שאלה לאתאיסטים שביננוי:

antreprize

New member
כן, הייתי מעדיף שהוא לא יקרה.

אבל על כל דבר רע קורה דבר טוב(כי יש כל כך הרבה אירועים רעים וטובים), ורובם לא כל כך גרועים, נכון, אני אסבול בגללם, אבל לא להרבה זמן ובזמן שאני אסבול זה לא יהיה כל כך גרוע.

yaakii

New member
אבל למה לך לסבול??

רק בגלל שאתה יודע שאחרי זה תקבל טוב? אז מה? אין שום סיבה שתסבול. עדיף לך לא להרגיש כלום ואז גם לא לסבול!

antreprize

New member
אני לא סובל(כרגע).

אולי לך עדיף ככה, אני מעדיף לקבל טוב, גם אם זה אומר שאני צריך לסבול קצת.

yaakii

New member
למה לך לסבול? למה לך להיות במצב של תלות

בהנאות? של הרצון לקבל משהו?

antreprize

New member
לא יודע, אבל זה גורם לי להרגיש טוב

אז אני מתכננן להמשיך את זה.

AlexOnFire

New member
כי המתנה הזו תבוא בסופו של דבר... אבל אם אתה מפסיק את החיים, החיים לא באים שוב בסוף.

yaakii

New member
הגבת לי? לאיזו הודעה?

שהחיים לא יבואו! איזה רווח יש לי מהחיים?

Dragonaut

New member
צודק,

אז מה בדיוק המטרה של להשאר בחיים ולעבוד את אלוהים? אם תתאבד, לא יהיה שום אל שתצטרך לסבול בשבילו, הכל יעלם.

yaakii

New member
אבל אז:

א. אקבל עונש חמור על שהתאבדתי. ב. אפסיד את כל השכר על מצוות שאני יכול לקיים בעולם הזה.

Dragonaut

New member
אוקיי,

ומה אם אין אלוהים? אתה משעבד את עצמך לחוקים שנכתבו ע"פ כלום, ומה יצא לך מזה? אתה לא רואה את פוטנציאל הבזבוז העצום שבעניין? ונניח ומתת מוות טבעי כאדם חילוני ולא מאמין, מה אז, גיהנום?

yaakii

New member
והרי לכל אחד יש אכזבות בחיים-

מדוע לא לצאת מראש ממצב בו יהיו לי אכזבות? למה לא להביא את עצמי למצב בו לא ארגיש כל רע? למצב בו החוסר בטוב לא ישפיע עלי?

AlexOnFire

New member
כי אני במילא מתעלמת מהרע בחיים ומהאכזבות. אז למה לי להתאבד אם השגתי את השלווה שלי גם ככה?

Dragonaut

New member
וכאדם מאמין,

לך אין חוסר בטוב או אכזבות? אתה לחלוטין לא מודע להשפעות החיוביות של כמעט כל התנסות שלילית? החיים חיוביים בכללי, במקרים קיצוניים הייתי מסכים עם כך שמוות עדיף. אבל אדם ממוצע חווה אכזבות, עצב ואבדן, ובמקביל הצלחות [בכל קנה מידה], שמחה וצחוק. מכל התרחישים הוא מרוויח, בין אם זה לקח, מוסר או חישול נפש ואופי. נכון, בקנה מידה קוסמי, אין צורך בשום דבר מאלה. זה מה שיגרום לנו לאבד את מתנת החיים והתודה, הכל כך נדירה וחד פעמית? החיים הם החוויה הכי טובה שאדם יכול לבקש, מכל כוון, והטיעון שלך נגדם לא חזק מספיק.

yaakii

New member
חוויה טובה, אולי אבל

כל אחד חווה בדברים חיים שהוא מעדיף היה שלא יכרו.

Dragonaut

New member
נופ

אקח את עצמי כמקרה אישי. קרו מספר אירועים גדולים שניתן להגדיר כרעים, בהחלט. כן, אם היית שואל אותי מיד אחרי כל אחד מאותם אירועים, הייתי מסכים איתך. אבל אחרי שעוברים ימים, שבועות, חודשים- ניתן לראות את קציר התועלת שצומח מאותם אירועים. אז כן, לא נעים- אבל אותם אירועים עשו אותי למי שאני, בנוסף לעבודה עצמית אינטנסיבית. כמו שאמרתי קודם- חישול נפשי.

למעלה