שאלה לגולשים

BITTERtruth

New member
אני אומר

שבורות לשני המדינות יהווה סכנה קיומית! מה לא מובן?

Shira Esther

New member
כמובן שאתה צודק.

אלא, שלדעתי, לאמריקה הסכנה היא בטווח היותר רחוק- אצלנו זה מידי.

antreprize

New member
אני בטוח שהקרבנות של אירועי ה11.9.2001

לא יסכימו איתך בקשר למידת הסיכון שבה הם חיים. ביום אחד נהרגו כמעט פי שלוש יותר הרוגים ממה שנהרגו לאורך כל שנות האינתיפאדה השנייה.

ההשוואה שלך מקוממת

הציבור האמריקאי לא חי בסיכון קיומי. הם לא מוקפים אויבים וארגוני טרור. הם לא מחויבים להתגייס לצבא בשביל להגן על מולדתם. אחוז הקורבנות מפעולות איבה ומלחמה ביחס לכלל האוכלוסיה האמריקאית הינו אפסי לעומת האחוז באוכלוסיה הישראלית. בנוסף לכך, פיגוע טרור יחידני לא יוצר את אותו אפקט כמו אינתיפאדה של שנים ארוכות, שמעמידה את האוכלוסיה תחת הפסיכולוגיה של אותו סיכון קיומי מדובר.

antreprize

New member
א מ ה? גם אנחנו לא חיים תחת סכנה קיומית.

אז מה אם הם לא מוקפים באוייבים? זה לא הפריע לאל קאעידה ב2001 או ליפנים ב1941. הם כן מחוייבים להתגייסלצבא בשביל להגן על קיומם, כל בן אדם שהיה ער בשנים האחרונות יודע שארה"ב היא מטרה של ארגוני טרור כמו אל קעידה. ההשוואה שלך היא שמקוממת, ארה"ב נמצאת תחת סיכון בדיוק כמונו.

*נשימה עמוקה*

סתם שאני אדע, אתה חי בישראל? (שאלה רצינית לחלוטין) אם כן, אז: איפה היית לפני שנתיים, ביקרת אולי בצפון הארץ? יצא לך להסתובב על גבול הצפון ולראות מהצד השני דגלים של ארגון טרור (לא, לא צבא, וגם לא מוכסים קנדים)? איפה היית ב10 השנים האחרונות, באינתיפאדה השניה, למשל? אולי במקרה יצא לך לצאת מהבית, לנסוע באוטובוס להילחץ למוות כשעלה איש עם חזות ערבית ומעיל בשיא הקיץ? אולי ביקרת בשדרות לאחרונה? שכנה שלך אולי חטפה קסאם, או קטיושה? האם שלחו לך צו גיוס הביתה? עשית צבא (ולא שילמו לך על זה)? אנחנו לא חלק מהביצה הגלובלית שאתה חושב עליה. אותנו המצב במזרח התיכון מדאיג כי וואלה אנחנו חיים במזרח התיכון, ולא כי זה מעלה את המחיר של גלוני הדלק שהמכוניות המפלצתיות שלנו צורכות. האמריקאי הממוצע בחיים לא חשב לעצמו "מה אם אמות בפיגוע?", לאמריקאי הממוצע בחיים לא רעדו הביצים לפני שהוא נכנס לפעולה צבאית בעזה או בדרום לבנון. מאידך, לישראלי הממוצע זה כן קרה. לפחות פעם אחת הוא חשש לחייו בגלל מוות לא טבעי, כזה שנגרם מפעולת איבה או פעולה צבאית. נכון, סביר להניח שגם אני וגם אתה לא נמות מפיגוע מחר, אבל אם כן, לצערי, ע"פ הסטטיסטיקה, זה יקרה בישראל קודם. אז אל תחרבש שטויות כי מה שאתה אומר מאוד מכעיס.

