שאלה לדיון
מי צריך לשלם בדייט ראשון

NEO83

New member
זה לא עניין של כסף

אבל אם גבר בוחר שלא לשלם, הוא קמצן, אהא

לירונעע

New member
מוזמן לקרוא את שאר התגובות שתומכות בדעה זו

וכנראה שאם זה מפריע לך בצורה קיצונית כזו, שאתה מרגיש צורך להגיב על כל פסיק שלי, זה אומר עליך משהו...
יום טוב :)

NEO83

New member
שאר זה לא כולם

זה אומר עלי הרבה, רק לא מה שאת חושבת.

אין שום סיבה שגבר ישלם בדייט, תשלום לא מעיד על כלום

חוץ, אולי, מאשר המחויבות שלו למשחק הדייטינג. תשלום ראשון בדייט לא מעיד על האדם עצמו, על היכולת שלו לתת ולקבל, על פתיחות המחשבה שלו, על העומק שלו, על כלום.

אני אולי מבינה שבעולם כל כך לא ברור כמו הדייטים, נשים רוצות איזשהו מדד שיעיד על "רצינות", אבל באמת, אין כאן כלום.

הרבה יותר חשוב להסתכל על עצמך, לחיות במודעות עצמית גבוהה, בדייט עצמו להקשיב לסיטואציה, לראות איך התקשורת, אילו סימנים לא מילוליים הוא מעביר בשפת הגוף, מה את אומרת, מה הוא אומר. ובסוף הדייט, להוציא ארנק ולשלם על עצמך, זה הכל, אם את אשה מתפרנסת אין שום סיבה שלא.

ולגבי רכב, המחשבה הזאת, שרכב הוא סמל סטטוס שמעיד על כבוד, היא כל כך מיושנת, כל כך תורמת לאיכות סביבה גרועה במרכזי הערים שלנו ובכלל במדינה. בערים במדינות מתקדמות שיש בהן תחבורה ציבורית וקצת פחות שחצנות, אנשים בכלל לא מחזיקים רכב פרטי. זה יקר, מזהם, העתיד בכלל לא שם. לראות את זה כמדד למשהו? בעיני, עלוב.

Shamy

New member
דעתי

אמנם זה לא חוצפה לבקש את זה בדייט ראשון
&nbsp
יחד עם זאת אני שייכת לאסכולה השמרנית שלדעתי גבר צריך לשלם על דייט ראשון ולבוא לאסוף גם בדייט ראשון (גם אם זה במונית או אפילו סתם לסוע באוטובוס ביחד..). ולאחר מכן זה בהחלט מקובל לשלם חצי חצי או כל אחד מה שהוא הזמין כמו שזה גם יהיה מקובל בעיני אח"כ במידה ואין רכב שכל אחד יגיע בנפרד או להתחלק במונית ובתשלום עליה וכיו"צ.
&nbsp
כרגע לדוגמה עם בן הזוג שלי אנחנו משתדלים שזה יהיה שיווני , לדוגמה פעם אחרונה יצאנו להופעת סטנד אפ שהוא שילם את הכרטיסים ,אני שילמתי את הכיבוד בהופעה ואח"כ גם שילמתי את סושי שלקחנו הבייתה .(שלצערי היה נורא כי הסושי היה מקולקל וחטפנו קלקול קיבה
)
&nbsp
אגב לדעתי אם אני לא טועה בדייט הראשון הוא שילם ושמתי טיפ (למרות שהוא רצה לשלם את הכל אבל פתאום שם לב שאין לו כסף לטיפ..בארנק)
&nbsp

לירונעע

New member
הגענו לראשי

רק חבל שהכותרת היא כזו...

בכל אופן שמחה לראות שהגיעו לפה כמה מהראשי להביע דעה

הגעתי מהראשי ואני לא בגילכם

אבל עדיין אין שיויון בשכר בין גברים ונשים
לא באמת הרבה השתנה מלפני 20 שנה
התשלום של הגבר זה החיזור שלו

וכן.. לדעתי הדור הולך ופוחת
הגברים בגילכם סמרטוטי רצפה (חלקם)

