שאלה לדיון

yoyo10

New member
שאלה לדיון

אני כרגע לקראת מעבר דירה ואני מחפשת ראיטים חדשים לבית. ביום שבת האחרון הסתובבתי במרכזי הקניות שהיו מלאים באנשים. האם יש טעם לסגור אותם בשבת? המרכזים ממוקמים מחוץ לערים כך שהם לא בקרבת שומרי שבת?

מתנדב

New member
יויו, תראי כאדם דתי, בטוח שאני לא

יסכים לזה לפתיחת חנויות בשבת, ואני נגד זה, גם אם האזור כולו חילוני, כי כסף שמרוויחים בשבת לא רואים בזה סימן ברכה

KickMissioner4

New member
זאת לא בהכרח הבעיה.

אמונותיו של האדם הדתי לא צריכות להשפיע על החילוני. אם הדתי חושב שלא רואים בזה סימן ברכה, שלא יעבוד בשבת בעצמו. הבעיה נמצאת כשחילונים עובדים בשבת ולכן מושכים קונים מחנויות שלא פתוחות בשבת. מצב זה גורם לתחרות לא הוגנת ועשויה "להכריח" שומרי שבת "מתנדנדים" לעבוד גם הם בשבת כדי להמנע מתחרות. פתרון אחד עשוי להיות שדתיים החוששים מתחרות ישימו בשבת בחנותם נוכרי, ואת כל הרווחים יתנו לו (זה נועד רק כדי שלא תהיה "בריחת קונים"). פתרון אחר יכול להמצא בכך שדתיים מאמינים שממילא לא תהיה "בריחת קונים" מכיון שלא יהיה לעובדים בשבת סימן ברכה.

הבעיה היא

שאם אני שומר שבת , אבל מכורח הנסיבות עובד ב טויס אר אס בשפיים שפתוח בשבת , ומשבצים אותי לעבוד בשבת וזה נוגד את העקרונות שלי אבל אם אני ידבר יעיפו אותי ועל כל אחד שלא יכולך לעבוד יש 5 שכן . ויש לי חבר שנמצא במצב הזה , הוא עובד בסחוט בהרצליה שפתוח בקניון שבעת הכוכבים בשבת ואבא שלו דתי ולא מאשר לו לעבוד בשבת אבל נותנים לו גם משמרות בשבת ולמרות שמשלימם 150% בשבת והוא לא יכול לעבוד נוצר בלאגן עם עובדים אחרים שטוענים שזה לא הוגן שהוא לא עובד בשבת והם כן . ויש הטוענים שכל השבוע הם עובדים ורק בשבת הם יכולים לעשות את הסידורים הלללו אבל מה עם העובד בחנות? הוא גם עובד כל השבוע לא מגיע לו יום חופש? בגלל זה לדעתי אסור לפתוח חנויות בשבת .

yoyo10

New member
אז ככה

בעלי עבד בעבר בשדה התעופה שפתוח בשבת ועובדים דתיים לא שובצו לעבוד בשבת שהם התחילו לעבוד הם מלאו טופס ושאלו אותם שם אם הם מעוניינים לעבוד בשבתות

לא שאני ממעיט בעבודות שחורות

אבל אני מאין שבעלך והאנשים בשדה היו אנשי מקצוע שלמדו את ת המקצוע ושדיי קשה להחליפם אבל מה יעשה אותו מוכר באופיס דיפו? או אותו נער שחותך סלט ומכיןן שייק בסחוט? אין לבעלי הבית בעיה להעי אותם ולמצוא עובדים שלא יעשו בעיות עם השביוץ של המשמרות .

KickMissioner4

New member
כן...

זו אותה בעיה גם עם נשים (הריון), ומלואימניקים המשרתים הרבה. החוק אוסר על זריקתם מהעבודה, אך מאוד קשה ליישם חוק זה. הבעיה היא מצד שני שחילונים זקוקים בשבת למקומות בילוי ואוכל פתוחים. אולי הפתרון הוא לחוקק חוק האוסר על העסקת יהודים בשבת, וכך ישארו החנויות פתוחות על ידי נוכרים.

