שאלה לדיון

yoyo10

New member
ממני ומעוד חברות שלי הרב ביקש

המדריכת כלות מביאה אישור למיקווה ובמקווה לוקחים אישור לרב

Vdrums

New member
תראה, אצל דתיים לא צריך

כי במילא אתם הולכים למקווה והחתונה תהיה דתית אבל אצל חילונים זה לא ברור מאליו אזז רוצים להיות בטוחים שזה יקרה... כפייה, לא?

ה מוזה

New member
../images/Emo41.gif

קופצת למים העמוקים :) חושבת שהשאלה שמאחרי הדיון היא עמוקה ובסיסית ומלווה אותנו כבר הרבה שנים .. האם להפריד את הדת והמדינה ? במדינות אחרות בעולם הדת והמדינה אינן מיקשה אחת ובאלו שכן זהו שילוב אינטגראלי . וכאן ..במדינה הזו שנבנתה עבור העם היהודי כמולדת לנרדפים בזמנים חשוכים ,הדת היא היהדות והמדינה קמה כבית לעם היהודי ..במדינת ישראל חוזה המדינה ומקימיה לא צפו את שיקרה בשנות האלפיים עם בוא הקידמה הטכנולוגיה והתקדמות המחשבה ורצון האינדיבידואל גם הרבנים ..עם כל הכבוד להם והיהדות עצמה שיש בה הרבה יופי והרבה חוכמה מוטב אם תשכיל לצעוד יד ביד עם ההתקדמות מתוך רצון לשיתוף . השארת ההחלטות האישיות האלו כגון נישואים ביד המדינה ברור שתביא את אותם אלו שחפצים להנשא לפי צו מצפונם למצוא את הדרך לעשות כך אכן דילמה קשה .. מצד אחד רצון ופחד - הרצון לשמר את המדינה כיהודית פחד עתיק יומין מהתבוללות .. מצד שני - זכותו של הפרט לקיים את חייו לפי מצפונו ואמונתו . מדינת ישראל כמדינה נאורה לעניות דעתי יכולה וצריכה לאפשר לכל אדם מתוקף היותו אדם ובעל זכויות בסיסיות לאפשר לו לבחור - כיצד להנשא ,כיצד לחיות , כיצד להקבר. * נכתב כדעה אישית לחלוטין *

מתנדב

New member
ה מוזה, אז ברגע שאת מסכימה גם

שזה מדינה יהודית, ואני לא חושב שיש להפריד מדינה לחוד ודת לחוד, אלא זה צריך להיות מקשה אחת, (ואני מאמין שרובם מסכימים איתי בדעה הזאת), כך אי אפשר לכפות על הרבנות הראשית שכן תכיר נישואים אזרחים... וכיום שמעתי שאם זוג רוצים להתחתן ואין להם את הכסף לשלם לרבנות על החתונה, הם יכולים לעשות את זה ללא כסף (כך שמעתי מכמה גורמים), בגלל שהם רוצים למנוע את הנישואים האזרחים אבל בעיקרון מה שכתבת זה נכון מאוד ומסכים אתך לגבי ההתלבטות

ה מוזה

New member
אהממ..

כן אנחנו מסכימים על שני דברים זו מדינה עבור העם היהודי ההתלבטות היא דילמה קשה ובעוכרינו וברשותך מה שכתבת העלה בי מספר שאלות ,תהיות .. זו מדינה יהודית עבור העם היהודי מי כאן קובע מיהו יהודי ומי אינו ? אני רואה את עצמי כיהודיה לכל דבר שוות ערך לאותו אדם יהודי המקיים עול מצוות ואם נצא מנקודת הנחה שכולנו שווים גם בפני המדינה מדוע אם כך כפי שכתבת "אי אפשר לכפות על הרבנות הראשית שכן תכיר נישואים אזרחים"- ועלינו הציבור שחפץ בנישואים על פי צו מצפונו כן ניתן לכפות? אם קיים שיוויון ואין כפיה זה אמור לעבוד בשני הכיוונים ,לא? ולגבי .."רובם מסכימים"..לא הייתי ממהרת להסיק מסקנה שכזו לגבי הסכמת הרוב למקשה אחת .. במדינה דמוקרטית וזה מה שהיא לפני הכל לעניות דעתי היו מאפשרים לעם היושב במדינה לומר את דברו במשאל עם ,או אז נדע לאן נושבת רוח הרוב ועצם עניין הרבנות ונישואי החינם רק במטרה לנגח ולמנוע דרך שונה משלהם - זהו פתרון שבא מתוך פחד מדוע לא ביטלו את תשלום הכספים ממזמן ? הרי להנשא כדת משה וישראל זוהי זכות ..לא? אז מדוע עלי לשלם על כך כעל חובה?

מתנדב

New member
ה מוזה, על פי הדת....

