שאלה לדיון
מי צריך לשלם בדייט ראשון

wild orchid

New member
תסלחי לי, כן? אבל המשוואה "גבר משלם= גבר אכפתי" פשוט מגוחכת.

כל גבר אלים, אבל כל גבר אלים באשר הוא, תמיד "מפגין גבריות" בדיוק כמו שאת מתארת: מסעדות, מתנות יקרות, בילויים אבל בבית, הרחק מעיני כל מתעלל באשתו\חברתו.

וכמובן נדרש לשאול את השאלה הבאה: בתור אישה שדורשת אכפתיות מצידו של הגבר, מה את עושה כדי להראות את האכפתיות שלך כלפיו? את לא משלמת על עצמך, את מצפה ויאסוף ויחזיר אותך הביתה וכו' וכו', אז מה את כן? שוכבת איתו כי הוא שילם 10 שח על בקבוק מים, איך את מראה לו את האכפתיות? או שמא לשיטתך רק הגבר צריך להיות אכפתי?

לירונעע

New member
אל תצטרף לדיון אם אתה לא יכול להביע את דעתך כראוי.

תגובה עלובה שלא שווה התייחסות.

NEO83

New member
ואם היית שמה לב לפרט קטן

היית רואה שזה בכלל לא גבר שמגיב לך תחת הניק הזה, זאת אישה.

10 שקל ששמים עליך זה מה שמראה על איכפתיות?

טוב לא יודע, כנראה שאיכפתיות בשבילך - נמדדת בכסף. ולא די שהיא נמדדת בכסף, היא גם נמדדת בשקלים בודדים, או עשרות שקלים.

יקירה, צר עולמך הריגשי עד כדי נִוון.

לירונעע

New member
אם היית קורא, היית מבין שזה ממש לא הכסף

ומעניין שהרבה גברים הגיבו שאמנם הם נגד זה, אבל עדיין עושים את זה. אז כנראה שאני לא היחידה

יקירי, אני משוכנעת שעולמי רחב יותר מעולמך. יום טוב!

הרבה עושים - אז זה נכון?

לא יודע, כמעט תמיד העדר נתפס בעיני כטועה, ובערך חצי מהאנשים - טיפשים מהאדם הממוצע :)

גברים זורקים כסף כדי להראות אכפתיות? תמיד התייחסתי לכסף כעל המוצא הקל והרגשתי שמי שעושה כן כאילו מתעצל ומנסה "לקנות" אכפתיות, כנראה אני רומנטיקן חסר תקנה.

מה, לספר? אוקיי
חבר שסגר בשבילי שבת, או אִמי שפעם רקמה לי על כובע איזה מילה שרציתי לרקום בעצמי - מעשים כאלה היו יקרים לי מכל מתנה שנמדדה בכסף שקִבלתי.

ממליץ לך לחוות את זה :)

לירונעע

New member
אוי, כמה התנשאות בתגובה אחת

האם בת זוגתך מודעת לכך שתצטרך לסגוד לך?
מה שהכי הצחיק אותי בתגובה שלך זה שעוד אתה קורא לעצמך "רומנטיקן חסר תקנה".

למזלי, אני לא צריכה להוכיח כלום לאיש :) נראה שאתה ממש מתאמץ להראות טיפת אינטיליגנציה, אך לא כ"כ הולך לך....

שרונת XD

New member
לגמרי בעד שוויון :)

אני לא אריב על זה, אם הבחור מתעקש אני אוותר ואומר תודה, אבל אני מעדיפה לשלם על עצמי.מצאתי את עצמי גם בתוך קשרים מתעקשת לשלם על עצמי, אבל טוב זה אחרת כי זה מתוך רצון לפנק ולא כי זאת הנורמה, וגם הם כבר יודעים שממש לא צריך לשלם עלי, ואז זה בא מהלב :)אני חושבת בכלל שזה עדיף, שדברים כאלה יהיו אם אחד מהצדדים רוצה לפנק קצת את הצד השני (גם הבת יכולה להזמין את הגבר, גם אני כמובן הזמנתי) ואז זה בא כי מי שעושה את זה באמת רוצה.

