שאלה לדיון

yoyo10

New member
אני יקשה קצת על השאלה וחדד אותה

ומה עם נישואים קונסרבטיבים או רפורמים גם הם נישואים דתים יהודים. אני יודעת שלא כולם כאן יסכימו אותי(ולכן יש פורום לדו שיח). יש כאן פלגים ביהדות זלא זוכים ליצוג נאות במדינה המידה היא יהודית בהגדרתה ולא יהודית אורטודוקסית.

איקוש

New member
מדינת ישראל כבר מכירה בנישואים

אזרחיים... למי שיש כסף לנסוע לחו"ל. אפשר לסגור את כל העניין ביום אחד כולל טיסות ומסמכים. אז נכון, הסיפר עלה לי כמעט 8 אלף שקל, אבל הכירו בי. מי שאין כסף - יש לו בעיה. ועזבי אנשים כמוני, שיש להם ברירה. לזוגות מעורבים פשוט אין שום דרך להתחתן חוץ מבחו"ל. כפיה או לא, אבל המדינה שלנו לא מסוגלת לתת להם שום פתרון. מדינה שלא מסוגלת לחתן את אזרחיה ... איזה בושה.

gadifi

New member
נישואיים ארחיים בישראל כן !!!

שלום רב . כן יש לאפשר בישואים אזרחיים לבעלי זהות יהודית בעיתית .כגון אב לא יהודי ,כהן וגרושה .הגדרה לכאילה שרוצים לחיות בארץ והם לא יהודים. זה צריך להיות מוגדר ע"י חקיקה לאחר שהיה של חמש שנים לפחות בארץ .שרות צבאי או אחר. אין תיק במשטרה."כהן וגרושה ". לא קשור לשהות בארץ . וכמובן הגדרת זקאותם בחוק להטבות לאחר קבלת האזרחות .

Kiru

New member
זה היה בצחוק נכון?

אם לא, אכפת לך להסביר מה הקשר בין נישואים אזרחיים ושרות צבאי?

moon light2

New member
זה באמת יעזור אם תסביר../images/Emo29.gif

מצד אחד אתה אומר כן לנישואים אזרחיים מצד שני אתה אומר כל עוד בוצע שירות צבאי זה די סותר אחד את השני

אמה101

New member
נישואים אצל רב- גועל נפש

אילו לא היה הנוהג המתועב של חליצה- אולי הייתי מתחתנת בחתונה דתית. אילו לא היה קיים האסון הנקרא נשים עגונות- אולי הייתי מתחתנת בתחונה דתית. אילו הרבנים היו מכבדים את האישה ולא פותחים עליה פה, ולא מבזים אותה כי היא גרושה = לא בתולה- אולי הייתי מתחתנת בחתונה דתית. אבל, מכיוון שמוסד הרבנות הוא מוסד שוביניסטי, אנכרוניסטי, מגעיל ומשפיל, לא הייתה לי או לבעלי שום כוונה להיכנס לחופה המסורתית, וכך התחתנו בחתונה אזרחית. ודבר קטן לאלו שחושבים שלא צריך לאפשר חתונה אזרחית בישראל- בגלל כזו אטימות וחוסר התחשבות ברגשות הזולת ובאמונתו אני שונאת את הדת בישראל. לא שונאת את היהדות באופן כללי- לא את אלוהים- רק את הרבנים, הרבנות, וכל מי שתומך בכפיית דרכו האבסולוטית עליי. ואני לעולם לא אכנע למי שרוצה שילדיי ילמדו סידור תפילה ולא יסעו בשבת.