ומי שנלחם ומצליח

בסוף מפותר בעקיפין , לאחר שמחפשים אותו . "הניתוח הצליח אבבל החולה מת" אולי אני יצליח לא לקבל עבודה בשבת אבל הם ימצאו על מה לפטר אותי .

yoyo10

New member
בעבר עבדתי באחד המקומות שאתה מדבר

אלהם ולא חיבו אף אחד לעבוד בשבת. אני עבדתי שבתות בעבר בתור סטודנטית כך הרווחתי יותר בפחות זמן

אני יודע שיש מקומות שמחייבים

אם אני יעבוד בגלידה בים ואני יגיד לבעלים שאני לא עוהבד בשבת מה יצא לו ממני? רוב הפרנסה שלו הוא עושה בשהת .

ברוך הבא אח שלי!

אגיב בענייניות לנושא בערב... ורק שחברי הפורום לא יתבלבלו-"הנבצר האחרון"-צחי, "הנבצר הראשון"-ספי.

ברוכים הנמצאים

תומר כבר התבלבל הוא הסכים איתך והיה בטוח שזה אני , ותונמר תזכר שאני זה נבצר של כבוד מטעם אוניברסיטת בר אילן.

בת יפתח

New member
תבינו,

אין כאן עניין של " אוי זה מפריע לי לשמור שבת כל הרעש הזה " ממש ממש לא. נראה לי שהדתיים יוכלו להתמודד עם ההמולה. הבעיה היא שמירת הצביון היהודי במדינה. זה לא משנה איפה יפתחו חנות בין אם זה באמצע המדבר ובין אם זה ברחוב שלי. כנ"ל עם מכירת החמץ בפסח וכו'. ( נו עכשיו שוב יהיה כאן וויכוח בלי תועלת.)

ESU Boscorelli

New member
יויו...

אמממ אם המרכז קניות מחוץ לעיר לא צריכה להיות בעיה, כמו למשל אגד שהיא למשל מפעילה אוטובוסים לאילת בשבת, אומנם לא כמו בתדירות של יום רגיל אבל עדיין והם לא נוסעים הרבה בתוך העיר ככה שלא נראה לי שזה מפריע אבל עצם זה שבן אדם תומך בסגירה בשבת זאת כפייה שכן רוב הציבור מעדיף לבלות בשבת גם במרכזי קניות ומה שבעצם הדתיים עושים זה דווקא שכן הם לא נמצאים בחנויות בשבת והם לא עובדים בשבת אז הם סתם דופקים אותנו

טיפוסית

New member
אמרת ש...

שהבעיה היא שצריך לשמור על צביון יהודי אז הוא ענה שיהודי הוא בנפשו. כלומר גם אם יהודים לא שומרים שבת, זה לא אומר שאין צביון יהודי. נראה לי שהתכוונת לצביון דתי- יהודי לא מחייב שמירת מצוות ושמירת שבת

בת יפתח

New member
דתי ? ממש לא.

מן הסתם צביון של מדינה לא מתבטא ברגשות שלה . אני לא מוצאת שום צביון יהודי במכירת חזיר וחמץ. אחרת איפה יהיה הבדל ביניינו לבין מדינות הגויים? הרי גם שם אין צביון יהודי , אבל יש הרבה יהודים שגרים שם. אז חזרנו למתכונת גולה ?

ESU Boscorelli

New member
למה צריך הבדל?!

למה להרים את האף? אין שום הבדל רק שפה זה כמו איראן! בלי פורנו ברחובות ועוד בלי פורנו בטלוויזיה בלי כלום בשבת זה מצב מסריח ואני מאמין שזה הורס אותנו יותר מהערבים

למעלה