות ואיסלאם שלא יכולות להתכחש לה!!!!

דמגוגיה

אז מה עם היהדות מגובה ע"י נצרות ואיסלאם ? טיעון מטומטם שלא עובר מבחן הגיון: "אם כל כך הרבה אנשים מאמינים הרי שאינם יכולים לטעות". שטויות, 80 מיליון גרמנים האמינו להיטלר.

saar7650

New member
איגרא...

אם דיברנו על טעויות כתיב הרשה לי לתקן אותך כותבים "אם" לא "עם". "אם הידות מגובה..." לא "עם היהדות מגובה"... דבר נוסף- למה אתה ממשיך לקלל בהודעותיך??? אתה לא יכול לנהל דיון תרבותי??? דבר אחרון- אתה משווה בין הנאציזם ליהדות???????!!!!!

סער...

אם דיברנו על טעויות כתיב הרשה לי לתקן אותך כותבים "אם היהדות" ולא "אם הידות". דבר נוסף איפה קיללתי בהודעה האחרונה ? וכן היהדות היא מקור הנאציזם.

saar7650

New member
איגרא..

לכתוב ידות במקום יהדות היא טעות דפוס! נשמטה האות ה! אך לכתוב "עם" במקום "אם" זוהי טעות כתיב חביבי!!! קיללת בהודעתך הקודמת! ואם לא קיללת בהודעה המדוברת יישר כוחך שהצלחת להתאפק!!! ובע"ה המשך כך! איפה אתה רואה מקורות לנאציזם ביהדות???

סער...

טעיתי לא נורא קורה. איפה קיללתי בהודעה הקודמת, ציין מראה מקום. מקורות לנאציזם ביהדות: חוקי ההשתתיכות ל"עם" היהודי. מצוות השמדת עמים. הפאשיזם המובנה ברעיון האלוהי.

saar7650

New member
כותרת ההודעה היא

"חזרנו לדמגוגיה- סער?" מי שנמשך אל האמת האלוקית הוא- אדיוט גמור או חולה נפש! על גידופים אלו דיברתי. לגבי טעות הכתיב שלך- רק רציתי לציין שגם אתה וגם אני סה"כ בני אדם וטועים! כשאני טעיתי "קפצת" על המציאה וגידפת:"זהו סגנון של מוכרי החמוצים בשוק"!!! אני לעומתך הראיתי לך את הטעות בלי כינויי משנה! לגבי נושאי הנאציזם ביהדות אשמח לדון איתך עליהם. נתחיל בחוקי ההשתייכות לעם היהודי. על איזה חוקים בדיוק אתה מדבר? הראה אותם ונדון לגופו של עניין!

סער

א. איתך הסליחה דימיתי אותך בתחילה לעילגים כמו בקבוק שמח. ב. נושאי הנאציזם ביהדות: 1. הנושא של אם יהודיה קובעת יהדות הילד, מה עם האב, הסב והסבתא ולמה זה מזכיר את חוקי נירנברג ? 2. השמדת עמים, מצווה היא להשמיד את שבעת עממי כנען על טפם ונשותיהם.

saar7650

New member
הסבר!!!

היהדות אינה גזענית!!! והגיור הוא ההוכחה הטובה ביותר לכך! ברגע שאדם (גוי) מתגייר הוא "מיוחס" בדיוק כמו כל יהודי באשר הוא! מכאן המסקנה שה"ייחוס" הוא בזכות הערכים שלנו בלבד!!! זאת ועוד- הרמב"ם הלכות איסורי ביאה כותב: "כל העכו"ם כולם כשיתגיירו ויקבלו עליהם המצוות הרי הם -כישראל לכל דבר- לגבי קביעות יהדות הילד- ברור הדבר שהקרובים ביותר לילד (אלה שהיו שותפים ביצירתו- אבי ואמו) הם הם אשר יקבעו את יהדותו! לגבי השתייכות לעם היהודי- הדבר נקבע לפי האם. אך ההשתייכות מבחינת תפקיד הבן- נקבעת לפי האב. כלומר- אב שהוא כהן הילד יהיה כהן, אב שהוא לוי הילד יהיה לוי, אב שהוא ישראלי הילד יהיה ישראלי! עולה מן האמור שלא כל השתייכות של הילד נקבעת לפי האם! תלוי איזו השתייכות- לעם היהודי, או לתפקיד הילד!!!

G ove r n or

New member
כל האמונות דומות. כל האלים דומים.

הם שוכנים אך בספוג שבין אזני המאמינים בהם. סדנא דארעא - חד הוא...

saar7650

New member
היהדות שונה מכולן

בזה שהיא מגובה ע"י דתות אחרות! (נצרות ואיסלאם).

G ove rn or

New member
מה פרוש "מגובה"? כל הארועים

ה"גדולים" של היהדות ארעו לפני המאה ה-10 לפנה"ס, וכידוע, אין שום אישוש עצמאי למעשיות המיתולוגיות הללו, אף לא לאישים המרכזיים בהם. דווקא הנצרות והאיסלם הם במצב הרבה יותר טוב. כל הארועים ה"גדולים" שלהם הם "צעירים" יחסית ובעלי אשוש עצמאי לא רע לגבי האישים המרכזיים. האיסלם והנצרות אינם זקוקים ליהדות. היהדות, מסתבר, זקוקה לאיסלם ולנצרות...

saar7650

New member
היהדות לא זקוקה לגיבויים!

רק הבאתי את הטענה האומרת כי גם הדתות שמנסות להתיימר להיות מחליפי "העם הנבחר" (כדבריהם!) מאששים את הטענה שלנו כי מעמד הר סיני וכל הכתוב בתנ"ך ("הברית הישנה" לדידם) אכן התרחש!

saar7650

New member
לא הבנתי

את תשובתך! לאיזו תגובה שלי אתה משייך אותה?? וכן- הואל נא להסביר את עצמך היטב כי לא ירדתי לסוף דעתך!

התשובה אינה מיועדת לך,

אלא לפאראנואיד הידוע "masorti". בכל פעם שמישהו אומר טענה מנוגדת שלו, masorti טוען שהוא "אנטי דתי" או "אתאיסט".

masorti

New member
שקרן...

תשובתך עסקה אך ורק בלעג לדתיים הפרימיטיביים, ולא העלתה שום נימוק לטובת הדת. ברור לחלוטין שמדובר בתשובה של אתיאיסט שמתעב את הדת היהודית.

למעלה