rock lover

New member
זה פשוט

אתה כופה את הדת על אנשים ע"י שאתה אומר להם שהם חייבים להתחתן בחתונה דתית. אם היה ניתן להתחתן רק בחתונה אזרחית, הלא זה היה כפייה חילונית? אם ישראל הייתה מדינה דמוקרטית הגיונית, מי שרוצה להתחתן בחתונה אזרחית היה יכול, ומי שלא רוצה שיתחתן איך שהוא רוצה. מי שמתחתן בחתונה אזרחית לא אומר שהוא פחות יהודי ממך התירוץ של "לשמור על צביונה היהודי של מדינת ישראל" עלוב. ניתן לעשות במספר דרכים, אבל כפייה היא אינה דרך לגיטימית לעשות זאת. מה כול-כך אכפת לך אם אני אתחתן בחתונה אזרחית? אתה מכיר אותי? באיזה זכות אתה מתערב בחיי? אני באמת מצטער על השכנים הרועשים, אבל אתה בהחלט לא יכול להגיד שכול החילונים ככה. דרך אגב - ע"פ הדת היהודית אסור לרב לקחת כסף על נישואים. אבל כמובן שרוב הרבנים המחתנים עוקפים את ההלכה ע"י שהם אומרים שזהו כסף "מתנה" ולא שילום על חתונה.

מתנדב

New member
rock lover, אני כתבתי גם שאין לי כל

בעיה שתתחתן בצורה אחרת, ולא לפי הדת השאלה שלי היא מי הם אותם רבנים שאתם מציגים אותם שהם מזלזלים בנשים הגרושות, או בכלל אותם רבנים שמחייבים אישור שאישה הייתה במקווה, לפי התגובות שלכם משהו כאן מסריח לי, כי עד כמה שידוע לי שהרבנים לא מחמירים וחומדי לצון בענייני נישואים, יתכן מאוד שהייתם אצל רבנים שלא מקובלים ע"פ הדת, והיו כאלו רבנים שכבר נודע שלא נהגו על פי הדת, או שמדובר ברב רפורמי, שזה לא מקובל על פי הדת.. אינני רוצה להעריך כרגע הרבה על נושא זה, אבל בטוחני שיש כאן אי הבנה לגבי הרבנים שאתם משוחחים לבין מה שאני מתכוון.

בת יפתח

New member
האם מישהו

ניסה להכריח את ילדייך לקרוא סידור תפילה או לא לנסוע בשבת שאת צריכה "לא להיכנע" לו?

אמה101

New member
כן, בת ישראל הנאווה, כפו עליי

הרבה דברים במשך הרבה שנים - כמו ללמוד סידור תפילה למרות שמחיתי על זה בתוקף, כמו שלילת האופציה לנסוע באוטובוס בשבת או אפילו, רחמנא לצלן, להסיע את ידידי שגר בבני ברק הביתה בגלל שהכבישים סגורים בשבת. כפו עליי לא לאכול חמץ בפסח - או לפחות לא לצאת מהבית ולאכול חמץ- ובטח שבטח לא לאכול טרפה, למרות שאני אישית מתה על שרימפס עטוף בבייקון, ככה כמו שהגויים אוכלים. כפו עליי ועל חברותיי לברוח מאיזה שכונה בירושליים, ולא מאה שערים אגב, אשר תושביה החליטו לרדוף אותנו, וזאת למרות שהיינו מכוסות כמעט מכף רגל ועד ראש (לא בחצאית, ירחם השם). וניסו לכפות עליי להיכנס למוסד הנישואין המקודש על ידי השפלה שלי משום היותי אישה, ופה היה הקו האדום שלי! לא יכפו עליי עוד דבר, לעולם!! כמו שאני לא מכריחה חרדים ללבוש ביקיני כשהם באים לבקר בדיזינגוף, כך אין הם רשאים לבקר את אופן לבושי בשכונותיהם. כמו שאינני נכנסת לישיבה ואומרת למורים ללמד ספרות עולמית, כך אין לאף אחד זכות לכפות עליי לימודי דת. וכמו שאיני דוחסת לפיך חזיר ושרצים, כך אין לך זכות למנוע ממני מאכלים אלו.

בת יפתח

New member
וואו, הלוואי עליי.

