שאלה לאתאיסטים שביננוי:

ומאיפה אתה יודע זאת?

אלוהים הוא לא כל יכול ? לפחות אני חשבתי ככה .או שאתה האלוהים ובגלל זה אתה יודע ? אולי הוא כבר נעלם מזמן ואמנותך פשוט ממשיכה כמורשת מדורות קודמים

ל נ צ ח

New member
הסיבה היא עצם קיומו שלו עצמו=הוא עם כל מה בו.

זה מה מבטיח את החיים במקום האבדון . כן ! זה מה מבטיח שכולנו עם כולם לעולמים לא נאבד בתופת המציאות האיומה הנוראה והאכזרית מכל מציאות אפשרית אחרת, היא מציאות האבדון מהגורל העיוור ללא אלוהים הוא האבדון האכזר האיום והנורא מכל אבדון ממנו אין אל גואל, לא מציל ומושיע.
ל נ צ ח
http://communa.tapuz.co.il/llanetsaj blog.tapuz.co.il/llanetsaj http://forums.nana10.co.il/Forum/?ForumID=20

נסה כמה שפחות דת כמה שיותר לוגיקה

אם כך למה סיבת הקיום שלנו עצמנו היא לא עצם קיומנו?

Dragonaut

New member
לכל אחד

יש את הסיבות שלו. אין סיבת-על מוגדרת. אישית, אני נהנה מהתודעה, המחשבה וחוסר הידיעה שבחיים, אבל סביר להניח שגם בלי אלה הייתי מוצא משהו להיאחז בו. כמעט תמיד יש. תשובות לתשובות הנגדיות [הרלוונטיות] שלך? 1. לא כולם סובלים מטרדות היום-יום, בטח לא ברמה של אומללות קיומית. 2. למה לא לרדוף אחרי הנאות? מה הטעם בחיים אם לא נהנים מהם? ובאותה מידה אוכל לשאול, מדוע תקדיש את חייך לעבודת אל שקיומו מוטל בספק? כפי שאמר דוקינס, אמונה מתוך ספק אינה אמונה.

yaakii

New member
תשובות^3

1. אמת. אבל לא עדיף להיפוטר גם מאותם טרדות קטנות אלו? הטרדה של לקום בבוקר, של לשמור על הבריאות, של המשימות שיש לי לבצע היום וכו'? בפעולה אחת פשוטה ניתן להעלים את כל זה...? 2. חח מה שאני אומר זה שלא יהיו חיים, ואתה שואל אותי: מה הטעם בחיים אם לא נהנים מהם? אל תחיה ואז לא תרצה גם הנאות! לגבי שאלתך: קיומו של האלוקים בו אני מאמין אינו מוטל בספק. כשם שאני מאמין שהסיכוי שגג ביתי יקרוס עלי בזמן שאני ישן, קטן ביותר, כך הסיכוי שאלוקים קיים הוא גדול ביותר. (מסיבות רבות. אם תרצה אוכל לפרטן). נכון, אין הוכחה של 100% לקיומו של אלוקים. וכמובן, אם היית כזאת, לא היה מדובר באמונה.. אבל הסיכויים הקיימים בהחלט מספיקים לי, מישהו שהולך אחר ההיגיון להאמין באלוקים. מתוך איזה ספק הגעתי להאמין באלוקים?

למה לחיות?

כי זה טבע האדם, לשרוד, להמשיך לחיות. נכון יש הרבה דיכאוניים שם שלא ימצאו סיבות לחיות, אבל עדיין הם לא יתאבדו...זה לא כזה פשוט... "וואלה לא מצאתי סיבה לחיות אז בוא ניתאבד." אבל יש כאלה שכן יתאבדו (מיעוט קטן). וזה ממש לא קשור לאתיסטים או דתיים

yaakii

New member
יש קשר../images/Emo38.gif נהדר!

הדתיים דוגלים בכך שיש סיבה, מטרה לחייהם בעולם הזה. האתאיסטים-לא! "נכון יש הרבה דיכאוניים שם שלא ימצאו סיבות לחיות, אבל עדיין הם לא יתאבדו...זה לא כזה פשוט... "וואלה לא מצאתי סיבה לחיות אז בוא ניתאבד." אבל יש כאלה שכן יתאבדו (מיעוט קטן)." הרבה דיכאוניים? כל מי שלא מאמין באל כלשהו, אין לו סיבה לחיות! אם אתה שואל אותי תשובה כגון זו: "כי זה טבע האדם, לשרוד, להמשיך לחיות.", היא מאד לא מספקת. היא רק מסבירה מדוע כל אתאיסט לא מת עד עכשיו (אם לא היה לו את יצר ההתאבדות הוא כבר היה נדרס/טובע וכו'), היא לא מסבירה מדוע, כשנשאל אותו אתאיסט לסיבה שהוא ממשיך לחיות. מדוע אינך מספיק את חייך? התשובה "כי זה טבע האדם" לא מספקת. אז מה? לאדם יש יצרים נוספים, טבעיים, ובכל-זאת הוא מתמודד איתם ולא תמיד נכנע ליצרים הללו.

antreprize

New member
אפשר לדעת למה אין לי סיבה לחיות?

אין לי יעדים, רצונות או מטרות?

yaakii

New member
המטרות והיעדים הגדולים ביותר של אתאיסט

יובילו, במקרה הטוב, להצלחה ברצונות. אבל מה אז? ברגע בו אותו האתאיסט ימות המטרות שהושגו יהיו שוות לכלום.

antreprize

New member
למה?

אם הוא ימציא המצאה חשובה, לא יזכרו אותו ואותה אחרי מותו? למה שיהיה לו אכפת מזה שאחרי מותו ישכחו אותו? הוא לא חי בתקופה שאחרי מותו, הוא חי עכשיו, אז למה שהוא לא יעשה את מה שגורם לו להרגיש טוב?

yaakii

New member
אז מה אם יזכרו אותו אחרי מותו?

זה יהיה משנה לו? נכון, הוא חי עכשיו. אבל לכל אדם יש בעיות בעולם הזה. למה לא להיפטר מהן בפעולה פשוטה?

antreprize

New member
אולי הידיעה שיזכרו אותו אחרי מותו

גורמת לו להרגיש טוב עכשיו. למה כן להפטר מהן? רובן קטנות ויעלמו גם בלי התאבדות, למה לוותר על המתנה הנדירה הזאת(רוב הזרעים וביציות לא ממלאים את יעודם, רק מעטים מהם הופכים לבני אדם)?

yaakii

New member
למה לוותר על המתנה הנפלאה של המוות:

נותן לך את האפשרות להפטר מכל הבעיות.

antreprize

New member
אבל לצד ההפטרות מכל הבעיות

מקבלים גם הפטרות מכל הדברים הטובים שיש בחיים.

yaakii

New member
נכון! למה לא להגיע למצב בו אין לי כל רצון

בדברים טובים? ואז לא אקבל טוב ולא רע!

antreprize

New member
מהמוות אי אפשר להרוויח,

אבל אי אפשר להפסיד וזה נשאר קבוע. מהחיים אפשר להרוויח ואפשר גם להפסיד וגם זה קבוע, אבל הקבוע כאן הוא האושר, אני יכול לסמוך על כך שכל עוד אני חי אני אהיה מאושר(בסה"כ, יהיו תקופות של עצב ודכאון, ככה זה אצל כולם) בצורה כלשהי.

yaakii

New member
תחשוב על משהו רע שקרה לך

האם לא היית מעדיף שלא יקרה? אתה יודע מה הפתרון לכך שדברים רעים לא יקרו לך?

למעלה