כל אדם ואדם שמלו אותו הוא נקרא יהודי, גם כשהבן אדם מתחנך שלא על פי דרך התורה והוא אינו שומר תורה ומצוות, יהודי הוא נקרא... ואצל הבנות, עם אותה ילדה נולדה לאמא יהודיה, אז היא גם יהודיה, כי אצל בנות אין את העניין של ברית מילה, לכן הולכים לפי האמא... וכשאני כתבתי שאי אפשר לכפות על הרבנים הראשים נישואים אזרחים, היות ועל פי התורה שצרכים להתחתן כדת משה וישראל, על ידי רב שמחתן אותכם, והיות והרבנים הולכים וילכו ע"פ התורה... וגם כיום לא ביטלו את הסכום הסמלי שמשלמים לרבנים עבור החתונה, אך שמעתי (אני מדגיש ששמעתי), שאחד שאין לו מנשאים אותו גם ללא תשלום בכדי שהוא ינשא כדת משה וישראל, וזה שמשלמים, כי זה עבודתם, וכי למה שיעשו זאת בחינם?, גם כשאת תלכי לדוגמא לעורך דין להתחתן ולא ע"י הרבנות את גם תשלמי לעו"ד כסף, ואני בטוח שבהרבה יותר מאשר לרבנות, ולעו"ד את לא יכולה להגיד תחתן אותי כשאין לי כסף...

Vdrums

New member
כדאי קצת לדייק,

יש כאלה שבוחרים שברית המילה תעשה ע"י רופא בבית חולים ללא מוהל/רב. (אני אישית מכיר זוג שעשה את זה לא מזמן משיקולים מיקצועיים וכלכליים) הילד עדיין יהודי בגלל שאמו יהודיה. גם בחו"ל יש אנשים שמלים את ילדיהם משיקולי בריאות. והם ממש לא יהודים. אז זה לא ממש מדויק לומר שברית מילה מצביעה על אדם יהודי.

מתנדב

New member
ידידי, אני אומר שוב ואינני טועה

ילד שמלו אותו, הוא נקרא יהודי גם אם אביו אינו מהול, והילד כן מהול, הילד יהודי לכל דבר... לגבי ברית שרופא מל, אינני רוצה להיכנס לזה, יש כמה דעות בנושא, ואין לי כל סמכות לפסוק בזה, ואין זה מענייני...

Kiru

New member
תיקון קטן

אין כל קשר בין ברית מילה לבין קביעת יהדותו של אדם. מי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי בכל מקרה, וקיום מצוות ברית המילה אינו תנאי לכך.

chasidar

New member
לא צריך רב להתחתן...

סלח לי מאד, לא צריך רב כדי להתחתן כדת וכדין. כולו צריך 2 עדים וטבעת (או פריט אחר בעל ערך שאתו "קונים" את האשה). גם על הכתובה הרב לא חותם. חלק מהתפקיד של הרבנים זה לערוך קידושין אז למה צריך לשלם על זה עוד פעם? זה כמו להגיד שאני צריכה לשלם למורה של בתי כדי שהיא תלמד אותה. לא. האשה מקבלת משכורת ממשרד החינוך ותפקידה זה ללמד. אותו דבר עם הרבנים. חסידה

מתנדב

New member
נכון מאוד צריך 2 עדים כשרים

ומי הם העדים הכשרים, זה נושר רחב מאוד שאין המקום כאן לפרטם... ואם כבר הבאת דוגמא של המורה של בתך, אז שאלה לי אלייך את לא משלמת שכר לימוד?, הלימודים הם בחינם?, אז מה הדוגמא הזאת שהבאת?

אמה101

New member
כל אדם נימול נקרא יהודי?!

לידיעתך המלומדת, מיליוני נוצרים ובני דתות אחרות נימולים מדי שנה, וזאת משום שרופאים רבים (לא כולם) סבורים שיש יתרונות רפואיים בכך. זה הופך אותם ליהודים? לא למיטב ידיעתי....

mayakol

New member
נו באמת....

יש הבדל בין מילה יהודית לבין מילה של גויים

אמה101

New member
אם ההבדל הוא נוכחות הרב

אזי כשיוולד לי בן אני אמול אותו כמו גוי- בבית חולים, עם רופא, ולא איזה רב מגעיל שידביק אותו בהרפס. ועדיין הוא יהיה יהודי.

mayakol

New member
לא הבנת אמה...

גם אם תמולי את ילדייך בבי"ח הם יחשבו יהודים!

טיפוסית

New member
שום נוכחות רב

אפילו את יכולה למול אותו והוא ייחשב כיהודי. וגם אם לא תמולי אותו אז הוא ייחשב כיהודי אמנם שלא כרצונו אבל הוא ייחשב כיהודי לא נימול.

טיפוסית

New member
כל אדם שנימול

וגם מקבל על עצמו את דת התורה אז הוא יהודי! מי שרוצה להיות יהודי והוא גם נימול אז הוא יהודי.

אנדרי ז

New member
מה הקשר לרבנים הראשיים?

או לכל רב אחר? יש אנשים שלא מוכנים בכלל לשמוע מושגים כמו רבנות ודת, והמדינה כופה זאת עליהם בניגוד מוחלט לערכי חופש האמונה והמצפון שהדמוקרטיה אמורה להגן עליהם.

אנדרי ז

New member
ואותו אדם ייאלץ להתחתן בחו"ל

אילוץ שמהווה פשע בפני עצמו. אבל גם מעבר לכך, אם הוא ירצה לא עלינו להתגרש, אזי כבר לא יהיה לו מנוס והוא יצטרך לעבור דרך אותו מוסד דתי. גם כאן אתה לא רואה שום כפייה?

למעלה