antreprize

New member
כן, אני חי בישראל שלא נמצאת תחת סכנה קיומית,

אם אתה לא אממין לי, אתה יכו לבדוק מה קרה בסוף מלחמת העצמאות, סיני, ששת הימים, ההתשה, יום כיפור, מלחמת לבנון הראשונה ומלחמת לבנון הראשונה, בכולם נצחנו(חוץ מבאחרונה, שבה היה תיקו) עד עכשיו נצחנו תמיד ו"הסכנה הקיומית" הייתה לא יותר מביטוי מפחיד, ה"סכנה הקיומית" שאתה מדבר עליה לא קיימת כבר כמה עשורים. אני לא צריך לבקר בצפון הארץ, אני גר שם, במלחמה האחרונה נפלו קטיושות ליד הבית שלי, ואני יודע טוב מאוד שאין שום סכנה קיומית. צריך להיות דמגוג גדול בשביל לקרוא לארגון שכולל כמה מאות לוחמים סכנה קיומית. אתה קורא לארגוני הטרור הפלסטינים סכנה קיומית? אתה בכלל יודע מהזה סכנה קיומית? הפלסטינים איבדו פי ארבע יותר אנשים ממה שאנחנו לא איבדנו, אף אחת מהמטרות שלהם לא הושגה, אם זה סכנה קיומית אז אני מקווה שכל אויבנו יקראו כך. אף צבא של אחת מהמדינות שמקיפות אותנו לא ניצח אותנו באף מלחמה, האבדות שלהם תמיד היו גדולות יותר וכך גם הנזק שנגרם להם, כל(או לכל פהחות רוב) מהטרות שלנו הושגו, לזה אתה קורא סכנה קיומית? ולזה אתה קורא סכנה קיומית? אני אחזור על שאלה ששאלתי קודם, אתה יודע מה זה סכנה קיומית? כל אדם שטוען שמאיימת על ישראל סכנה קיומית ברגע זה ממש הוא או דמגוג או שקרן, מה אתה?

כנראה שאני דמגוג, חביבי

זה נחמד מאוד שאתה חי בצפון, אבל אחי - הסתכלת באטלס בזמן האחרון? אנחנו מוקפים באויבים עוינים שגדולים מאתנו במספר פי 200 (!!!!!!!), יש מיליארד ו-400 מיליון מוסלמים בעולם. המספר לא עושה לך צמרמורת?! אתה באמת חושב שצה"ל יכול להתמודד עם כזה דבר?! אתה חושב שהעולם יכול להתמודד עם כזה דבר?! לדעתי זה הרבה יותר מסכנה קיומית. זאת שאלה פילוסופית איך מדינת ישראל עדיין קיימת, בניגוד לכל חוקי הטבע האפשריים. מזל שאנחנו בפורום פילוסופיה - אפשר לדסקס גם על זה...

antreprize

New member
סכנה קיומית זה לא להיות מוקף באויבים,

סכנה קיומית זה להיות מוקף באויבים שמסוגלים לאיים על קיומך. אבל אין סכנה כזאת, העליונות של צה"ל על צבאות אחרים היא ברורה וידועה לכל, הסבת צבאות לצבאות גריל(כמו שנעשה לצבא סוריה בשנים האחרונות) לא ישנה את מאזן הכוחות מספיק בשביל לאיים על קיומנו. יש מליארד ו400 מוסלמים בעולם, אבל רק חלק קטנטן מהם מאיים עלינו, אתה לא באמת מצפה שנכים ותינוקות יתקפו אותנו? המספר הזה לא עושה לי צמרמורת כי המליארד ו400 מליון מוסלמים שידברת עליהם חיים על כדור הארץ, הם חיים במדינות נפרדות וכפופים למאזני הכוחות ולפלויטיקה העולמית, מלחמה שבה כל מדינות האסלם יתקפו אותנו היא דמיונית(ברגע זה, אני לא מתיימר לחזות את העתיד הרחוק). זאת לא שאלה פילוסופית איך מדינת ישראל עדיין קיימת, זאת ששאלה שהתשובה שלה בורה: יש לנו יתרון טכנולוגי, כלכלי וצבאי על כל המדינות שמאיימות עלינו. אין שום חוק טבע שנשבר ב60 השנה האחרונות שבזכות שבירתו מדינת ישראל קיימת.

