שאלה לבנות

שםאנילא

New member
מי סיפר לך שטות כזאת? ליכלכת עכשיו...דוקא חצי

יום יש הרבה כאלו שמממשים את הזכות הזאת אז אל סתם תקבע עובדה לא נכונה איני יודע היכן אתה גר

המכביסט צודק 100 אחוז

ולא כי אני לומד, למדתי וחיפשתי בחורות שרק רוצות לומד אבל כרגע אני ב"נפילה" מחפש ללמוד מקצוע אחרי כמה שנים בישיבה, ושומע הצעות גם על כאלה שרוצות "עובד-לומד" אבל תמיד ידעתי וגם היום שזה המצאה לאותן שלא אומרות בפה מלא שהן רוצות עובד, או כי לא נעים לומר , או כי הם לא בדיוק יודעות שעובד לומד זה בעצם עובד, ושומע שיעור בזמן שנרדם איזה שעה בערב.[במקרה הטוב]. עובד לומד שדיברו עליו חז"ל זה אחד שעושה תורתו קבע ומלאכתו ארעי וזה אני אישית לא זכיתי לראות בדורנו , זה מצריך אחד שוואלה לומד-45 שעות ביום שזה לפחות חצי חצי עם העבודה [גם המושג הזה נשמע חצי חצי עובד לומד ולא סתם קובע שיעור של שעה וחצי חפיף בערב]. בקיצור עצה לבנות שכאן, מי שרוצה אברך [בן תוירה בלע"ז] שתבקש לומד כל השאר יכולות להיות נשמות טובות אבל לא תורניות בהווה, אלא אם כן כמו שנאמר כאן ללמוד שנה ראשונה זה דרך טובה ובסיס טוב ככה עושים מקצת חסידים לומדים שנה ויוצאים לעבודה. [ונכון שלא כולם ישארו ללמוד ולא כולם אדמור"ים פוטנציאליים אבל זה כבר פילפולים...]

שםאנילא

New member
גם אתה מקשקש סתם??? יש לי אח שבקלות ב"ה עבר

מעבודה ללימוד חצי יום... ואני מכיר הרבה כאלו... חבל שאתם סתם זורקים מילים באויר אם אתה לא עומד בזה זה לא אומר שאחרים לא

שמעתי על הקשקושים יותר מידיי..

והיה ואחיך הצליח והוא אחד בעיר או אולי חד בדרא, אולי זה כי עבר מעבודה ללימוד, אבל זה שלמד יום שלם וחתך, כאשר אבד אבד..

maccabist 1

New member
שם אני לא...

על כל אחד שתביא לי שלומד חצי יום ועובד חצי יום, אני מביא לך 10 נשואים שעובדים יום שלם ואמרו בפגישות שעל הצד שיעבדו אז זה חצי יום.... הנושא הזה בדוק מדעית בחברה החרדית (ליטאים/ספרדים/חסידים). מצטער שאני לא פתוח בנושא הזה לויכוח אך זאת געתי בצורה נחרצת. אגב, בית של תור יכול לקרום עור וגידים גם אם הבעל לומד רק בשנים הראשונות. ובסוף דברי אני יוסיף ש.... כל מתחיל ונגמר בהערכה ובאהבה של הבחור ללימוד. בהצלחה לבנים בלימוד התורה.ולבנות בבניית בית של תורה.

שםאנילא

New member
היי...לא דיברתי על רוב אלא אמרתי שיש הרבה שאנ

שאני מכיר שמתוך יום של עבודה עברו לחצי יום לימוד..אני גם עושה את זה וגם אחי עזב את מקום עבודתו והוא לומד חצי יום אשתו הסכימה והוא עוזר לה בין השאר.. אז יש...צריך רק לרצות ולהתאמץ... שוב לא רוב אלא הרבה

שםאנילא

New member
עם מה שאמרת עכשיו אני מסכים...זה נכון מי ששנה

ופירש קשה מכולן... אני רק אמרתי שיש כאלו הרבה שלומדים חצי יום

maccabist 1

New member
לא הבנת אותי כראוי

הוא חשב באמת ובתמים לעבוד -רק- חצי יום והתכוון לכך בלב שלם, רק שבמבחן המציאות זה לא מצליח ובסוף עובדים יום שלם. אגב, אני מכיר גם כמה שבאמת לומדים חצי יום אך שם הסיבה היא תמיכה מסיבית של האישה. היום לצערנו ישנם נשים שדוחפות לכיוון שני-לפרנסה.

ברור

ואם עשה צבא ,גם טוב! ובחיי שזה לא בציניות! בנאדם חייב לעבוד גם בשביל התעסוקה שלו... ושירות בצבא בדרך כלל מבגר את האדם ומכניס בו תכונות אופי נוספות חיוביות! (אממ לפעמים גם שליליות) בקיצור- אברך זה פאסה! חחחח

jjr1

New member
../images/Emo45.gif

אברך זה לא פאסה .. שהרציניים שבניהם ילמדו והמעשני קפה ושותיי הסיגריות יצאו לעבוד ואז אולי הם יתחילו ללמוד חצי יום..

שםאנילא

New member
מאיפה את יודעת מה צבא עושה לבנאדם? שירתת?

"לפעמים רק שליליות"??? אין לך מושג בגרוש

שםאנילא

New member
ההשוואה שלך אינה נכונה מונקית היות ואת באה לא

מבית חרדי ונכנס לצבא כך שההשפעה זניחה תחשבי מה קורה לחרדי שנכנס ה' ישמור לשרת ועם מה הוא נתקל... מי שעשה צבא יודע מה קורה שם

זה אינדבדואלי..

ולא ברור לי איך דעתי בנושא..תשנה את החלטתך..היא לא רלוונטית במילא..זה תלוי ברצון האישי שלך!‏

למעלה