שאלה לבנות הפורום

beatman

Member
אל תדבר בכינויים וסיסמאות

יהודי זה לאום ואי אפשר לשנות את זה.

Berethor

New member
עדיף סיסמאות שלי מאשר קלישאות שלך

כל אדם בר דעת יודע 'שיהודים' הם לא בדיוק קבוצה אחת. לכן המושג הנכון הוא יהודי-רוסי.

Berethor

New member
זה גם לא באמת לאום אלא אתניות

ככה זה תמיד גם היה בחו"ל. אבל זה אפילו לא אתניות אחידה כמו שכבר אמרתי, יש כל כך הרבה עדות שונות, בחלק לא קטן מהמקרים השוני בניהם רב יותר אפילו מאשר בין יהודים ללא יהודים. הקלישאות הציוניות או הדתיות שאתה זורק כל הזמן, לא מתחשבות במציאות הזאת.

Berethor

New member
כנראה ששכחתה שלא היה מדינה לפחות אלפיים שנה

עלאק ליאום, לא זה אתניות בעיקר, ולכן גם יהדות נחשב לפי מי שנולד יהודי ולא רק לפי אם הוא מאמין ביהדות או ישראלי.

beatman

Member
תלמד תורה, תבין

Berethor

New member
אני למדתי מספיק בלי להיות דוס

לכן אני גם מכיר את כל הדברים האלה, אבל קונה את כל הבולשיט שאתה מנסה למכור לי.

Berethor

New member
ואגב היהודות עצמה לא סגורה מזה

יהדות זה מיקס הזוי של דת "ולאום".

Berethor

New member
היהדות במקור היא רק דת

אחר כך עשו את המיקס בין דת לאתניות, והבסיס האתני דיי עבד עם השנים בגלל 'שיהודים' כבר לא באמת אתניות אחת, אולי לפני אלפיים שנה לפני שבר כוזיבא הוביל מרד חסר סיכוי נגד הרומאים שהוביל לגלות, זה היה ככה אבל לא היום. כיום בדומה להתחלה, היהדות היא בעיקר דת, למרות שהחלק האתני שלה הוא זה שיותר משמעותי, במיוחד עבור יהודי חילוני.

קודם כל, זו בדיוק גזענות

להסיק שבגלל מוצא של אדם מתקיימות בו תכונות אופי מסוימות או שהוא מתנהג בצורה מסוימת - זו מהות הגזענות.
זכותך לא להתחבר לתרבות הרוסית, אבל להסיק שעם *כל* רוסי יהיו לך הבדלי תרבויות זו הכללה גזענית ועצובה

littlerunaway

New member
אני לא מסיקה על כל רוסי

אני מחליטה לעצמי שיש סיכוי גבוה מדי שלרוסי יהיו כמה תכונות שאני לא מתחברת אליהן (ואפשר להיות PC עד מחר אבל מוצא ותרבות לפעמים משאירים חותם) אז אני מעדיפה לא להיכנס לזה בכלל, בין אם יש הבדלי תרבות או לא.
תקראי לזה איך שבא לך, אני לא אתנצל על זה כשמדובר על מישהו שאני אולי הולכת לבלות איתו את שארית חיי.

ברור שמוצא ותרבות משאירים חותם

לכן, לומר שאת לא יוצאת עם בעל מנטליות רוסית שדובר רוסית, זו ההעדפה האישית שלך - זה מקובל וזה לא צורם באוזן.
לומר "אני לא יוצאת עם רוסים" נשמע כאילו את מכלילה כמה מיליוני אנשים לתוך טייפקאסט שהגדרת לעצמך בראש - וזה גזעני והכי לא PC בעולם

littlerunaway

New member
אבל זאת העובדה, אני לא יוצאת עם רוסים

לא כתבתי שאני לא יוצאת עם רוסים כי הם לא "שווים" או לא יודעת מה. אני לא יוצאת עם רוסים כי זה לא מתאים לי מסיבות לגמרי לגיטמיות בענייי. את רוצה לפרש את זה בתור גזענות (כבר הזכרתי שאני רוסייה בעצמי?), שיהיה לך לבריאות.

אני אסביר לך לאט שתביני מהר

כשאת אומרת משפט כמו "אני לא יוצאת עם רוסים", המשתמע מזה, שאם תכירי מישהו שמוצא חן בעיניך והוא אחלה מכל הבחינות אבל הוא רוסי - את תפסלי אותו.

כלומר, מה שפוסל מבחינתך את אותו בחור זו לא המנטליות שלו, שאליה את לא מתחברת. לא העובדה שיש ביניכם פערים תרבותיים. מה שפוסל מבחינתך זה ה*מוצא*.

זו גזענות. אין פה שום פרשנות מצדי, אלא הגדרה פשוטה למציאות

(והעובדה שאת רוסיה לא מביאה לך פטור)

למעלה