yaakii

New member
חבר שלי סיפר לי שכששואלים חו"לניק (-איש מחול)

ממוצע באיזה גודל, לדעתו מדינת ישראל הוא עונה 3 פעמים מדינה X -כאשר מדינה X גדולה פי 5 ממדינת ישראל. אתה יודע למה? משום ששומעים עלינו כ"כ הרבה חדשות בעולם שחושבים שמדובר על איזו מדינה ענקית עם המון תושבים. למדינת ישראל יש יותר צרות מכל המדינות באירופה ביחד. כל רגע שהיא עומדת על תילה זה נס! לפי דעתי ניתן לקחת את אמירתו של וולקנו רחוק הרבה יותר: איך עם-ישראלי שרד כ"כ הרבה זמן? העם היחיד שיצא מארצו לתקופה כל-כך ארוכה ובסוף חזר עליה. כמה אויבים קמו עלינו וברוך ה' נושענו תמיד. (
"...אלא שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו, והקב"ה יצילנו מידם.."
) מצא לי עם אחד נוסף כל כך "זקן"
שעדיין קיים. עברנו גלויות רבות כל-כך, שילטונות רבים כל-כך-ובכל זאת אנחנו כאן(תרתי משמע).

antreprize

New member
על מה אתה מדבר? איזה נס?

לישראל יש הרבה צרות בתחום הבטחוני(בתחומים האחרים אנחנו לא כל כך שונים ממדינות אחרות), אני לא מכחיש את זה, אבל הצרות האלה רחוקות מאוד מלהיות סכנות קיומיות. אתה באמת חושב שחבורה של אנשים מתפוצצים עם מקלות מעופפים מסכנת את קיומה של מדינת ישראל? גם הצוענים שרדו, זה נס? גם האינדיאנים שרדו למרות הניסיונות הלא מעטים להכחיד אותם, זה נס? הטיבטים עוד לא הושמדו, זה נס? האבוריגי'נים, ההודים והסינים שרדו במשך אלפי שנים. זה מספיק לך, או שאתה רוצה שאני אחפש עוד?

yaakii

New member
עמ"י מוקף במדינות עויינות-זו לא סכנה קיומית?!

לגבי העמים שהבאת: הצעונים זה לא עם. מדובר בקבוצות רבות שמפוזרות ברחבי הגלובוס ולהן ניבים שונים, ואין להם כל מכנה משותף (דת וכד') מלבד העובדה שאנשי כל הקבוצות "משוגעים" (גנבים וכו'). עם ריבוי כזה של קבוצות באזורים שונים, לא פלא שנשאר מהם משהו. אינדיאנים ואמבורג'ינים 1. לקרוא לאינדיאנים "עם ששרד"?? היו מספר אימפריות אינדיאניות בדרום אמריקה שנעלמו (אצטקים מאיה ועוד). 2. מדובר באנשים שחיו בשבטים מנותקים מהעולם ורק במאות האחרונות נתגלו. זה לא מפתיע שעדיין לא נכחדו. 3. מה זה האינדיאנים "שרדו"? הם איבדו את דתם ואת דרך חייהם וחיים בשמורות! 4. אמבורג'ינים-אוסטרליה התגלתה רק ב-1528. ולקח עוד זמן עד שנתיישבה. כמו-כן הם חיים במדבר באיזור ללא עמים אחרים, חסרי סכנת התבוללות. 5. עיין הערב לגבי הצוענים הטיבטים הם חיו בארצם רוב הזמן עם רוב תושבים השייכם לעם. ההתבוללות והקשיים שהיו להם עם הסינים היו מעט מאד זמן (מבחינה היסטורית). בנקודה הזאת הם לא שונים מכל עם אחר הקיים כיום שעבר כמה מלחמות.. נ.ב. ה"דלאי למה" בעצמו את אלי ויזל איך העם היהודי שרד כדי ללמוד כך לעתיד לגבי עמו.. ההודים והסינים לא הוגלו ולא חזרו לארצם (,אלא הם כמו השומרים ששרדו תקופה ארוכה, אך לבסוף.. קיימים באלפיהם בארץ גדולה וכל כובש שמשתלט עליהם הם מבוללים אותו/מגרשים אותו. (אומנם אצל השומרים פחות אנשים ומקום קטן יותר אבל יחסית לכמות הנאשים באותה תקופה הם היו הרבה). כמו-כן היו אצלם שינויי דת, אז אני לא יודע עד כמה ניתן לקרוא לזה שרדו.. ובעיקרון- להישרדות של עם-ישראל יש את הייחודיות משום שמדובר בעם ודת המושלבים יחד ש הולגו מארצם לתקופה ארוכה וחזרו. כמו-כן נשארה שפתם. אם אתה מעוניין להביא לי דוגמאות על עמים אחרים ששרדו-אז שהם יענו לקריטריונים המיוחדים של עם ישראל!

