שאלה לדיון
מי צריך לשלם בדייט ראשון

ofleibo

New member
אני עושה את זה כי זאת הנורמה החברתית...

ובמקרה הזה אני רואה יותר נזק מתועלת בללכת נגדה.

שבוע טוב

אני שייך לאסכולה הישנה, שבה, לפחות בהתחלה, הדייט "יהיה עליי" (אין מינוח אלגנטי לנסח זאת).
יחד עם זאת, מאחר שהתקדמנו, וטוב שכך, ומאחר שאינני מכיר את תפישת העולם של זו של מולי,
אשאל אותה האם היא מסכימה שעל הדייט הזה, הראשון שלנו, אני אשלם. פנייה כזו תגרום לה לחוש
שהגבר שמולה מכבד אותה ותוהה על דעתה, וסביר להניח שתסכים, גם אם מדובר בפמיניסטית שבנשים.
לשאלתך, גבר שמודיע לה חגיגית "חצי-חצי", הטיפ עלייך", "הדלק עלייך" - הוא לא קמצן, לשיטתי הוא פשוט
לא גבר. רק חסר שגברים יתחילו לבקש מנשים לפתוח להם את הדלת בכניסה למסעדה או להזיז בשבילם את הכיסא.
&nbsp
לי אגב, אן ברירה אלא לבקש שהן תפתחנה לי את הדלת ותזזנה הכיסא, וזאת משום נכותי. אז מותר לי חחח.

vg04285

New member
יפה שאתה שואל לדעתה ומכבד אותה.

ולא משלם על אפה ועל חמתה כפי שאחרים נוהגים.
לדעתי זה גנטלמיניות אמיתית.

הגעתי מהראשי. יש לי מה להגיד.

בדייט האחרון שיצאתי אליו(די מזמן) כשרציתי לשלם על הקפה\שתייה של שנינו. אמרה לי הבחורה:
"מה פתאום שתשלם עלי? אנחנו מכירים?"

כל אחד שילם על שלו...(זה היה דייט ראשון אגב וגם פעם ראשונה שבחורה סירבה שאשלם עליה ואני חייב להגיד, זה היה מעורר מחשבה וגם מבט אחר על מעט הדייטים שהיו לי בחיי.)

דובי1401

New member
ברור....

כמובן שצחקתי :)
אני אישית מעריכה נשים שמעדיפות לשלם בדייט הראשון.
זה בסדר גמור אני לא נגד......

Sugar Magnolia

New member
לא מסכימה איתך...

ולדעתי הגישה שלך קצת... ילדותית. יותר מידי סירטי דיסני.
&nbsp
אני תמיד מציעה להתחלק חצי-חצי ומתכוונת לזה.
למה שאני ארצה שגבר זר ישלם לי על הקולה? מה אני, קבצנית? לא יכולה להוציא 10 ש"ח?! זה הרושם שאני רוצה להשאיר עליו?
&nbsp
בסופו של דבר, לזה זה מצטמצם- איזה רושם את רוצה להשאיר.
של בחורה קטנה ונידית שהולכת להיות מעמסה כלכלית ורגשית על הבחור.
או של בחורה נחמדה עם ראש על הכתפיים שאפשר לבנות איתה בית.
&nbsp
*גילוי נאות הוא שלא יצאתי לדייט כבר 6 שנים, אין לי מושג מה הולך בסצנה.

לירונעע

New member
לא יקירתי, נראה לי שאת קצת מנותקת

אם כתבו לך פה גברים שהם משלמים בדייט ראשון (יש כאלה שבעד ויש כאלה שנגד זה, אבל עדיין משלמים) אז כנראה שאני לא כ"כ רחוקה מהמציאות, אלא את

ושוב, אין שום קשר לקבצנית, זה כמו שתגידי "היי, למה הוא פותח לי את הדלת? מה אני נכה?" זה על אותו משקל.
כמו שמישהי כתבה פה, זה מחווה של "ג'נטלמן" ותו לא. זה ממש לא עניין של "לא יכולה לשלם על עצמי".

Sugar Magnolia

New member
סבבה שהם משלמים

אבל כמו שאמרת, זה לא בגלל שהם רוצים אלא בגלל שהם חושבים שזה מה שבחורות מצפות מהן.
אז הנה אני באה ואומרת- לא מצפה מהגבר שמולי לכלום, כי הוא לא חייב לי כלום. הרגע הכרנו.
בדייט שני אולי אתן לו לשלם "בגלל הרושם" ובדייט אח"כ אני אשלם. פשוט כי להתחלק כל החיים חצי-חצי זה לא כיף בכלל.
&nbsp
אני מאוד מעריכה גבר שיציע לשלם (כי כמו שאמרת, זה מעיד על ג'נטלמניות) אבל אני לעולם לא אתן לו לשלם עלי.
בעולם שלי גבר תמיד צריך להציע ואישה תמיד צריכה לסרב. זה אומנם "לשחק משחקים", אבל ככה כולם יוצאים מרוצים.

oneofus

New member
תרשי לי לתקן אותך

התחתנתי לפני 31 שנים ( +11 יום ....) ואני זוכר שכשהייתי חייל בנות שילמו גם שילמו. על עצמן.
יתר על כן , כשכבר עבדתי בעבודה מכובדת, והיה לי חשבון הוצאות פתוח, מי שיצאתי איתה וחגגה - חתכתי אחרי הדיט ישר.
לדעתי אם שני בני הזוג נהנים אין סיבה שאחד ישלם. ומי שזה לא מתאים לה כנראה מחפשת פרייר.

אני בטוחה שאתה לא פרייאר,להיפך אתה תמיד בצד השני של המטבע

יש מיליוני אנשים נשואים שהגבר היה ג'נטלמן ונדיב ושילם על האשה בדייטים ה1
יותר מאשר סוג אחר של זוגות

oneofus

New member
לא הסברתי את עצמי טוב

זה לא הכסף, זו הגישה.
דייט - הוא פגישה עסקית שמטרתה בחינת אפשרויות לעבודה משותפת. כשעבדתי היה לי חשבון הוצאות פתוח (מה לעשות שפלאפל טוב עם תוספות חופשי עושה לי את זה ..) ובנות שחגגו לא ראו אותי יותר. מי שהציעה להשתתף אומנם לא שילמה אבל ידעתי שהיא לא חושבת שאני פרייר.
אגב אשתי הזמינה צ'יפס שהיה המנה הזולה בתפריט וחגגה עליו ערב שלם . וקנתה אותי בזול...).
נכון יש הרבה שהגבר שילם, אולי רובם, אבל כמי שתקתק 30 דיטים לפני שמצא את האחת חלקם הזויים שזה לא מילה, אני יכול להגיד לך שזו בהחלט דרך טובה לדעת עם מי יש לך עסק.

למעלה