שאלה לבנות הפורום

littlerunaway

New member
זה בסדר, אני מבינה גם כשמדברים מהר

אם הוא רוסי שמדבר רוסית עם רוסים, עד כמה שזה נשמע אולי שרירותי, כן, אני אפסול אותו על זה. כי לדבר כל הזמן עם מישהו בשפה שלא נוח לי לדבר בה זה מאוד מעיק ואין לי רצון להיכנס לפינה הזאת.
יש רוסים שהשתלבו לגמריי בחברה הישראלית ומדברים בעיקר עברית, עם כאלה אין לי בעיה לצאת. אבל אם נניח באתרי הכרויות (פעם, כשהייתי עוד רשומה לאחד) אני נתקלת בשם רוסי, אני מדלגת. אני שומרת לעצמי את הזכות לא לתת הזדמנות שווה לכל אחד. מותר לי.

Berethor

New member
זכותך לפסול על מה שבא לך

גם אני יכול לפסול על הבסיס הזה, אומנם לא רוסיות אבל שיהיה. הקטע האירוני העיקרי שאני מוצא אצלך שאת למעשה פוסלת את בני העם/עדה שלך.

littlerunaway

New member
חייתי 7 שנים ברוסיה ו-22 שנים בישראל

אז למרות המוצא שלי, אני מרגישה יותר ישראלית מרוסיה. אני פוסלת את העדה שלי מסיבה פרקטית לחלוטין. לא כי יש לי משהו נגד רוסים, ממש לא.

Berethor

New member
"ישראלית" זה ביטוי כוללני מדי

מזה ישראלית בכלל? יש פה כל כך הרבה קבוצות שונות, ולאף אחד מהם אין מונופול אמיתי על המושג. בעיקרון גם אני ישראלי, אבל בנוסף לזה שאני ישראלי יש לי גם שייכות 'לעדה' שלי, זה לא סותר. אני גם לא חשוב שזה קשור לכמה שנים חיית ברוסיה, אני מכיר מקרוב מאוד שחיו הרבה פחות שנים בחו"ל ועדיין קשורים מאוד לרוסיות שלהם.

littlerunaway

New member
אז הם קשורים, אולי אני קשורה פחות

וכמו שרשמתי איפשהו למעלה, אני כן אוהבת את החגים, את האוכל וכו'. אבל לא הייתי רוצה שהבית שלי בעתיד (בעל, ילדים) יהיה בית שמדברים בו כל הזמן רוסית.

Berethor

New member
אבל למה השיוך האוטומטי לזה?

אני מסכים שלרוב רוסים יעדיפו לדבר ברוסית בבית ועם רוסים או דוברי רוסית אחרים. אבל שפגשת מישהו רוסי האם פעם חשבת בכלל להגיד לו שנוח לך יותר לדבר בעיברית? אולי הוא היה מוכן לדבר בעברית, במיוחד אם העברית שלו היא מספיק טובה, הרי לא כל מי שמעדיף לדבר ברוסית זה בגלל שהעברית שלו לא טובה, מדובר פה בעדפה אצל רוסים אפילו מבין אלו שיש להם עברית טובה. בכל מקרה זה לגיטימי לפסול על מה שבא לך, למרות שפסילה על איזה שפה מדברים בבית היא דיי מגוחכת לדעתי, יש כל כך הרבה דברים שהם חשובים יותר בהתאמה או חוסר התאמה.

littlerunaway

New member
מי שמעדיף לדבר רוסית

זה כי זה בא לו יותר טבעי, מאותה סיבה שאני מעדיפה עברית. אני לא הולכת לשנות בן אדם כדי שיתאים לי.

beatman

Member
גם לך יש שם רוסי, לפי מה שאמרת

אז גם עליך יכולים לדלג בדיוק מאותה הסיבה, כי יחשבו שאת מנהלת את חייך רק ברוסית.

Berethor

New member
אם יש לך כזאת בעיה עם שמות רוסים

איך זה שעדיין לא שינית את שמך? זה לא דבר שכל כך מסובך לעשות, זה לא ניתוח פלסטי.

littlerunaway

New member
וואי, תהיה בריא.

מאיפה אתה ממציא את כל הדברים האלה... יש לי בעיה עם שמות רוסים?
אני לא אטרח לענות על זה.

beatman

Member
ואם בחור מדבר בשתי השפות ומוכן לדבר אתך

איך שנוח לך, זה מתקבל אצלך ?

Berethor

New member
את לא חייבת, לאחרות נשאר יותר

Berethor

New member
אם לא עם רוסים אז עם מי כן?

ובתור רוסיה אני לא חושב שאפשר להאשים אותך בגזענות לרוסים בכל מקרה, אלא אם כן היה מדובר בגזענות עם שנאה עצמית..

littlerunaway

New member
אין פה שום שינאה

איפה הזכרתי שאני שונאת רוסים? אמרתי שאני לא מתחברת לתרבות ברמה של לחיות אותה יום יום.

Berethor

New member
שנאה עצמית זה ביטוי

וכן לא לתחבר לתרבות שבאופן משפחתי ומולד את חלק ממנה יכולה להחשב לסוג של שנאה עצמית, אם כי לא ברמה של שנאה אמיתית כמו שבמקרה שלך פשוט חוסר התחברות, אבל החוסר התחברות הזאת מספיקה לך כדי לפסול על הסף בחורים מהעדה שלך. אז את לא יכולה לטעון שהיא 'שולית'.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A0%D7%90%D7%94_%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA

בעולם יש כמה מליארדים בארץ כמה מליונים

וסטטי' זה מדע תיאורטי לא מדויק מעצם הגדרתו שדוגמים אחוז
מסוים מתוך הכלל.

Hermineh

New member
בארץ יש כמה מליונים רוסים?? בעולם יש

מיליארדים של רוסים? מאיפה אתה לוקח מספרים כאלה?
העלייה מברית המועצות הביאה איתה בערך מיליון איש, בלי לספור את הילדים הצברים שנולדו להם פה. אבל לא כולם נשארו בישראל והיתה ויש ירידה כבידה בקרב הציבור הרוסי.
לא יודעת כמה רוסים יש בעולם אבל בטח שלא מיליארד.

Berethor

New member
צברים זה ביטוי בולשיט משנות ה60

לא מאמין שיש עוד אנשים שמשתמשים בו. לא משנה איפה נולדים, עדיןן נשארים רוסים או מזרחים או מה שלא יהיה.

למעלה