שמצפים שהאשה תהיה גם האמא, גם האשה, גם הגבר, וגם הבוס וגם המורה וגם הכל

אם טעיתי ואתן פוגשות גבר שווה שכל הבעיה שהוא רוצה שתשלמי טיפ חצי חצי
אבל מעבר לכך הוא נדיב (קשה להביע נדיבות בצורה כזו - הנה הפרדוקס הראשון)
אבל נניח קונה לך מתנות
מראה רצינות ונאמן ויש לו עוד תכונות שאת אוהבת

ולא רק ובעיקר לוחץ על סקס וכמה שיותר זול - משלם רק על עצמו

זה עוד מיתוס שסקס זה רק סקס
אם מישהי נהנית מסקס עם זרים שאולי כן או לא יחזרו לחייה
אז תפדלי
אבל אם את לא
אז חכי עם הסקס כמה פגישות
שבהן תראי שהוא אכן רציני וטוב כלפייך ונאמן

גבר שמתבכיין לא משנה אם זה על כסף או על הבוס או על חייו - זה גבר שאת לא רוצה בחייך...זה גבר שמחפש אמא ומתנהג כמו תינוק

לירונעע

New member
תמונה שנתקלתי בה במקרה ברשת

שלדעתי מתאימה להמחיש את דעתי בנושא. (גם אם אני לא מזדהה ספציפית עם המצב שכתוב).

NEO83

New member
מה הקשר של התמונה לשירשור בדיוק?

להיות ג'נטלמן זה לא לשלם על מישהי, להיות ג'נטלמן זה באופי ובמעשים ולא בכסף.

littlerunaway

New member
להחזיק את הדלת פתוחה למישהו שנכנס אחרייך

זה עיניין של נימוס בסיסי, אני עושה את זה גם (לגברים ונשים כאחד) ורבים אחרים נוהגים כמוני. אין פה עיניין של ג'נטלמן או לא, גבר או אישה.

ofleibo

New member
אני מסכים עם המשפט הזה..

אבל בינו לבין- גבר **צריך** לשלם על דייט ראשון יש מרחק די גדול בעיני.
&nbsp
מושג הג'נטלמניות איבד ממהותו...
ג'נטל- עדין, משמע, בעיני לפחות, גבר נעים הליכות- אחד שלא ישפיל , לא ינבל את הפה, לא יתנפל, לא יהיה אגרסיבי.
לפתוח את הדלת זה מעשה נעים, שבעיני לא מוריד (אני עושה אותו מתוך נחמדות בלי קשר למי יעבור בדלת)

לירונעע

New member
אז למה אתה מסכים לשלם?

אתה נגד זה, זה נוגד את השקפת עולמך, אז למה?

זה נראה שאתה סוג של "משלם ומתלונן." או שתעשה את זה בלב שלם או שפשוט אל תעשה את זה... אני ממש לא ארצה גבר שישלם בדייט ואז יילך להתמרמר עליי.

NEO83

New member
גם אני

מסכים לשלם, למה? כי אני לא אתן לדבר הפעוט והמטומטם הזה לפגוע ביכולת שלי להכיר מישהי שאני רוצה, זה שאתן בוחרות לפסול על דבר כשזה מטומטם גברים רק מראה משהו

לירונעע

New member
אם לדעתך זה "מראה עליה משהו"

למה שתהיה עם מישהי כזאת???
אתה כותב שזה דבר פעוט ומטומטם אבל בינתיים אתה לא מפסיק לחפור על כמה שזאת נצלנות וחוצפה מצד הנשים.
או שתפסיק להתבכיין כמו ילדה, או שפשוט אל תעשה את זה!

NEO83

New member
ראית אותי מתבכיין?

לא אני זה שפתחתי את הפוסט בנושא, אלא את, אני מביע את דעתי על הפוסט שלך אז תפסיקי לזבל את השכל על מי מתבכיין פה, את זאת שמתבכיינת פה על הנושא, את לוקחת את זה לפסים אישיים? גם אני יכול,
מה קרה? לא שילמו עליך דייט אחד ובאת לבכות בפורום?

תתבגרי ותלמדי לקבל ביקורת, זה פורום פתוח וכל אחד יכול להגיב.

ד"א איכשהו, יוצא שרוב הפעמים כאשר כן משהו מתפתח משהו עם מישהי, בסוף אני מגלה שהיא מעדיפה לשלם על עצמה גם בדייט ראשון אבל הלכה על ה"נורמה" כדי לא לפגוע באגו של הגבר, זה מעיד רק על זה שה"נורמה" המטופשת הזאת.

למעלה