שאלה לדיון

לא מיהו יהודי אלא באיזה גישה

מדינת ישראל צריכה לחיות (למי שלא זוכר פעם כשהוא היה תלמיד הוא למד 6 גישות למדינה יהודית). מדינה יהודית – מדינת התורה – גישה שמזוהה עם היהדות החרדית, הרוצה במדינה יהודית דתית שתקום כחלק מתהליך הגאולה המשיחי ותפעל עפ"י חוקי התורה. אזרחיה היהודים של מדינה זו יחיו עפ"י מצוות התורה ויקיימו את כל מצוות התורה הלכה למעשה. ההנהגה השולטת במדינה תהיה הנהגה דתית שתוסמך לתפקידה עפ"י כללי ההלכה. מדינה יהודית – מדינה דתית לאומית – בגישה זו מחזיקים הדתיים הלאומיים. זוהי מדינת התורה. הקמת המדינה היא מעשה דתי - חלק מתהליך הגאולה. המצדדים בגישה זו רואים חשיבות רבה בשיתוף פעולה עם המפלגות הציוניות הלא-דתיות. עפ"י גישה זו, במדינה יהודית יש מקום מרכזי להלכה היהודית בחיים הציבוריים. מדינה יהודית – מדינת לאום יהודית תרבותית – מדינה ציונית היונקת מהמסורת הלאומית, התרבותית והדתית ומהמורשת היהודית. מדינה חילונית השואפת להנחיל את ערכי היהדות. כל אחד בוחר מתוך המסורת, הדת, המורשת וההיסטוריה היהודית את הערכים, המנהגים והמסורות המקובלים עליו. ה יהודית – מדינת העם היהודי מדינתם של כל היהודים. מדינת ישראל כמדינת העם היהודי, מהווה מוקד הזדהות לאומית ורגשית ליהודים החיים בתפוצות. עצם היותה מדינת העם היהודי בא לידי ביטוי בסמלים, במוסדות יהודיים ובחקיקה ייחודית דוגמת חוק השבות. מדינה יהודית – מדינת היהודים מדינה ציונית. יש צורך בהבטחת הרוב היהודי, שישלוט במדינה, בין היתר, באמצעות חוק השבות המאפשר לכל יהודי לעלות לישראל. אופייה, תרבותה ודמותה ייקבעו בעיקר ע"י הרוב היהודי. מדינת ישראל – מדינת כלל אזרחיה מדינה דמוקרטית השייכת לכלל אזרחיה, מדינה שבה הזהות הלאומית היא פוליטית-ישראלית, וערכיה – דמוקרטיים. זוהי מדינה שאינה מזוהה עם הלאום היהודי בלבד. בין המצדדים בגישה זו יש יהודים וערבים המחזיקים בדעה שהזהות הלאומית של המדינה צריכה להיות פוליטית ולא אתנית. אני חושב שישראל צריכה להמשיך להיות מה שהיא עכשיו וזה מדינה יהודית – מדינת העם היהודי.

מתנדב

New member
אני גם בדעה של בת יפתח....

לעניות דעתי ברגע שיפתחו חנויות בשבת, אנחנו מאבדים את צביונה של המדינה שהיא מדינה יהודית....

lala897

New member
הבורא -אלוקים הוא שהמציא את המושג

וברא אתו ולכן הוא היחיד שיכול להגדיר אותו ועשה זאת. ו- כן! זה מוכח!! אף אחד לא הצליח להפריך לי את העובדה שהוא ברא את העלם. זההו!!

איש איש באמונתו יחיה

וגם דברי מוכחים! איש לא הצליח להפריך את העובדה שאני לא בורא העולם הזה! תביני שאם דבר אינו מופרך, זה לא אומר שהוא מוכח!

mayakol

New member
דיי לעוות את המשפט הזה!!!!

זה צדיק באמונתו יחיה ולא איש באמונתו יחיה...

ציפיתי לזה

למה אתם הדתיים כל כך מרוכזים בעצמכם שאתם חושבים שכל דבר שהוא לא בא במקור מהדת הוא עיוות שלו. אז נכון שהמשפט ההוא היווה מקור השראה כלשהו למשפט זה, אבל להגיד שזה עיוות זה לא במקום. זהו משפט בפני עצמו. בעוד שהמשפט המקורי מייצג את השקפת העולם התנ"כית בנושא, המשפט הנידון מייצג את ההשקפה של העולם המודרני, ההשקפה הדמוקרטית, בנושא זה.

lala897

New member
איש איש באמונתו יחיה

בכיף הוכח ולא הוצלח להיות מופרך. זה הכל. מה אתה לא בורא העולם הזה? וואלה? אני חייבת לעשות שינוי דרסטי בחיים שלי! בבקשה אל תגיד לי דבר כזה!! כל ההוכחות שלי ממתמוטטות... בום!!

שחכת *לא* לפני הוכח

וכן, אני מצווה עליך לא לקפוץ על רגל אחת ולא להשתין ביום שלישי. בלע, דפק...

lala897

New member
גיחי גיחי...

די, עד עכשיו דוקא נתת רושם של בנאדם חכם... אמרתי לך לי יש הוכחות. לך לא, נכון? בעיה שלך-תמשיך לחקור ולהתנצח... עד ש... ימאס לך. יש לך עוד חיים ארוכים, ארוכים.

*אין* לך הוכחות

כולנו יודעים זאת היטב. וזה שאת כביכול *יודעת* בלב זה לא הוכחה. כי ככה אפשר להוכיח אינספור דברים מוזרים ומשונים
. ותודה על המחמאה...פשוט את מבינה שנמאס הקטע הזה של "אני יודעת וזהו". אין לי בעיה עם זה שאת יודעת ומאמינה, אבל אל תציגי את זה כהוכחה.

lala897

New member
אני לא מציגה את זה כהוכחה .

אני טוענת דבר פשוט שבשבילי זה לא לענין להתוכח איתך על זה בפורום. זה פשוט לא נוח לי. זה הכל. אני מדברת על זה המון עם חברות וכו'. אין לי בעיה עם ההוכחות. וסתם עיצה- אם אתה מחפש את ההוכחות בפורום אין הרבה סיכוי למצוא אותם. מצטערת ש*נמאס* לך, פשוט בפורום זה לא רציני.

הפורום לא רציני?

אם לרבנים גדולים אין הוכחות, אז בוודאי שגם לך אין. לכל האנשים השפויים בעולם ברור שמדובר באמונה, וככזאת הינה משתנה מאדם לאדם ואינה עובדה מוחלטת בשביל אף אדם, חוץ מזה המאמין.

למעלה