antreprize

New member
סכנה קיומית היא סכנה שמאיימת על קיום של משהו.

כבר הוכח מעבר לכל ספק שלצה"ל יש עליונות על כל הצבאות שמאיימים עלינו, לכן אותם צאות לא מאיימים על קיומנו, הם כן מאיימים עלינו, יש ביכולתם לפגוע בנו, אבל אין ביכולתם לאיים על קיומנו. הצעונים זה לא עם? למה? גנבים=משוגעים? גם היהודים מפוזרים בכל העולם, כמעט בכל מדינה יש קהילה יהודית. 1)זה נכון חלקית, האימפריות נעלמו, האנשים שהרכיבו את אותן אימפריות לא נעלמו. 2,3)אז מה? הם עדין שרדו. 4)האבוריג'ינים שרדו למרות כל הניסיונות של האוסטרלים להכחיד אותם ואת תרבותם. האבוריג'ינים חיו מבקומות שלא קל לחיות בהם, אבל הם שרדו. מה זה משנה? הם שרדו, זה מה שחשוב. אבל הם שרדו, השינויים לא גדולים מספיק בשביל להגיד משדובר בעמים שונים. הסינים מעריכים מאוד את העם היהודי ששרד אלפי שנים, בדיוק כמו הסינים. ההשרדות של היהודים לא מיוחדת ובטח שהיא לא נס, היהודים התאמצו מאוד למנוע את היכחדותם וחוץ מהשואה לא נעשה שום ניסיון להשמיד את כל העם היהודי. על מה אתה מדבר? השפה נשארה כי בשפה הזאת נכתב התנ"ך, היהודים לא דיברו עברית בחיי היום-יום לאורך כל שנות הגלות(אולי בהתחלה או בתקופות מאוד מסויימות, אבל אין שום ספק שלא הייתה תקופה בזמן הגלות שבה כל היהודים דבירו עברית בחיי היום-יום). אתה ממציא קריטריונים כדי להראות שהעם היהודי מיוחד, אבל הוא לא, לא משנה כמה תתאמץ, יש עוד עמים ששרדו במשך אלפי שנים. חוץ מזה, העם היהודי כיום שונה מאוד ממה שהוא היה לפני 3,000 שנה, הרבה יותר מעמים אחרים שהיו קיימים אז והיום.

asmati

New member
הסבת צבאות לצבאות גריל??

דבר ראשון זה גרילה, דבר שני צבא סוריה הוא צבא סדיר שבנוי באותה הצורה כמו צהל אז חדל לדבר שטויות.

antreprize

New member
אתה הוא זה שמדבר שטויות.

בשנים האחרונות צבא סוריה עבר מהפףך, את חילות השריון והאוויר הנחותים שלו הוא המיר בחי"ר בעל יכולת נ"ט מתקדמת. אנחנו כבר לא נראה קרבות שריון או אוויר עם צבא סוריה. צבא סוריה הוא צבא סדיר שמשתמש בטקטיקות גרילה אחרי שהבין שאם הוא לא ישתנה, הוא ימשיך להפסיד לצה"ל.

למעלה