דעתי

לדעתי האישית
זה טיפשי
&nbsp
למה?
&nbsp
כי אם גבר שרוצה שיוויון בזוגיות (יענו כשהוא משלם חצי חצי בכל דבר)
אז שיתחיל עם זה כבר דייט ראשון.
שישאל לפני הדייט אם היא פמיניסטית, וככה הוא ידע.
&nbsp
כי זה צביעות!
זה פשוט צביעות ומשחק חברתי כזה
שגבר משלם רק בדייט ראשון וזהו.
ואז שניהם אם יהיו בזוגיות יתחלקו חצי חצי.
&nbsp
זה דבילי.
אבל כן זה קטע חברתי,
כל החברות שלי אומרות שגבר צריך לשלם בדייט ראשון
זה פשוט מקובל חברתית
ומי שחריג מהנורמה-
זה יוצר אצל הבחורה דיסוננס קוגנטיבי.
&nbsp
ובעצם לא מסתדר לה במוח-הבחור הזהב, אביר החלומות שלה,
אבל בגלל שלא שילם זה מוריד לה מימנו.
לא כי היא הרעה,
אלא כי זה כבר טבועה לנו במוח עמוק עמוק (לנו כנשים)
זה התחיל מסרטי דיסני בילדות
הגבר כאביר, כנסיך.
&nbsp
באופן כללי גברים ומשים מתחלקים ל2 סוגים.
אדבר רק על נשים (כנ'ל לגבי הגברים)
&nbsp
א. אישה שוויונית שדוגלת בשיוויון.
הכל תמיד חצי חצי בכל דבר.
&nbsp
ב. אישה לא שוויונית
יש לי כמה חברות שטבועה להן במוח, שגבר תמיד צריך לשלם על כל בילוי,
וכן, יש גברים כאלו שגם הן חושבים ככה.
והם מסתדרים יופי בזוגיות.
&nbsp
כנל לגבי גברים.
&nbsp
ככה שלשאול מי צריך לשלם בדייט
תלוי את מי שואלים!
את הדוגלים בשיוויוניות
או באנטי שיוויוניות!
&nbsp

NEO83

New member
אין חיה כזאת שיוויון מלא בזוגיות

ואף אחד לא דוגל בו פרט אולי לפמיניטסיות קיצוניות, זה לא מתוך טענה שנשים לא מסוגלות לעשות דברים ,אלא מתוך טענה שכל אחד טוב בדבר כלשהו וכולם עושים הכל כאשר יש זמן ואפשרות.
אם בת זוגתי תחזור הביתה מאוחר שום דבר לא ימנע ממני לנקות/לסדר ולבשל בבית ולפתוח סתימה בכיור וזה בדיוק אותו הדבר שאני אצפה מבת זוגתי ושום דבר ממנה לא מונע ממנה גם לשלם בדייט ראשון על עצמה בתאוריה לפחות.

NEO83

New member
אחרי קריאה לא נראה שזה יצא ברור

התכוונתי שאם בת זוגתי תהיה טובה בלפתוח סתימות אז יהיה מצופה שהיא תעשה את זה למרות שאני גבר ואם אני אהיה יותר טוב ממנה בלשטוף כלים אז אני אעשה כלים אבל שום דבר לא מונע ממנה לשלם בדייט על עצמה.

h a j b i

New member
"צריך"? שני הצדדים חצי חצי, בפועל? הגבר

זו הנורמה החברתית. אז נכון שנורמות ניתן גם לשבור רק שזו חכמה די קטנה כשזה לטובת האינטרס שלך (להוציא פחות כסף).
לי אין שום עניין להתעסק עם הנורמה הזו, היא שולית בעיני ולכן משלם את החשבון. אבל הבחורה היא זו שרוצה לשבור את הנורמה (נגד האינטרס שלה כביכול) אני לא אגיד לה לא.
&nbsp
מצד שני, אני עושה את זה מרצוני וזה לא משהו מובטח. אם הבחורה התנהגה אליי מגעיל בדייט ו\או הזמינה בהרבה כסף, יש מצב שאני אחליט לא לשלם עליה ואם אני זה שהבאתי אותה, אפילו משאיר לה כסף למונית ומתחפף משם. בפועל לא יצא לי לעשות את זה, כל הדייטים שלי תמיד היו סבבה וגם הפחות מוצלחים נגמרו ברוח טובה

לירונעע

New member
אולי משהו שלא ידעת

הרבה (אם לא כמעט כולן) מהבחורות עושות כאילו הן מתעקשות לשלם, אבל הן בכלל רוצות שאתה תתעקש. וכן, זה סוג של משחק, אבל מה לעשות שככה זה עובד בימינו...