אותי מכריחים ללמוד תנ"ך ממורה אתאיסטית שמסיתה את כל הכיתה נגד הדת . אם אני אסרב , אני לא אהיה זכאית לתעודת בגרות . כפייה חילונית , לא ככה ? הוריי כופים עליי לאכול מוצרים שהם לא בהכשר מהודר . שלא נדבר על חצאיות שאותן אני לא יכולה ללבוש כי הדבר יחשוף, רחמנא ליצלן, את כך שאני דתיה ובעוברי ברחוב הצפוני בו אני גרה , ייתכן שאחד מהילדים שטוף המוח יצעק לעברי " פרזיטים! " \ "דתיה מטומטמת" (קרה כבר פעם פעמיים). אז אמרי לי נא אמה יקרה , על מי כופים יותר? אך לא זו כוונתי, אין טעם לעשות הכללות על ציבור שלם במדינה דתי\חילוני. כמו שאין אני מכלילה על כל החילונים על לא עוול בכפם, כך גם את אל תכלילי על הדתיים .

rock lover

New member
לא

"אותי מכריחים ללמוד תנ"ך ממורה אתאיסטית שמסיתה את כל הכיתה נגד הדת . אם אני אסרב , אני לא אהיה זכאית לתעודת בגרות . כפייה חילונית , לא ככה ?" אין כאן שום כפייה כי הסתה היא לא חוקית, ואת יכולה בקלות להתלונן. "הוריי כופים עליי לאכול מוצרים שהם לא בהכשר מהודר ." לפחות זוהי התלונה היחידה על הורייך, הרי שאם המקרה היה הפוך, הורים דתיים היו מגרשים ויושבים שבעה על ילדיהם מכיוון שבחרו בכיוון אחר. שוב, לא ניתן לומר זאת על כולם, מכיוון שיש הרבה מאוד הורים חילוניים שיתנו לילדים שלהם אוכל כשר. אגב - ניתן בכלל בישראל לקנות מוצרים שהם לא כשרים? "שלא נדבר על חצאיות שאותן אני לא יכולה ללבוש כי הדבר יחשוף, רחמנא ליצלן, את כך שאני דתיה ובעוברי ברחוב הצפוני בו אני גרה , ייתכן שאחד מהילדים שטוף המוח יצעק לעברי " פרזיטים! " \ "דתיה מטומטמת" (קרה כבר פעם פעמיים)." ואם חילוני יעבור ברחוב דתי, יצעקו לעברו "כופר! אתה תמות בגיהנום!", אם בכלל לא יסקלו אותו באבנים. חוצמזה, ילדים הם ילדים, הם לא שטופי מוח, את מאשימה ילדים בכפייה חילונית עלייך? בושה.

בת יפתח

New member
ב-א-מ-ת?!

אפשר להתלונן ? לא , אי אפשר. זה חלק מתוכנית הלימודים. לא מתאים לך?! את מוזמנת לעבור ללמוד באולפנה הקרובה לביתך.

rock lover

New member
תגובה

אמרת שהמורה מסיתה נגד הדת. הסתה = פשע = לא חוקי. אבל עכשיו את אומרת שזה החומר הלימודי שהוא נגד הדת. תראי, אני לא ממש מכיר את תוכנית הלימודים שלך, אבל הרעיון הכללי הוא ללמוד להסתכל על דרכים מזוויות שונות. חוצמזה, אם את כול-כך קרובה לדת, למה את לא הולכת לבית-ספר דתי? אני די בטוח שבבית-ספר דתי לא מסיטים נגד הדת.

mayakol

New member
קצת על לימודי תנ"ך בתיכון חילוני

לימודי מתמטיקה לומדים מתוכה של המתמטיקה, ולא מנסים להוכיח את נכונותה, וכמו שהסטוריה לומדים מתוך ההנחה שכל ההסטוריה קרתה, ולא מנסים לאמת את העובדות. ואיך זה הולך בתנ"ך? אחרת. כי הרי חשוב להבהיר לתלמידים שהתנ"ך לא היה ולא נברא! אז איך עושים את זה? פשוט מאוד! מתייחסים לתנ"ך כאל טקסט ספרותי ותו לא. מנסים להשוות אותו לטקסטים של המזרח הקדום ולאמונות אליליות. בעיני זה איום ונורא. כי אם זו האלטרנטיבה, אז עדיף לא ללמד תנ"ך כלל! יש דרכים טובות ונפלאות ללמד תנ"ך במוסדות החילוניים, ואפילו בלי טיפה של "כפיה דתית". הדרך הנוכחית פשוט גורמת לשנאה של היהדות עוד יותר, וממש ממש חבל.

