שאלה לבנות הפורום

beatman

Member
אז סה"כ די דומה לי

ולגבי המנטליות :"יש משהו במנטליות הרוסית שאני לא מתחברת אליו" - מאוד אודה אם תדייקי מה ?

littlerunaway

New member
זה לא משהו שאני יכולה להסביר

גרתי 20 שנה ברובע הכי "רוסי" באשדוד, זה לא משהו שאני סובלת ממנו, אבל לא הייתי רוצה לבלות את חיי עם דובר רוסית. שוב, עיניין השפה, עד כמה שאולי הוא נשמע שולי לאחרים, הוא מרכיב מאוד גדול בחוסר רצון שלי לצאת עם רוסים. וכמו שכתבתי אי שם למעלה, רוסי שמעדיף לדבר איתי עברית, אין לי בעיה.

Berethor

New member
מעדיף או מתפשר

אותה פשרה רוסי גם עושה שהוא יוצא עם מישהי שלא רוסיה, רק שפה הפשרה תהיה פחותה יותר כי בתכלס את כן רוסיה אפילו אם אינך אוהבת לדבר רוסית ומתנהגת כאילו את אליעזר בן יהודה, כמה שזה כבר פסה בימנו..

littlerunaway

New member
מה הקשר אליעזר בן יהודה?

אתהרוצה להמציא דברים, שיהיה לך לבריאות. לא בא לי להסביר את עצמי בפני מישהו שמפליג עם הפרשנויות שלו למרחקים.

Berethor

New member
לא מכירה תהיסטוריה של ישראל?

אז הנה ציטוט מובחר בשבילך. תראי אם אתה יכולה להזדהות עם זה, ואלו שתוהים כן בן-יהודה היה יהודי-רוסי.

"דיבור עברי בתוך המשפחה: בן-יהודה הקפיד לדבר רק עברית עם בני משפחתו, ואף ניסה, בהצלחה מועטת, להשפיע על משפחות נוספות שינהגו כמוהו. לפי עדות בני המשפחה, בנו בן-ציון לא דיבר כלל עד גיל ארבע. אמו לימדה אותו רוסית בסתר, וכשבן-יהודה גילה את הדבר התפרץ בכעס, ואז החל הילד לדבר. לצורך גידול הילד חייב היה בן-יהודה ליצור מילים חדשות כגון "בובה", "גלידה", "אופניים" ועוד. ההצלחה בדיבור העברי הביאה ארבע משפחות ירושלמיות נוספות לדבר עברית (יודליביץ, מיוחס, הורביץ וגרזובסקי – האחרון הוא יהודה גור, לימים מחבר מילון גור), אולם ההצלחה לא סחפה אחריה רבים. לפי עדות משנת 1902 – למעלה מעשרים שנה אחרי שהחל בפעילותו – אפתה אז אשתו של בן-יהודה עוגה למשפחה העשירית שקיבלה על עצמה דיבור עברי בירושלים."

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%A2%D7%96%D7%A8_%D7%91%D7%9F-%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94

littlerunaway

New member
לא קשור אליי בכלל

אני טוענת בדיוק ההפך. אני לא רוצה להכריח אף אחד לדבר בשפה מסויימת. אני לא רוצה להכריח את בן הזוג שלי לדבר עברית, אני מעדיפה בן זוג שטבעי לו לדבר עברית מלכתחילה.

littlerunaway

New member
זה שלא בא לי "רוסיה הקטנה" אצלי בבית

לא אומר שאיבדתי קשר לשורשים. זה אומר שלא בא לי לחיות את השורשים האלה באופן קבוע ביום יום, כי אחרי 22 שנה בארץ, יותר נוח לי לדבר עברית.

Berethor

New member
או שפשוט קשה לך לדבר ברוסית..

אני מודה שרוסים לרוב באמת מעדיפים לדבר רוסית בבית, במיוחד עם רוסים אחרים. אבל בתכלס אי אפשר להכליל את זה על כל הרוסים, כי במלא אם למשל לא היית נראת רוסיה ולא היית יודעת רוסית, אז במלא לא היה להם הרבה בררה מאשר לדבר איתך בעברית או אנגלית.

littlerunaway

New member
ואם לסבתא היו גלגלים...

אבל אני יודעת רוסית, אני נראית רוסיה ויש לי שם רוסי טיפוסי (זה די כתוב לי על המצח).
ולמרות שאי אפשר להכליל על כל הרוסים, אם מדובר בפלטפורמות כמו פייסבוק, אתרי הכרויות, אני מעדיפה פשוט לדלג.
אם במקרה אני מכירה מישהו בסיטואציה אחרת (עבודה, לימודים וכו'), והוא מדבר איתי עברית ומוצא חן בעיניי, אז אני כמובן לא אפסול.

beatman

Member
לדלג על מה ?

אם מישהו בעל שם רוסי(בדיוק כמו שלך יש שם כזה) כותב בעברית בפייסבוק/אתר הכרויות את ישר מדלגת ?
הרי הוא יכול להיות בדיוק כמוך.

Berethor

New member
רק "שרוסיה הקטנה" היא לא רק בתרבות

אלא גם בדם מה שנקרא..

Berethor

New member
שם אתה יהודי, פה אתה רוסי, ככה זה עובד

ואם היא נראת כמו רוסיה היא בהחלט רוסיה, אתה מנסה לגרום לאנשים להתנתק מהשורשים שלהם ולשנוא את עצמם ואת הקרובים להם באמת. אבל אני לא תומך בדבר הזה.

למעלה