ואני ממש לא מסכימה איתך - "זו חכמה די קטנה כשזה לטובת האינטרס שלך (להוציא פחות כסף)."
אם להגיד לך את האמת? אני שונאת שמשלמים עליי, אם זה גברים, אם זה משפחה, ואם זה לא משנה מה. כך שהאינטרס שלי הוא ממש לא כזה, אבל אני כן רוצה למצוא גבר שהוא לא קמצן, או מתחשבן, או כל אלו, ולכן בשבילי לתת לגבר לשלם בדייט הראשון זה סוג של להתפשר כדי כן להכיר את הגבר שאני רוצה.
זו התשובה שלי, בלי צביעות ובלי שום דבר. אני לא אומרת שמה שחשוב זה הכסף, או שכל מי שלא מציע לשלם הוא קמצן, אבל לרוב הבנות זה כן יעשה משהו אם הגבר יגיד "חצי חצי", ויש הרבה מתייפיפות נפש שיגידו שלא (לא אומרת שכולן ככה).

וברור שאם בחורה התנהגה אליך מגעיל בדייט או הגזימה בחשבון או אפילו אם אתה מרגיש שזה לא באמת זה, אין לך סיבה לשלם. אתה יודע שזה לא ימשיך כך שמה זה משנה מה היא כבר תחשוב?

h a j b i

New member
אני מכיר היטב את המשחק

נכון, לא פירטתי. אם היא אומרת שהיא רוצה לשלם אני אומר "עזבי, עליי". אבל אם היא מתעקשת אני לא מתעקש, זו הייתה הנקודה. אני לא מתעקש יותר מידי, נראה לי טיפשי, זה המשחק שלי לפחות

&nbsp
בנוגע לקמצן, מאחר וזו הנורמה עד רמה של סוג של טקס, זה שהבחור משלם, לא אומר שהוא לא קמצן וגם זה שהוא לא משלם לא אומר שהוא קמצן. בקיצור, מבחן די טיפשי. לעומת זאת, בחורה שלא הביאה כסף (ולא אשראי) זה דווקא משהו הרבה יותר ברור. לי זה לא קרה, יש כאלה שנשבעו שזה קרה להם, שיהיה.

לירונעע

New member
במובן מסויים אתה צודק

המבחן הוא בהחלט די טיפשי, אבל הוא עדיין מבחן.
אני אתן לך דוגמא - חברה שלי יצאה עם מישהו לדייט ובדייט הראשון הוא אמר לה "חצי חצי", זה כן קצת הפריע לה אבל היא לא נתנה לזה להרוס לה והמשיכה איתו לדייט שני.
בדייט השני היא באה לשלם "חצי חצי" והוציאה שטר של 200 כי זה מה שהיה לה (כשהחשבון יצא לה פחות מ20 ש"ח). הבחור חשב שהיא משלמת על שניהם!!! ולא הוציא כסף. כשהיא שאלה אותו למה הוא לא משלם, הוא ענה לה "חשבתי שאת משלמת".
לדעתי האישית זה שיא החוצפה, ונכון שאי אפשר לשפוט אנשים על פי "תשלום בדייט", אבל כן אפשר ללמוד על אופי של אנשים, ואני בחיים לא אצא עם גבר שבדייט השני חשב שאני משלמת (בלי שאמרתי כלום!) ועוד הסכים לזה.
אבל זו דעתי... כמובן שהרבה לא יסכימו

בנוגע לבחורות שבכלל לא באות עם ארנק, זאת גם לדעתי חוצפה. אם אני הייתי גבר - בהחלט לא הייתי יוצאת עם מישהי כזו.
אלא אם כן היא באמת שכחה.

h a j b i

New member
טוב, יש הבדל בין אחד שמשלם חצי חצי לאחד שמצפה שישלמו עליו

דיברתי על המבחן של משלם לא משלם הכל בדייט ראשון. אם זו התנהגות עקבית אז מן הסתם היא עשויה להעיד על משהו.
קמצנות זו תכונה בעייתית כי היא די קרובה לחסכנות שזה דווקא דבר רצוי ועדיף על פזרנות. חוץ מזה שאדם יכול להיות "קמצן" באספקט אחד אבל מאוד "נדיב" באספקט אחר.

דובי1401

New member
גבר צריך לשלם... ולא בקטע רע

בכלל לא ...
אלא בקטע של איפה נעלמה הג'נטלמניות מהעולם??
פעם זה היה ברור .... יש עדיין גברים שמבחינתם הם משלמים כי הם מכבדים את עצמם ואת האישה שאיתם...
&nbsp
אז דעתי היא : גבר שמתלונן שהוא צריך לשלם הוא קמצן ובושה שהוא פותח את הפה בכלל.
&nbsp
&nbsp
:)

למעלה