משעשע

אני ורבים אחרים למדו ככה תנ"ך ואנחנו לא שונאים את היהדות יותר בגלל דרך הלימוד של המקצוע(ואני לא אתייחס לעובדה שהמקצוע בכלל נלמד כמקצוע חובה, שזה כבר על הפנים). להיפך, אני חושב שזוהי הדרך הנכונה ללמד תנ"ך, כי הרי הוא ברובו לא עובדות מוצקות ולא ניתן להוכיח אותו.

בת יפתח

New member
כמה שאתה טועה ...

לא רק שהם שונאים את היהדות , כי היא מוצגת כשוביניסטית ופטריאכלית , הם גם מזלזלים בה . אני בתור דתיה ישבתי בכיתה וכמעט חלצתי ת'כפכף כדי לזרוק אותו על המורה . העלבון לתורה , פשוט נורא. היא הציגה אותו בצורה מינית וסוטה . לדוגמא , בראשית פרק ט' פסוק כ' פרשת נח. תפתח , תעיין קצת , ותבין לבד איך היא הציגה את הדברים עם מוחה החולני והסוטה. מילא שתאמר את הדברים המזעזעים , ניחא , אולי צריך גם לערב דעה חילונית . אבל ברגע שהגברת לא מפרידה בין דעת חז"ל לבין דעתם של כמה חוקרים גרמנים ודעתה שלה , כאן היא עוברת את הגבול ! וזאת תוכנית הלימודים בתנ"ך במדינת ישראל היהודית ?! לדעתי זה קצת מוגזם.

mayakol

New member
וואי, בת יפתח, אני קוראת ומזדהה!

קוראת כל מילה שלך, ומבינה כל-כך למה את מתכוונת! זה בדיוק מה שקורה גם אצלנו! מסכימה כ"כ עם כל מה שכתבת! ואני רוצה גם להוסיף, שאפילו חברות חילוניות לגמרי שלי (כאלה שכתוב להם בסטיקר על הקלמר- "די לכפיה הדתית") אמרו שלימודי התנ"ך בביה"ס פשוט משניאים עליהן את התנ"ך. ועוד דבר- אם היית יודע אילו דיבורים נשמעים בשיעורי תנ"ך, כאלה שהאוזן לא סובלת- ניבולי פה מפה ועוד הודעה חדשה, על הדתיים באשר-הם, וכן כל בורא עולם. איום ונורא. והמורה? היא שותקת. בכל שיעור במקצוע אחר, היו מעיפים את הילד החוצה על דרך הביטוי שלו. אבל בשיעור תנ"ך- שם מותר, לא?

אז המורה שלכם מיוחדת

כי המורה שלנו דיברה על החשש שכינן בליבן של בנות מוח שמא הן ואביהן הם בני האדם האחרונים על פני הארץ ושיש צורך לעשות את מה שעשו על מנת להמשיך את קיום הגזע. כמו כן המורה אמרה שאמנם המעשה היה חטא, אך הכוונה מאחוריו הייתה טובה. האם כך הציגה זאת המורה שלכם? כי אם כן, ואת מדברת כמו שאת מדברת, משהו לא בסדר אצלך. ובקשר לכללי- למה שיהודים יזלזלו בדתם שלהם? אני לא מזלזל בדתי, אבל אני מתבייש, למשל, בכך שיש בארצנו אנשים שלא עומדים בצפירה ביום השואה. ולכל מי שמזדהה עם בת יפתח- תשקלו את ההזדהות הזאת פעמיים לפני שאתם מצהירים דברים, תסלחו לי על הביטוי, מטומטמים, כגון שנאת היהדות בידי יהודים. אתם למעשה אומרים שיש יהודים אנטישמים, לא כך?

למעלה